Slažem se da je Miles and More najlošiji program, ali ne i da je Avios najbolji.
Meni je najbolji Flying Blue. Dobivam milje i kad rezerviram smještaj prek Bookinga.
-a joj, kaj se žališ, ja isto za British dobio 631 milju, a za Malaysia airlines 0 (nula) milja...Nukac wrote: ↑22 Jan 2018, 13:53Koji smradovi su taj Malaysian airlines.
Iako su u istoj alijansi s Britishem, na miljama škrtare i u principu sam dobio mizerne milje samo na 2 leta.
Uglavnom, Za let Britisha Zag-LHR-ZAG sam dobio 631 milju
Za rezervaciju hotela preko Agode za 3 noćenja je 569 milja
a za sveukupno 4 leta preko pola svijeta (sve Malaysian) je ispalo 1691 milja.
I ne samo to. Upravo sam skužio da se za rezervaciju smještaja na tržištu na kojem se ističe netto cijena (bez poreza), dobije 1 milja za svaki euro te netto cijene. Dok se za istu stvar prek Agode dobiju 2 Aviosa za svaki euro bruto cijene.
S lošeg na gore ....As announced by the Lufthansa Group airlines in December, the way your award miles are calculated will change with effect from 12 March 2018. From that date onwards, your miles will be allocated based on the fare – i.e. the ticket price plus any surcharges levied by the respective airline. To calculate the number of award miles, the fare will be multiplied by a factor that is dependent on your frequent flyer status and the airline operating your flight.
Pa upravo tako, mjerilo mora biti cijena karte u trenutku kupovine a ne govoriti da je nešto generalno sranje. Kao u datom primjeru, ako je Luftansa toliko jeftinija i milje kod KLM-a ne opravdavaju kupnju onda je u tom trenutku KLM sranje skupa sa svojim programom.nvnk wrote: ↑14 Mar 2018, 09:01Ako ću imat priliku, recimo, hotelski smještaj ili rentanja auta "zalijepit" za neki program skupljanja milja, doslovce ga nikad neću "zalijepit" za M&M, uvijek ili za FB ili za IP.
A glede kupovanja skuplje karte, naravno da ne, osim ako to nije isplativo jasnim i čvrstim izračunom.
Konkretno, zna se da milje imaju određenu vrijednost u novcu. Optimistički, 100 milja bi moglo biti oko jednog eura, konzervativno pola toga (tj. 200 milja je jedan euro). Dakle, ne kažem da treba kupit kartu koja je kod KLM-a 100 eura skuplja od Luftine samo zbog milja, ali ako se radi o 10-tak ili čak 20-tak eura razlike, treba o tome racionalno i hladno matematički razmislit.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 0 guests