Izmjene i dopune (javna rasprava)

Stare teme i začeci foruma
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1542 times
Post 19 Feb 2017, 19:37

Tek sam iz auta izašao pa neću previše duljiti. Pravila nam neupitno trebaju, ima ih svaka zajednica, ali bolje je imati tri pravila koja će se dosljedno i pošteno provoditi nego njih trideset kojih se nitko neće držati ili koja će se interpretirati kako komu puhne. Pravila treba poštovati, tu se valjda svi slažemo, ali pravilima ne treba robovati. Povremena iskakanja normalna su i za to treba imati razumijevanja.

Što se tiče nekakvog duha Trkeljanja - on ne postoji. Od ljudi koji su se 17. rujna 2011. okupili u grupi na Fejsu i raspravljali o osnivanju foruma, odabrali mu ime i prihvatili Mortišinu ideju da Ze. sredi hosting i domenu u svojoj firmi jedino sam ja ovdje. O kakvom duhu, zaboga, govorite? Mi ga trebamo stvoriti. Hoće li Trkeljanje biti forum na kojem će se stalno iznova kukati zbog nepravde na Forumhaeru - o vama ovisi. I ne, to nije bila izvorna ideja Trkeljanja. Izvorna je ideja bila da napravimo forum na kojem neće biti nepravde i samovolje i kojim ćemo dokazati da nam Forumhaer uopće ne treba. Štoviše, tražila su se jamstva da nećemo sjediti na dvije stolice, tj. pisati i ovdje i ondje. Poslije smo međutim to ublažili - radoznalost je bila jača. Zanimao nas je epilog, hoće li Anderlon smijeniti ZgSasha i hoće li doći ovamo titrati nam jajca. Učinio je i jedno i drugo.

Na posljetku, što se upravljanja Trkeljanjem tiče - to me ne zanima. Kada sam otišao odavde, bio sam toliko ljut i bijesan da nikakva posla s trkeljašima nisam htio imati. Na neki način, ostavio sam Leteću i Judolina na cjedilu, samo sam nestao. Zbog toga im se ispričavam, to nije bilo samurajski od mene. Ali morao sam čuvati sebe, bio sam pun gorčine i gađenja. Tko se sjeća toga doba, zna da sam pregovarao o spajanju s nekim portalom, zna da sam vodio promidžbenu kampanju na Googleu, zna da sam htio nagraditi one koji dovedu ovamo najviše ljudi. Imao sam mnogo planova i nekakvu klinčevu viziju, samo što me nitko nije htio slijediti. Svi su samo filozofirali i prigovarali. I dan-danas želudac mi se digne kad se toga sjetim. I zato - hvala lijepa, ali ne. Bio bih glup kada bih dopustio da mi se takvo što ponovi. A glup nisam. Znam kakav sam, znam da ću se samo potrošiti - a znam također da trenutačno imam pametnijeg posla.

Toliko, hvala na pozornosti.

Potpisi su za budale.
Eks

Post 19 Feb 2017, 19:40

Meni je Trkeljanje bilo najdraže kad smo Miki, Euklid, ja i Unda trkeljali o ustašama i partizanima. :love:
I ono kad sam prala kosu u tri ujutro. :D

Od Trkeljanja kakav je bio 2011 mi se iskreno povraća i ne ponovilo se. To je danas ŽK. Daleko mu lepa kuća.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 19 Feb 2017, 19:48

judolino wrote:
19 Feb 2017, 19:04
Možeš li to potkrijepiti nečim ili samo dokazuješ kako svaki bezveznjak ima pravo na svoje viđenje stvarnosti jer se cijeli svemir urotio da njegova istina bude jedina ispravna?
Mogu potkrijepiti i linkati stotinjak njihovih postova. I tebi isto idu na živce pa mogu linkati i tvoje odgovore. Mislim da se ovdje ne radi o ozbiljnoj istrazi, ili ja ne shvaćam ozbiljnost situacije, pa eto neću. Radije bi pisala na euroviziji nego istjerivala mak na konac .

