Seselj oslobodjen!?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 31 Mar 2016, 15:32

Koji kurac?

Ajmo analize, zasto je srbija oalobodjena odgovornosti politike velike srbije? Zasto je seseljeva propaganda okarakterizirana samo kao dizanje morala :misli:

Buduci planovi ove presude :ne zna:

karambol

Post 01 Apr 2016, 09:36

Image

:zubo:
ostruznicagornja

Post 01 Apr 2016, 11:29

Meni se čini da mi nećemo izlaziti iz devedesetih dok smo živi, i kako stvari stoje neće ni sledeća generacija :) Vidio sam po medijima da se opet drama napravila oko tih stvari i uvijek ista priča. Samo da kažem, na osnovu to malo što pročitam o politici, da imam utisak da je ovakvih kao Šešelj u Hrvatskoj, pa izgleda da ih baš ima, rekao bih da je to i politički mejnstrim trenutno, bar sudeći po ovome što sam u zadnje vrijeme imao priliku da vidim u naslovima da vaš premijer i drugarica sa neobičnim trepavicama pričaju. I to je onda problem kad se društvo oblikuje pod uticajem takve svijesti. Šešelj je marginalizovan u Srbiji koliko znam odavno, radikalna stranka nije parlamentarna stranka i onda nije mogao biti problem do sad, a kako će ovo sad ljudi da shvate to ćemo da vidimo sad kad im budu izbori. Vjerovatno da će dobiti na popularnosti s ovim, nadam se ne dovoljno da se vrati u skupštinu. Sad da ne ulazim u zaista komplikovanu priču o ovom preobražaju Vučića i ostalih koji su ranije drugovali sa Šešeljem, i o toj transformaciji radikala u naprednjake, i ovo kako su se jednog dana probudili kao sa presadjenim mozgom, ali što god da im se desilo, to izgleda mnogo bolje sad nego ono kako su prije.
ostruznicagornja

Post 01 Apr 2016, 21:22

Image
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 01 Apr 2016, 22:20

nekome je u interesu da se opet radikalizira razne idiote, nacionaliste i ekstremiste na obje strane

ko zna kakvu kašu nam ovaj puta spremaju...
'if you fall, i'll be there' (floor)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Apr 2016, 00:06

Skoro sam napiso da me boli kita, nek ratuju neki novi klinci - al ti moroni ne znaju ni pušku rastavit, a kamoli sastavit... :facepalm:

- Ubij, ubij Srbina!
- A čime bi ga ti ubio sinko? Vudu lutkom? :djecoljub:
dexter

Post 02 Apr 2016, 01:21

judolino » wrote:Skoro sam napiso da me boli kita, nek ratuju neki novi klinci - al ti moroni ne znaju ni pušku rastavit, a kamoli sastavit... :facepalm:

- Ubij, ubij Srbina!
- A čime bi ga ti ubio sinko? Vudu lutkom? :djecoljub:
ili lajkom na fejsu :zubo:
Donna Sole

Post 02 Apr 2016, 05:55

Tomphson vs Ceca

:giggle:
kurvanjski avatar, a
ostruznicagornja

Post 02 Apr 2016, 07:32

Pa potrebno je samo malo da nas podstaknu Euklide i ne moraju nešto posebno da nam pripremaju mi to posle sami, to smo bar usavršili, ovo vrćenje u začaranom krugu.
I to Swambo ne treba da te brine, to da pušku sklope i to, pa za to ne treba previše mozga zaista. Jednom sam gledao jedan britanski dokumentarac o pticama, izbor za najpametniju pticu Britanije, i sad se ne sjećam koja je pobijedila, ali to što su radile ptice je bilo komplikovanije od rasklapanja puške.
Bitan je ovaj dio da se čovjeku dopadnu ove pjesmice, ubij Srbina i tako, posle je to do stvarnog ubijanja stvar rutine i prilike zaista
Euklid
old school

Post 02 Apr 2016, 17:19

Pa ne treba puno da se idiote potakne na idiotluk, jašta da ne treba.

