Teški ljudi za teška vremena

Stare teme i začeci foruma
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 05 Nov 2017, 18:00

Zmaj021 wrote:
04 Nov 2017, 11:53
..... i prve misli su mi bile vezane za undu i za tebe. evo, ti si se javila. :)

dona, u arhivi sam naišao na tvoje upise kojima si lijepo skrenula pažnju na jedan, možda i ključni, detalj lošeg i odbijajućeg forumašenja, a kojem su mnogi skloni. (da te eksplicitnije ne pozivam na učešće :D)
jasno, svi su dobrodošli.

unda bi stvari svodio na krug, intimno se nisam slagao.. možda zbilja ne možemo bolje, ali neki romantik, vjernik u meni, šta li, ipak bira spirale..
De, budi ekplicitniji ukoliko će to popraviti stvar.

Ovaj forum je vrlo ugodan forum. Osim kad nije. A zna biti neugodan kad se nesuglasice rješavaju rječnikom ...pa kako reći kakvim..hm... uvredljivo i krajnje nekonstruktivno... Naravno da bismo svi znali reći glupane/pičko/ seljačino/debilu...Ima li to smisla i svrhe i čemu to vodi? Čak ako uzmemo u obzir da sugovornici razumiju brutalu tog humora, jasno je da promatraču to nije privlačno.

Različitost mišljenja je poželjna, razmjena doživljaja jednako tako doprinosi kvalitetnoj raspravi, ali neki forumski kažnjivi upisi ne doprinose ničemu. A najmanje nakon toga komentirati moderaturu. Nisu moderatori ni svemogući ni bezgrešni, ali božemoj, ne curi nikome krv od kojeg dana hlađenja.

Ukoliko očekujemo od administracije neku korektnost, nije li korektno i sam biti korektan te slijediti dogovorena pravila.

kurvanjski avatar, a
Šabović Adis
Inventar
Has thanked: 322 times
Been thanked: 337 times

Post 05 Nov 2017, 19:06

Zmaj021 wrote:
05 Nov 2017, 12:34
ma ok, realnost je takva kakva je.. šta sad što nema zainteresovanih za malo drugačiji pristup.

znam.. al kad se krene kopati po određenom (društvenom) problemu, kad-tad se dođe do nivoa ishodišta i mnogih drugih.. nužno.
u tome je smisao. radi toga apstrakcija.
Kako dođosmo do društvenog problema? :misli:
Judo je baniran, i Leteća, a ako baniranje nije baniranje tek onda je problem. I to baš kad/jer ga se apstrahira. :zubo:

Lično, ne bih ni Judu ni Leteću a ni Sedmicu, koji je fasovao permu (šta bi s Haramom? :misli: ), sprječavao da kažu šta misle onako kako misle jer koliko god oni iznosili svoje mišljenje toliko ga i ja mogu iznijeti, bilo kao oprečno bilo kao saglasno. Bazirano na "ovome" ili "onome". I to treba moći reći. A kako reći nekome koga nema...eto, Sedmici bih svašta nagovorio al' Stič ga spašava toga - permom. :rofl:
Bojim se da tako postiže kontraefekt, da će prouzrokovati samo inat i to da bude još osioniji. Uopšte. I u životu i na plaži.
Nou gud. :D

I da, različita mišljenja jesu "problem", zato i postoje rasprave koje nisu ništa drugo do usaglašavanje različitih mišljenja i to do konsenzusa. Jedinstvenog mišljenja. Istomišljeništva. Što onda postaje javno. Mnijenje. :zubo:
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 05 Nov 2017, 20:01

Šabović Adis wrote:
05 Nov 2017, 19:06
Kako dođosmo do društvenog problema? :misli:
pa ono, imaš neki sistem, hijerarhiju, socijalizaciju, komunikaciju.. a u tome konstrukciju&destrukciju, evoluciju, revoluciju.. ma svega do banke. poznavanje prirode & društva, s tim što nema prirode. :D
šire to malo.. moram li crtat.:D
Judo je baniran, i Leteća, a ako baniranje nije baniranje tek onda je problem. I to baš kad/jer ga se apstrahira. :zubo:

