Tihomir Orešković - čovjek po zadatku...

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 12 Jan 2016, 16:40

Boris Dežulović: Tihomir Orešković - najveći idiot ili najveći Hrvat

''Pred Hrvatskom su tako samo dva moguća scenarija, i teško je reći koji je gori: ili je Tihomir Orešković idiot - što znači da će bankrotiranu državu zapravo voditi jedan golobradi sjemeništarac i jedan golomozgi policajac, kojima treba premijer idiot da ga isture kao živi zid, pa dogodine u ovo doba na Trgu svetog Marka objese kao Pedra - ili pak nije, što znači da će bankrotiranu državu zaista za deset puta manju plaću od dosadašnje samostalno voditi čovjek kojemu su vladu i strategiju sastavili jedan golobradi sjemeništarac i jedan golomozgi policajac.

Koji dakle za takav aranžman ima neki nama još nepoznat razlog, svakako bolji od onoga da je idiot, ili onoga još glupljeg, da želi – kako reče - pomoći Hrvatskoj.
''

S pravom se pita Dežulović, koji je kua nekome, da za 10 puta manju plaću nego što trenutno ima, dođe u jednu propalu državu i zasjedne na čelo vlade koju uopće nije sastavljao.

Međutoa, postoji logičan razlog i za tako jednu neobičnu pojavu.
Tihomir Orešković stigao je ovdje po zadatku svojih stranih nalogodavaca za čije interese ionako oduvijek radi. Nakon što su nam iz NATO-a instalirali svoju osobu na Pantovčak, angloamerički i židovski brutalni kapital sada nam dovodi svog čovjeka i na mjesto premijera kako bi dovršili okupaciju ove naše prćije i do kraja iskrmčili ovo malo srebra što nam je preostalo. Naravno, sve uz pomoć svojih vjernih veleizdajničkih slugu iz HDZ-a koji su u ruke stranog kapitala ionako gurnuli sve što se od njih tražilo.

Da skratimo, Tihomir Orešković je ovdje po zadatku da se po hitnom postupku privatiziraju preostali resursi te da podrži NATO interese u sveopćem pičvajzu koji nam se smiješi u narednom razdoblju (za slučaj da se netko pita odakle ogromne isporuke raznog naoružanja HV-u posljednjih mjeseci).

Evo da ne ispadne da govorim u isprazno prvih nekoliko stvari koje će u privatizaciju: autoceste, pojedine luke, JANAF, HPB, Hrvatske vode a ovisno o razvoju situacije moguće i HEP te Hrvatske šume.

Redoslijed i dinamiku ne mogu sa sigurnošću predvidjeti ali ćemo se vremenom uvjeriti koliko sam bio u pravu ili krivu. Mislim, daj Bože da je sve ovo pusta tlapnja i da sam 110% u krivu...

'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 12 Jan 2016, 17:08

..odlican dezulovic, ali u naslovu te kolumne ne postoji nikakav zadatak, postoji idiot, postoji najveci hrvat i postoji.. ili.
taj zadatak uopce nije (vise) bitan, ako i jest, nije to od jucer. bitno je ono.. ili i tu je oreskovic isto manje bitan, on je samo sto u kolumni i pise, medij za taj ..ili.. upucen drugima kao sasvim neretoricki odgovor.
puno je tu znakova jednakosti dezulovic naveo sluzeci se tim.. ili.

da, bog ce dat, naravno, nego ko ce..
Euklid
old school

Post 15 Jan 2016, 14:37

OREŠKOVIĆ NAKON POVRATKA IZ KITZBÜHELA 'Sastanak je bio uspješan, presretan sam!''

''- Sastanak je bio uspješan, presretan sam, rekao je Orešković po povratku novinarima okupljenima u Zračnoj luci Zagreb: - Imao sam tri glavna cilja, a to je da se upoznam s osamdeset najmoćnijih svjetskih investitora koji drže 80 posto našeg duga, da pokrenemo optimizam te da Hrvatsku predstavimo pozitivno. Mislim da smo to dobro ispunili. Drugi cilj je bio da prezentiram program reformi i da vidim reakcije sugovornika, a treći je cilj bio da dobijem podršku investitora, rekao je Orešković.''

Proklete laži za naivne. Bankari nisu nikakvi altruisti koji žele pomoći davljeniku već baš suprotno, krvopije koje se žele domoći davljenikove imovine. I k tome ga i dalje ostaviti prezaduženoga.
Kako nam ove i u sljedeće dvije godine na naplatu dolaze enormni iznosi kredita (ironijom sudbine to su većinom Šukerovi i Sanaderovi pothvati) koje nećemo imati odakle vratiti očigledno je da će će doći do grabeža za ovih par firmi i resursa koji su nam preostali a koje sam spomenuo u 1. postu.

