Ih, do parlamentarnih tko živ tko mrtav. Ili ćeš organizirat podoknice pod Milanovićevim prozorom kao što su organizirali pod Kosoričinim?
..na danasnji dan pobjede nad antifasizmom, otvaram spomenik
A zagreb mi malo daleko...al puknit ce ova vlada nakon EU izbora, i blamazePero » wrote: Ih, do parlamentarnih tko živ tko mrtav. Ili ćeš organizirat podoknice pod Milanovićevim prozorom kao što su organizirali pod Kosoričinim?
-
visekratni klon
Ja sam uvjerena da je ima...a unda » wrote: ..ma po tom sto i indeks pise, meni taj lik nije bas najnormalniji.
ono, jest da psihijatrima i inace nije puno za vjerovat, ali u ovom slucaju je oportuno i cas posla nekom rec da ima paranoidnu sizofreniju, te neke manije, pa jos prijetnje,ovo, ono.. svaki psihijatar bi u ovom slucaju brze bolje nesto slicno dijagnosticirao, ne radi ostojica, nego radi sebe, zeli sa sebe sto prije skinut bilo kakvu odgovornost.
tj bolje je da se kaze da je krivo odredio dijagnozu, nego da sutra bude optuzen za neko saucesnistvo, nemar..
Taj krug, ti krugovi su bolesni.
Samo nema tko da ih dijagnosticira.
A ovaj se zamjerio na pravom mjestu pa je konačno dobio crno na bijelo dijagnozu.
Gledaj malo šta piše po fejsu žena koja ga brani na onom videu što sam linkala pa ono, laiku je jasno da su ti ljudi bolesni i da trebaju pomoć. Pomoć, a ne državu.
Pa popušila je i na prošlim, HDZ osvojio jedan mandat više (po meni zahvaljujući Ruži).
Ma nece narod ovdi nista trazit, jer je glup. Jebote, ovaj narod vode u propast 24 godine, i on suti, trpi, i bira iste.Pero » wrote: Pa popušila je i na prošlim, HDZ osvojio jedan mandat više (po meni zahvaljujući Ruži).Zašto misliš da će vjerojatna pušiona (uključivo i Orah) nešto bitno promijeniti? Mase naroda izaći će na Markov trg, kao u Ukrajini
i zahtijevati prijevremene izbore?
Uzdam se u unutarnji raskol sdpeovaca.
Narod je glup i ti bi odmah u elitu.miky0 » wrote:
Ma nece narod ovdi nista trazit, jer je glup. Jebote, ovaj narod vode u propast 24 godine, i on suti, trpi, i bira iste.
Uzdam se u unutarnji raskol sdpeovaca.
Nema druge, nego svi glasat za laburiste, i da uzivo vidimo sto mogu, a srbe bogami ne pratim. Stvarno ne znam kakvu vucic ima retoriku.Pero » wrote: Narod je glup i ti bi odmah u elitu.Da jednu elitu zamijeniš za drugu elitu.
Al glavno da si ti pripadnik druge potencijalne elite.
Baš bih volio vidjet laburiste na vlasti, zaiskač - koje bi to krucijalne poteze Lesar povukao.
Jel ti pratiš malo Vučića i SNS, barem preko B92?
Pa zanimljivu. Kreće u privatizaciju svega i svačega. Euklid bi lagano mogao otvorit novu temu o Vučiću kao CIA agentu u Srbiji koji rasprodaje njihove resurse.miky0 » wrote:
Nema druge, nego svi glasat za laburiste, i da uzivo vidimo sto mogu, a srbe bogami ne pratim. Stvarno ne znam kakvu vucic ima retoriku.
I ne vjerujes da je strani placenik, ili da je doticni vucic marioneta? Eto, ako krece u rasprodaju drzavne imovine, to je veleizdajnik. Nek cacino prodaje pizda mu se ogadilaPero » wrote: Pa zanimljivu. Kreće u privatizaciju svega i svačega. Euklid bi lagano mogao otvorit novu temu o Vučiću kao CIA agentu u Srbiji koji rasprodaje njihove resurse.Samo se u tu priču ne uklapa deklarativna podrška Rusiji oko Ukrajine, al bi se za to sigurno našao neki izlaz.
