DobraMmeTipfeler wrote:Već mi je odavno prošlo vrijeme za spavanje, ali sad im idem napisati odgovor.
Prijava neobičnih kvarova - hitno i bitno!
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 754 times
- Been thanked: 1403 times
Tek se trebam oporaviti od cjelodnevnoga stresa, strpi se malo.MmeTipfeler wrote:Molim te da ne upotrebljavaš proste riječi kad komuniciraš sa mnom.![]()
Na Mikyju je da odluči.Ja sam samo pitala.
A gledaj, dijelom su u pravu: u odnosu na vBulletin i sličan licencirani softver (koji se dakle plaća), phpBB doista jest lošija platforma. Koliko para, toliko muzike - znaš kako se veli. Ne možeš očekivati da besplatni softver koji programiraju entuzijasti (tzv. 'open source') bude bolji od softvera koji izrađuju multinacionalne korporacije sa zilijun vrhunskih profesionalaca - iako ima i takvih slučajeva. No to su iznimke koje potvrđuju pravilo.miky0 wrote:Imate zeleno ako ce teme, postovi i ono najbitnije -forumasi ostat, minjajte sta god mislili da treba, a ne da nam tamo pizde govore kako imamo losu platformu i da nam se s onog foruma rugaju
Besplatno, k tomu, nikad nije besplatno, to je iluzija. Plaćaš dodatke, plaćaš podršku, plaćaš naprednije inačice. Kako bi inače npr. Red Hat - koji dila 'besplatni' Linux - godišnje imao, onako ugrubo, milijardu i pol dolara prihoda?
Potpisi su za budale.
Hvala na pojasnjenjuStitch wrote:Tek se trebam oporaviti od cjelodnevnoga stresa, strpi se malo.![]()
A gledaj, dijelom su u pravu: u odnosu na vBulletin i sličan licencirani softver (koji se dakle plaća), phpBB doista jest lošija platforma. Koliko para, toliko muzike - znaš kako se veli. Ne možeš očekivati da besplatni softver koji programiraju entuzijasti (tzv. 'open source') bude bolji od softvera koji izrađuju multinacionalne korporacije sa zilijun vrhunskih profesionalaca - iako ima i takvih slučajeva. No to su iznimke koje potvrđuju pravilo.
Besplatno, k tomu, nikad nije besplatno, to je iluzija. Plaćaš dodatke, plaćaš podršku, plaćaš naprednije inačice. Kako bi inače npr. Red Hat - koji dila 'besplatni' Linux - godišnje imao, onako ugrubo, milijardu i pol dolara prihoda?
Recimo da puknem i da odlucim imat jacu platformu, koliko to moze kostat za gabarite ovog foruma?
Cisto da se Anderlon zamisli
- Stitch
- Head Honcho
Hah, ovisi o tome što hoćeš. Ovdje ti je cijena najnovije inačice vBulletina (sličnu, ali ne toliko naprednu - recimo to nježno - ima Anderlon) s dodatkom za Android i iOS (po komadu, tj. po paketu 399 dolara - ukupno 798), u što ulazi forumska podrška. Dodatnu plaćaš posebno, kao i instalaciju.
Time si dobio pravo na korištenje - doživotno - i jednogodišnju licenciju, koja se po želji može produljiti. Ona ti pak treba za skidanje sigurnosnih zakrpa, apgrejd softvera i slične stvari. Dok traje, skidaš što želiš. Kad istekne, ili je platiš za još jednu godinu ili odustaneš od toga.
Kako god bilo, softver (forum) ostaje tvoj i onlajn je sve dok plaćaš hosting i domenu.
Time si dobio pravo na korištenje - doživotno - i jednogodišnju licenciju, koja se po želji može produljiti. Ona ti pak treba za skidanje sigurnosnih zakrpa, apgrejd softvera i slične stvari. Dok traje, skidaš što želiš. Kad istekne, ili je platiš za još jednu godinu ili odustaneš od toga.
Kako god bilo, softver (forum) ostaje tvoj i onlajn je sve dok plaćaš hosting i domenu.
Potpisi su za budale.
Hvala ti na opseznom odgovoru.
Sada sam slucajno mobitel okrenio na vodoravan polozaj i u tom polozajumi se vidi potpuna slika fotuma kao na laptopu

Sada sam slucajno mobitel okrenio na vodoravan polozaj i u tom polozajumi se vidi potpuna slika fotuma kao na laptopu
- Stitch
- Head Honcho
Drugim riječima, nepotrebno sam se mučio s izgledom? 
Ti si ko onaj: a upališ motorku...
Ti si ko onaj: a upališ motorku...