Lično, ne bih ni Judu ni Leteću a ni Sedmicu, koji je fasovao permu (šta bi s Haramom? :misli: ), sprječavao da kažu šta misle onako kako misle jer koliko god oni iznosili svoje mišljenje toliko ga i ja mogu iznijeti, bilo kao oprečno bilo kao saglasno. Bazirano na "ovome" ili "onome". I to treba moći reći. A kako reći nekome koga nema...eto, Sedmici bih svašta nagovorio al' Stič ga spašava toga - permom. :rofl:
Bojim se da tako postiže kontraefekt, da će prouzrokovati samo inat i to da bude još osioniji. Uopšte. I u životu i na plaži.
Nou gud. :D

I da, različita mišljenja jesu "problem", zato i postoje rasprave koje nisu ništa drugo do usaglašavanje različitih mišljenja i to do konsenzusa. Jedinstvenog mišljenja. Istomišljeništva. Što onda postaje javno. Mnijenje. :zubo:
već se sedmica naslušao svega. ne pije to vode. malo si kasno došao na forum.. zamisli da godinama vrtiš istu priču s nekim sedmicom.. banirao bi il sebe il njega, a kako je većina s ove strane, logičan korak je ban njega. (ono, hoćemo li se sad svi povuć s foruma zbog jednog lika)
kužim da si nabrijan na neke spike, al prilično je to isfurano, bar ljudima koji su tu više godina. nema tu spirale, samo krug.

što se tiče jude i leteće, (a i stiča),
odletili su kako nije trebalo. s druge strane, kad pročitaš upise iz februarske revolucije - drugačije nije ni moglo završiti.
oni nisu bili ovdje kao obični forumaši, a kako naći zajednički jezik u atmosferi teških optužbi, riječi, prijetnji.. nije mi poznato.
uopšte se ne bavim time šta je povod tj, nije ni bitan.
..ono, kad se posvađam sa ženom zasigurno je neću nazivati droljom i o tome misliti kao pokušaju da se nešto riješi. a ako je zaista drolja, opet, šta imam od prijetnji i koječeg..
:D
Šabović Adis
Inventar

Post 05 Nov 2017, 20:29

Zmaj021 wrote:
05 Nov 2017, 20:01
pa ono, imaš neki sistem, hijerarhiju, socijalizaciju, komunikaciju.. a u tome konstrukciju&destrukciju, evoluciju, revoluciju.. ma svega do banke. poznavanje prirode & društva, s tim što nema prirode. :D
šire to malo.. moram li crtat.:D
A eto, nacrtaj mi društvenu česticu, jedinicu društva, pa da znam da baš o društvu govoriš - kao što znam da govoriš baš o snazi kad god kažeš "Vat"! :zubo:
već se sedmica naslušao svega. ne pije to vode. malo si kasno došao na forum..
Kladim se da i Sedmica ovako misli. :giggle:
zamisli da godinama vrtiš istu priču s nekim sedmicom.. banirao bi il sebe il njega, a kako je većina s ove strane, logičan korak je ban njega. (ono, hoćemo li se sad svi povuć s foruma zbog jednog lika)
kužim da si nabrijan na neke spike, al prilično je to isfurano, bar ljudima koji su tu više godina. nema tu spirale, samo krug.
Smatram ga ljudskim bićem. Istina, malo ćaknutim ljudskim bićem al' ipak ljudskim. Da ga smatram majmunom ne bih mu se ni obraćao - fakat nisam Tarzan. :rofl:
što se tiče jude i leteće, (a i stiča),
odletili su kako nije trebalo. s druge strane, kad pročitaš upise iz februarske revolucije - drugačije nije ni moglo završiti.
oni nisu bili ovdje kao obični forumaši, a kako naći zajednički jezik u atmosferi teških optužbi, riječi, prijetnji.. nije mi poznato.
uopšte se ne bavim time šta je povod tj, nije ni bitan.
:ne zna:

Znam samo da ban i nije neko rješenje. Jeste rješenje ali - čega?
..ono, kad se posvađam sa ženom zasigurno je neću nazivati droljom i o tome misliti kao pokušaju da se nešto riješi. a ako je zaista drolja, opet, šta imam od prijetnji i koječeg..

