Koje je ovo zagonetno djelce?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 600 times
- Been thanked: 913 times
Nešto iz ciklusa Pustolovine Milesa Vorkosigana sigurno jest. A koji je roman posrijedi, nemam pojma. Nikad se nisam uspio natjerati da je počnem čitati.MmeTipfeler wrote: ↑13 Apr 2017, 17:15Jesam li rekla da je znanstvena fantastika, jesam li? Sad još čekam da čujem koje je djelce u pitanju pa da vidimo što je prevedeno kao 'oružnik'.![]()
Potpisi su za budale.
- gđa Karambol
Jesi. Da sam ja pokrenula temu, dala bih ti da zadaš novo djelce.
oružnik = armsmanSad još čekam da čujem koje je djelce u pitanju pa da vidimo što je prevedeno kao 'oružnik'.![]()
- MmeTipfeler
Jest, da.
ali trebao bi... čitaš ti i svašta drugo. Kako vidim.
Ako te tješi, kad sam počela čitati prvu knjigu, pomislila sam (kao da sam Tipfelerica) "I-su-se, prokleti SF! i zvijezde i svemir i tuđi svjetovi. Sad još fale mali zeleni." ali sam nastavila i više se nisam odvajala. Dok nisam progutala sve do sad objavljene knjige. (Knjjige mi je oduševljeno preporučio prijatelj i bilo je u redu da bar pročitam prvu, ako već želim reći - meni ti to nije nešto... )
Priznajem, da je to bilo nakon izvjesnog vremena kad nisam ništa blagotvorno čitala. Možda bi me i nešto drugo očaralo, mada sumnjam.
I ja bih rekla. Ima nekih izraza koji bi mogli biti sretnije prevedeni. No, šta je - tu je.
- gđa Karambol
Kad bi samo znao koliko mudrih i blagotvornih rečenica ima tamo, odmah bi se primio sage.
Moj favorit je: 'If there's no game, isn't winning a pretty meaningless concept?"
Ovo je prevoditeljica.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
Lema imam u kompjuteru. Ovo će biti Solaris.
- MmeTipfeler
Džizs! Sad se od vrtića već pretvaramo u jaslice.
Evo. Priča za laku noć. Da lakše zaspiš.
Sada se već više ne može pouzdano reći da li se to zbilo ili nije, jer zgoda od koje je krenula (i potrajala maltene do naših dana) čitava pripovest dogodila se u selu K. tako davno da očevidaca iz tog vremena gotovo i nema.
Sada se već više ne može pouzdano reći da li se to zbilo ili nije, jer zgoda od koje je krenula (i potrajala maltene do naših dana) čitava pripovest dogodila se u selu K. tako davno da očevidaca iz tog vremena gotovo i nema.
Vadim knjige s police pa što mi dođe pod ruku.
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
-
- Information
-