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Ponavljam izgubljeni post, bar onaj njegov dio koji se odnosi na moje iskustvo s Tapatalkom na tabletu odnosno na poruku koju dobivam kada mi Tapatalk ponudi da pogledam kako bi izgledalo spajanje preko njega, to jest Tapatalka, da budemo precizniji.
Vjerojatno ne pomaže pretjerano.The page isn't redirecting properly.
Firefox has detected that the server is redirecting the request in a way that will never complete.
Smajlić moj.
1. This problem can sometimes be caused by disabling or refusing to accept cookies. - Yeah, right. Komentar moj.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 34 times
Stari Tapatalk više nije u izbornicima i opcijama, ali jest u sustavu. Uklonio sam većinu fajlova - ali ne sve, očito.
Tko se ono bio žalio na phpBB? Potpisujem svaku riječ.
Stari Tapatalk više nije u izbornicima i opcijama, ali jest u sustavu. Uklonio sam većinu fajlova - ali ne sve, očito.
Tko se ono bio žalio na phpBB? Potpisujem svaku riječ.
Stitch
- Stitch
- Head Honcho
Postoji mogućnost - ne velika, ali postoji - da nije problem u instalaciji nego u postavkama odnosno API ključu.
Ne mogu ga unijeti jer ga ne mogu ni dobiti budući da već postojimo u bazi, registrirali smo se za Tapatalk. Novi 'site owner' bit će možda registriran - kažem možda, ne znam kakva je procedura - nakon što Tapatalku dokažemo podrijetlo imovine.
Ne znam na koji je i čiji 'account' forum registriran, ali novi ne mogu otvoriti jer smo, rekoh, već u bazi korisnika.
Ne mogu ga unijeti jer ga ne mogu ni dobiti budući da već postojimo u bazi, registrirali smo se za Tapatalk. Novi 'site owner' bit će možda registriran - kažem možda, ne znam kakva je procedura - nakon što Tapatalku dokažemo podrijetlo imovine.
Ne znam na koji je i čiji 'account' forum registriran, ali novi ne mogu otvoriti jer smo, rekoh, već u bazi korisnika.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Registrirani kod Tapatalka, misliš? Nadajmo se da će se "krivac" što prije javiti.Stitch wrote:Ne znam na koji je i čiji 'account' forum registriran, ali novi ne mogu otvoriti jer smo, rekoh, već u bazi korisnika.
- Stitch
- Head Honcho
Aha, kod Tapatalka. Ekstenzija je, ako se dobro sjećam, instalirana 2013. Moguće da se u to doba nije tražio API ključ, no tada je domena unesena u bazu. Je li postojao ikakav korisnički račun otvoren za takve potrebe, ne znam.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Ključ se dobije logiranjem na korisnički račun koji Tapatalk vodi kao račun vlasnika domene. Sumnjam da postoji jedinstveni ključ, prije će biti da se generira na zahtjev. Klikneš, dobiješ ključ, uneseš ga u postavke - rekao bih da stvar tako funkcionira.
Kad stignem, dopisivat ću se malo s Tapatalkom. U najgorem slučaju, poslat ću im Mikijevu osobnu i potvrdu od Totohosta.
Kad smo već kod toga - glasi li domena na tebe, Miki? Jesi li zabilježen kao vlasnik? Hosting je jedno, domena drugo. Stižu li ti odvojeni računi dviju tvrtki ili Totohostu plaćaš i jedno i drugo? Ako sve plaćaš Totohostu, onda je on tvoj registrar i najvjerojatnije si zabilježen. 'Name' serveri pritom također glase na Totohost, kako bi i trebalo biti (ns1.totohost.com i ns2.totohost.com).
No ako komu drugome plaćaš domenu, stvar je znatno kompliciranija. Onda je ta tvrtka tvoj registrar i 'name' serveri preusmjereni su na nju. Zašto to kažem? Da te ne gnjavim previše DNS-om - iz praktičnih razloga. Zato što onda trebaš tražiti prijenos domene u Totohostov domenski registar i upis vlasništva. Čisto sumnjam da si uknjižen.
Problem je u tome što to traje. Katkad 24 sata, katkad 48, katkad pak 72. Za to vrijeme forum će biti nedostupan jer propagiranje domene prolazi cijeli ciklus ispočetka, od 'root' servera nadalje. Kao da mijenjaš domenu - ili seliš se na drugi server.
Kad stignem, dopisivat ću se malo s Tapatalkom. U najgorem slučaju, poslat ću im Mikijevu osobnu i potvrdu od Totohosta.
