Bojkot je. Što da radim, što?!

Stare teme i začeci foruma
Tupelo

Post 26 Oct 2011, 20:03

jevgenija » wrote:................
Tema je (poput većine tema na RiD-u) bila zatrpana gomilom chata i nije koristila nikome osim šačici redovitih sudionika (i tebi :cerek:), a svi ostali su, obeshrabreni gomilom chata kroz koji su se morali probijati, otvarali nove teme s konkretnim upitima o MPO. Jer im ona postojeća nije bila ni od kakve pomoći.
Da je to chat tema, ne bih imala ništa protiv takve komunikacije. U chat temama obično i gušta tek šačica sudionika i takve teme tome i koriste. Ali tema o MPO je malo prevažna da bi služila chatu nekolicine.

Toliko o RiD-u od mene.

A reći ću i ovo: Jevgenijo, malo su te preveć ponijele Revolucije i Bitke.
Dirljivo je koliko se trudiš biti osviješteno glasna i ostavit ću te da uživaš u tome.
Jedva da imam vremena za tipkanje s ljudima koji su mi dragi i zanimljivi, a zbog kojih sam ovamo i došla.

...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Herp
Nikki Gauda

Post 26 Oct 2011, 20:06

jevgenija » wrote: Da se ukine njihov moderatorski, i da svi osim onih hobijskih i penjačkih pedeefova promijene moderatore, i da se moderatori RiD-a ispričaju na koljenima onim curama s umjetne oplodnje za nazivanje očekivanja bete "beskorisnim chatom".

Al onda se ne bih vratila, samo bi mi bilo drago da se to sve dogodi :zubo:
Ulizico, fulala si. :kava: Vrrrrle će ti objasni razliku između planinara i penjača. :kava:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
schmokljan

Post 26 Oct 2011, 20:08

Planinari su ljudi, a penjačice biljke. :mudri:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 26 Oct 2011, 20:09

schmokljan » wrote:Planinari su ljudi, a penjačice biljke. :mudri:
Biljke-sponzoruše.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:10

Tupelo » wrote:
Tema je (poput većine tema na RiD-u) bila zatrpana gomilom chata i nije koristila nikome osim šačici redovitih sudionika (i tebi :cerek:), a svi ostali su, obeshrabreni gomilom chata kroz koji su se morali probijati, otvarali nove teme s konkretnim upitima o MPO. Jer im ona postojeća nije bila ni od kakve pomoći.
Da je to chat tema, ne bih imala ništa protiv takve komunikacije. U chat temama obično i gušta tek šačica sudionika i takve teme tome i koriste. Ali tema o MPO je malo prevažna da bi služila chatu nekolicine.

Toliko o RiD-u od mene.

A reći ću i ovo: Jevgenijo, malo su te preveć ponijele Revolucije i Bitke.
Dirljivo je koliko se trudiš biti osviješteno glasna i ostavit ću te da uživaš u tome.
Jedva da imam vremena za tipkanje s ljudima koji su mi dragi i zanimljivi, a zbog kojih sam ovamo i došla.
blah. sjećaš se kao i ja što se tamo događalo, i da ste im odbijali dati/ostaviti neki chat tamo gdje su bile, i koliko su morale moljakati, i koliko vas je bolio kurac. Forma prije sadržaja, kao što rekoh. Svi moderatori RiD su sudjelovali u tom sranju, dijelili kartone prije uključenja mozga i barem neke naznake pokušaja razumijevanja situacije i pokušaja pronalaženja rješenja koje bi donekle odgovaralo svima, da bi na kraju, nakon što je pdf bio predivno prošaran sivo-plavim prugama, nekom proradio mozak, pa je damama ukazana "milost". Serem ti se ja na ovo gore objašnjenje kad ste im mogli odmah otvorit ćet ili odmah otvorit "ozbiljnu" MPO temu.