Ja samo reknem:
- Šta ti?! Jeb'o sam te, vi'ti djece, svi znaju šta sam ti radio... :rofl:
Zmaj021

Post 05 Nov 2017, 21:55

Šabović Adis wrote:
05 Nov 2017, 20:29
haj da te vidim. otvori temu i udri..

(nisam ni mislio.. :D)
Smatram ga ljudskim bićem. Istina, malo ćaknutim ljudskim bićem al' ipak ljudskim. Da ga smatram majmunom ne bih mu se ni obraćao - fakat nisam Tarzan. :rofl:
ko smatra da nije ljudsko biće?
:ne zna:

Znam samo da ban i nije neko rješenje. Jeste rješenje ali - čega?
pitanje perme je zajebano pitanje. :D

..a šta znaš - niko neće znat dok ne napišeš. :ne zna:

pazi, nema diskusije na nivou dojma. men se čini, teb se čini.. šta od toga? ono, lako je tako, al to je ona klasična šuplja.
nije forum za bog zna šta.. igramo se u biti, al valjda malo telegentnije. :D
Šabović Adis
Inventar

Post 05 Nov 2017, 23:13

Zmaj021 wrote:
05 Nov 2017, 21:55
haj da te vidim. otvori temu i udri..

(nisam ni mislio.. :D)
Stani malo, ni ti ni ja govorimo u svoje ime. Gledaj:
već se sedmica naslušao svega. ne pije to vode. malo si kasno došao na forum..
Ti u Sedmičino
a s tobom i ja.

Čemu tema gdje ću ja pisat' Sedmica - ovo, Sedmica - ono, bez da i Sedmica može reć' stani malo, nabijemte, nije tako nego ovako, nisam tako rek'o a ni mislio...
Džabe nam se bez Sedmice natezat' oko Sedmice. Ogovaramo ga, ništa više, pa jel'? :zubo:

ko smatra da nije ljudsko biće?
Nemam pojma... :rofl:
pitanje perme je zajebano pitanje. :D

..a šta znaš - niko neće znat dok ne napišeš. :ne zna:
Eh, k'o da ja znam što ih je permalo. Nisam ih ja. Zato i pitam čega, tačno, je rješenje - perma, osim kad se hoćeš riješiti forumaša. :zubo:
Činjenica je da, na primjer, nijedan moj post nije unaprijed propisan i da na sve što napišem moderator reaguje, dakle retroaktivna radnja, ne proaktivna, jer da jeste propisano ja bih samo došao na forum, kopipejstao propisani mi tekst i sve ok. Moglo bi se reći da sve što napišem jeste nepropisno jer nije propisano, i da ne postoji nikakav manevarski prostor za, po sopstvenom nahođenju, napisat' ni slova. :zubo:
pazi, nema diskusije na nivou dojma. men se čini, teb se čini.. šta od toga? ono, lako je tako, al to je ona klasična šuplja.
A sloboda izražavanja?! Sloboda mišljenja?! Lupetanje, demokratija?! To ništa, a? :rofl:
nije forum za bog zna šta.. igramo se u biti, al valjda malo telegentnije. :D
Kako? Šta? :ne zna:
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 08:40

Šabović Adis wrote:
05 Nov 2017, 23:13
Stani malo, ni ti ni ja govorimo u svoje ime. Gledaj:

Ti u Sedmičino

a s tobom i ja.

Čemu tema gdje ću ja pisat' Sedmica - ovo, Sedmica - ono, bez da i Sedmica može reć' stani malo, nabijemte, nije tako nego ovako, nisam tako rek'o a ni mislio...
Džabe nam se bez Sedmice natezat' oko Sedmice. Ogovaramo ga, ništa više, pa jel'? :zubo:
otkad je u komunikaciji bitan sagovornik? iliti radi koga/čega kera laje?

koliko se sjećam, žao ti je bilo bana osmice jer bi mu imao šta reći. znači, uočio si neki modus, neke stavove, šta god i rekao bi nešto na to. poopšti, devetku zamjeni osobom x određenih karakteristika (ako ti je već potrebno) i kaži šta imaš. ili bi da se natežeš natezanja radi. jal s njim, jal sa mnom ovdje. :rolleyes:
..
A sloboda izražavanja?! Sloboda mišljenja?! Lupetanje, demokratija?! To ništa, a? :rofl:
šta je sve demokratija - tema je za sebe. kako forum nije demokratija, logika iste ovdje ispada iz igre.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 809 times
Been thanked: 1538 times
Post 06 Nov 2017, 08:57