Ja ti inače volim čitati vijesti iz susjedstva.
Al znaš što - malo je plaćen.miky0 » wrote:
I ne vjerujes da je strani placenik, ili da je doticni vucic marioneta? Eto, ako krece u rasprodaju drzavne imovine, to je veleizdajnik. Nek cacino prodaje pizda mu se ogadila
A eto, srbi kolektivno popusili, samo ne sumnjam ja u njih, kad shvate sto od njih ucine, opet ce im gorit skupstinaPero » wrote: Al znaš što - malo je plaćen.Dobio je apsolutnu većinu i da neće, ne treba koalirati s nikim.
Sve može raditi kako mu se svidi. Kul.
-
visekratni klon
I ja sam se bila sjetila tuđmanovog miješanja kostiju.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Evo Baldasarovih antifašista
Zar nije sramota za Hrvatsku da se u 21. st. ove aveti još uvijek postrojavaju sa svom svojom zločinačkom ikonografijom a da vlasti pri tom sve skupa ignoriraju?
Šta ignoriraju? Podržavaju...
Zar nije sramota za Hrvatsku da se u 21. st. ove aveti još uvijek postrojavaju sa svom svojom zločinačkom ikonografijom a da vlasti pri tom sve skupa ignoriraju?
Šta ignoriraju? Podržavaju...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
iako je ovo tema o danu pobjede nad antifašizmom
trenutak je da se prisjetimo i nekih slavnijih vremena jer nam se bliži dan pobjede nad fašizmom...
ANTE TOMIĆ Na Sutjesci se borilo 67 partizana iz Beograda. A iz Šibenika i Splita više od 2400! Ponosan sam što sam Hrvat...
trenutak je da se prisjetimo i nekih slavnijih vremena jer nam se bliži dan pobjede nad fašizmom...
ANTE TOMIĆ Na Sutjesci se borilo 67 partizana iz Beograda. A iz Šibenika i Splita više od 2400! Ponosan sam što sam Hrvat...
'if you fall, i'll be there' (floor)
-
ostruznicagornja
Ljudi kao taj Tomić pa bilo je na Sutjesci iz Beograda ovoliko a onoliko je bilo Hrvata, što je naučio od bog te pita koga i dje je to pročitao, ili ona Milanovićeva priča o Hrvatima kao o narodu koji su najviše na svijetu u drugom ratu bili antifašisti, to su ljudi koji ne pripadaju ideološki tome što bi i u najširem smislu mogli shvatiti kao političke ideje za koje su se zalagali komunisti. Slušao sam ovoga Milanovića kad je bilo neko zatezanje sa Srbijom i nije mi bilo jasno kako je to što on priča različito od toga što pričaju ovi iz HDZ. Oću da kažem da toj ideji ogromnu štetu čini ovo što se svodi na prebrojavanje ko je dje bio u drugom svjetskom ratu, pa ako si za Tita onda si partizan ako ne onda nisi, i onda mi smo ljevica a oni tamo su desnica i to je to. Kao djeca, podijelimo se u dvije grupe pa leleškinje boboškinje. I suština političkog programa je onda da se utvrdi ko se lomatao u drugom ratu dje, i koje je nacije bio, i to je to, plus majica sa petokrakom, i onda sam ljevičar.
Što prije i što češće čujem ovo fašizam i antifašizam kukurikanje smrt fašizmu sloboda narodu od čovjeka to mi je lakše da ga profilišem kao nekoga koga ću teško moći povezati sa idejama iz vremena toga pokliča. To me naučilo iskustvo odje koje imamo naravno, dje skoro svaka partija ima socijal u nazivu, i u principu to jeste veoma važan dio te politike, materijalno zbrinjavanje svojih glasača, to za široke narodne mase i manje pare po državnim ustanovama, a za veće pare i veće revolucionare po kvazi privatnim biznisima iza kojih stoji država. Pošto je neophodan uslov za materijalno zbrinjavanje odredjena nacionalnost, jezik i tako, onda bi ih mogli nazvati i nacional socijalističkim partijama, to vjerovatno nije pogrešan izbor riječi za ovo što te partije predstavljaju.
