ote mi riječ iz ustaDonna Sole wrote: ↑22 May 2018, 13:24Ja se razveselim kad nas posjeti herbi. Žao mi da ne dolazi češće.
Za bolje Trkeljanje!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Malim je forumima osipanje članstva najveći problem. Ljudi se brzo zasite i odu, a nema ih tko zamijeniti. Oni koji ostanu ne mogu nadomjestiti sadržaj, a bez kvalitetnih tema i postova nema ni rasprave koja bi zadržala stare i dovela nove posjetitelje. Taj je začarani krug teško razvrgnuti. Zato i predlažem da se forumaši izmiješaju, da pišu gdje inače ne bi, da se bolje upoznaju i povežu... Nitko ovdje nije otok, sasvim sam za sebe. Bez jednih, ni drugi neće (dugo) opstati. 
Trkeljanju je godinama kaos bio jedina konstanta. Poticali su ga svi: administratori, moderatori, trkeljaši... Što nebrigom, što neradom. To je teško popraviti. I u tom smo vrzinom kolu nepovratno izgubili mnoge dragocjene članove. To međutim ne znači da se trebamo predati. Pogotovo ne bez borbe. Na vratima se pare broje, kaže stara kartaška. A mi smo partiju tek započeli.
Trkeljanju je godinama kaos bio jedina konstanta. Poticali su ga svi: administratori, moderatori, trkeljaši... Što nebrigom, što neradom. To je teško popraviti. I u tom smo vrzinom kolu nepovratno izgubili mnoge dragocjene članove. To međutim ne znači da se trebamo predati. Pogotovo ne bez borbe. Na vratima se pare broje, kaže stara kartaška. A mi smo partiju tek započeli.
Potpisi su za budale.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Eh, nažalost izgleda da su forumi stvar prošlosti.
Stvari su se preselile na fejs.
Recimo, što se tiće pdf Turizam, i na FHR on polako propada, postovi opadaju svaki dan. Nekad prije je bilo i po 100-200 postova dnevno, sad su i oni na 10-tak i manje postova dnevno.
Tako i ovdje, polako ali sigurno broj postova pada. Čak i ako nešto napišeš, nema nekog odaziva.
Stvari su se preselile na fejs.
Recimo, što se tiće pdf Turizam, i na FHR on polako propada, postovi opadaju svaki dan. Nekad prije je bilo i po 100-200 postova dnevno, sad su i oni na 10-tak i manje postova dnevno.
Tako i ovdje, polako ali sigurno broj postova pada. Čak i ako nešto napišeš, nema nekog odaziva.
Nukac, meni fejs uopće ne djeluje kao neko mjesto komunikacije. Svatko autistično napiše nešto svoje, eventualno to netko lajka ili ne... Ako se na nekim grupama razvije uzbuđenje oko izrečenog, to se brzo smiri, obriše... Nekako, sve je to beskrvnoo
- MmeTipfeler
Ne vidim kako bismo se to mogli "izmiješati". Što bih ja, recimo, pisala na Turizmu kad mi je već godinama, iz kojekakvih razloga, najveći domet odvesti se do familije u Rijeci? I kad smo imali ovdje još dvojicu prevodilaca, nisu se pretjerano ozbiljno odnosili prema bilo čemu u vezi s tom problematikom. Ne znam imamo li ovdje uopće nešto što nas sve zanima toliko da bismo bili dovoljno zaintrigirani i nešto o tome napisali. Uglavnom se čita. Zapravo sve više nalikujemo na blog.
- Stitch
- Head Honcho
Pogrešno čitaš post. Turizam treba doći k nama, kako i dolikuje značenju riječi. 
Njih je više, a manje se vide od nas. Iznimke poput Nukija ne računam, on rado piše na svim temama.
Njih je više, a manje se vide od nas. Iznimke poput Nukija ne računam, on rado piše na svim temama.
Potpisi su za budale.
Kme
Ne znam koje su to živahne grupe koje nekom liče na forum.