Haram nije baniran, Adise. Mogao si to i sâm provjeriti. :kava:

Otišao je jer ni njemu ni Letećoj nisam dopustio da ovdje mute vodu međusobnim prepucavanjem. Mene doista ne zanima tko tu koga jebe ni tko se zbog toga ljuti. Ako imaju što rješavati, neka to riješe izvan Trkeljanja. Skupa s Judolinom. :frajer:
Potpisi su za budale.
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 09:20

Donna Sole wrote:
05 Nov 2017, 18:00
De, budi ekplicitniji ukoliko će to popraviti stvar.

Ovaj forum je vrlo ugodan forum. Osim kad nije. A zna biti neugodan kad se nesuglasice rješavaju rječnikom ...pa kako reći kakvim..hm... uvredljivo i krajnje nekonstruktivno... Naravno da bismo svi znali reći glupane/pičko/ seljačino/debilu...Ima li to smisla i svrhe i čemu to vodi? Čak ako uzmemo u obzir da sugovornici razumiju brutalu tog humora, jasno je da promatraču to nije privlačno.

Različitost mišljenja je poželjna, razmjena doživljaja jednako tako doprinosi kvalitetnoj raspravi, ali neki forumski kažnjivi upisi ne doprinose ničemu. A najmanje nakon toga komentirati moderaturu. Nisu moderatori ni svemogući ni bezgrešni, ali božemoj, ne curi nikome krv od kojeg dana hlađenja.

Ukoliko očekujemo od administracije neku korektnost, nije li korektno i sam biti korektan te slijediti dogovorena pravila.
sve ok, ali bih stvar podigao na opštiji nivo. npr. ugoda je i stvar ukusa, načina postavljanja prema sagovorniku, biranja riječi, itd. kako definisati šta je ugodno? nije ni moguće, ali ćemo reći da želimo ugodno forumašiti. i jbga, eto problema, kad-tad, jer različiti ljudi - različite ugode.

u praksi nastaju problemi ama oko svega. ispada da se sve mora iscrtat da bi se u datom trenutku imalo nekoga pozvati na šta. što je vrtićki.
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 09:24

Stitch wrote:
06 Nov 2017, 08:57

Otišao je jer ni njemu ni Letećoj nisam dopustio da ovdje mute vodu međusobnim prepucavanjem. Mene doista ne zanima tko tu koga jebe ni tko se zbog toga ljuti. Ako imaju što rješavati, neka to riješe izvan Trkeljanja. Skupa s Judolinom. :frajer:
admine, izdigni se, jebemu. :kori:
Riona

Post 06 Nov 2017, 09:34

@Zmaj ajde ti lijepo i jednostavno napiši što bi htio. odgovaraš jednom, drugom, trećem, a nikako da izraziš što je ono što ti misliš da bi trebalo. ili pišeš pisanja radi, pa nema svrhe pratiti temu.
Stitch
Head Honcho
Post 06 Nov 2017, 09:49

Zmaj021 wrote:
06 Nov 2017, 09:24
admine, izdigni se, jebemu. :kori:
Prvo i osnovno, ti si načeo temu govoreći sinoć o bračnim odnosima. Ja samo popu kažem pop, a bobu bob. Jer mi se ne da kao mačak obilaziti oko vruće kaše. :D

Drugo, čim se u priču upleo Adis, "apstrahiranje" je bilo završeno. Rekao sam ti da će tako biti, nisi mi vjerovao. Sad se iz toga vadi kako god znaš. ;)

I treće, nitko od vas nema dovoljno informacija za dobar, valjan zaključak. Drobite gluposti. I tako će uglavnom ostati jer vas ne namjeravam učiniti mudrijima. Za to služi život. :cerek:

Napisao sam sve što sam htio, dalje bih se jedino ponavljao. :kava:
Potpisi su za budale.
Šabović Adis
Inventar