Kod vas ponovo paradiraju četnici, šešeljevci... kod nas crnokošuljaši i ZDS-ovci... fali još da neko zapali fitilj i eto nas u kuršlusu :(

Interesantno je da našoj vladi i predsjednici ne smeta uzvikivanje Za dom spremni ali im smeta četnikovanje kod susjeda, da ne kažem komšija. I obrnuto... :misli:
ostruznicagornja

Post 02 Apr 2016, 20:20

Slažem se Euklide ovo naravno i za Šešelja i za crnokošuljaše, i jasno je dje bi to išlo ako budu jačali u budućnosti, samo i bez njih je usrano dosta zaista, malo umivenije samo. I onda to bi bilo lijepo ako bi to mogli da izdijelimo na četnike, ustaše i partizane i sa kojim od tih već sebe ljudi identifikuju.
Ne znam kako bih odje kod mene sad ovaj sloj koji se obogatio na račun države, parazitira na račun države ili tako mogao da dovedem u vezu sa komunizmom i takvih idejama zaista, a oni tako sebe vide kao čuvare tekovina komunizma. Jedino ako shvatimo komunistu kao nekoga ko živi udobno na račun svoje nacionalne i partijske pripadnosti, što bi onda u rječniku išlo kao drugo značenje riječi komunista. U suštini ove komuniste u Crnoj Gori bi mogao čovjek da poveže sa nacionalističkim pokretom iz drugog rata, o tome se najviše ideološki radi s njima, ukidanje crnogorske države 1918e i te stvari, i tako onda ove sestre stranke što su trenutno u svadji sebe vole da nazovu državotvornim strankama, tako im valjda i stoji u programima. Uglavnom to je kod nas složeno, i oću da kažem da ne koristim termine iz drugog rata kad govorim o trenutnim političkim ideologijama odje kod nas, a ne koristim ni ideološke odrednice komunisti, ljevica, desnica, jer je kod nas zaista nemoguće uprijeti prstom i reći da uopšte postoji tako nešto, jednostavno nema osnova da izjednačiš djelovanje stranaka u Crnoj Gori trenutno sa nekim tako velikim idejama. Kako god oni sebe nazivali naravno, to mi nije mnogo bitno zaista, to kako ko sebe vidi ili krsti u svojem nerealnom svijetu.
I nisam siguran da je to moguće uraditi na prostoru bivše Jugoslavije, da kažeš da medju ovim značajnijim strankama postoji osnov da kažeš ovi su recimo socijalisti, ili su komunisti, ili demohrišćani ili šta su.
Da dodam na taj metež terminološki i ideološki, ja bih ovako ove agresivne patriote baš tako nazvao - agresivno patriotske stranke, kako god oni sebe nazivali to zaista nije bitno. Socijal-demokrate, demokrate, demokratske zajednice ili društva pčelara ili kako god izaberu sebe da zovu, četnici, ustaše, partizani, komunisti ili kako god.
I nekako sam tu uvijek u dilemi, jesu li mi veći problem ovi koji čim zinu o nekim istorijskim mukama koje je pretrpio njihov neko, narod ili ko, i oni bi sad da ugnječe one druge da im vrate za sve to, ili su možda gori oni koji to isto upakuju u drugačiju formu pa guraju to isto pod drugačijom firmom i onda nikad ne znaš na čemu si.
I kad govorim o tome ne mogu da ne kažem da bi čovjek, i to govorim o bilo kojem pojedincu, trebao da bude načisto šta mu u životu bolje paše, ako mu je ljubav prema naciji na primjer to zbog čega mu srce zaigra, onda gura tu političku ideju, ili ako ima malo šire ideje, i interesuje ga njegova nacija u širem kontekstu, ne ono da ga interesuje samo to do graničnog prelaza Žabokrečina, nego ono, nije na taj način omedjen, onda izabere nešto drugo.
haram
persona non grata