I to bi baš pomoglo ako bi ljudi koji iskreno vjeruju u politički cilj socijalne jednakosti razumjeli da je jedini problem za postizanje toga cilja ljudi koji su zajedno s njima, nije u suprotnim političkim idejama. Ljudi kojima je smrt fašizmu sloboda narodu bread and butter, to im je lebac to da kukuriču svaki dan, i ljudi koji sa tim idejama imaju zajedničko to što im je šurnjajin rodjak bio na Sutjesci, ili vjerski i nacionalno zadrti nacional socijalisti, kojima su te ideje dio projekta nacionalnog oslobodjenja od drugih konfesija i nacija itd. Znači nije problem u ideji, ni u jednom pogledu, kad izadješ na izbore i guraš to da će izravnavanje socijalnih nejednakosti biti centralni zadatak kojim ćeš se baviti, to je kao da imaš ferari u rukama a s tobom se takmiči neko ko ima trotinet koji oće da proda po istoj cijeni. Sad je Sanders u Americi gurao to, i malo je falilo i tamo, džabe i veliki kapital i interesi i mediji i establišment to je zamalo prošlo, sad zamalo a za četiri godine sigurno. Sve dok budu postojale države, odnosno dok ljudi budu organizovani u društva u kojima smo svi na jednoj kasi, uzimaće se od svih i to nejednako, a onda će se preraspodjeljivati sa jednog mjesta opet nejednako, i uvijek će biti ljudi koji će biti zakinuti i ljudi koji će se osjećati zakinuti i onoliko koliko društvo uspije da ispegla to tako da se većina ljudi ne osjeća kao da radi za ništa i da ga drugi kradu, toliko će biti stabilno to društvo, drugačije i ne može biti stabilno na duži rok. Čitavi problem je onda kako to da se izvede i u krajnjem to se svodi na problem ko će to da izvede, i to ne ide lako u praksi.
Uglavnom, kad smo kod smrt fašizmu sloboda narodu, to je valjda poteklo od Stjepana Filipovića, sa vješala je to čovjek uzviknuo. Na Wikipediji autor veli ovo za njega:
Što prije i što češće čujem ovo fašizam i antifašizam kukurikanje smrt fašizmu sloboda narodu od čovjeka to mi je lakše da ga profilišem kao nekoga koga ću teško moći povezati sa idejama iz vremena toga pokliča. To me naučilo iskustvo odje koje imamo naravno, dje skoro svaka partija ima socijal u nazivu, i u principu to jeste veoma važan dio te politike, materijalno zbrinjavanje svojih glasača, to za široke narodne mase i manje pare po državnim ustanovama, a za veće pare i veće revolucionare po kvazi privatnim biznisima iza kojih stoji država. Pošto je neophodan uslov za materijalno zbrinjavanje odredjena nacionalnost, jezik i tako, onda bi ih mogli nazvati i nacional socijalističkim partijama, to vjerovatno nije pogrešan izbor riječi za ovo što te partije predstavljaju.
I to bi baš pomoglo ako bi ljudi koji iskreno vjeruju u politički cilj socijalne jednakosti razumjeli da je jedini problem za postizanje toga cilja ljudi koji su zajedno s njima, nije u suprotnim političkim idejama. Ljudi kojima je smrt fašizmu sloboda narodu bread and butter, to im je lebac to da kukuriču svaki dan, i ljudi koji sa tim idejama imaju zajedničko to što im je šurnjajin rodjak bio na Sutjesci, ili vjerski i nacionalno zadrti nacional socijalisti, kojima su te ideje dio projekta nacionalnog oslobodjenja od drugih konfesija i nacija itd. Znači nije problem u ideji, ni u jednom pogledu, kad izadješ na izbore i guraš to da će izravnavanje socijalnih nejednakosti biti centralni zadatak kojim ćeš se baviti, to je kao da imaš ferari u rukama a s tobom se takmiči neko ko ima trotinet koji oće da proda po istoj cijeni. Sad je Sanders u Americi gurao to, i malo je falilo i tamo, džabe i veliki kapital i interesi i mediji i establišment to je zamalo prošlo, sad zamalo a za četiri godine sigurno. Sve dok budu postojale države, odnosno dok ljudi budu organizovani u društva u kojima smo svi na jednoj kasi, uzimaće se od svih i to nejednako, a onda će se preraspodjeljivati sa jednog mjesta opet nejednako, i uvijek će biti ljudi koji će biti zakinuti i ljudi koji će se osjećati zakinuti i onoliko koliko društvo uspije da ispegla to tako da se većina ljudi ne osjeća kao da radi za ništa i da ga drugi kradu, toliko će biti stabilno to društvo, drugačije i ne može biti stabilno na duži rok. Čitavi problem je onda kako to da se izvede i u krajnjem to se svodi na problem ko će to da izvede, i to ne ide lako u praksi.
