Zato pitam. Nukac mi djeluje kao razuman avanturist (da li to postoji
Trkeljaško raspoloženje iz dana u dan
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 654 times
- Been thanked: 1074 times
Šalim se ja, avionski promet daleko je najsigurniji promet, stoput bolji od cestovnog. Ako ne letiš iz Malezije, Indonezije i sličnih zemalja gdje se zrakoplovi ne održavaju najbolje. Tamo kad se zapali motor samo pričekaju da se ohladi. 
Ali u globalu, letjeti avionom prilično je sigurno.
Ali u globalu, letjeti avionom prilično je sigurno.
Potpisi su za budale.
Ne govorim ja o avionskom prometu kao takvom, nego baš određenim kompanijamaStitch wrote: ↑10 Nov 2017, 09:13Šalim se ja, avionski promet daleko je najsigurniji promet, stoput bolji od cestovnog. Ako ne letiš iz Malezije, Indonezije i sličnih zemalja gdje se zrakoplovi ne održavaju najbolje. Tamo kad se zapali motor samo pričekaju da se ohladi.
Ali u globalu, letjeti avionom prilično je sigurno.![]()
Tako sam ti ja ovo lito vozija pilota jedne americke aviokompanije i njegovu obitelj do dubrovnika na izlet, i pitam ja njega da jeli on u stresu s obzirom na posao i na rizik posla, a on udri usmih i kaze on meni: ja i ti imamo isti posao, vozimo putnike i imamo jednaku odgovornost, ja nesto vecu, ti nesto manju jer ja imam vise putnika, ali je moj posao sigurniji od tvoga (uz slavodobitan smjesak)Stitch wrote: ↑10 Nov 2017, 09:13Šalim se ja, avionski promet daleko je najsigurniji promet, stoput bolji od cestovnog. Ako ne letiš iz Malezije, Indonezije i sličnih zemalja gdje se zrakoplovi ne održavaju najbolje. Tamo kad se zapali motor samo pričekaju da se ohladi.
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Usudim?
Zar se usudiš letit s Air France, ili Britishem, ili sa Swiss? Naime, oni su već imali nesreća i to gadnih.
Ryanair još nikad nije imao nesreću sa smrtnim posljedicama.
Zar se usudiš letit s Air France, ili Britishem, ili sa Swiss? Naime, oni su već imali nesreća i to gadnih.
Ryanair još nikad nije imao nesreću sa smrtnim posljedicama.
E, to je mene uvjeravao jedan prijatelj, prije mog prvog leta, da je lift opasniji od aviona.miky0 wrote: ↑10 Nov 2017, 09:30Tako sam ti ja ovo lito vozija pilota jedne americke aviokompanije i njegovu obitelj do dubrovnika na izlet, i pitam ja njega da jeli on u stresu s obzirom na posao i na rizik posla, a on udri usmih i kaze on meni: ja i ti imamo isti posao, vozimo putnike i imamo jednaku odgovornost, ja nesto vecu, ti nesto manju jer ja imam vise putnika, ali je moj posao sigurniji od tvoga (uz slavodobitan smjesak)![]()
A da kakvim?
najbolje još da idem gledati tko je imao kakvu nesreću i kad... uostalom, ovi navedeni imaju duži staž.
ja te to čisto ozbiljno pitam, jer sam putnički početnik, da tako kažem. Vi, turisti, putujete stalno, pa vam se čini da sva vaša znanja imaju i drugi.
- Nukac
- Davorich
Išao sam gledat svoju statistiku s Ryanairom. Odradio sam 18 letova, odnosno cca 17500 milja preletio, a to ako uzmeš u nekim realnim omjerima to ti je oko 0,65 puta oko Zemlje.
Nije bilo nekih većih problema. Uglavnom točni, kabinsko osoblje je ljubazno i uslužno, pogotovo ako želiš nešto kupit u avionu.
Čak sam s njima radio i letove s presjedanjem (što znači da sam seliš prtljagu jer oni nemaju povezanih letova) i sve je ispalo super.
Nije bilo nekih većih problema. Uglavnom točni, kabinsko osoblje je ljubazno i uslužno, pogotovo ako želiš nešto kupit u avionu.
Čak sam s njima radio i letove s presjedanjem (što znači da sam seliš prtljagu jer oni nemaju povezanih letova) i sve je ispalo super.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 654 times
- Been thanked: 1074 times
Qantas je jedina velika aviokompanija kojoj se nikad nije srušio zrakoplov. Tako sam barem pročitao kad su na Fejsu dijelili one šale i pošalice pilota Qantas Airwaysa. 
Potpisi su za budale.
- Nukac
- Davorich
To nije točno:
On 16 July 1951, a de Havilland Australia DHA-3 Drover registered VH-EBQ crashed off the coast of New Guinea (in the Huon Gulf near the mouth of the Markham River) after the centre engine's propeller failed. The pilot and the six passengers on board were killed. To date, this was the last fatal accident suffered by Qantas.
On 16 July 1951, a de Havilland Australia DHA-3 Drover registered VH-EBQ crashed off the coast of New Guinea (in the Huon Gulf near the mouth of the Markham River) after the centre engine's propeller failed. The pilot and the six passengers on board were killed. To date, this was the last fatal accident suffered by Qantas.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 242 times
- Been thanked: 255 times
Svaki pilot je pilot ali nije baš svaki vozač - šofer.Stitch wrote: ↑10 Nov 2017, 09:13Šalim se ja, avionski promet daleko je najsigurniji promet, stoput bolji od cestovnog. Ako ne letiš iz Malezije, Indonezije i sličnih zemalja gdje se zrakoplovi ne održavaju najbolje. Tamo kad se zapali motor samo pričekaju da se ohladi.
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
-
- Information
-