Post 02 Apr 2016, 21:28

Fak, francuska politika je još od početka rata uglavnom bila uz velikosrpsku doktrinu, za protutežu Njemcima koji su bili uz Hrvatsku. Nisu te njihove političke strategije bazirane na međusobnom nepovjerenju mogle sasvim nestati nakon formiranja EU, još uvijek ima političkih dinosaura koje globalizam nije istrijebio.
"Bili smo uz Srbiju u svim projektima, među kojima je u prvom redu njen evropski projekat, kao i u svim teškim trenucima..."
http://rs.n1info.com/a77032/Vesti/Moro- ... rbiju.html

o samom suđenju:
http://hr.n1info.com/a114095/Vijesti/Su ... jacku.html
http://hr.n1info.com/a114084/Svijet/Svi ... selja.html
http://hr.n1info.com/a114012/Vijesti/Pr ... selju.html
http://hr.n1info.com/Binary/17/Izdvojen ... Seselj.pdf

podsjetnik o držanju Šešelja pred sudom:
http://www.vecernji.hr/svijet/svi-haask ... lja-383968
- i stvarno su pojeli govna (čast Lattanzijevoj).
what we've got here is failure to communicate
ostruznicagornja

Post 02 Apr 2016, 21:53

Ovo nije realno zaista, ovi naslovi knjiga i nevjerovatno je da je svaka po hiljadu stranica teksta http://www.vseselj.com/index.php?c=10
Tri su o Vučiću, dvije o Nikoliću, jedna o Vuku Draškoviću, dva kuma i jedan prvi saradnik. I onda šta reći zaista o naslovima Južnokorejska gnjida O-Gon Kvon i Smežurano kengurovo mudo Kevin Parker, zona sumraka zaista
haram
persona non grata

Post 02 Apr 2016, 22:11

Image
- Šešelj, Vučić i Nikolić (ovaj što tegli gajbu piva)

... i tu su lijepo pozirali:
7nationarmy

Post 04 Apr 2016, 07:42

Euklid » wrote:Pa ne treba puno da se idiote potakne na idiotluk, jašta da ne treba.

Kod vas ponovo paradiraju četnici, šešeljevci... kod nas crnokošuljaši i ZDS-ovci... fali još da neko zapali fitilj i eto nas u kuršlusu :(

Interesantno je da našoj vladi i predsjednici ne smeta uzvikivanje Za dom spremni ali im smeta četnikovanje kod susjeda, da ne kažem komšija. I obrnuto... :misli:
gdje ti to u hrvatskoj vidis parade ustasa? pitam ozbiljno jer mi nitko ne odgovara na to pitanje otkako se ustase prvi put pocelo spominjat negdje polovicom devedesetih (ona slobina buncanja o ustasama koji kolju milijun srpske nejaci dnevno mislim da mozemo ignorirati).

zasto bi predsjednici/vladi smetalo kaj se vice po stadionima? vice se po cijelom svijetu samo kaj ostatak svijeta zna razlikovati bunt protiv gluposti od stvarnog radikalizma. kad ti koji vicu zds krenu osvajat susjedne zemlje, onda mozemo o ustasama i drugim jednorozima, zubic vilama i slicnim izmisljotinama.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 04 Apr 2016, 16:25

Uopce nije poanta jeli imamo ili nemamo kretena ala seselj na ovim balkanskim prostorima jer je opcepoznato da ih imamo, vec je poanta zbog cega je uopce donijeta ovakva presuda? Zeli li zapad opet nekave sukobe na ovim prostorima, mozda ne bas sada, ali u nekakvoj blizoj/daljnjoj buducnosti :ne zna:
7nationarmy

Post 05 Apr 2016, 07:33

miky0 » wrote:Uopce nije poanta jeli imamo ili nemamo kretena ala seselj na ovim balkanskim prostorima jer je opcepoznato da ih imamo, vec je poanta zbog cega je uopce donijeta ovakva presuda? Zeli li zapad opet nekave sukobe na ovim prostorima, mozda ne bas sada, ali u nekakvoj blizoj/daljnjoj buducnosti :ne zna:
bas je poanta u tome kaj pitam jer je ovoj nasoj laznoj levici i dalje od kraja rata jedina misija pljuckat i relativizirat krivnju svih strana u sukobu. izmisljaju se kojekakvi ustase i mali zeleni pa pitam tko su, gdje su. u 'prekomjernom' granatiranju knina poginuo 1 covjek (brojkom: 1), u bljesku i oluji poginulo 45 ljudi od cega nije sud za sve utvrdio da su civili. presuda seselju me uopce ne smeta, neka je oslobodjen i neka srbija slavi, time se cementiraju na balkanu i daleko od nas. a drugo supanjska presuda ce ga ionako vratiti na dozivotnu robiju dok ne crkne.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 05 Apr 2016, 08:27

