Ili kraće :

Žižek vas gleda.

sve vise manje tocno. osim da je zizek lijevom rukom napisao vjerovanje, tj tako lako da je to za nevjerovat.Nikolajevna » wrote:
Ma pusti ih, a unda je htio podijeliti s nama neke stvari koje ga vesele pa je zakeljio linak na jedno predavanje za koje on tvrdi da ga je čovjek napisao lijevom rukom i to na marendi. Schmokljanu se pak činilo da ga je ovaj napisao lijevom nogom i odma’ je zapeo za naslov koji nema veze s tekstom. Osim toga, nije mu bilo po volji što se predavač usudio predstaviti umjesto da predaje anonimno pod burkom kako ne bi promovirao sebe. Unda se umalo 'zacenio' kad je shvatio da netko ne vidi Žižekovu genijalnu genijalnost pa je iz čistoga protesta stao psihoanalizirati schmokljanovu pojavu. A schmokljan, s obzirom da se pretrgao od linkanja, skupljanja literature i podataka, se kano malo uvrijedio jer je on tu dao cijeloga sebe i osjeća se iskorišteno. Kako a undi i dalje nije bio jasno zašto se staljinizmu ne može pripisati ljudskost onih koji mu se protive, još je malo relativizirao a onda zaključio da bi mu sugovornik trebao malo više čitati Žižeka. Mah… meni uopće nije jasno od koga je staljinizam spašavao spomenutu čovječnost in d frst plejs…
da. to je temeljna razlika. ex, ljubac u valnu duljinuex_anais » wrote: Onda su posljedice bile otići u zatvor zbog aktivnog petljanja u politiku. Danas su oni koje politika ne zanima prisiljeni biti žrtve iste.
nisam dugo bila u splitu..a unda » wrote: ima vec neko vrijeme da zelim organizirati jedan njegov ili vise za redom predavanja, u nekom skveru, u nekoj hali neke propale industrije, on sa stolom na kojoj crvena coja, a povise njega slike marksa, engelsa, lenjina, tita i frojda.
ali, to bi bila nekakva interaktivna predavanja, oformio bih razne skupine, provokatore, nabrijane mlade ljude koji ce mu postavljat bocna pitanja, kontre, koji ce mu odobravat..ono, predrevolucionarni plenum samo takav.
naravno, lako bi moglo bit da ja to sve moderiram.
A ja ne znam kolike tisuće su u tragičnoj situaciji? Zar me zaista smatraš tolikim debilom, i k tome bogatim bahatim debilom? Zapravo, pomalo me i vrijeđaš pošto neki moji najbliži spadaju u tu skupinu tragičara.ex_anais » wrote:
Wow, skijanje. Tko danas ide na skijanje? Znaš samo koja je razlika? Danas ima ljudi koji nemaju za novi kaput i nove cipele godinama, ali ne zato što grade kuću nego pazi- NEMAJU. I ne ulažu u budućnost jer nemaju čim. Ima i ljudi koji nekih dana u mjesecu nemaju ni dvadeset lipa u kući. Iako se ljudi zgražaju nad tim u nevjerici, ali zaista ima. Ima i ljudi koji u frižideru većinu dana u mjesecu imaju samo dva artikla. I ne, ne grade kuću.
Jebe se meni iskreno za politiku. Nikad se u istu nisam aktivno petljala, ni itko moj. Ali ove današnje posljedice nisam tražila. Nije nitko. Onda su posljedice bile otići u zatvor zbog aktivnog petljanja u politiku. Danas su oni koje politika ne zanima prisiljeni biti žrtve iste.
Ali što ja pričam, ovdje govorimo o radnicima, a ne o neradnicima koji nemaju za kruh jer su naravno neradnici.
Pošto Beta puno voli Staljina, možemo zaključiti da živi u kartonskoj kutiji?Nikolajevna » wrote:Dobro je a unda, dobro, samo pazi da prostorija bude veća nego ova zadnja. U malim prostorijama sa puno ljudi mozak dobiva manje zraka pa nam i staljin može izgledati k'o čika spasoje..
vidim da i na forumu nekim fali zraka.Nikolajevna » wrote:Dobro je a unda, dobro, samo pazi da prostorija bude veća nego ova zadnja. U malim prostorijama sa puno ljudi mozak dobiva manje zraka pa nam i staljin može izgledati k'o čika spasoje..
Provjeri da li ti mačka leži na nosu. Kako nam objašnjavaš ljupkost staljinizma, i njegovu pravednu borbu za ljudskiji svijet, ne bi me čudilo...a unda » wrote: vidim da i na forumu nekim fali zraka.![]()
jesam li vec pricao kako su nastali arhitekti? jesam? nisam?vrrrlet » wrote:
Provjeri da li ti mačka leži na nosu. Kako nam objašnjavaš ljupkost staljinizma, i njegovu pravednu borbu za ljudskiji svijet, ne bi me čudilo.
Ne znam baš, previše se igraju jednakosti i dobrote, zaustavili su evoluciju. Razumno društvo mora omogućavati da izvjesni elementi koji ga čine propadnu i umru.blaze » wrote: skandinavija ima optimalnu količinu socijalizma
Sav sam uho...a unda wrote: jesam li vec pricao kako su nastali arhitekti? jesam? nisam?
![]()
A to si zaključio na temelju... čega?vrrrlet » wrote:
Pošto Beta puno voli Staljina, možemo zaključiti da živi u kartonskoj kutiji?
