Apstinencija i cimanje

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Gazda

Post 27 Oct 2011, 12:02

Emericzy » wrote: Prestane ti biti super i zabavna.

Ako jebeš s dušom, onda ti je bez duše isprazno, pa te prestane zanimati, a s dušom nije tako lako naći i zna biti grozno komplicirano i imati visoku cijenu. I onda u nekom trenutku zaključiš da ti je lakše bez svega toga. I bez ispraznog i bez smislenog ali zajebatog.
Da, potpuno ovo razumijem.

slafko

Post 27 Oct 2011, 12:16

Emericzy » wrote: Prestane ti biti super i zabavna.
Meni se jednostavnije čini promijeniti partnera kada se to dogodi. :D
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 19:25

Margarita » wrote:Da izvineš, jebeš takvog gentlemana uz kojeg se dama mora snalazit.
Po toj istoj logici, jebeš takvu damu uz koju se gentleman mora snalaziti.

Ne smije se tako suditi o ljudima. Ljude ne definira seks. Niti on definira odnos među ljudima. Seks je tek jedan od desetak krupnih i nekoliko stotina sitnih faktora koji sačinjavaju odnos između dvoje ljudi.
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 19:34

slafko » wrote:
Meni se jednostavnije čini promijeniti partnera kada se to dogodi. :D
Hmmmm... Ti si pitao, "Zašto bi itko želio apstinirati od tako super i zabavne aktivnosti?" I ja sam ti odgovorio, "Prestane ti biti super i zabavna". Ne razumijem, što bi tu riješila promjena partnera?

Misliš da je bolje imati ne-super i ne-zabavnu aktivnost s novim partnerom nego sa starim? Ni je baš tako. Promjena seksualnog partnera može biti zabavna dok ti je seks sam po sebi zabavan. Kad nije, promjena partnera baš ne pomaže puno.
Margarita

Post 27 Oct 2011, 20:34

Emericzy » wrote: Hmmmm... Ti si pitao, "Zašto bi itko želio apstinirati od tako super i zabavne aktivnosti?" I ja sam ti odgovorio, "Prestane ti biti super i zabavna". Ne razumijem, što bi tu riješila promjena partnera?

Misliš da je bolje imati ne-super i ne-zabavnu aktivnost s novim partnerom nego sa starim? Ni je baš tako. Promjena seksualnog partnera može biti zabavna dok ti je seks sam po sebi zabavan. Kad nije, promjena partnera baš ne pomaže puno.
Onda te nisam dobro shvatla. Učinilo mi se da si rekao da je upravo nova partnerica, koja te oborila s nogu, bila zaslužna za to da ti je seks opet postao super i zabavan.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 20:51

Margarita » wrote: Onda te nisam dobro shvatla. Učinilo mi se da si rekao da je upravo nova partnerica, koja te oborila s nogu, bila zaslužna za to da ti je seks opet postao super i zabavan.
Da. Ali promatraš to previše pojednostavljeno.

Nakon cijelog životnog vijeka seksa radi seksa, seks dojadi. I nikakva ga promjena partnera neće učiniti zanimljivim. Been there, done that. Površna mehanika.

Nikakva nova jebačica tu ne bi bila pomogla.

Ono što se meni dogodilo, a što je prekinulo višegodišnju apstinenciju puno je značajnije od seksa. Pojavila se osoba koja me totalno, životno angažirala. Jedna od onih par odabranih, kakvih sam u životu imao jednu-dvije-tri-četiri (ovisno o definiciji). Kakve mnogi nikad u životu ni ne upoznaju.

Seks se u tom odnosu pojavio tek kao naknadni ukras. Kao šlag na torti. Nije ga ni trebalo biti, pa to ne bi bilo strašno puno promijenilo u našem odnosu, premda je taj seks bio divan.

Dakle, površno gledajući, da, nova partnerica mi jest oživila zanimanje za seks. Ali, ona mi je oživjela i zanimanje za sto drugih stvari. Sve su to bili prateći ukrasi, a ne nosivi elementi.
slafko

Post 27 Oct 2011, 20:57

Ne bi li novi partner trebao unijeti nove nepoznanice za istraživanje i upoznavanje? Meni to znači zabavu. :klopa:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
blaze

Post 27 Oct 2011, 21:11

ti si kao tigar iz vinipua na ovoj temi :rofl:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Emericzy

Post 27 Oct 2011, 21:23

slafko » wrote:Ne bi li novi partner trebao unijeti nove nepoznanice za istraživanje i upoznavanje? Meni to znači zabavu. :klopa:
Koje nepoznanice? Koje istraživanje? Ako išta, naistraživao sam se do sita.

O, da, istraživanje ljudi. Nepoznanice u ljudima. Svakako. To me i oživjelo. Eksplozija krasnih nepoznanica.

Krasan novi pristup seksu, da. Ali isto tako i krasan novi pristup odijevanju, odgoju, politici, estetici, moralu, umjetnosti...

