Island
Početkom maja zaboravi F ceste. Bus ne vidim kao opciju čak ni da je besplatan. Predobra je tamo priroda da ne bi stajao tamo gdje i koliko ja želim. Najam auta možda nije jeftin ali su zato sve najbolje atrakcije besplatne 
- Nukac
- Davorich
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 91 times
Ma, dugo sam racunao sto i kako, rentanje auta ili ne. Da sam se prije odlucio, prosao bih 100 eur jeftinije.
No sto je tu je.
Bez auta bih bio osudjen na preskupe izlete.
F ceste sam odmah prekrizio, zato sam i uzeo mali auto. Glavno da su zimske gume.
No sto je tu je.
Bez auta bih bio osudjen na preskupe izlete.
F ceste sam odmah prekrizio, zato sam i uzeo mali auto. Glavno da su zimske gume.
Na zapadnoj strani imaš samo jedan podvodni tunel iznad Reykjavika, 1000 ISK. Istok ne znam.
- Tyrion Lannister
Koji je najjeftiniji prijevoz od aerodroma do grada i koje su cijene?
Mora li se karta kupiti online ili može i na licu mjesta?
Mora li se karta kupiti online ili može i na licu mjesta?
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
Cijene su visoke. Ako vas ide više i ako ionako možda kasnije mislite rentat auto, jeftinije vam je da ga rentate na dan dulje pa se s njim dopeljate od aerodroma do grada nego da plaćate nekoliko prijevoza.
-
provinci alka
jel netko možda kupio akcijeske na wizzairu?
frendica i ja idemo 26/05 do 29/05.
kratko, ali barem nećemo bankrotirati
rentale bi auto već na aerodromua, a dalje kaj stignemo u ta tri dana...
ako je netko tada gore, možemo podijeliti auto!
frendica i ja idemo 26/05 do 29/05.
kratko, ali barem nećemo bankrotirati
rentale bi auto već na aerodromua, a dalje kaj stignemo u ta tri dana...
ako je netko tada gore, možemo podijeliti auto!
- Nukac
- Davorich
Moze se dosta vidit. Nemojte gubit vrijeme na Reykjavik. Kad stizete na Kef? Pazite preko koga rentate auto. Ja sam na Budget/Avis salteru izgubio 2 sata dragocijenog vremena.
-
provinci alka
Slijecemo u 16:40.
Uzimamo auto odmah i mislile smo taj dan blue lagoon.
A onda imamo dva puna dana za obilazak autom (golden circle, vik?)
I jos pon 29.imamo do cca 15 sati jer je let za bud u 17:20. To mozemo ostaviti za reykjavik.
Kaj mislis?
Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk
Uzimamo auto odmah i mislile smo taj dan blue lagoon.
A onda imamo dva puna dana za obilazak autom (golden circle, vik?)
I jos pon 29.imamo do cca 15 sati jer je let za bud u 17:20. To mozemo ostaviti za reykjavik.
Kaj mislis?
- Nukac
- Davorich
Moj prijedlog da idete mojim stopama. 
Prvi dan s Kef prema Hafniru do Intercontinental bridge i reykanesta gdje su geotermalni izvori. I onda cestom uz obalu do selfossa gdje spavate. Sljedeci dan do Vika, tamo je brdo znamenitosti. Spavate u Viku. Ujutro ranom zorom nazad prema Selfossu i Golden Circle. To obidjete i spavanje u Reykjaviku. Vecernji i jutarnji obilazak grada te Plava laguna i aerodrom.
S tim da po meni je Plava laguna preskupa za ono sto nudi.
I obavezno za lagunu kupit kartu preko neta, na salteru dodatno naplacuju 1400 kruna walk inn fee.
Prvi dan s Kef prema Hafniru do Intercontinental bridge i reykanesta gdje su geotermalni izvori. I onda cestom uz obalu do selfossa gdje spavate. Sljedeci dan do Vika, tamo je brdo znamenitosti. Spavate u Viku. Ujutro ranom zorom nazad prema Selfossu i Golden Circle. To obidjete i spavanje u Reykjaviku. Vecernji i jutarnji obilazak grada te Plava laguna i aerodrom.
S tim da po meni je Plava laguna preskupa za ono sto nudi.
I obavezno za lagunu kupit kartu preko neta, na salteru dodatno naplacuju 1400 kruna walk inn fee.
-
provinci alka
Super. Pogledam sad smjestaj za tu rutu.
Skupa je laguna, preskupa, gledala sam vec na netu karte, al nekako mi je zao tamo ne otici
P.s. jesi nasao nekog po hostelima ili solo brijes?
Skupa je laguna, preskupa, gledala sam vec na netu karte, al nekako mi je zao tamo ne otici

P.s. jesi nasao nekog po hostelima ili solo brijes?
- Tyrion Lannister
Odite u Lagunu. Skupa je do bola, ali vrijedi. Doživljaj poseban.
Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk
Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk
Ja ti sanjam let, bijelo jedro nasred mora, mene zove nova zora.
Ja sam samo Vagabundo.
Ja sam samo Vagabundo.
- Nukac
- Davorich
Isao solo, dok nije dosao Tyrion pa smo se malo zajedno druzili.
Sto se tice smjestaja. U Selfossu -selfoss hostel. U Viku - Paffin hostel. U Reykjaviku - Oddsson hostel jer ima free parking.
Inace na Golden circle imas jedne toplice u Laugarvatnu, Fontana Spa. Bazen s termalnom vodom i saune. Ali su isto 3800 kruna. A nakon 1-2 sata ti dojadi.
Na putu prema Viku ima i besplatan bazen Seljavallalung. Taj je jos najljepsi. Ja sam pokusao doc do njega, ali je bila bura i kisa taj dan i trebalo je pregazit rijeku od cca 2 m. Bio sam mokar do koze i nije mi se dalo ici do tamo.
Sto se tice smjestaja. U Selfossu -selfoss hostel. U Viku - Paffin hostel. U Reykjaviku - Oddsson hostel jer ima free parking.
Inace na Golden circle imas jedne toplice u Laugarvatnu, Fontana Spa. Bazen s termalnom vodom i saune. Ali su isto 3800 kruna. A nakon 1-2 sata ti dojadi.
Na putu prema Viku ima i besplatan bazen Seljavallalung. Taj je jos najljepsi. Ja sam pokusao doc do njega, ali je bila bura i kisa taj dan i trebalo je pregazit rijeku od cca 2 m. Bio sam mokar do koze i nije mi se dalo ici do tamo.
-
provinci alka
Jebate kak je to sve skuuuupooooo....
Mislim da cemo mi koju noc i u autu prespavati
Mislim da cemo mi koju noc i u autu prespavati