Možeš sad ovo svoditi na osobno, al nažalost, ovo nije moderatorski, nije zatvoren, i sumnjam da će ti se netko priključiti u "kvalificiranju" sugovornika na takav način. Mislim da je prilično jasno da je moj prigovor bio na način moderiranja, a ne na vaš lifestyle.
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Herp
Nikki Gauda

Post 26 Oct 2011, 20:11

Lord Byron » wrote: Ti si se, pak, javila vrlo neprava i jako, jako prozirna - svim naporima i poprilično lukavoj strategiji unatoč. Izgleda da svakome mora pobjeći barem jedan nesmotreni detalj. Sitan, ali dovoljan. :D
Dobro oćel meni netko više reć ko je ta tfiti :gaah:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:11

Herp » wrote:
Ulizico, fulala si. :kava: Vrrrrle će ti objasni razliku između planinara i penjača. :kava:
jebiga, kad za druge i ne znam :brukica:
schmokljan

Post 26 Oct 2011, 20:14

A i ti jevgenijo, Tupelo te tu lijepo izanalizira, onako usput ovlaš pljucne, a ti njoj tako.
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:16

schmokljan » wrote:A i ti jevgenijo, Tupelo te tu lijepo izanalizira, onako usput ovlaš pljucne, a ti njoj tako.
ne kuri, inače ću i tebe udarit u koljeno. :o
Megalodona

Post 26 Oct 2011, 20:20

Whereabout » wrote:Megalodona, to nije istina, ovo zadnje, za RiD me briga. Duboko smo bili u tome, sorry što jesmo. Meni su neke stvari koje su tamo bile raspravljane i oko kojih smo se razišli jako bitne. A temelj razlaza je bio manjak komunikacije. Da se je adekvatno komuniciralo kad se je trebalo, ne bi nitko prešetavao novog dečka po zgradi. Bilo je i ponižavaju dan dođem ićih stvari. Zapamtite: kad je trebalo prepoznati problem i zapeti, tamo su bili rijetki, bila je Silajn, bio je unda, bili su još neki. Za neke su oni danas polu-negativci. A bili su tamo i dok nije bio trend biti tamo. Poslije im se govorilo da čemu nastavljati to, čemu đonom, da su se oni "reorganizirali", da lakše sad malo. Ali da oni nisu zapeli, ničeg ne bi bilo. Pa ni vašeg moraliziranja.
da, to sve stoji. i što ćemo sada, naći kulturan način ili se ponašati poput obijesne djece? i oni koje spominješ se ponašaju najkulturnije.

razumijem da je potrebno ispuhati se, ali meni se čini da to prelazi u dječja pakosna posla.
ne znam, mene su učili da se treba znat maknut a zadržat dostojanstvo.
i ne moraliziram, samo kažem jer svaki dan dođem i vidim nova hihotanja "jesmo ih" ili prozivanja.
jebiga, smeta me jer mislim da se može bolje :ne zna:

moram ić :D
umjesto pisanja ovog nadasve konstruktivnog posta, mogla si učit. da, kvocat ću ti kad god te vidim. uopće me ne sekira to što ću ti ić na živce. kad tad ćeš opet počet pričat sa mnom.
aisling

Post 26 Oct 2011, 20:23

Zanima me jedna stvar.

Kad se nekome ukazuje na neki postupak i pritom se s istim ne slaže, zašto najprije pomislimo da nas se samo želi ocrniti i zašto tako teško uopće pomišljamo da iza nekog prigovora ne stoji želja za gaženjem gaženja radi, nego možda nešto ipak bar u nekom dijelu pozitivno?

Čisto razmišljam o tome iz perspektive onoga koji, ajmo to tako reći, nekome ukazuje na neku grešku. Ili bar na nešto što se meni može činiti greškom. Ne radim to zato da zgazim, motivi su često skroz drugačiji. Ako su moji takvi, onda ne znam zašto ne bi bili i tuđi. A opet, tako rijetko stanemo i stvarno vidimo nešto dobro u bilo kojem prigovoru.

