Gdje je najbolje živjeti u Hrvatskoj?

Sve od javnog i tajnog interesa
Pješčana

Post 29 Oct 2011, 17:14

http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL koje mjeri isključivo kvalitetu, proveo je u rujnu 2011. godine međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK. U kategorijama vezanim uz kvalitetu života građane se pitalo koji gradovi i koje županije u Hrvatskoj po njihovom mišljenju i iskustvu njihovih bližnjih nude najveću razinu kvalitete života.
Zagreb vodi po odabiru, a glavno čoek tamo komentira da smo po tome društvo u tranziciji jer još uvijek biramo beton pred lijepom obalom.
Mene zanima, što vi mislite, gdje je najbolje živjeti? uzmite faktore kojih ste svjesni: plaća, zrak, urbana sredina, infrastruktura i promet, zaposlenost, mentalitet društva.

hvala

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Beta ženka

Post 29 Oct 2011, 19:13

Pješčana » wrote:http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0

Istraživanje QUDAL - QUality meDAL koje mjeri isključivo kvalitetu, proveo je u rujnu 2011. godine međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK. U kategorijama vezanim uz kvalitetu života građane se pitalo koji gradovi i koje županije u Hrvatskoj po njihovom mišljenju i iskustvu njihovih bližnjih nude najveću razinu kvalitete života.
Zagreb vodi po odabiru, a glavno čoek tamo komentira da smo po tome društvo u tranziciji jer još uvijek biramo beton pred lijepom obalom.
Mene zanima, što vi mislite, gdje je najbolje živjeti? uzmite faktore kojih ste svjesni: plaća, zrak, urbana sredina, infrastruktura i promet, zaposlenost, mentalitet društva.

hvala
1. Zagreb
2. Rijeka+Istra

Zbog svega navedenog.
Rijeka i Istra su mi po mentalitetu broj jedan.
Čistoća zraka mi ne igra toliku ulogu, bar ne za sada. :)
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
JPK

Post 29 Oct 2011, 21:23

Pješčana » wrote:http://danas.net.hr/novac/page/2011/10/ ... tml?pos=n0

hvala
Dobro, kakav je to imbecil? Pa po njegovom zaključku, francusko, englesko, američko i talijansko društvo su također u istoj tranziciji.
Biti i mniti svemiropolisno
blaze

Post 29 Oct 2011, 22:09

da, pod životom na obali misli na kuće od 2 milijuna eurića na predlelu lozica pred dubrovnikom :rofl:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
slafko

Post 29 Oct 2011, 23:05

Beta ženka » wrote: 1. Zagreb
2. Rijeka+Istra

Zbog svega navedenog.
Rijeka i Istra su mi po mentalitetu broj jedan.
Čistoća zraka mi ne igra toliku ulogu, bar ne za sada. :)
What she said.

Okej, možda ne drito Rijeka - izluđuju me onim jednosmjernim ulicama i gomilom brda - ali nekakvo mjestašce na obali u blizini Rijeke - svakako.
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Beta ženka

Post 29 Oct 2011, 23:09

slafko » wrote:
What she said.

Okej, možda ne drito Rijeka - izluđuju me onim jednosmjernim ulicama i gomilom brda - ali nekakvo mjestašce na obali u blizini Rijeke - svakako.
Bila ovog ljeta u Lovranu. Taman blizu Rijeke, a nisi u Opatiji (to mi je prešminkersko mjesto, kao da si u hrvatskoj kopiji Monaca ili Nice ili tako nekog mjesta s Azurne obale). I moram reći da je mjestašce baš lijepo, imaju sve što im treba, na moru su, Rijeka je blizu - taman. :) Sjeverna obala mi nije toliko lijepa kao južna, ali na jugu sve ostalo ne štima. :D
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
slafko

Post 29 Oct 2011, 23:11

Lovran je uberkul. Ljetujem tamo svake godine i počeo sam si razmišljati ne bih li tamo u penziju otišao. :zubo:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
blaze

Post 29 Oct 2011, 23:13

slafko » wrote:Lovran je uberkul. Ljetujem tamo svake godine i počeo sam si razmišljati ne bih li tamo u penziju otišao. :zubo:
super. imaš blizu ortopedsku kliniku. ne znam kako stoje sa staračkim domovima
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Margarita

Post 29 Oct 2011, 23:28

Ja bih negdje na Cresu. Umiruje me njegova neotrovnost i blizina pitke vode.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pješčana

Post 29 Oct 2011, 23:31

znam da sam o tome pisala na fhru na nekoj dodirnoj temi, ja se vidim u manjem gradu od zagreba, ili na njegovom rubu.
bez problema u nekom manjem gradu, i to u prirodi.
može i otok, to sam već probala i paše mi i mogu tako živjeti.
no, jebu me prometna nepovezanost, otežana administracija i pustoš u životu koja čeka u većini drugih mjesta
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 30 Oct 2011, 00:28

