Bilo je i na skupštini kod nas o podizanju kredita na žalosno siromašnom sjeveru Crne Gore i problemu sa žirantima i vraćanjem kredita, samo nije bilo nikakvih zaključaka, niti se koliko znam išta promijenilo po tom pitanju. U suštini banke koriste siromaštinu, i u principu im se ne isplati da cjepidlače kod davanja kredita, pa da postavljaju stroge uslove za primaoca kredita, tu je politika labava jer od ovih kojima su hitno potrebne pare najviše i žive, ne odbijaju klijente. Ali zato su sigurno zainteresovani za to ko su žiranti, da ti imaju od čega da vraćaju kredit. Rezultat toga je da smiješno veliki broj žiranata na sjeveru trenutno vraća tudje kredite.
Oću da kažem da sam ovo postovao jer je smiješno nepismeno to sastavio gazda MANa, ne da pričam na temu kredita, a ni da se rugam nešto, samo kamiondžija je čovjek i najčešće nisu kamiondžije da ih slova zanimaju nešto i onda to smiješno izgleda kad se dohvate olovke. Ali gazda MANa očigledno ima savjest neku, i ja bih mu povjerovao da bi on vraćao taj svoj kredit da ga ovo što veli te kobne noći nisu uhapsili i transportovali u zatvor u Bijelo Polje. A ovi što su mu dali kredit, pa kad bi ih mučila savjest kad su te stvari u pitanju od čega bi živjeli. To je dosta slično Farmi ili tako rijaliti programima, ljudi će i gledati te programe i mnogi će pljuvati po tim ljudima, ovakvi su onakvi su, iako je jedino zaista relevantno pitanje tu ko to organizuje, ko dozvoljava da se to radi, ko od toga živi, i kako živi. I to bi onda bila duža priča o trulom sistemu, i tim stvarima a to nije interesantno.
Kad sam kod sistema samo kratko, o emisiji sinoć na TV Ruandi, udarni termin, Bucko Nikolaidis, to onaj nezavisni intelektualac, najveći živi crnogorski pisac, kako su ga ono predstavili u Jutarnjem listu kad je izvještavao o protestima odje, čovječe neki prostor, svuda police sa knjigama okolo, pa ne znam je su li prave ili ono kao u salonima namještaja dekor samo, i po sredini Bucko na stolici i preko puta neki Imamović. O čemu su pričali ne znam zaista, ali stvarno ne znam, nekako mi mozak ode u shutdown na te priče o ratu, rat, rat, rat, rat , ma u pičku materinu, gori mozak, i dosadilo bi pa da je stalno pička, pička, pička umjesto toga. Ali smiješan mi Bucko, sad je dodao i kosu na bradu, i ta poza i okej sve, ali brate držao je laptop otvoren na jajima to sve vrijeme što sam gledao, a gledao sam jedno deset minuta jer me zaista zaintrigiralo oće li ga skinuti sa jaja, i nije i vjerujem da mu je tako čitavu emisiju laptop inkubirao jaja. I sad ajde dobro što to blesavo izgleda da držiš na sebi laptop dok pričaš s nekim, i što mi nije jasno kako bi to trebao da razumijem sad, ali brate sigurno da jaja sad može mački baciti, sad mu više ne trebaju prekuvao ih je.