Baljezgam nesuvislo uglavnom, ovo stvarno, ali stvarno ne ide sad jednu ili dvije osobe, samo gledam stalno oko sebe te 'napade' i 'obrane' i pitam se zašto tako reagiramo. Jesam li stvarno naivna, baš onako jako da mislim da svi napadi zapravo uopće nisu napadi?
Happy Easter!
schmokljan

Post 26 Oct 2011, 20:26

Većina ljudi ukazuje na tuđe greške da bi sebe istaknuli, dok ja to činim samo zato što sam istina, svjetlo i put.
Pješčana

Post 26 Oct 2011, 20:27

naravno da nisu svi napadi napadi.
konstruktivna kritika trebala bi otvoriti oči i pomoći nekomde da shvati u čemu je griješio/griješi
ali to više govori o ljudima koji odmah dobiju potrebu da se brane
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:27

Zato što nam je svima ponekad teško odvojiti "sebe" od "postupanja"?
Meni to zna biti problem - da "postupila si glupo" shvatim kao "glupa si". Prije je bilo puno, puno gore, ali još uvijek, recimo, nisam naučila pazit na to da stvarno jako naglasim da govorim o postupku. Puno toga ovisi o tonu kojim se upućuje na taj pogrešan postupak.
Pješčana

Post 26 Oct 2011, 20:28

nažalost, većina ljudi će i kritizirati s ciljem da te posere, jer za drugo ni ne znaju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
aisling

Post 26 Oct 2011, 20:31

Disklejmer - nisam ja ništa bolja po tom pitanju, samo me to eto zanima. A i malo sam 'mir u svijetu i sloboda delfinima' raspoložena. Onda gledam koji su mi motivi bili kad bi sama nešto prigovarala, a nisu bili gaženje gaženja radi. A ne mislim da sam baš toliko bolja od neke većine - pa onda ispada da ni ostali ne gaze, al svejedno se rado branim. Ja, a bome i mnogi drugi.

Kako 'prigovarat' a da to ne bude krivo shvaćeno, možda je to bolje pitanje?
Happy Easter!
dimnjak

Post 26 Oct 2011, 20:31

i zato sto je tesko biti taktican, empatican, obziran i stavit se u poziciju druge strane (ili barem pokusati) prije donosenja odluke ili nekog postupka.
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:34

aisling » wrote:Disklejmer - nisam ja ništa bolja po tom pitanju, samo me to eto zanima. A i malo sam 'mir u svijetu i sloboda delfinima' raspoložena. Onda gledam koji su mi motivi bili kad bi sama nešto prigovarala, a nisu bili gaženje gaženja radi. A ne mislim da sam baš toliko bolja od neke većine - pa onda ispada da ni ostali ne gaze, al svejedno se radi branim. Ja, a bome i mnogi drugi.

Kako 'prigovarat' a da to ne bude krivo shvaćeno, možda je to bolje pitanje?
Vjerovala ili ne, za to postoje SEMINARI. Isti oni na kojima se uče "ich poruke" i tako neke stvari. Malo je sektaški, i zahtijeva djelomično ispiranje mozga, ter rezultira potpunom političkom korektnošću ako se sve usvoji do kraja, ali neki trikovi su jako korisni. Prošla sam jedan sličan u sklopu "Alternativa nasilju" programa koji sam neko vrijeme morala pohađati ( :zubo: :rofl: ).
Pješčana

Post 26 Oct 2011, 20:38

taman čitam jevgin post s potpisom o zločinačkoj organizaciji :zubo:
a u njihovu kožu se nisi znala staviti,a?
aisling

Post 26 Oct 2011, 20:38

jevgenija » wrote: Vjerovala ili ne, za to postoje SEMINARI. Isti oni na kojima se uče "ich poruke" i tako neke stvari. Malo je sektaški, i zahtijeva djelomično ispiranje mozga, ter rezultira potpunom političkom korektnošću ako se sve usvoji do kraja, ali neki trikovi su jako korisni. Prošla sam jedan sličan u sklopu "Alternativa nasilju" programa koji sam neko vrijeme morala pohađati ( :zubo: :rofl: ).
Jedino zašto me to zanima je - ako imam dobar motiv, a nailazim na loše reakcije, onda prvenstveno pušim ja. Trošim energiju negdje uludo.

