A.P. » wrote:
Slažem se, ali mislim da je jasno da se to nikad pa ni tad neće dogoditi

Inzistiranje na tome je potpuno nepotrebno jer je stvar toliko kristalno jasna da ni bacanje toga u facu ne čini razliku jer su svi toga svjesni.
Moderatorska je pozicija takva da u startu znaš da te nitko neće kazniti zbog trolanja, oftopika i ostalih prekršaja protiv kojih se ljudi uglavnom žale na pžk-u. Jednostavno neće. I to je glavna prednost moderature, to će mnogi reći, i mnogi još uvijek drže tu poziciju baš upravo zato da mogu trolati nekažnjeno, i otvoreno to priznaju. Sad bi mi netko vjerovatno bacio u facu pokoji karton koji je zaradio kao mod, ali činjenično je stanje da se moderatore kartonira u iznimnim situacijama žešćeg trolanja pomiješanog s vrijeđanjem vjerovatno.
Možebit je to sasvim analogno s onom byronovom željom da se ljudima koji su "nosili" temu pusti da malo četaju po njoj, pa tako i vlasnik i admini moderatorima koji paze na forum dopuštaju trolanje i off, čisto onako, kao poklončić.
Sve u svemu, vražja je to pozicija i duboko sam uvjerena da su moderatori ili jači mazohisti i okpovci (to sam npr ja) ili egomanijaci, nema daljnjih kategorija.
ali ovo nije svugdje tako.
postoje mjesta (forumi) gdje ce moderatori i te kako biti sankcionirani.
kao sto postoje moderatori koji ce se znati nositi sa svojom moderatorskom pozicijom i znati joj granice.
druga je stvar sto je na
onom tamo sve dopusteno. moderatorima, ofkors.
analogno s byronovom zeljom da se ljudima koji su nosili temu pusti da na njoj chataju nije dopustanje modovima da po cijelom forumu trolaju, vec da imaju svoj kutak, ventilanu od moderatorskog posla bilo u obliku postanja cistog

ili spontanog

. koji je vezan
iskljucivo i samo za rad na forumu i svaki oftopik se takodjer kaznjava. nravno, to vide samo aktualni moderatori. ne pola internet pucanstva.
moderatori trebaju biti uzor obicnim forumasima. kako ocekivat od forumasa da postuju pravila ako vide da ih oni "glavni" ne postuju?