Purgerski pizdeci o dotepencima

Sve od javnog i tajnog interesa
Emericzy

Post 18 Oct 2011, 08:49

Hroboatos » wrote:baš me zanima kako biste reagirali da u sljedećih 10-20 godina val bjegunaca
preplavi RH, a mi ih zbog EU moramo primiti. Pa da Split postane 30% arapski, a
recimo Zagreb 20% multi-kulti, sa crncima, Arapima, Bengalcima, Somalcima itd.
Čuj, pa to se upravo i dogodilo.

OK; priznajem, svi ti pridošlice u Zagrebu i Splitu nisu crni. Nisu ni Arapi, Bengalci, Somalci itd. Ali to je jedino što im fali od razlika prema meni.

Ti ljudi govore jako drukčije od mene i mojih. Razmišljaju drukčije od mene -- kad se s njima prepirem na forumu.hr imaju totalno suprotne stavove od mene. Imena i običaji su im sasvim drukčiji od onih iz mojeg djetinjstva.

Oni žive drukčije od mene, jedu drukčija jela, čitaju druge novine i druge knjige (kad uopće čitaju), gledaju druge programe na TV.
Slušaju totalno (ali TOTALNO :gaah:) drukčiju glazbu, okupljaju se na drugim mjestima, idu na različite prosvjede i glasuju za druge stranke.

Hroboatose, kako bih ja po tvojim očekivanjima trebao reagirati na to?

Hroboatos

Post 22 Oct 2011, 13:27

Emericzy » wrote: Čuj, pa to se upravo i dogodilo.

OK; priznajem, svi ti pridošlice u Zagrebu i Splitu nisu crni. Nisu ni Arapi, Bengalci, Somalci itd. Ali to je jedino što im fali od razlika prema meni.

Ti ljudi govore jako drukčije od mene i mojih. Razmišljaju drukčije od mene -- kad se s njima prepirem na forumu.hr imaju totalno suprotne stavove od mene. Imena i običaji su im sasvim drukčiji od onih iz mojeg djetinjstva.

Oni žive drukčije od mene, jedu drukčija jela, čitaju druge novine i druge knjige (kad uopće čitaju), gledaju druge programe na TV.
Slušaju totalno (ali TOTALNO :gaah:) drukčiju glazbu, okupljaju se na drugim mjestima, idu na različite prosvjede i glasuju za druge stranke.

Hroboatose, kako bih ja po tvojim očekivanjima trebao reagirati na to?
Žao mi je što će ovo zvučati grubo, pa i uvrjedljivo, no
ne znam kako bih to drugačije formulirao:

* ako misliš na pridošlice drugih jugoslavenskih nacija-mogu
se samo složiti jer se radi o drugim narodima, bez neke vrijednosne ocjene

* no, ako pak govoriš o pripadnicima hrvatske nacije iz drugih krajeva, poglavito
ruralnih i istočnijih (Dalmatinska Zagora, Hercegovina, Bosna, dio Slavonije,
Boka Kotorska, Vojvodina, Kosovo,..)- ti si tipičan primjer neuspjele integracije
hrvatske nacije. Ono što su ljudi širih horizonata tijekom Hrvatskoga narodnoga
preporoda uspjeli- kakvi im god bili "plutajući" motivi- ipak zbog niza činitelja nije prodrlo
u nemali dio tzv. "provincijalne" Hrvatske, tj. tri kajkavske županije na sjeverozapadu.

Ostaje činjenica da je purgerski-i ne samo purgerski, jer se radi o širem području SZ-
provincijalizam ostao uteg, da hrvatska ancija nije integrirana zbog malograđanštine, jala
i ograničenosti nemaloga broja stanovnika njezina glavnoga središta, i da je to
Hrvate koštalo i stajat će i dalje povijesnih gubitaka.

Što imaju zajedno švedski Židov i falaški crni etiopski Židov ?
Ništa, osim što pripadaju istoj naciji i ako treba borili bi s erukama, zubima
i noktima za onoga drugoga.
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 08:20

Čekaj, čekaj - stoji li to u naslovu "dotepenci"? :trljaočinevjeruje:
Morticia

Post 23 Oct 2011, 08:36

Čini mi se da je tema otvorena na način da je netko izdvojio dio konverzacije s nekog drugog topika.

Nadalje, Em nije rekao ništa uvredljivo. Napisao je ono što vidi i kako to doživljava.
Mislim, što, trebamo se praviti da u svim djelovima lijepe naše ljudi imaju iste životne navike i običaje? :ne zna:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 08:39

Tema jest izdvojena, izdvojila ju je Zekoslawa koja i inače stalno nešto izdvaja, prekraja i općenito se ponaša kao učiteljica iz doba Austro-ugarske monarhije, samo da je forma zadovoljena, a za ostalo lako ćemo.