Post 06 Nov 2017, 16:56

Zmaj021 wrote:
06 Nov 2017, 08:40
otkad je u komunikaciji bitan sagovornik? iliti radi koga/čega kera laje?

koliko se sjećam, žao ti je bilo bana osmice jer bi mu imao šta reći. znači, uočio si neki modus, neke stavove, šta god i rekao bi nešto na to. poopšti, devetku zamjeni osobom x određenih karakteristika (ako ti je već potrebno) i kaži šta imaš. ili bi da se natežeš natezanja radi. jal s njim, jal sa mnom ovdje. :rolleyes:

šta je sve demokratija - tema je za sebe. kako forum nije demokratija, logika iste ovdje ispada iz igre.
Pa evo, da skratim - reko' bi' mu da, pošto mu na živce ide šepavi bravar, a koji ga kurac nije hapsio dok je bio živ! Bravar, jel'. Sad se naš'o kurčit'... :rofl:

Glupavi modus... sudilo bi se nekome - u odsustvu. :D
Šabović Adis
Inventar

Post 06 Nov 2017, 16:58

Stitch wrote:
06 Nov 2017, 08:57

A šta ako s riječi pređu na djela? To ti nije padalo na pamet, a ? :zubo:
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 18:47

Riona wrote:
06 Nov 2017, 09:34
@Zmaj ajde ti lijepo i jednostavno napiši što bi htio. odgovaraš jednom, drugom, trećem, a nikako da izraziš što je ono što ti misliš da bi trebalo. ili pišeš pisanja radi, pa nema svrhe pratiti temu.
napisah, pojasnih.
šta bi trebalo - ne znam. otud tema, jer koliko vidim ni drugi baš nisu sigurni. s tim da bi tema trebala ići u nekom apstraktnijem smjeru. kao što vidiš, takvog upisa još nije bilo.

ok, čili je zagrebala po jednom aspektu - pitanje ugodnog forumašenja.
šta je ugodno forumašenje?
ćaskanje na nivou komentarisanja dnevnih zbivanja? zajebancija o svemu i svačemu? akademski nivo komunikacije s ponekom profinjenijom šalom? nadmena prepucavanja? ..

karikiram, jel, ali o svemu se može na razne načine i gdje je mjera? kako je odrediti? da li je uopšte određivati? ..

kuži, treba doći i do dobrih pitanja. a za početak treba postaviti strukturu. znači prepoznati red poteza kojim se nešto(forum) kreira, a onda tek ulaziti u problematiku svakog.

..a može i zbrda-zdola. samo da se ne čudimo kad dođe sašavi i počne se smijati na to šta su emigranti napravili od svog foruma. a i mogao je već, više puta. :D
Stitch wrote:
06 Nov 2017, 09:49
Prvo i osnovno, ti si načeo temu govoreći sinoć o bračnim odnosima. Ja samo popu kažem pop, a bobu bob. Jer mi se ne da kao mačak obilaziti oko vruće kaše. :D
to što ste ti i adis iz one rečenice iščitali poziv na diskusiju o bračnim odnosima - to je vaš problem. :D
a potreba da se kaže popu pop.. o tome se da, uklapa se u temu. :D
Drugo, čim se u priču upleo Adis, "apstrahiranje" je bilo završeno. Rekao sam ti da će tako biti, nisi mi vjerovao. Sad se iz toga vadi kako god znaš. ;)
..slabo je i počelo. što se tiče adisa, iz mog ugla, uključio se kao i drugi. hoće li htjeti više - na volju mu. adis je drug, a drug zna naći mjeru, iako ponekad to prepusti drugima. ;)
I treće, nitko od vas nema dovoljno informacija za dobar, valjan zaključak. Drobite gluposti. I tako će uglavnom ostati jer vas ne namjeravam učiniti mudrijima. Za to služi život. :cerek:

Napisao sam sve što sam htio, dalje bih se jedino ponavljao. :kava:
valjan zaključak najviše zavisi od dobrih pitanja. ne bih dalje o mudrosti. :cerek:
Riona

Post 06 Nov 2017, 19:16

Zmaj021 wrote:
06 Nov 2017, 18:47
napisah, pojasnih.
šta bi trebalo - ne znam. otud tema, jer koliko vidim ni drugi baš nisu sigurni. s tim da bi tema trebala ići u nekom apstraktnijem smjeru. kao što vidiš, takvog upisa još nije bilo.