Da svega tog drugoga nije bilo, vjeruj mi, ne bi ni taj seks bio upola toliko dobar koliko je bio. Ako si odrastao čovjek (ja bih rekao), seks nije uzrok. Seks je posljedica.
blaze

Post 28 Oct 2011, 11:55

emer, daj, slafko je mlad
i ti si bio mlad
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Trip

Post 28 Oct 2011, 14:37

Seks je i uzrok i posljedica. I 'i' i 'točka na i', ovisi kakva su slova u igri.
Dugoročno, apstinencija ne funkcionira, mijenja osobu, u nešto drugo.
No ID, no person.
slafko

Post 28 Oct 2011, 14:59

blaze » wrote:emer, daj, slafko je mlad
Hvala na komplimentu. :cerek:
Emericzy

Post 28 Oct 2011, 18:32

trip » wrote:Seks je i uzrok i posljedica. I 'i' i 'točka na i', ovisi kakva su slova u igri.
Dugoročno, apstinencija ne funkcionira, mijenja osobu, u nešto drugo.
Sve mijenja osobu u nešto drugo. Recimo, mene je sasvim sigurno svaka ozbiljna ljubavna veza koju sam imao promijenila. Nisam bio isti čovjek na početku, na sredini i na kraju.
vrrrlet

Post 28 Oct 2011, 18:35

Emericzy » wrote: Sve mijenja osobu u nešto drugo. Recimo, mene je sasvim sigurno svaka ozbiljna ljubavna veza koju sam imao promijenila. Nisam bio isti čovjek na početku, na sredini i na kraju.
Tako je. Prvo si oduševljen, onda si naviknut, a na kraju umreš od ciroze.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Maleficent

Post 28 Oct 2011, 18:36

Emericzy » wrote:
Ako jebeš s dušom, onda ti je bez duše isprazno, pa te prestane zanimati, a s dušom nije tako lako naći i zna biti grozno komplicirano i imati visoku cijenu. I onda u nekom trenutku zaključiš da ti je lakše bez svega toga. I bez ispraznog i bez smislenog ali zajebatog.
Lijep post koji me savršeno opisuje.
Prvih par godina mi je bilo teško, a sad... sad mi je svejedno. :facepalm:
Eks

Post 28 Oct 2011, 21:58

Meni to ovisi o osobi. Ako me nitko ne zanima, o seksu jedva da razmišljam. Ima razdoblja kad sam potpuno aseksualna. Doduše, nadoknadim drugom krajnošću. Ali, mogu apstinirati. Godinama. Seks je precijenjen. :kava: :rofl:
Svjesno apstinirati da mi taj netko bude napetiji, to ne mogu i ne znam. Nema mi smisla. Ako mi više nije napet, apstinencija će se ionako prirodno desiti. A ima toliko igara da mi je ta nekako nepotrebna.
Trip

Post 29 Oct 2011, 03:03

Emericzy » wrote: Sve mijenja osobu u nešto drugo. Recimo, mene je sasvim sigurno svaka ozbiljna ljubavna veza koju sam imao promijenila. Nisam bio isti čovjek na početku, na sredini i na kraju.

Slažem se, svako iskustvo nas nadograđuje, up/down grade-a, ne bi se usudila reći mijenja, ako smo odrasli :). No ako maknemo časkom sa strane jebanje duše i umiranje od ciroze, ostaje gola biološka potreba, nagon, organ koji neki kurac išće. Apstinencija utoliko biva zatomljavanje tjelesnog i mentalnog procesa, i taj se negdje mora kanalizirati, uprazniti.

U idealnom slučaju, rezerviranom za face, pri nekoj od krajnosti, pretpostavlja se visoka produhovljenost i mogućnost podizanja i akumuliranja primarnih potreba na viši nivo, for a 'greater cause'. Dok se u prosjeku nalaze burst-ovi promjene raspoloženja, ponašanja i obrazaca, i nesvjesna 'potraga za utjehom' u čemu-već-sve-ne. Ne kažem da su promjene dobre ili loše, već da jesu, i da ih osoba ne razabire. Namjesto svejednosti i ravnodušnosti kao vrhovnih odluka :durica:, možda ipak povremena autorealizacija. Ili pravac Tibet Image
No ID, no person.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 29 Oct 2011, 20:11

Prijatelj seke moje kolegice s posla bavi se zenom. Čovjek je godinama bio uvjeren da je dosegao nirvanu. Na kraju je utvrđeno da je sve to vrijeme što ga život nije dirao bio tek depresivan.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Margarita

Post 30 Oct 2011, 00:07

Misliš da je bio deprimiran zbog apstinencije?
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 30 Oct 2011, 00:12

Margarita » wrote:Misliš da je bio deprimiran zbog apstinencije?
Ili je apstinirao zbog depresije. Ne znam. Inače, jeste li znali da je jedna od nuspojava antidepresiva nemogućnost postizanja orgazma? S tim učinkom uopće mi nije jasno kako depresivni ljudi prestanu biti depresivni.

Pričuvni moderator.
Eks

Post 30 Oct 2011, 00:14

ElliQuinn » wrote: Ili je apstinirao zbog depresije. Ne znam. Inače, jeste li znali da je jedna od nuspojava antidepresiva nemogućnost postizanja orgazma? S tim učinkom uopće mi nije jasno kako depresivni ljudi prestanu biti depresivni.
A tek impotencija.
Pješčana

Post 30 Oct 2011, 00:17

ElliQuinn » wrote: Ili je apstinirao zbog depresije. Ne znam. Inače, jeste li znali da je jedna od nuspojava antidepresiva nemogućnost postizanja orgazma? S tim učinkom uopće mi nije jasno kako depresivni ljudi prestanu biti depresivni.
zašto? zar te antidepresivi ne bi trebali opustiti?
užas. pa zar ni u snu?
užas. pa kako oni prođu kroz dan?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 30 Oct 2011, 00:18

Pješčana » wrote: užas. pa kako oni prođu kroz dan?
Ja bih rekla - deprimirano.

Pričuvni moderator.
Margarita

Post 30 Oct 2011, 00:21

Prodaju fore da svršavaju ali ne ejakuliraju jer čuvaju energiju. Osim toga ne moraju biti deprimirani jer su u stanju pružiti zadovoljstvo.
Pješčana

Post 30 Oct 2011, 00:32

ElliQuinn » wrote: Ja bih rekla - deprimirano.
ali, ali, orgazam opušta
ja mislim da time njihova depresija prelazi u neku psihozu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
  • Information