Ovu bi temu trebalo proširiti. Mislim, promijeniti naslov. Nije u pitanju samo Lidl, nego svi veliki trgovački lanci, a što se tiče spešl proizvoda ili nedajbože eko, bio, prirodno nešto, tu nas zajebavaju i varaju i u specijaliziranim dućanima.
Nije jelo, nego začin: kurkuma. Upotrebljavam je za pripremu tzv. zlatne paste, a zlatnu pastu za pomoć zapešćima - recept može na drugom mjestu. Zapravo, sve tri to konzumiramo pa se mjesečno potroši velika količina. Jasno "obična" i jeftinija kurkuma nije dobra, nego treba biti "organska" i skuplja. Isprobala sam i jednu i drugu, a općenito košta kao da je zlato u prahu. Te dobra je u ovom specijaliziranom dućanu, te ondeje je bolja. Ukratko, sve su iste: pune filera, a možda i dodatno obojene. Ima jednostavan test
vodom - ono, kao za vještice, ali nijedna koju sam do sada isprobala nije prošla.
Dakako, najprije sam počela trošiti kurkumu koju sam dobila na poklon iz Indije pa kad smo nju potamanile, počela sam kupovati kod nas. U jednoj mi je pomoćnoj bočici, međutim, ostalo malo te indijske pa rekoh, hajde da i nju ubacim. Pod utjecajem svinjarije koja se kod nas prodaje već sam bila i zaboravila doživljaj: koji miris, koja boja, koja ljepota.
Tako da kod nas nikada ne kupujem ništa skupo: ne želim plaćati etiketu.