ok, čili je zagrebala po jednom aspektu - pitanje ugodnog forumašenja.
šta je ugodno forumašenje?
ćaskanje na nivou komentarisanja dnevnih zbivanja? zajebancija o svemu i svačemu? akademski nivo komunikacije s ponekom profinjenijom šalom? nadmena prepucavanja? ..

karikiram, jel, ali o svemu se može na razne načine i gdje je mjera? kako je odrediti? da li je uopšte određivati? ..

kuži, treba doći i do dobrih pitanja. a za početak treba postaviti strukturu. znači prepoznati red poteza kojim se nešto(forum) kreira, a onda tek ulaziti u problematiku svakog.

..a može i zbrda-zdola. samo da se ne čudimo kad dođe sašavi i počne se smijati na to šta su emigranti napravili od svog foruma. a i mogao je već, više puta. :D

to što ste ti i adis iz one rečenice iščitali poziv na diskusiju o bračnim odnosima - to je vaš problem. :D
a potreba da se kaže popu pop.. o tome se da, uklapa se u temu. :D

..slabo je i počelo. što se tiče adisa, iz mog ugla, uključio se kao i drugi. hoće li htjeti više - na volju mu. adis je drug, a drug zna naći mjeru, iako ponekad to prepusti drugima. ;)

valjan zaključak najviše zavisi od dobrih pitanja. ne bih dalje o mudrosti. :cerek:
Prvo, dopustite: :gaah: :gaah: :gaah:
Dajte već jednom, kad kvotate, unesite koga to kvotate! Ne, nego sad bi ja morala listati unatrag da nađem da li je to Perin ili Marin tekstić! Mislim, znam, opušteni smo, lijepo je to, ja pišem malim slovima, bez navodnika, bez dvotočaka... priznajem, eto, kila pepela po glavi. Ako me teško čitate, recite, neću više. A ovo s kvotanjem je muka božja.
A sad na temu:
prvo struktura... ma jes. mislim da će nam lakše ići zbrda-zdola, jer za strukturu trebaš barem neki materijal, ili cilj, ili nešto.
kažeš, ugodnost je sumnjiva kategorija. Ali da, za razliku od drugih foruma (priznajem ograničeno iskustvo) ja sam se ovdje osjetila ugodno, opušteno, dobrodošlo. Nisam mjerilo? Jesam, kao i svatko od vas. Kad neki (koje nećemo pogledati) zabrazde u intelektualni elitizam, ja zbrišem; neko drugi (nećemo tamo pogledati) zbija šale da kosa otpada. Neki treći zapletu tako da nitko više ne zna o čemu se radi. Uglavnom, ugodnost se nekako sama korigira.
A mislim i da je dosta lijepo razvedeno po pdf-ovima da se svatko lako snalazi. Ne voliš politiku - hop, ne otvaraš. Matematika te uspavljuje... nisi tamo. S druge strane, fali nam, otkrit ću vam tajnu, jel, sudjelovanja... svakodnevnog. Možda neke stare teme ne zaslužuju da crkavaju u prašini. Nije baš sve dnevno događanje... ima i trajnijih tema. Ili vas, koji ste tu dugo, podsjećaju na loša vremena?
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 19:27

polako bona, tt ne prikazuje autora kvotanog posta. nije do mene.
Zmaj021

Post 06 Nov 2017, 19:36

šta, nema se cilj? pa šta se onda pravi? na osnovu čega se određuju pravila? polako..

edit: kontam da je i ovo problem foruma, a kojem sam i sam sklon - prebrzo odgovaranje na temu.
Donna Sole

Post 06 Nov 2017, 19:42

Što je ugodno forumašenje?
Pa to je forumašenje kad se nelaganja obrazlažu i/ili argumentiraju i pojašnjavaju ukoliko jje potrebno ali bez uvreda na razini kafanskih tučnjava i disibio91...
Psovanje i vrijeđanje nisu ugodni a ni potrebni u ovom pisanom obliku.