Dakle - ona je dala naslov temi, valjda od silne brige za lijepu formu, a ne Emericzy. Smatram taj naslov istinski uvredljivim, upravo sramotnim.
Morticia

Post 23 Oct 2011, 08:42

Eh, da.
Mislim da je to ostalo zbog jedne davne, zajebantske teme s fhra, točnije sa ŽK-a koja je u sebi sadržavala istu riječ.
Nitko se nije bunio.
Ustvari, jest, tako se i razvila poštena svađa, pardon, rasprava. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 08:44

OK, zajebancija dakle - onda molim: "Purgerski pizdeci o dotepencima" Mislim - ako je zajebancija, neka bude dvosmjerna. :boristadić:
Morticia

Post 23 Oct 2011, 08:46

Slažem se.
Jevge, udri! :o :zubo:
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 08:46

Dva posta uopće ni nisu za izdvojidbu :ne zna:
Ako želite drugi naslov, možete ga dobit, al si ga sami smislite. Osobno me ne smeta da me zovu dotepenkom. Ako u 11 godina nisam naučila kajkat, valjda ću dotepenkom i ostati. Jedino što mi je ostalo je "nemrem" :o
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 08:51

To što tebi to ne smeta je samo refleks Židova kojima nije smetalo nositi zvijezdu. Želim reći - toliko su vas jadne išamarali svojom gospoštinom, da ste sretni što vas nisu deportirali.

Taj malograđanski fašizam treba jebat, jebat. Kad čujem riječ "dotepenci" hvatam se za pištolj. :goebbels: I to rabe stanovnici te vječite krčme na mađarskom putu na more. :krleža:
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 08:53

Mislim da nije štos u tom da sam navikla, nego u tom što sam ponosna na to što sam seljančura :facepalm:
Jedino od pravih purgera sam u životu čula rečenicu "pa dobro kokoš, jel ti nemaš NIKAKVIH inhibicija?!?!?!", i to u bezazlenim situacijama poput pjevanja na cesti ili sjedenja na ivičnjaku na tramvajskim stanicama. Uživam u tom da ih nerviram :zubo:
Morticia

Post 23 Oct 2011, 08:57

Meni je ponekad žao što nisam dotepenac u metropoli. :tuzni:
Kod vas ima više sadržaja. :mama:
I uvijek se tulumi održavaju tamo. :durica:
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 08:59

Možeš ti biti ponosna seljančura, što je samo po sebi oksimoron, ali dobro, no to i dalje ne znači da te itko može nazivati dotepencem.
Morticia

Post 23 Oct 2011, 09:00

Zašto bi to bio oksimoron? :confused:
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:00

A to sa sadržajima izguštaš u roku keks, i onda ko i seljaci, ideš jednom u mjesec-dva. Osim ako si na nešto stvarno napaljen. Recimo, u vrijeme prosvjeda bi mi bilo žao da nisam tu.
A tulum napravi tamo u vas kad oš, jać ti prva doć :zubo:
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:02

schmokljan » wrote:Možeš ti biti ponosna seljančura, što je samo po sebi oksimoron, ali dobro, no to i dalje ne znači da te itko može nazivati dotepencem.
Ti si od one djece koja su prerano pročitala "u registraturi"?
Mislim, i mene je pogodilo, al ja sam pametnija od Kičmanovića, i ne živim kod luštrišimuša, pa me mogu zvat kak oće :D

Ako ljudi mogu bit ponosni hrvati, mogu baš i ja bit ponosna seljančura, oksimoronski ili samo moronski, meni svejedno :ne zna:
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 09:11

Morticia » wrote:Zašto bi to bio oksimoron? :confused:

Zato što "seljančura" označava hibridnu pojavu, žensku osobu gradskog porijekla, neurbanih i antiurbanih potreba i ponašanja - a to nije pjevanje na cesti, da se razumijemo - nego odlasci na cajke, cajkaško oblačenje, autentična antiintelektualnost, prezir prema okolišu, primitivan diskurs, doživljavanje sebe kao ženke...

Takva osoba, po defaultu, ne može samu sebe niti poštovati.

Jevgenija je, pod utjecajem svojih zagrebačkih prijatelja manjkavog vokabulara i kognitivnih sposobnosti, prihvatila naziv "seljančura", iako ono što oni žele reći, ako pretpostavimo da išta žele i imaju za reći, je: "seljanka". Što samo po sebi nije negativan opis osobe, nego činjenica da su ljudi sa sela - seljaci. No, kako sumnjam da je jevgenija baš sa sela - nazivajući ju "seljančura", žele reći da je ona "provincijalka". Još jednom pokazujući manjak uvida, očito ne shvaćajući da je provincijalizam karakterna, a ne geografska odrednica.