- Prolaznica
Provinci alka, ako idete sa Wizzom, idete sa onom njihovom mikroprtljagom ili ste dokupile prtljagu?
Jer, sa mikrom, najbolje vam je da u polasku stavite što više robe na sebe, trebat će vam.
Jer, sa mikrom, najbolje vam je da u polasku stavite što više robe na sebe, trebat će vam.
collect moments, not things
-
provinci alka
Sa mikro.
Debele stvari na sebe.
Gace, carape, pidjamu- nosim staru robu koju nakon koristenja bacam u smece.
Debele stvari na sebe.
Gace, carape, pidjamu- nosim staru robu koju nakon koristenja bacam u smece.
- Nukac
- Davorich
I uzet nepromocive stvari. Cesto te opere kisa. Nije jaka, ali te namoci.
Sto se tice Plave lagune: jest da izgleda efektno, i da je lijepo namakat se u vrucoj vodi, ali porijeklo je ovakvo: umjetno napravljeni bazen napunjen morskom vodom koja se grije iz obliznjeg geotermalnog izvora. Cisto za info.
Sto se tice Plave lagune: jest da izgleda efektno, i da je lijepo namakat se u vrucoj vodi, ali porijeklo je ovakvo: umjetno napravljeni bazen napunjen morskom vodom koja se grije iz obliznjeg geotermalnog izvora. Cisto za info.
- Prolaznica
Znamo da je fejk, ali je i dalje fora. Mi ćemo otići zadnju večer prije odlaska, ionako je u 21 najjeftiniji ulaz. Već smo bili tamo, tako da su 2 sata sasvim dovoljna. BTW jeste vidjeli kako su "povoljne" cijene kozmetike sa silica mud?
No također me jako veseli kupanje u termalnim izvorima na Landmannalaugaru (ako uspijemo autom prijeć rijeku, jelte
) i onaj napušteni bazen Seljo-nešto
No također me jako veseli kupanje u termalnim izvorima na Landmannalaugaru (ako uspijemo autom prijeć rijeku, jelte
-
provinci alka
A daaaaj nukac...znam da pises cinjenice, al kvaris caroliju 
A jesi bio u fontana spa...jel to barem priblizno?
I mi cemo probat potraziti ovaj selja bazen i rijeku ...
Thnx za upute za obleku
Sve ide na nas, samo mjenjamo gace, carape i pamucne majice od ispod.
Kaj je bilo s budget rent a carom? I nama on ispada najjeftiniji, mislile smo ga uzeti.

I mi cemo probat potraziti ovaj selja bazen i rijeku ...
Thnx za upute za obleku

Kaj je bilo s budget rent a carom? I nama on ispada najjeftiniji, mislile smo ga uzeti.
- Prolaznica
Ja za wizz imam ovu torbu, ne košta niš para a po njihovim je gabaritima.provinci alka wrote: ↑04 May 2017, 11:34
-
provinci alka
Super! Thnx.
Ak se ne uspijem spakirati u neki od postojecih ruksaka idem to kupiti. Super je kaj ne gubis na dubini, kao kod drugih ruksaka.
Ak se ne uspijem spakirati u neki od postojecih ruksaka idem to kupiti. Super je kaj ne gubis na dubini, kao kod drugih ruksaka.
- Nukac
- Davorich
Ako ces ici u Plavu lagunu zaboravi Fontanu. Totalno bezveze. 2 mala bazencica i 3 saune. Doduse jedan bazen je s pravom geotermalnom vodom koja smrdi po sumporu i ima zelene alge.provinci alka wrote:A daaaaj nukac...znam da pises cinjenice, al kvaris caroliju
Obavezno uzet neki stari kupaci, pogotovo ako cete se kupat u neoficijelnim izvorima, puni su algi i unistavaju kupace. Voda nije klorirana u termalnim bazenima.
Sto se tice Budgeta, svima je on najpovoljniji. Ti sljeces na KEF kad slijecu svi, pa ce te na salteru docekat repina do vrata i cca 2 sata cekanja na auto. Recimo na salterima Europcara ili Hertza nema nikog. Ako ti je razlika 10-20-30 eur radije uzmi ove druge.
-
provinci alka
Provjerila sam. Razlika je 330 kn sto nije malo.
Racunam da bi mogle izici iz aviona brzo jer :
- nemamo prtljagu
- imamo sjedala br 8
Sad jos samo vidim jel neki letovi slijecu prije naseg.
Ove s naseg leta cemo pretrcati
Racunam da bi mogle izici iz aviona brzo jer :
- nemamo prtljagu

- imamo sjedala br 8
Sad jos samo vidim jel neki letovi slijecu prije naseg.
Ove s naseg leta cemo pretrcati

-
- Information
-