Pješčana » wrote:znam da sam o tome pisala na fhru na nekoj dodirnoj temi, ja se vidim u manjem gradu od zagreba, ili na njegovom rubu.
bez problema u nekom manjem gradu, i to u prirodi.
može i otok, to sam već probala i paše mi i mogu tako živjeti.
no, jebu me prometna nepovezanost, otežana administracija i pustoš u životu koja čeka u većini drugih mjesta
Hoćeš kupiti kuću u okolici Zagreba? :D
U dobrom je stanju, a administracija je znatno brža od ove u Zagrebu.
Biti i mniti svemiropolisno
Pješčana

Post 30 Oct 2011, 00:33

ne, ja se planiram udati u takvu kuću :zubo:
Herp
Nikki Gauda

Post 30 Oct 2011, 01:51

Ne vidim se nigdje drugdje nego u Zagrebu, nikad, ni pod kojim uvjetima. Obožavam svoj grad i fali mi kad duže izbivam. (duže = dulje od desetak dana. :zubo:)

Ako bi me netko baš utokom u glavu :zubo: natjerao da napišem neki drugi grad gdje bih još mogla živjeti, onda Osijek. Ne znam, doduše, gdje bih radila tamo, al okej.
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Tea Tree

Post 30 Oct 2011, 01:55

Meni Rijeka ima neki šarm, onako baš :cerek:
Opraštam brda i jednosmjerne ulice.
Dogovaram se s prijateljima da kolektivno odemo živjeti u Rijeku kad odemo u peMziju. :D
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 30 Oct 2011, 02:48

U nekoj vukojebini Gorskog kotara ili Zagore. Bavila bih se poljoprivredom i imala svoje svinjice i kravu, možda i pokoju ovcu.
schmokljan

Post 30 Oct 2011, 04:01

Bilo bi najbolje da većina ne živi, čini se.
Lord Byron

Post 30 Oct 2011, 08:44

Pitanje je u svojoj osnovi besmisleno, jer je odgovor različit od čovjeka do čovjeka. Netko sanjari o cjeloživotnom "starac i more" ribolovu, netko o kravama, netko o masnoj tramvajskoj štangi...

Uz svo uvažavanje skupoće i ostalog, i uz sve moguće iznimke koje se podastiru kao protuargument, "poslovno" je najbolje živjeti u Zagrebu - u njemu je skoncentrirana "poslovna Hrvatska". Sve ostalo je stvar preferencija.

Ne vidim mjesto na kojem su se optimalno ispreplele sve sastavnice "dobrog življenja" - prostor, ljudi, novac... Kad se sve zbroji, meni se čini da je jedno od najatraktivnijih mjesta za življenje - e-Hrvatska :D.
Silajn

Post 30 Oct 2011, 09:14

Imam sve veću potrebu maknut se iz gradova/naselja i zato si pokušavam složiti posao tako da to bude moguće. S druge strane, treba mi grad, emotivno. Sve u svemu - Vis :D :D
slafko

Post 31 Oct 2011, 09:37

blaze » wrote: super. imaš blizu ortopedsku kliniku. ne znam kako stoje sa staračkim domovima
Bio sam u klinici. :zubo: O staračkim domovima nisam razmišljao. :zubo:
prove

Post 31 Oct 2011, 10:02

volim zagreb i idealno bi mi bilo biti u mogućnosti provoditi osam mjeseci godišnje u njemu, a ostatak što po obali i otocima, što po kontinentu, osobito zagorju :rvatica:

jel mi se čini il ovaj topik napreduje u smjeru 'šta bismo napravili da dobijemo na lotu?' :cheer:
vrrrlet

Post 31 Oct 2011, 10:10

Mirogoj i Prilovo.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 31 Oct 2011, 10:39

Meni se sviđa u Istri. Razmišljam da, ako ipak ne iselim iz Hrvatske, odselim u Istru.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
rose madder

Post 31 Oct 2011, 11:13

jednosmjerne vise ni ne primjecujem, a bajk ne vozim tako da mi uzbrdice ne smetaju.
rekli bi mi fJumani: kol'ko uzbrdica, tol'ko nizbrdica :o

dakleM, ostala bih u rijeci.
iako, rado bih utekla na lastovo na neko vrijeme. :cerek:

Da strava u novinama nije oveća, život bi bio skroz zgodna pojava.
Herp
Nikki Gauda

Post 31 Oct 2011, 23:17

rose madder » wrote: iako, rado bih utekla na lastovo na neko vrijeme. :cerek:
I ja, na tjedan dana svake godine. Odnosno, na onoliko koliko mi traje šteka cigareta koje pušim, a kojih nema nigdje na otoku. :D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 02 Nov 2011, 14:47

Po meni Rijeka ili Zagreb. Kad smo odlučivali gdje ćemo živjeti bilo je samo pitanje tko će prvi dobiti posao u gradu onog drugog.

On je pobijedio i tako se skrasismo u Rijeci. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
  • Information