Za sebe mogu reći da imam solidno visoki prag tolerancije i da najčešće ne reagiram na neugonosti ali ako i kad naiđe neko ko nije upoznat s rječnikom i karakterom ter statusom napadački nastrojenih forumaša, cijela rasprava pa i ona najbenignija dobije izgled priče iz koje pršti neukus i frustracija. Kome je to zabavno i kome je ugodno?

Jasno mi je da se slika može pogledati i iz šireg kuta, da neka prepucavanja mogu ignorirati ili dopustiti porad zahuktavanja teme, no, držim da se neke granice moraju i mogu tj mogu jer moraju postaviti. Ok je fora anarhija i ta šega, ali mensčini da na ovom forumiću to ne šareni nit zbraja članove nego ih umanjuje i boja u crno/bijele.
kurvanjski avatar, a
Stitch
Head Honcho
Post 06 Nov 2017, 19:57

Istina je banalno jednostavna: veliki su forumi poput velikih hotela. Ako ti smeta buka u susjednoj sobi, nazoveš recepciju i preseliš se u penthaus. Tako i s forumašima: možeš se odmoriti od napornih, napisati nekoliko postova drugdje, izbjegavati ih. Na malima nemaš alternativu, svi praktički sjedite u jednoj sobi. Ne možeš se opustiti.

Zato je atmosfera ključna. Bitno je da vlada dobro ozračje i da nema svađa. To treba štititi pod svaku cijenu. Jer je svaka svađa na malom forumu - kataklizmična. Ljudi se dobro poznaju i preciznije ciljaju.
Potpisi su za budale.
Donna Sole

Post 06 Nov 2017, 20:05

Dobro si to, Stiče, usporedio.
Pa sad kad smo se fino okupili i podružili u foajeu, mogli bismo u obilazak ostalih prostorija ovog mićeg hotela pa da se vratimo i u kuhinju, velnes, sportsku dvoranu, igraonicu, šank, restoran....prije nego odemo u sobice i začahurimo se ...
kurvanjski avatar, a
Riona

Post 06 Nov 2017, 20:07

Stitch wrote:Istina je banalno jednostavna: veliki su forumi poput velikih hotela. Ako ti smeta buka u susjednoj sobi, nazoveš recepciju i preseliš se u penthaus. Tako i s forumašima: možeš se odmoriti od napornih, napisati nekoliko postova drugdje, izbjegavati ih. Na malima nemaš alternativu, svi praktički sjedite u jednoj sobi. Ne možeš se opustiti.

Zato je atmosfera ključna. Bitno je da vlada dobro ozračje i da nema svađa. To treba štititi pod svaku cijenu. Jer je svaka svađa na malom forumu - kataklizmična. Ljudi se dobro poznaju i preciznije ciljaju.
Al zašto da se uopće ciljaju? Mislim, kad to kažeš, zvuči ratoborno. Možda si mislio, kao ja malo prije, u zezanju; to je ipak druga melodija.
Riona

Post 06 Nov 2017, 20:08

Donna Sole wrote:Dobro si to, Stiče, usporedio.
Pa sad kad smo se fino okupili i podružili u foajeu, mogli bismo u obilazak ostalih prostorija ovog mićeg hotela pa da se vratimo i u kuhinju, velnes, sportsku dvoranu, igraonicu, šank, restoran....prije nego odemo u sobice i začahurimo se ...
Ćek ćek stan mala, a šta bje sa brejnstormingom? :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 06 Nov 2017, 20:10

Riona wrote:
06 Nov 2017, 20:07
Al zašto da se uopće ciljaju? Mislim, kad to kažeš, zvuči ratoborno. Možda si mislio, kao ja malo prije, u zezanju; to je ipak druga melodija.
Prije ili poslije podivljaš, eto zašto. Stalno isti ljudi, stalno ista spika. Mora te početi živcirati ono što ti je do jučer bilo super. :D
Potpisi su za budale.
Riona

Post 06 Nov 2017, 20:14

Stitch wrote:
06 Nov 2017, 20:10
Prije ili poslije podivljaš, eto zašto. Stalno isti ljudi, stalno ista spika. Mora te početi živcirati ono što ti je do jučer bilo super. :D
Ko na brodu, a?
A valjda.
Al nemreš si pustit divljosti na volju.
  • Information