7nationarmy » wrote: bas je poanta u tome kaj pitam jer je ovoj nasoj laznoj levici i dalje od kraja rata jedina misija pljuckat i relativizirat krivnju svih strana u sukobu. izmisljaju se kojekakvi ustase i mali zeleni pa pitam tko su, gdje su. u 'prekomjernom' granatiranju knina poginuo 1 covjek (brojkom: 1), u bljesku i oluji poginulo 45 ljudi od cega nije sud za sve utvrdio da su civili. presuda seselju me uopce ne smeta, neka je oslobodjen i neka srbija slavi, time se cementiraju na balkanu i daleko od nas. a drugo supanjska presuda ce ga ionako vratiti na dozivotnu robiju dok ne crkne.
Nije mi bila namjera izjednacavat nase i njihove maloumnike, mozda sam se krivo izrazio...u svakom slucaju ne bi komentirao mi/oni politiku, nego me zanima zbog cega je zapad s ovom presudom dao mogucnost nekim buducim narastajima snove o velikoj srbiji :ne zna:
7nationarmy

Post 05 Apr 2016, 08:33

nije ovo islo tebe, ni ikoga na ovom threadu nego ekipu koja 20 godina lagodno zivi od pljuckanja po domovinskom ratu a sad se cude kad ispadne da netko slusa i njihova buncanja. kakav mrtvi zapad, taj isti zapad je cekao da nas srbi pregaze prije negoli su shvatili da se to nece dogoditi pa se odjednom sjetili o nekakvim ljudskim pravima poput prava da te ne zakolje pijani vojvoda. nikakva presuda nece izbiti srbima ideje iz glave, seselj je pajac a njegova dva pomocnika su danas predsjednik i premijer srbije. to je stvarni problem a ne ovaj bolesni starcek.
AJ EM BAK!
haram
persona non grata

Post 11 Apr 2016, 12:52

Seven, uopće ne sumnjamo da će u slučaju nove tarapane takvi socijalno hiperosjetljivi i domouljubno superousviješčeni hadecet-ovi borci za svoj ručak i imovinu opet stajati na prvim crtama obrane svojih mokrih snova... u Minkenu. :cerek:

OT:
"Šešelja su silovali u zatvoru i zvali su ga Balerina"
http://www.express.hr/brifing/seselja-s ... vinar-4332# :rofl:
ostruznicagornja

Post 25 Apr 2016, 13:08

Očekivalo se da će porasti popularnost radikala posle oslobadjanja Šešelja ali nisam mislio da će nagurati 8 % zaista, nevjerovatno. Biće da prave cirkus i vašar u skupštini kao vazda.
Euklid
old school

Post 25 Apr 2016, 13:51

ja sam pak ugodno iznenađen tako lošim rezultatom

očekivao sam da će extva kveten i ultva nacionalist a la Šešelj, u suludom biračkom tijelu kakvo je u Srbiji, polučiti barem 25% :ne zna:
ostruznicagornja

Post 25 Apr 2016, 14:40

Ne mislim da je tako zapaljivo biračko tijelo u Srbiji u ovom trenutku Euklide, mislim da je izmorila ljude bijeda i vidi se po ovim procentima koliko srbovanje kao program može da privuče birača u ovom trenutku. Mislim da ste u tom pogledu vi tamo u jebenijoj situaciji, ali da ne pričam o čemu ne znam, ne pratim ni tamo ni u Srbiji, a ni odje više ne pratim šta se dešava, nekako me uhvatila neka svejednoća, jebe mi se ko će zajaše. Glasao sam na svim izborima do sad, i dosta je bilo, moći će to od sad bez mene.
Ali ovako kao hroničar svakodnevice i neutralni posmatrač, mislim da je nestanak Partije Ujedinjenih Penzionera obilježio izbore, nisu uspjeli da se oporave od gubitka Krkobabića Starijeg prije par godina, i trt, nema ih više koliko vidim. To je prirodan problem sa tom partijom, mislim fluktuacija članstva.
haram
persona non grata

Post 25 Apr 2016, 23:30

Ja mislim da i našoj braći po govnima već pomalo sviće da su... pa... u istim govnima.

• Information