..a unda wrote: vidim da i na forumu nekim fali zraka.![]()
ne brini. mi smo ovdje samo glupi. rusi su vec sasvim sposobni za ludost. to nas nece ovdje zadesiti, treba imati kolicinu kriticne pameti za to..![]()
nego, kako stojis sa mandarinskim?..kantonskim? ..sta se vec sve prica u kini?![]()
Ma to će se ignorirati, e da bi se pobijedilo u raspravi, pa makar varanjem.blaze wrote: skandinavija ima optimalnu količinu socijalizma![]()
ma, duga je to prica, oftopik je ovdje..ali, samo jedan mali dio iz te price pricane jednom navecer oko vatre, a ima veze sa topikom.vrrrlet » wrote:
Ne znam baš, previše se igraju jednakosti i dobrote, zaustavili su evoluciju. Razumno društvo mora omogućavati da izvjesni elementi koji ga čine propadnu i umru.
Sav sam uho.
Beta ženka » wrote:
A to si zaključio na temelju... čega?
Tko je tebi začepio otvore za disanje? Il je to od marihuane?
Imaš pravo, narod oko tvoje kuće je sve lijepo uredio, i uživa u svojim divnim kućama i okućnicama. Split III se može sakriti pred tom ljepotom...a unda » wrote: ma, duga je to prica, oftopik je ovdje..ali, samo jedan mali dio iz te price pricane jednom navecer oko vatre, a ima veze sa topikom.
arhitekti su, naime, staljinisti prostora. posalju prostor u tri gulaga materina, a onda dovedu vojid i dive se sami sebi radi sebe samih kad niko drugi nece.![]()
..ma kako god okrenes, arhitektura je diktator prostora. nema tu ovo ono nismo znali..vrrrlet » wrote:..
Imaš pravo, narod oko tvoje kuće je sve lijepo uredio, i uživa u svojim divnim kućama i okućnicama. Split III se može sakriti pred tom ljepotom.
Preloše. Možeš ti i bolje, znam da možeš.vrrrlet » wrote:
Ali ja sam protivnik staljinizma. Meni ne fali kisika, tebi fali, ja ne smatram da se ljudi smiju ubijati da bi im bilo bolje.
Imaš pravo, narod oko tvoje kuće je sve lijepo uredio, i uživa u svojim divnim kućama i okućnicama. Split III se može sakriti pred tom ljepotom.
Gdje si bila sezonac, u Esplanadinom baru?blaze » wrote: ma nisam ljuta, što se odmah duriš na prigovor. pa puno je ljudi tada zidalo i kuće i vikendice, moglo se. danas direktori imaju plaće takve da ih ni radom 24/24 ne možeš dostići. pa i ja sam kao sezonac u 80-tima s tri plaće mogla kupiti auto. danas ga otplaćujem 7 godina
..nije vanja. ista si branimir bilic.Nikolajevna » wrote:Dobro, dosta offtopica... što je zaključeno? Je li moguć neki mali kapitalizam s puno malih obrtnika ili baš mora biti robova i potlačenih kako tvrdi a unda? Ili pak kakav zgodni socijalizam u kojem se cijene radišni a ljenčine prokazuju ili svi baš moraju biti u istoj 'kaljuži' ? Ima li kakvo rješenje ili smo osuđeni na zakon džugle jer nam je zakon džungle u krvi? Je li 'biti čovjekom' u suprotnosti sa ljudskim duhom? Hoćemo li biti sretniji budemo li kulturniji i moramo li obuzdati strasti da bi to postigli? Obuzdamo li strasti hoćemo li znati osjetiti ljubav ili ćemo postati hladni? Postanemo li hladni hoćemo li znati prepoznati da smo sretniji kad postanemo kulturniji nakon što smo obuzdali strasti?
Sve to i još mnoga važna pitanja i znanja želi da sazna naš Vanja...
..pa kad ne znas sta oces. osim sto oces zakljucit. di ti se zuri? udavala bi se, kupovala dionice, sta..?
Biti će glupo i dosadno. U najboljem slučaju...a unda » wrote:
ali to sto je moguce i sto je najpametnije, ne znaci da ce i bit. naprotiv, najvjerovatnije. ako je vecina blesavih, bit ce blesavo. ako je vecina agresivnih, bit ce agresivno, ako je vecina ludo, bit ce ludo..
e, sad ti procijeni kako je, pa ducukaj sta ce bit i kako i zasto.
Apsolutno se slažem. Samo, razlog tome nije kapitalizam, nego hrvatsko divljaštvo. Prešli su na kapitalizam i Slovenci. Jesu li oni počinili istu količinu svinjarija kao Hrvati? Ne. Prešli su i Slovaci, Jesu li oni počinili istu količinu svinjarija kao Hrvati? Ne. Nisu ni Česi ni Poljaci.kukuriku » wrote: Krivo je tih prošlih 50 godina uzdizati, ali bogme je krivo i proglasiti ih izgubljenim godinama.
Uzmimo tih 50 godina, a onda uzmimo ovih 20 godina.
Jebomesvako ako se ja mogu sjetiti što je osim morskih autocesta i trgovačkih centara NASTALO u zadnih 20 godina.
Doduše, vrlo je lako navesti dosta toga što je vrlo efikasno NESTALO.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 17 guests