Kad smo već kod toga - glasi li domena na tebe, Miki? Jesi li zabilježen kao vlasnik? Hosting je jedno, domena drugo. Stižu li ti odvojeni računi dviju tvrtki ili Totohostu plaćaš i jedno i drugo? Ako sve plaćaš Totohostu, onda je on tvoj registrar i najvjerojatnije si zabilježen. 'Name' serveri pritom također glase na Totohost, kako bi i trebalo biti (ns1.totohost.com i ns2.totohost.com).
No ako komu drugome plaćaš domenu, stvar je znatno kompliciranija. Onda je ta tvrtka tvoj registrar i 'name' serveri preusmjereni su na nju. Zašto to kažem? Da te ne gnjavim previše DNS-om - iz praktičnih razloga. Zato što onda trebaš tražiti prijenos domene u Totohostov domenski registar i upis vlasništva. Čisto sumnjam da si uknjižen.
Problem je u tome što to traje. Katkad 24 sata, katkad 48, katkad pak 72. Za to vrijeme forum će biti nedostupan jer propagiranje domene prolazi cijeli ciklus ispočetka, od 'root' servera nadalje. Kao da mijenjaš domenu - ili seliš se na drugi server.
Potpisi su za budale.
Mislim da po tom pitanju imam lose vijesti...ja sam platio totohost a karambol je platio za hosting GoDaddy-ju a tu se ja vodim kao vladnik ali ne potpuno jer na nekom dijelu je Karambol ostao kao vlasnik i to nisam uspio promjenit.
- Stitch
- Head Honcho
Aha, registrar je GoDaddy, a Karambol vlasnik. Ne znam koliko naplaćuje domenu, ali jeftinije bi prošao u Totohostu, nesumnjivo.
No dobro, to je sada nebitno. Bitno je da Karambol kao vlasnik domene može Tapatalku dokazati da imamo pravo na preregistraciju. Ako želi, jasno.
Nadam se da ste u dobrim odnosima.
No dobro, to je sada nebitno. Bitno je da Karambol kao vlasnik domene može Tapatalku dokazati da imamo pravo na preregistraciju. Ako želi, jasno.
Nadam se da ste u dobrim odnosima.
Potpisi su za budale.
- MmeTipfeler
Nadam se da je Miky kontaktirao Karambola. 
Nego, trenutačno mi se na naslovnici ovako prikazuje forum Književnost odnosno tema Poezija - Miljenko ili kako ju je već nazvao. Nigdje nema naslova teme.
Književnost - Topics 102 - Posts 6148 - by Miljenko Today, 12:37
Nego, trenutačno mi se na naslovnici ovako prikazuje forum Književnost odnosno tema Poezija - Miljenko ili kako ju je već nazvao. Nigdje nema naslova teme.
Književnost - Topics 102 - Posts 6148 - by Miljenko Today, 12:37
- MmeTipfeler
Ne mogu dobiti podatke o slici - lijeva tipka, image info, samo vidim da mu tipka nije kvadratna, nego pravokutna. Može li to biti posrijedi? File size: 54.83 KiB, što je u zadanim okvirima.admin wrote:Sad kad je Nenia napisala post, sve je u redu.
To je do Miljenka, nešto u njegovim postavkama ne štima. Pogledaj mu dimenzije avatara i slične stvari.
- admin
- Grand Master of the Jedi Order
- Been thanked: 34 times
Trenutačno nemam vremena za podrobniju provjeru, previše je fajlova u igri, ali 'permissions' su okej, što je u Linuxu često ključno ('file permissions' 644, 'directory permissions' 755 - to su preporučene postavke). Direktoriji pak files, cache, store te images/avatars/upload (za fotke) namješteni su na 777, što znači da ih čitaju, pišu i izvršavaju apsolutno svi, vlasnik, grupa i 'svijet'. I to su preporučene vrijednosti.
Usto, premda s tim ne bi trebalo imati veze - PHP sam s inačice 5.4 unaprijedio na inačicu 5.6, što bi forumu trebalo jamčiti veću funkcionalnost i brzinu.
Usto, premda s tim ne bi trebalo imati veze - PHP sam s inačice 5.4 unaprijedio na inačicu 5.6, što bi forumu trebalo jamčiti veću funkcionalnost i brzinu.
Stitch
End hur ar jur?admin wrote:...
Bajdvej, meni sve 5 funkcioniše, šta je najvažnije nema više one gluposti da se treba iznova ulogiravat nakon svakih par minuta čak i kad se piše novi post. Sve je jednostavno i pregledno, samo se treba malo ufurati u novi setap.
- za razliku od jednog angloameričkog foruma gdje sam pisao neku večer, pa poludio jer mi je automatsko editiranje napravilo kupus od posta
what we've got here is failure to communicate
-
- Information
-