Organizirani kriminal prisutan je u romanu, ali ne onako kako se time bavi npr. Puzo. Više su pokvareni policajci posrijedi. I razne spletke i intrige koje zadiru u sve pore društva.
Koje je ovo zagonetno djelce?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 353 times
- MmeTipfeler
Onda znam. Ellroy. Nisam čitala, nije mi se svidio nakon prvih nekoliko stranica, pa mogu samo pretraživati KGZ-ov katalog. Ovaj mi roman očito nije ni dospio u ruke.
- Stitch
- Head Honcho
Skratit ću ti muke - da, L.A. Povjerljivo, treći dio tetralogije o Los Angelesu. Po Crnoj Daliji i tom romanu snimljeni su kvalitetni i uspješni filmovi. 
Kad se Elli javi, citirat će ti početak. Kompjutor joj je ugašen, nemam pojma odakle je knjigu izvukla. Ali meni se svidjela; volim kratke, jasne rečenice i dobre dijaloge. Nije Ellroy loš, mnogi ga smatraju najvećim živućim američkim piscem, ne samo u tom žanru.

Kad se Elli javi, citirat će ti početak. Kompjutor joj je ugašen, nemam pojma odakle je knjigu izvukla. Ali meni se svidjela; volim kratke, jasne rečenice i dobre dijaloge. Nije Ellroy loš, mnogi ga smatraju najvećim živućim američkim piscem, ne samo u tom žanru.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Mislila sam da je Harry Bosch mračan dok nisam pokušala čitati Ellroya. Ne da se to meni. A i Hyeronimus mi počinje ići na živce: loče i kuka za onom svojom izgubljenom djevom, a usput i riješi neki slučaj. Piscima krimića trebalo bi zabraniti da isti lik vode kroz više od dva-tri romana. Izuzetak su Chandler, Agatha i Wallace.
- MmeTipfeler
Reacher se jedino tako i može čitati.

Jedino je dobro kod njega što nema nikakvu "svoju" priču: ne moraš napeto očekivati hoće li se glavni junaci oženiti ili završiti u sretnoj vezi, pratiti njihova duboka unutarnja previranja i duševne boli dok iz nekakve pušketine ili pištoljčine upucavaju brojno nadmoćnog neprijatelja.

- MmeTipfeler
Gdje su ona dobra stara vremena kad je Stitch na sva usta vikao kako moderirati neće ni u ludilu.

Evo ti pa pogađaj. Ionako se više nitko neće sa mnom igrati.

Navodim prve dvije rečenice jer je prva doista prekratka.
P..., ti lažeš! - Nikad, majko!
- MmeTipfeler
- MmeTipfeler
- Stitch
- Head Honcho
Ne služim se ja internetom, igram pošteno. Nisam provjeravao je li Peter Pan posrijedi. Bilo je to onako, asocijativno. 
Ali dobro, pitam opet: koje je dobi taj P., je li odrastao muškarac?

Ali dobro, pitam opet: koje je dobi taj P., je li odrastao muškarac?
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Pogrešna asocijacija. Petar Pan nema majku. Odrastao je muškarac, da.
Prije nego što nastaviš: pažljivo pročitaj odgovor. Da ne bi krenuo pogrešnim putem, a onda mene krivio za navođenje u zabludu.
- Stitch
- Head Honcho
Kojem žanru pripada taj roman, kako bi ga opisala? Je li, uvjetno rečeno, ozbiljan ili je posrijedi lakše štivo, onako za zabavu?
Šteta što se ništa o stilu ne da iz te dvije rečenice iščitati.

Kojem žanru pripada taj roman, kako bi ga opisala? Je li, uvjetno rečeno, ozbiljan ili je posrijedi lakše štivo, onako za zabavu?
Šteta što se ništa o stilu ne da iz te dvije rečenice iščitati.

Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Vratimo se ipak na ovaj post.
Pitao si:
Pitao si:
A ja sam odgovorila:Je li roman klasik? Štogod iz lektire?
Posrijedi je ozbiljno djelo.Odgovor na prvu rečenicu glasi: i da i ne.
- MmeTipfeler
-
- Information
-