Inače, slažem se s tvojim mišljenjem o mom preuzimanju vlasti ovog ili bilo kojeg foruma.( Ne iz istog razloga kao tvoj, čemu sablažnjavanje?) Nemam ja živaca ni snage za svađanje s monitorom.
Jednako kao i Euklid mislim da se miky opustio i da piše manje nego prije dok je žicao moderaturu. I to sam već negdje napisala kao i to da mu treba ukinuti gigantski potpis.
Za tipfelerku mislim da se silno trudi i da ima kakvu takvu viziju pa makar i uspostavom nekih pravila. Nekako treba započeti.
I mislim da nam je svima bolje da ovu prepisku završimo jer nam demokratičnost i nije neka opcija ter da prijeđemo sipati mudrosti širom trkeljanja.
kurvanjski avatar, a
Stitch
Head Honcho
Post 19 Feb 2017, 19:50

Eks wrote:
19 Feb 2017, 19:40
Meni je Trkeljanje bilo najdraže kad smo Miki, Euklid, ja i Unda trkeljali o ustašama i partizanima. :love:
Prema onom što sam čuo, Zec bi se svakako složila s tobom. I njoj to fali. :cerek:
Potpisi su za budale.
Donna Sole

Post 19 Feb 2017, 19:52

Eks wrote:
19 Feb 2017, 19:40

Da, i ja sam u tom periodu guštala u čitanju vaših noćnih trkeljanja.
kurvanjski avatar, a
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:04

judolino wrote:
19 Feb 2017, 19:13
Sereš ko foka, ali drugo od tebe nije ni za očekivati.
Srećom, na ovom forumu tražilica radi pa se može vidjeti koliko smo tema otvorili i postova napisali Leteća i ja dok sam ja bil gazda.
Jeste na početku. Poslije si dolazio na kapaljku ovdje.
Znalo je proći i po mjesec dana da niti ne pokucaš. Jebeš takvog gazdu.
judolino wrote:
19 Feb 2017, 19:13

A tebe je Miki upravo stavio na listu za odstrel - nadam se da si toga svjestan?
Nema šanse da mi je miky zamjerio na prijedlogu.
To bi prije tebi sličilo jer sve shvaćaš preosobno.

Šta god vi mislili o njemu, miky je vrlo tolerantna osoba iako ste ga zilijun puta na trkelju prozivali fašistom.... vi fašisti jedni... :zubo:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:05

Stitch wrote:
19 Feb 2017, 19:37
Tek sam iz auta izašao pa neću previše duljiti. Pravila nam neupitno trebaju, ima ih svaka zajednica, ali bolje je imati tri pravila koja će se dosljedno i pošteno provoditi nego njih trideset kojih se nitko neće držati ili koja će se interpretirati kako komu puhne. Pravila treba poštovati, tu se valjda svi slažemo, ali pravilima ne treba robovati. Povremena iskakanja normalna su i za to treba imati razumijevanja.

Što se tiče nekakvog duha Trkeljanja - on ne postoji. Od ljudi koji su se 17. rujna 2011. okupili u grupi na Fejsu i raspravljali o osnivanju foruma, odabrali mu ime i prihvatili Mortišinu ideju da Ze. sredi hosting i domenu u svojoj firmi jedino sam ja ovdje. O kakvom duhu, zaboga, govorite? Mi ga trebamo stvoriti. Hoće li Trkeljanje biti forum na kojem će se stalno iznova kukati zbog nepravde na Forumhaeru - o vama ovisi. I ne, to nije bila izvorna ideja Trkeljanja. Izvorna je ideja bila da napravimo forum na kojem neće biti nepravde i samovolje i kojim ćemo dokazati da nam Forumhaer uopće ne treba. Štoviše, tražila su se jamstva da nećemo sjediti na dvije stolice, tj. pisati i ovdje i ondje. Poslije smo međutim to ublažili - radoznalost je bila jača. Zanimao nas je epilog, hoće li Anderlon smijeniti ZgSasha i hoće li doći ovamo titrati nam jajca. Učinio je i jedno i drugo.