Prosto k'o pasulj.
Morticia

Post 23 Oct 2011, 09:14

Dobro, dobro, razumijem, bilo mi je jasno odmah što želiš reći.
Ali vidiš, možda ona baš u tome što je po njihovim mjerilima seljančura pronalazi satisfakciju i ponosna je što je drugačija od "njih" i njima strana i čudna.
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 09:17

jevgenija » wrote: Ti si od one djece koja su prerano pročitala "u registraturi"?
Mislim, i mene je pogodilo, al ja sam pametnija od Kičmanovića, i ne živim kod luštrišimuša, pa me mogu zvat kak oće :D

Ako ljudi mogu bit ponosni hrvati, mogu baš i ja bit ponosna seljančura, oksimoronski ili samo moronski, meni svejedno :ne zna:
Ne možeš biti ponosna seljančura, objasnih u prethodnom postu. Molim te da me poštediš dr. Phil argumentacije - ispod je tvoje intelektualne i moralne razine.

U registraturi, tu bijedu provincijalnog dječaćića s dvije vijuge previše, vječito fasciniranog lažnom urbanšću, nisam nikad uspio pročitati do kraja, a identificirati se nemam s čim.
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:18

Pa sad, ovisi smatraš li Požegu selom ili ne. Ja bih rekla da jest selo, jer od urbanog tamo nema ničeg, a čak i malograđanština se nazire samo u tračcima. To je Em neki dan lijepo poentirao tu negdje - pokondirenosti u mom selu ima koliko hoćeš, ali malograđanštine baš i ne :tuzni:

I imam bar dvije točke seljančurstva - primitivan diskurs i doživljavanje sebe kao ženke :facepalm: :zubo:
Ovo ostalo je stvar neukusa više nego porijekla.
Da se razumijemo, ne bi mi smetalo ni da me zovu seljankom. Imam iskustva s kopanjem i kokošima, i sva su mi se iskustva s tim stvarima zapravo dopala. Na selu bih preživjela sve osim seoskog diska, tamo više ne bih ušla ni mrtva.
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:19

schmokljan » wrote:
Ne možeš biti ponosna seljančura, objasnih u prethodnom postu. Molim te da me poštediš dr. Phil argumentacije - ispod je tvoje intelektualne i moralne razine.

U registraturi, tu bijedu provincijalnog dječaćića s dvije vijuge previše, vječito fasciniranog lažnom urbanšću, nisam nikad uspio pročitati do kraja, a identificirati se nemam s čim.
Isprike, samo sam se zajebavala. Mene riječ dotepenac odmah podsjeti na Kovačića, zato to.
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 09:21

A ponosan Hrvat se ne može biti. Čovjek može biti sretan ili nesretan što je Hrvat, no ponosu tu mjesta nema, jer nema ni osobne zasluge. Nacionalni ponos je, uostalom, malograđanska zabluda.
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:23

Bojim se da se ti i ja ne razumijemo baš do kraja, vjerojatno zato što sam spamerica i što su mi reference plitke:
Image

:zubo:
schmokljan

Post 23 Oct 2011, 09:25

jevgenija » wrote:Pa sad, ovisi smatraš li Požegu selom ili ne. Ja bih rekla da jest selo, jer od urbanog tamo nema ničeg, a čak i malograđanština se nazire samo u tračcima. To je Em neki dan lijepo poentirao tu negdje - pokondirenosti u mom selu ima koliko hoćeš, ali malograđanštine baš i ne :tuzni:

I imam bar dvije točke seljančurstva - primitivan diskurs i doživljavanje sebe kao ženke :facepalm: :zubo:
Ovo ostalo je stvar neukusa više nego porijekla.
Da se razumijemo, ne bi mi smetalo ni da me zovu seljankom. Imam iskustva s kopanjem i kokošima, i sva su mi se iskustva s tim stvarima zapravo dopala. Na selu bih preživjela sve osim seoskog diska, tamo više ne bih ušla ni mrtva.
Tvoj primitivan diskurs je svjesna provokacija. A sebe kao ženku doživljavaš ponekad, što je logično, a ne stalno, što je odlika seljančura. Ne shvaćam potrebu ljudi da se prezentiraju lošijima nego što jesu, nikada nisam, nikada neću. :trueromance:
jevgenija

Post 23 Oct 2011, 09:31

Prezentiranje je ono iz čega si zaključio što jesam. A to kako se opisujem je drugi par opanaka. Nogata je to dobro opisala - to nervira ljude koji mi se ionako ne bi dopali, pa sami odu umjesto da ih moram trpjet dok ne smislim kako da ih se riješim nakon pristojnog perioda gubljenja živaca. I ne pali to samo na purgerima - pali i na riječanima, i na austrijancima i na bosancima, svugdje ima tog izvitoperenog "purgerstva" koje te samom činjenicom da si se rodio u Trnju ili Babinom Viru ili na Trsatu čini nadljudom u svim pogledima. :rigo:
Si čitao Stevana Sremca kad? U Pop Ćira i pop Spira je dobro opisana ta "prezentacija" - ja sam uvijek htjela bit Jula. Samo još da mi je nać mog Šacu :cerek:
  • Information