rekla bi jevgenija, svinjam vic...a unda wrote: ovo sad me podsjetilo na jedan stari vic, davno ga nisam ispricao i morat cu sad opet..sori.
..elem, u jednom plemenu vrsila se incijalizacija..sori, incijacija jednog mladog pripadnika plemena u mladog ratnika. da bi postao mladi ratnik, mora proci tri kusnje. prva se sastojala u tome da je mladi ratnik morao popiti pola galona nekog njihovog zestokog alkoholnog pica nasikap. druga kusnja je bila u tome da je je ven neko vrijeme u obliznjoj gori bio jedan planisnski lav kojeg je bolio zub i trebalo mu je taj zub izvadit, treca kusnja i najveca, u susjednom selu je bila jedna nako, starija zena koja nikada nije dozivjela orgazam i trebalo je, jel, zadovoljiti.
i eto, okupi se u sumrak citavo pleme oko vatre, dodje mladi ratnik, starjesina plemena da mu jednu posudu od pola galona punu vatrene vode i..navija pleme, sa kopljima, perima, rukama..u, u, u, u..i maldi ratnik jednum rukom uzme posudu i lok,lok, lok, srk, srk, u, u, u..iskapi on to i obrise usta laktom podlakticom kao da bi htio jos.
vice pleme, skace, veseli se, daju mladome ratniku koplje i zapute ga u sumu i goru prema planinskom lavu. i, tako, sjede oni oko vatre, pricaju cekaju, kad..cuje se iz gore, vika, rika, strasni i uzasni krikovi i zvuci, zivotinjski, ne znaju ciji je ciji, sve se mijesa, urlice, rice i..odjednom zamukne. mir. tisina.
pogledavaju se suplemenici sutke pko vatre, sjede, cuce i tako prolazi vrijeme, ali mladog ratnika nema. cekaju oni tako, cekaju, bojazljivo vec cekaju i ne zele jos jedan drugome reci svoje najgore sumnje i strahove da se mladi ratnik nece vratiti..
i, tako, cekaju oni snuzdeni po mrcini, gledaju u vatru, kad iz mraka se pocne prema njima priblizavati jedna prilika. kad se doteruao blize, vide da je to mladi ratnik, umoran, iscrpljen, sav ogreban, oranjavan..i ono se razveselise, ustadose na noge i krenu u susret mu s veselim grupnim..u, u, u, u..
kad je dosao mladi ratnik blizu vatre, malo se stojecki onako odmori naslonjen na koplje i zatim progovori..a sad me odvedite kod te stare zene kojoj moram izvaditi zub.
ijako mi nije jasno kako te i zašto išta od prethodnoga podsjetilo na taj vic.