Gdje je najbolje živjeti u Hrvatskoj?
http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0
Istraživanje QUDAL - QUality meDAL koje mjeri isključivo kvalitetu, proveo je u rujnu 2011. godine međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK. U kategorijama vezanim uz kvalitetu života građane se pitalo koji gradovi i koje županije u Hrvatskoj po njihovom mišljenju i iskustvu njihovih bližnjih nude najveću razinu kvalitete života.
Zagreb vodi po odabiru, a glavno čoek tamo komentira da smo po tome društvo u tranziciji jer još uvijek biramo beton pred lijepom obalom.
Mene zanima, što vi mislite, gdje je najbolje živjeti? uzmite faktore kojih ste svjesni: plaća, zrak, urbana sredina, infrastruktura i promet, zaposlenost, mentalitet društva.
hvala
Istraživanje QUDAL - QUality meDAL koje mjeri isključivo kvalitetu, proveo je u rujnu 2011. godine međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK. U kategorijama vezanim uz kvalitetu života građane se pitalo koji gradovi i koje županije u Hrvatskoj po njihovom mišljenju i iskustvu njihovih bližnjih nude najveću razinu kvalitete života.
Zagreb vodi po odabiru, a glavno čoek tamo komentira da smo po tome društvo u tranziciji jer još uvijek biramo beton pred lijepom obalom.
Mene zanima, što vi mislite, gdje je najbolje živjeti? uzmite faktore kojih ste svjesni: plaća, zrak, urbana sredina, infrastruktura i promet, zaposlenost, mentalitet društva.
hvala
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
- Beta ženka
1. ZagrebPješčana » wrote:http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0
hvala
2. Rijeka+Istra
Zbog svega navedenog.
Rijeka i Istra su mi po mentalitetu broj jedan.
Čistoća zraka mi ne igra toliku ulogu, bar ne za sada.

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Dobro, kakav je to imbecil? Pa po njegovom zaključku, francusko, englesko, američko i talijansko društvo su također u istoj tranziciji.Pješčana » wrote:http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0
hvala
Biti i mniti svemiropolisno
What she said.Beta ženka » wrote: 1. Zagreb
2. Rijeka+Istra
Zbog svega navedenog.
Rijeka i Istra su mi po mentalitetu broj jedan.
Čistoća zraka mi ne igra toliku ulogu, bar ne za sada.
Okej, možda ne drito Rijeka - izluđuju me onim jednosmjernim ulicama i gomilom brda - ali nekakvo mjestašce na obali u blizini Rijeke - svakako.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
- Beta ženka
Bila ovog ljeta u Lovranu. Taman blizu Rijeke, a nisi u Opatiji (to mi je prešminkersko mjesto, kao da si u hrvatskoj kopiji Monaca ili Nice ili tako nekog mjesta s Azurne obale). I moram reći da je mjestašce baš lijepo, imaju sve što im treba, na moru su, Rijeka je blizu - taman.slafko » wrote:
What she said.
Okej, možda ne drito Rijeka - izluđuju me onim jednosmjernim ulicama i gomilom brda - ali nekakvo mjestašce na obali u blizini Rijeke - svakako.

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
znam da sam o tome pisala na fhru na nekoj dodirnoj temi, ja se vidim u manjem gradu od zagreba, ili na njegovom rubu.
bez problema u nekom manjem gradu, i to u prirodi.
može i otok, to sam već probala i paše mi i mogu tako živjeti.
no, jebu me prometna nepovezanost, otežana administracija i pustoš u životu koja čeka u većini drugih mjesta
no, jebu me prometna nepovezanost, otežana administracija i pustoš u životu koja čeka u većini drugih mjesta
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Hoćeš kupiti kuću u okolici Zagreba?Pješčana » wrote:znam da sam o tome pisala na fhru na nekoj dodirnoj temi, ja se vidim u manjem gradu od zagreba, ili na njegovom rubu.

U dobrom je stanju, a administracija je znatno brža od ove u Zagrebu.
Biti i mniti svemiropolisno
Ne vidim se nigdje drugdje nego u Zagrebu, nikad, ni pod kojim uvjetima. Obožavam svoj grad i fali mi kad duže izbivam. (duže = dulje od desetak dana.
)
Ako bi me netko baš utokom u glavu
natjerao da napišem neki drugi grad gdje bih još mogla živjeti, onda Osijek. Ne znam, doduše, gdje bih radila tamo, al okej.

Ako bi me netko baš utokom u glavu

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
U nekoj vukojebini Gorskog kotara ili Zagore. Bavila bih se poljoprivredom i imala svoje svinjice i kravu, možda i pokoju ovcu.
- schmokljan
Bilo bi najbolje da većina ne živi, čini se.
- Lord Byron
Pitanje je u svojoj osnovi besmisleno, jer je odgovor različit od čovjeka do čovjeka. Netko sanjari o cjeloživotnom "starac i more" ribolovu, netko o kravama, netko o masnoj tramvajskoj štangi...
Uz svo uvažavanje skupoće i ostalog, i uz sve moguće iznimke koje se podastiru kao protuargument, "poslovno" je najbolje živjeti u Zagrebu - u njemu je skoncentrirana "poslovna Hrvatska". Sve ostalo je stvar preferencija.
Ne vidim mjesto na kojem su se optimalno ispreplele sve sastavnice "dobrog življenja" - prostor, ljudi, novac... Kad se sve zbroji, meni se čini da je jedno od najatraktivnijih mjesta za življenje - e-Hrvatska
.
Uz svo uvažavanje skupoće i ostalog, i uz sve moguće iznimke koje se podastiru kao protuargument, "poslovno" je najbolje živjeti u Zagrebu - u njemu je skoncentrirana "poslovna Hrvatska". Sve ostalo je stvar preferencija.
Ne vidim mjesto na kojem su se optimalno ispreplele sve sastavnice "dobrog življenja" - prostor, ljudi, novac... Kad se sve zbroji, meni se čini da je jedno od najatraktivnijih mjesta za življenje - e-Hrvatska

volim zagreb i idealno bi mi bilo biti u mogućnosti provoditi osam mjeseci godišnje u njemu, a ostatak što po obali i otocima, što po kontinentu, osobito zagorju :rvatica:
jel mi se čini il ovaj topik napreduje u smjeru 'šta bismo napravili da dobijemo na lotu?'
jel mi se čini il ovaj topik napreduje u smjeru 'šta bismo napravili da dobijemo na lotu?'

- rose madder
jednosmjerne vise ni ne primjecujem, a bajk ne vozim tako da mi uzbrdice ne smetaju.
rekli bi mi fJumani: kol'ko uzbrdica, tol'ko nizbrdica
dakleM, ostala bih u rijeci.
iako, rado bih utekla na lastovo na neko vrijeme.
rekli bi mi fJumani: kol'ko uzbrdica, tol'ko nizbrdica

dakleM, ostala bih u rijeci.
iako, rado bih utekla na lastovo na neko vrijeme.

Da strava u novinama nije oveća, život bi bio skroz zgodna pojava.
I ja, na tjedan dana svake godine. Odnosno, na onoliko koliko mi traje šteka cigareta koje pušim, a kojih nema nigdje na otoku.rose madder » wrote: iako, rado bih utekla na lastovo na neko vrijeme.

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Po meni Rijeka ili Zagreb. Kad smo odlučivali gdje ćemo živjeti bilo je samo pitanje tko će prvi dobiti posao u gradu onog drugog.
On je pobijedio i tako se skrasismo u Rijeci.
On je pobijedio i tako se skrasismo u Rijeci.

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
-
- Information
-