Na posljetku, što se upravljanja Trkeljanjem tiče - to me ne zanima. Kada sam otišao odavde, bio sam toliko ljut i bijesan da nikakva posla s trkeljašima nisam htio imati. Na neki način, ostavio sam Leteću i Judolina na cjedilu, samo sam nestao. Zbog toga im se ispričavam, to nije bilo samurajski od mene. Ali morao sam čuvati sebe, bio sam pun gorčine i gađenja. Tko se sjeća toga doba, zna da sam pregovarao o spajanju s nekim portalom, zna da sam vodio promidžbenu kampanju na Googleu, zna da sam htio nagraditi one koji dovedu ovamo najviše ljudi. Imao sam mnogo planova i nekakvu klinčevu viziju, samo što me nitko nije htio slijediti. Svi su samo filozofirali i prigovarali. I dan-danas želudac mi se digne kad se toga sjetim. I zato - hvala lijepa, ali ne. Bio bih glup kada bih dopustio da mi se takvo što ponovi. A glup nisam. Znam kakav sam, znam da ću se samo potrošiti - a znam također da trenutačno imam pametnijeg posla.

Toliko, hvala na pozornosti.
A da ipak pokušaš još jednom :trep:

Nećemo ništa filozofirati ni prigovarati.

Ništa ljubav, samo karanje :D
Stitch
Head Honcho
Post 19 Feb 2017, 20:11

Ne bih, ipak. Ali hvala na prijedlogu. :top:

Miki mi je simpa, pomoći ću mu, pogotovo otkako sam ga upoznao. Drag je dečko, a ja ne mogu biti loš prema ljudima s kojima popijem dvije-tri runde, nije mi u prirodi. :D
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:16

Ma sve 5. Ali mikya više nema nego što ga ima.
A nekad je bio boljii inventar od Šabovića (gdje je Šabović uostalom, njegov glas vrijedi dvostruko).

Miky je spasio trkeljanje u najgoroj fazi kad je bila posvemašnja pustoš. Sad bi bilo dobro da preuzme neko ko objedinjuje i tehnički dio i viziju razvoja i toleranciju i da ima želudac.

Jbg ali ja ne vidim drugog osim tebe... :undazec:
Eks

Post 19 Feb 2017, 20:19

Umorili ste se od prozivanja Zokija, jebiga. :zubo: Nema više Zokija, nema ni mikija.
Stitch
Head Honcho
Post 19 Feb 2017, 20:21

Euklid wrote:
19 Feb 2017, 20:16
Ma sve 5. Ali mikya više nema nego što ga ima.
A nekad je bio boljii inventar od Šabovića (gdje je Šabović uostalom, njegov glas vrijedi dvostruko).

Miky je spasio trkeljanje u najgoroj fazi kad je bila posvemašnja pustoš. Sad bi bilo dobro da preuzme neko ko objedinjuje i tehnički dio i viziju razvoja i toleranciju i da ima želudac.

Jbg ali ja ne vidim drugog osim tebe... :undazec:
Ovako - bude li vam trebao server, kod mene uvijek imate mjesta. Plaćati ga ionako moram. Tehničku pomoć dobivate. Što bi još htio, da kožu s leđa skinem? :D
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:21

Eks wrote:
19 Feb 2017, 20:19
Umorili ste se od prozivanja Zokija, jebiga. :zubo: Nema više Zokija, nema ni mikija.
:rofl: :rofl:

da znaš da ima nešto u tome
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:27

Stitch wrote:
19 Feb 2017, 20:21
Ovako - bude li vam trebao server, kod mene uvijek imate mjesta. Plaćati ga ionako moram. Tehničku pomoć dobivate. Što bi još htio, da kožu s leđa skinem? :D
A dobro, kako hoćeš, trkelj je tvoje dijete.

Nas troje globalnih moderatora imamo svako svoju viziju kako treba posložiti stvari i svak vuče na svoju stranu. Ko rogovi u vreći smo.

Miky je isto neodlučan. Ono, došli smo do jednog nivoa da je trkeljanje živnulo a sada smo malo zapeli... :D
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 19 Feb 2017, 20:29

Meni je bilo najdraže kad je eks davala undi recept protiv prehlade. Obući bijelu namočenu plahtu i šetati po polju - navečer. :o I to je govorila ozbiljno. :kava:

Oću reć - duh trkeljanja je da možeš ozbiljno fizički stradat ako ikoga ovdje shvatiš ozbiljno. :o

:rofl: :facepalm:
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:31

Karlinjo wrote:
19 Feb 2017, 20:29
Meni je bilo najdraže kad je eks davala undi recept protiv prehlade. Obući bijelu namočenu plahtu i šetati po polju - navečer. :o I to je govorila ozbiljno. :kava:

