Trkeljaški Now Playing
- Nenia Salonitana
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 618 times
- Been thanked: 958 times
Stvar mi nije toliko dobra koliko je lijepo otpjevana, odsvirana, s netipično pristojnim tempom i dinamikom, čemu malo bendova danas posvećuje pozornost. Floydi, Straitsi, još nekolicina najvećih - i gotova priča. Ostali samo odvrnu pojačala - i deri, baja, dok žbuka ne otpadne sa zidova.judolino wrote:Nije loše, al nisam se naježio.
Potpisi su za budale.
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
- Stitch
- Head Honcho
Što majstor može napraviti od sasvim prosječnog pjesmuljka...
Ritchie Blackmore's Rainbow - Black Masquerade.
Rainbow je devedesetih svirao kamilicu, ali Blackmore je uvijek bio svemir za sebe. Rijetko dobar gitarist. Pentatonika iz bluza uklopljena u neoklasične fore.
Poslije su molsku harmonijsku ljestvicu mnogi ubacivali u solaže, ali da Ritchie nije počeo s tim u Deep Purpleu, teško da bi se ikad pojavili virtuozi poput Van Halena, Rhoadsa, Malmsteena... On im je pokazao smjer - a onda odustao od hardrokerskog pristupa i počeo svirati balade. Čudak.
Ritchie Blackmore's Rainbow - Black Masquerade.
Rainbow je devedesetih svirao kamilicu, ali Blackmore je uvijek bio svemir za sebe. Rijetko dobar gitarist. Pentatonika iz bluza uklopljena u neoklasične fore.
Poslije su molsku harmonijsku ljestvicu mnogi ubacivali u solaže, ali da Ritchie nije počeo s tim u Deep Purpleu, teško da bi se ikad pojavili virtuozi poput Van Halena, Rhoadsa, Malmsteena... On im je pokazao smjer - a onda odustao od hardrokerskog pristupa i počeo svirati balade. Čudak.
Potpisi su za budale.
Ima dobrih grčkih bendova, neki minorni manje il' više, nekima opus nije ni velik, neki pjevaju uglavnom na engleskom. Pa evo jednog:
Echo Train - Land of the Fools
https://www.youtube.com/watch?v=urHDbNJv9qc
Echo Train - Land of the Fools
https://www.youtube.com/watch?v=urHDbNJv9qc
- Stitch
- Head Honcho
Francusku gitaristicu koja se na YouTubeu predstavlja kao Tina S pratim već dulje vrijeme. Očarala me drugim solom u Comfortably Numb, koji je odsvirala kao petnaestogodišnjakinja. 
Nevjerojatna kontrola tona, od vibrata i tremola na dalje - što Gilmour čini služeći se ručicom, to je tehnika koju je pokupio od Hanka Marvina iz Shadowsa, a ona je nijednom dotaknula nije! - malo promijenjen prstomet da bi iz gitare izvukla zvuk drukčiji od njega, zilijun malih caka zbog kojih zrači samouvjerenošću i sigurnošću... Mogao bih do preksutra navoditi zašto mi je taj solo toliko dobar.
Sa sedamnaest pak odsvirala je ovo. Naravno da joj se na Twitteru javio Steve Vai, glavom i bradom. Oduševio se čovjek klinkom koja svira kao da joj je sedamdeset.
Mala je fenomen. Poslušajte kakva je čudesa odsvirala u tih šest minuta. A to je doista teška stvar. Cijeli život družim se s glazbenicima, osobito gitaristima, i ne znam nikoga tko bi to mogao ponoviti. A pogotovo odsvirati tako da izgleda kao da se mjestimice dosađuje.
Nevjerojatna kontrola tona, od vibrata i tremola na dalje - što Gilmour čini služeći se ručicom, to je tehnika koju je pokupio od Hanka Marvina iz Shadowsa, a ona je nijednom dotaknula nije! - malo promijenjen prstomet da bi iz gitare izvukla zvuk drukčiji od njega, zilijun malih caka zbog kojih zrači samouvjerenošću i sigurnošću... Mogao bih do preksutra navoditi zašto mi je taj solo toliko dobar.
Sa sedamnaest pak odsvirala je ovo. Naravno da joj se na Twitteru javio Steve Vai, glavom i bradom. Oduševio se čovjek klinkom koja svira kao da joj je sedamdeset.
Mala je fenomen. Poslušajte kakva je čudesa odsvirala u tih šest minuta. A to je doista teška stvar. Cijeli život družim se s glazbenicima, osobito gitaristima, i ne znam nikoga tko bi to mogao ponoviti. A pogotovo odsvirati tako da izgleda kao da se mjestimice dosađuje.
Potpisi su za budale.
- Šabović Adis
- Inventar
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 232 times
Muri bi mog'o.Stitch wrote: ↑04 Feb 2017, 20:25Francusku gitaristicu koja se na YouTubeu predstavlja kao Tina S pratim već dulje vrijeme. Očarala me drugim solom u Comfortably Numb, koji je odsvirala kao petnaestogodišnjakinja.
Nevjerojatna kontrola tona, od vibrata i tremola na dalje - što Gilmour čini služeći se ručicom, to je tehnika koju je pokupio od Hanka Marvina iz Shadowsa, a ona je nijednom dotaknula nije! - malo promijenjen prstomet da bi iz gitare izvukla zvuk drukčiji od njega, zilijun malih caka zbog kojih zrači samouvjerenošću i sigurnošću... Mogao bih do preksutra navoditi zašto mi je taj solo toliko dobar.![]()
Mala je fenomen. Poslušajte kakva je čudesa odsvirala u tih šest minuta. A to je doista teška stvar. Cijeli život družim se s glazbenicima, osobito gitaristima, i ne znam nikoga tko bi to mogao ponoviti. A pogotovo odsvirati tako da izgleda kao da se mjestimice dosađuje.![]()
Potpisujem bjanko smrtne presude :mirko:
Aj i ti oladi malo.
Mala dobro svira, ali kaj se mene tiče - ko ne komponira, taj onanira...
-
- Information
-