Evo što mala piše na Facebooku. Znam je otprije, ozbiljna je, nije posrijedi zafrkancija: "Molim Vas da se sa svim raspolozivim sredstvima ukljucite u pricu i bilo kako pomognete u potrazi moje mame Milke Kolanovic koja je nestala prije 10 dana s obzirom da su policija i HGSS odbili aktivirati sva raspoloziva sredstva u potrazi zbog urbanog podrucja iz kojeg se udaljila.
U subotu 19/08/2017 na podrucju Srdoca u Rijeci iz ulice A.B. Simica oko 6 sati poslijepodne udaljila se nasa mama – Milka Kolanovic. Od tada joj se gubi svaki trag i glas. Visoka je oko 167 centimetara i ima plave oči te tamno smeđu kosu. Ne znamo kakvu odjecu je nosila u trenutku nestanka. Mobitel je ostavila kod kuce i udaljila se pjeske.
HGSS je dosad pretrazio samo uze sumsko podrucje oko Srdoca. Mi - dobrovoljci, prijatelji i obitelj smo kroz cijelih ovih deset dana koliko god smo detaljno mogli pretrazili sire sumsko i urbano podrucje. Snimali smo sire podrucje dronom bez rezultata i tragova. Pretrazeno je veliko rijecko podrucje i na zalost ni traga ni glasa mami.
Policija nazalost UOPCE, niti s JEDNIM sluzbenikom, ne sudjeluje u nasim potragama, i kako smo danas saznali, nas zahtjev da se odobri slanje helikoptera je od strane HGSS-a ODBIJEN.
Mi samo zelimo da se nasa mama pronadje i zelimo da se upotrijebe sva sredstva rasploziva od strane nadleznih institucija. Frustrirani smo stavom i raspolozenjem nadleznih tijela i ne vidimo drugi nacin da dodjemo do rezultata osim da iznesemo sve u medije.
Apeliramo na sve odgovorne institucije i sluzbe da se aktiviraju ODMAH, ne sutra ili iduci tjedan, jer vrijeme tece, a nijedan trag nije pronadjen."
Stavljam i plakat, dijelite ga i pomozite.