To je bio taj duh trkeljanja kojeg zazivamo. Trkeljgeist... :D
Eks

Post 19 Feb 2017, 20:33

Euklid wrote:
19 Feb 2017, 20:21
:rofl: :rofl:

da znaš da ima nešto u tome
Eto vam sad na. A da ga se niste riješili, dan danas bi ovaj forum cvao. Znala sam ja da ne možete bez njega. :raspa:
Karlinjo wrote:
19 Feb 2017, 20:29

Oću reć - duh trkeljanja je da možeš ozbiljno fizički stradat ako ikoga ovdje shvatiš ozbiljno. :o

Moliću lijepo, to je bio skroz na mjestu savjet, samo je on malo pobrkao redoslijed. :durica:
Stitch
Head Honcho
Post 19 Feb 2017, 20:48

Euklid wrote:
19 Feb 2017, 20:27
A dobro, kako hoćeš, trkelj je tvoje dijete.

Nas troje globalnih moderatora imamo svako svoju viziju kako treba posložiti stvari i svak vuče na svoju stranu. Ko rogovi u vreći smo.

Miky je isto neodlučan. Ono, došli smo do jednog nivoa da je trkeljanje živnulo a sada smo malo zapeli... :D
Nije moje nego je naše dijete. Svi ga zajedno stvaramo i pazimo. Trkeljanje ne može bez forumaša. Što će vlasniku prazan forum?

Iz iskustva znam da preveliko inzistiranje na formi obezvređuje sadržaj. Bolje je pisati, bilo kako, o čemu god - nego prepucavati se oko tričarija. Nekad sam bio protiv besmislenog, neozbiljnog trkeljanja - a ono je u jednom trenutku održalo forum živim! To je razdoblje o kojem Eks govori, kada su ona i društvo danima i tjednima visjeli ovdje do pet ujutro. Meni je izgledalo da ćemo tako izgubiti forumaše, a bio sam u krivu - upravo ih je ta neozbiljnost zadržala.

Prihvatite dakle mogućnost da niste u pravu. O čemu god bila riječ. Ja, rekoh već, jesam. Ne želim nikome ništa sugerirati, dovoljno mi je da imam što čitati kad se logiram. :)
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 20:53

Stitch wrote:
19 Feb 2017, 20:48
Nije moje nego je naše dijete.
tvoje dijete u smislu da si jedan od začetnika trkelja...
Donna Sole

Post 19 Feb 2017, 21:02

Još ste ovdje ? :gaah:

Ajde šarajte malo..
kurvanjski avatar, a
Stitch
Head Honcho
Post 19 Feb 2017, 21:03

Upravo tako. Bravo. :top:

A sad odoh. :D
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 21:36

Chilimama wrote:
19 Feb 2017, 21:02
Još ste ovdje ? :gaah:

Ajde šarajte malo... :Zoka:
:lektorirano:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Feb 2017, 21:41

Biljezim se sa stovanjem :)

Eks, i meni je ono vrime s tobom, Undom i Euklidom bilo najbolje razdoblje i da znas da ima nesto u tome sto vlade zokija eM nema :top: :zubo:

Judo, Euklid nije na nikakvoj listi za odstrel, covjek radi na moderiranju vise nego ja na administriranju :gaah:

I ljudi, mislim da nam pravila trebaju ako mislimo podignit razinu vise, cisto da novopridosli clanovi imaju argument da ih judlino ne bana :zubo:
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 38 times
Post 19 Feb 2017, 21:45

miky0 wrote:
19 Feb 2017, 21:41
Judo, Euklid nije na nikakvoj listi za odstrel, covjek radi na moderiranju vise nego ja na administriranju :gaah:
A ti radiš na administriranju? :D
Stitch
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Feb 2017, 21:48

admin wrote:
19 Feb 2017, 21:45
A ti radiš na administriranju? :D
Aha, imam alate ali kutiju jos nisam otvorija :zubo:
Euklid
old school

Post 19 Feb 2017, 21:54

pa di si miky, u zadnje te vrijeme nema ko ni Messija na listi urednih poreznih platiša... :D

nemere tako, dok si bio običan kmet bio si kuhan i pečen ovdje... danonoćno

sad si se nekako otuđio od vlastite baze, više si tamo nego ovdje, daj neko obrazloženje bar...
  • Information