A nekako si volim mislit da stvarno imam dobar motiv i da ne serem baš cijelo vrijeme svima, pa i sebi :zubo:

Sličan trening sam prošla i ja, skoro da nema onog koji za to nije čuo, sva ta pravila su mi u teoriji jasna, al u stvarnom životu (virtualni isto tu spada!) baš nekako ne vidim da to funkcionira.
Happy Easter!
dimnjak

Post 26 Oct 2011, 20:39

Pješčana » wrote:taman čitam jevgin post s potpisom o zločinačkoj organizaciji :zubo:
pa tako je i doslo do potpisa :zubo:
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:43

Pješčana » wrote:taman čitam jevgin post s potpisom o zločinačkoj organizaciji :zubo:
pa, sad ti je jasno zašto sam MORALA pohađati alternativu nasilju :rofl:

@ aisling - meni pali u situacijama koje su mi doista bitne - bilo da je bitan cilj, ili da je bitna osoba kojoj "prigovaram". Potrošim duplo više energije, ali sam, pomalo paradoksalno, puno iskrenija kod takvog pristupa.

naime, u takvim slučajevima priznaješ da TEBE pogađa - bilo da se radi o tvom moralnom ustroju, brizi za tog nekog ili nešto treće, promatraš drugog kroz svoju prizmu. to te čini ranjivom, ali te čini i iskrenom, pa pomaže više od vrlo intelektualnih fora i uzročno-posljedičnih veza i hladnog tona.
Melody

Post 26 Oct 2011, 20:50

schmokljan » wrote:Većina ljudi ukazuje na tuđe greške da bi sebe istaknuli, dok ja to činim samo zato što sam istina, svjetlo i put.
:rofl:

Image

:kava:
aisling

Post 26 Oct 2011, 20:50

A zašto se onda osjećam tako glupo ako kažem da je motiv mojh prigovaranja i ostalog 'djelovanja' na forum.hru zapravo taj da ljudi počnu slušati i uvažavati jedni druge, da svaka ta jedinka meni zapravo puno znači jer me pogađa kad vidim da se pretvaramo u bahate robote i da ja ne želim svijet u kojem je takvo ponašanje normalno? I ne, naravno da forum.hr nije svijet, al je jedan njegov dio, onaj dio u kojem mi se ponekad učini da nešto mogu napraviti da bude bolje. I sad m dođe da napišem hrpu disklejmera :facepalm: i još bar dvije kartice teksta da objasnim što hoću reć, al što god napišem zvuči tako naivno i glupo.
Happy Easter!
jevgenija

Post 26 Oct 2011, 20:52

aisling » wrote:A zašto se onda osjećam tako glupo ako kažem da je motiv mojh prigovaranja i ostalog 'djelovanja' na forum.hru zapravo taj da ljudi počnu slušati i uvažavati jedni druge, da svaka ta jedinka meni zapravo puno znači jer me pogađa kad vidim da se pretvaramo u bahate robote i da ja ne želim svijet u kojem je takvo ponašanje normalno? I ne, naravno da forum.hr nije svijet, al je jedan njegov dio, onaj dio u kojem mi se ponekad učini da nešto mogu napraviti da bude bolje. I sad m dođe da napišem hrpu disklejmera :facepalm: i još bar dvije kartice teksta da objasnim što hoću reć, al što god napišem zvuči tako naivno i glupo.
zato što masama stvari "objasnit" tako da ih svi prihvate znaju samo vrhunski muljatori i demagozi, a ne moš svima pojedinačno pisat iskrene "stalo mi je" pp-e :o
  • Information