Uglavnom, kad smo kod smrt fašizmu sloboda narodu, to je valjda poteklo od Stjepana Filipovića, sa vješala je to čovjek uzviknuo. Na Wikipediji autor veli ovo za njega:
To je vodilo Stevu Opuzenca, ne vjerujem da se bavio prebrojavanjem ko je odakle, je li iz Opuzena ili nije, i kako maše rukom oko glave kad se krsti. I kad smo kod otvaranja spomenika, čitao sam da su mu još na početku rata devedesetih srušili spomenik u Opuzenu, ne treba Opuzencima izgleda da se prepoznaju po Stevu, bolje da se ne zna da je iz Opuzena.Stevo Filipović se pripremаo zа smrt još u šаbаčkom zаtvoru. Prema svedočenju arhitekte Nenаda Stevаnovića, koji se borio i bio zarobljen zаjedno sа Filipovićem, kada je nemački major naredio zarobljenicima da komunisti istupe napred, istupio je samo Stevo Filipović. On je još u zatvoru rekao da njegа poznаju i dа će on reći ko je. Ostаli nek ćute.[2] Kada ga je mаjor Pаul upitao zаšto je postаo komunistа, Stevo je odgovorio:
„Recite mu dа bi i on postаo komunistа dа je postаvljаo gromobrаne nа fаbričkim dimnjаcimа zа deset dinаrа dnevno.
- Donna Sole
Kad smo kod Steve Filipovića moram reći ( iako se nerado raspravljam na temama četniciustašepartizani) da je Stevo zapravo Stjepan. I da su ga u nedostatku svojih vlastitih heroja Srbi prekrstili u Stevo. Ništa čudno za one koji povijest pišu po uzoru na žuti tisak. Ja nisam od onih koji broje krvna zrnca i ne brinem brigu o nečijoj vjeroispovjesti ali (mora biti neki ali), ne opraštam laži. Na Sutjesci pa i na Neretvi su pobjedu izvojevale ličke i dalmatinske brigade. I da, to smeta i danas nekima u Hrvatskoj iako se busaju u veliko hrvatsko srce.
kurvanjski avatar, a
-
ostruznicagornja
Chili ljude na Sutjesci nisu vodile ideje koje tebe sad vode, to nisu Srbi imali nešto a mi Hrvati smo imali, nebi bili na istoj strani da su ih takve ideje vodile. Imate problem s tim u Hrvatskoj i nije nimalo mali taj problem, o čemu god počnete na kraju ćete zaključiti je li dobro ili loše prema tome kako Srbi to rade, tako je i u jeziku, i sa istorijom je tako naravno i sa čime god. Što se mene tiče, prilično sam neutralan kad je u pitanju ovo što veliš prebrojavanje krvnih zrnaca koje ti ne voliš ali ipak malo, budući da pripadam maloj nacionalnoj zajednici tetrijeba, više tetri nego jeba, ali da sad ne ulazim u te teme, da ne bude na kraju da pokvarimo sasvim dobre bilateralne odnose, kad ne moramo.
Mogu sa nodensom o tome, tražio je da se svadjamo pa evo prilika.
Mogu sa nodensom o tome, tražio je da se svadjamo pa evo prilika.
-
- Information
-