Učlanim se u grupe za koje mislim da nose nešto interesantno za mene... Pa kad vidim da žive od pljuvanja i prepucavanja, onda ih stavim na led. Uvijek se nadam da će, jednom, neko dobro ipak izaći iz tog grupiranja
Osim toga, na forumu mogu biti (makar i pritajeni) član grupe, a da to nitko ne zna. Na fejsu me čak traže potanko zbog čega sam na toj grupi (da me podgrupiraju). Ma baš.
Nekako ne vidim kako bi neko ko se javlja iz Bangkoka ili se sprema na put za Tajland ili Biafru bio nešto zainteresiran za komentare na hrvatsku surovu zbilju, izumiranje dinosaurusa ili pad pesosa u Meksiku.
what we've got here is failure to communicate
- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
Pa eto, kad se vrate , mogu se s nama podružiti recimo na Rioninoj temi o preljubnicima.
Ili se mogu pohvaliti količinom češnjaka kojeg su jeli u stranim kuhinjama na rećemo gastro temi o češnjaku.
Viš, nisam ni ja davno tamo bila.
kurvanjski avatar, a
- MmeTipfeler
Da vas malo utješim... Ima jedan forumčić, doduše u nastajanju, koji je ipak slabiji od nas. S jednim jedinim postom.
Nadam se da ste primijetili linkove u dnu stranice.
Nadam se da ste primijetili linkove u dnu stranice.
- Stitch
- Head Honcho
Ti, mala, ne trolaj. Forumčić je veći nego što misliš, ali sadržaj treba platiti. Nema članarine - nema ulaza. 
Možda to i ovdje uvedem. Ne bi bilo prvi put da se tek tada počne cijeniti ovo što imamo.
Možda to i ovdje uvedem. Ne bi bilo prvi put da se tek tada počne cijeniti ovo što imamo.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Bog s tobom, Harame, pa ne plaćaš članarinu da bi pisao na forumu.
On služi za poslovne i druge aktivnosti udruge, čemu bi se kao član kojega zanima "promicanje hrvatskoga jezika, povijesti i kulture naprednim informacijskim i komunikacijskim tehnologijama" trebao posvetiti prije nego što onamo uopće zađeš.
Kakvi uvjeti? Cijena? Ne smijem je imati. Smijem naplaćivati usluge i članarinu, ali sve dok udruzi ne dodam gospodarsku djelatnost, i u statutu i u poreznoj, to ne smije biti istaknuto ili oglašeno. Čari hrvatskoga zakonodavstva.
Zato forum i jest zaključan za javnost, zašto bih ga u suprotnom skrivao?
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Nije istina. Udruga građana smije naplaćivati članarinu i dužna je buduće članove obavijestiti u njezinu iznosu. Iznos se najčešće ne definira u statutu, nego o njegovoj visini odlučuje upravni odbor ili nekakvo slično tijelo, a skupština tu odluku samo potvrđuje. Razlog je tomu što se članarina može s vremenom i promijeniti, a onda bi se trebalo zajebavati s izmjenama i dopunama bla-bla.
Ne znam od koga si dobio ovu informaciju, ali ona jednostavno nije točna.
Edit. Nema ni obrasca za prijem u članstvo.
- Stitch
- Head Honcho
Rekla mi knjigovotkinja da nikakve cijene ne stavljam. O članarini nismo posebno razgovarali, više su me zanimale druge stvari - donacije, povremene usluge članovima (i samo njima!), projekti... No čini mi se da je bila u pravu, ni frend koji vodi sličnu udrugu - na nagovor svoga knjigovođe - nije istaknuo cijene sve dok nije odlučio promijeniti statut i registrirati aktivnosti koje naplaćuje.
Pusti to što piše u zakonu. Bitno je tumačenje inspektora koji ti dođe u kontrolu. O članarini imam potrebnu dokumentaciju i nikakav mi problem nije proslijediti je na upit.
Što se tiče obrazaca - sve je tu, samo ti ne znaš klikati po sajtu.
Pusti to što piše u zakonu. Bitno je tumačenje inspektora koji ti dođe u kontrolu. O članarini imam potrebnu dokumentaciju i nikakav mi problem nije proslijediti je na upit.
Što se tiče obrazaca - sve je tu, samo ti ne znaš klikati po sajtu.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-