Kao dobri gosti, u Sydneyu smo imali pristup u executive lounge sto je vrlo zgodno obzirom na cijene ica i pica.
Nudli i ostalo sto se vidi na fotkama.
Jeli smo uglavnom gore u loungeu, jedan smo dan bili na veceri u China doll restoranu i to je bilo jako fino. Ali nemam fotke. Neka asian fusion kuhinja. Sef je neki Kinez rodjen u Skotskoj di su mu starci drzali kineski restoran, tamo valjda pekao zanat a sad u Sydneju provodi svoje ideje u kuhinji.
Bio u nekom showu na telki, tako je ovaj koji nas je vodio i cuo za taj restoran.
Uzeli smo svi menu, bilo je 88 aud po osobi i cuga posebno. Dobije se oko 7-8 jela u nizu, dijeli se na stolu i bilo je njami. Dosta se najede.
To je prije bilo spremiste za vunu, cijeli se mol zove tako, Woolloomooloo....dok su se jos bavili ovcama.
https://chinadoll.com.au
Cjenik nekog bara, da se dobije dojam o cijenama.
To je bilo to a sad moj omiljeni dampling restoran, cuveni Din Tai Fung.
Prvi smo put jeli u Kuala Lumpuru na preporuku jedne od tamo i od onda se trudim jesti kod njih kad god sam u prilici.
Ima na netu kako je doslo do toga, ukratko, Kinez probjegao iz Kine od kulturne revolucije i tgovao uljem. Pa mu slabo islo. Onda je njegova zena pocela u ducanu prodavati dumplinge koje je sama radila da bi se pripomogli i uskoro je to postao glavni biznis.
To je fransiza koje ima po istocnom dijelu svijeta, a nesto i u Usa.
Dobili i Michellinovu zvijezu, jedini street foood za sada.
A stvarno su izvrsni damplingi. Nije jeftino, dapace, ali vrijede. Obicno je guzva pa se ceka, kako gdje, u Taipeiu su rekli da moramo cekati sat i pol, tu jucer 15 minuta. Ali petak nakon posla pa mozda i zato.
Ima i drugih jela ali mi se ubijemo u juhi s dupmlingima i onima na pari. I uzmemo jos pecene. Za posladit se na kraju, kad smo vec prezderani.
Do sad sam ih jela u KL, Shanghai, Tokyo, Seul, Taipei i Sydney i svaki put su svugdje bili iste kvalitete.
Pa ako vas put nanese negdje blizu, nemojte propustiti makar probati.
Ova zenska u plavom kombiju je miksala muziku, nije kuhala dumplinge, da ne bi ispalo cudno.
Petak navecer u Chinatownu je to valjda uobicajeno.
Kod svih DTF festorana je dio u kojem se rade damplinzi ovako u staklu otvoren i vidi se kako rade.
Cjenik random bara.