Hrvatska ima izvore nafte i plina, dobar dio ih je poklonila Italiji jer ih je bez Talijana nesposobna eksploatirati.kukuriku » wrote:
Gleđ, nisu Norvežani jedini na svetu koji imaju naftu, očito.
Samo što ja u drugim naftnim zemljama ne bih živjela, a u Norveškoj bi, da nije jebenog mraka i zime i snijega, nabijem li ih na snijeg.
Ergo, činjenica da imaju nafte, ne čini Norvežane ništa manje uspješnima u uporabi nacionalnih dobara na korist svih, SVIH svojih građana.
Pokušavam zamislit kako bi se mi u Hrvatskoj lijepo odnosili naspram svojih hipotetskih rezervi nafte i plina.
A što se norveškog trošenja novca tiče, mogli bi ga trošiti i gore, a mogli bi i bolje. Država s toliko socijalnih prava samo promiče idiokraciju.
Rat u Iraku će Ameriku koštati oko 2000 milijardi i naa tome će zaraditi samo nekoliko privatnih kompanija.Što se tiče Amerike, živjela znanost i tehnologija u vidu naprednih dijagnostičkih uređaja i pametnih lijekova koje možeš koristiti ako si bogat. Ako nisi zdrav, a još si i siromašan, izvoli lijepo demokracki i znanstveno otići crknuti.
Isto tako, živjela znanost i tehnologija u vidu finih sofisticiranih oružja koje koristiš da bi se dočepao tuđe nafte, kad već svoje nemaš dovoljno da bi proizvodio velike aute koji smrde i žderu jeftini (sic!) benzin kao peemesična domaćica s bezlibidnim mužem napolitanke.
Mislim, nije da je Amerika crni vrag, dakako, samo..hmm.
Što se tiče američke znanosti i tehnologije, bez nje bi cijeli svijet, uključujući tebe, bio kakvih pola stoljeća zaostaliji. Da ne spominjem zasluge u WW2. Zato, molim te da pokažeš malo zahvalnosti prema Amerikancima, bez kojih bi vjerojatno danas ručno muzla krave i okopavala krumpir negdje na rubu Trećeg Reicha.