Ma samo nek nose, prije ćemo se probuditi iz ove masovne hipnoze, dići ponovo kuku i motiku i sve im još jedared nacionalizirati... :usama:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 15 Jan 2016, 14:48

Euklid » wrote:OREŠKOVIĆ NAKON POVRATKA IZ KITZBÜHELA 'Sastanak je bio uspješan, presretan sam!''

''- Sastanak je bio uspješan, presretan sam, rekao je Orešković po povratku novinarima okupljenima u Zračnoj luci Zagreb: - Imao sam tri glavna cilja, a to je da se upoznam s osamdeset najmoćnijih svjetskih investitora koji drže 80 posto našeg duga, da pokrenemo optimizam te da Hrvatsku predstavimo pozitivno. Mislim da smo to dobro ispunili. Drugi cilj je bio da prezentiram program reformi i da vidim reakcije sugovornika, a treći je cilj bio da dobijem podršku investitora, rekao je Orešković.''

Proklete laži za naivne. Bankari nisu nikakvi altruisti koji žele pomoći davljeniku već baš suprotno, krvopije koje se žele domoći davljenikove imovine. I k tome ga i dalje ostaviti prezaduženoga.
Kako nam ove i u sljedeće dvije godine na naplatu dolaze enormni iznosi kredita (ironijom sudbine to su većinom Šukerovi i Sanaderovi pothvati) koje nećemo imati odakle vratiti očigledno je da će će doći do grabeža za ovih par firmi i resursa koji su nam preostali a koje sam spomenuo u 1. postu.

Ma samo nek nose, prije ćemo se probuditi iz ove masovne hipnoze, dići ponovo kuku i motiku i sve im još jedared nacionalizirati... :usama:
Koliko znam, mister Oreskovic je uspjesno sudjelovao u unistavanju Plive, po tome pretpostavljam da istu sudbinu ceka i cilu drzavu. Ocito je jako uspjesan za takove poduhvate.
MmeTipfeler

Post 15 Jan 2016, 15:29

Prvo pitanje: na koji se način pokreće optimizam. Optimizam se može potaknuti, a ako ga pokreneš, mogao bi se zakotrljati i otići u tri pičke materine.

Stalno ja njemu govorim da treba lektora i prevodioca, ali nitko me ne zove.

A bilo bi fora. On nešto smandrlja, mi se ovdje dogovorimo što je zapravo trebao reći, a ja onda to proslijedim novinarima kao živu premijerovu riječ. I tako Trkelj preuzme upravljanje državom. :cerek:

Drugo, ali nije pitanje: zapravo bi za Hrvatsku najbolje bilo da je netko dokrajči. A nije da takvih nema. Kad sve propadne, može ići samo nabolje. Ovako polako tonemo i dopuštamo da nas uvjere kako je to za naše dobro.

Bljak!
..a unda
Undaminator

Post 15 Jan 2016, 19:15

MmeTipfeler » wrote:..

Drugo, ali nije pitanje: zapravo bi za Hrvatsku najbolje bilo da je netko dokrajči. A nije da takvih nema. Kad sve propadne, može ići samo nabolje. Ovako polako tonemo i dopuštamo da nas uvjere kako je to za naše dobro.

Bljak!
..prvo, ne znam sto bi to znacilo za hrvatsku, a i ne znam jel to toliko bitno.

drugo, kako mislis da bi to dokrajcivanje izgledalo? koliko bi trajalo? bi li to islo mirno, ono kao nekad, danas jedna zastava, sutra druga, pa sta? mislim, eto, neka se dokrajci, ali ima tu nekoliko pitanja, a medju njima je jesmo li mi uopce spremni za to i koliko ih je spremno za to? mislim, lako je govorit..
tako da, ono, mozemo mi govorit sto god hocemo, ali politicke elite nisu problem. problem je nizi, dosta nizi.. hrvatska bi se najprije trebala dokrajcit na nekim drugim razinama, odnosima, svakodnevnicama.. a kako to radimo?
MmeTipfeler

Post 15 Jan 2016, 19:23

Unda, zbilja misliš da će nas itko pitati? :(
..a unda
Undaminator

Post 15 Jan 2016, 20:16

MmeTipfeler » wrote:Unda, zbilja misliš da će nas itko pitati? :(
..pa ne mislim. tj, barem ne na nacin na koji se to nekako mozda ocekuje.

a ako cu vec sitnicarit, pa pitalo nas se, kako nas se nije pitalo?

a opet, pitalo ne pitalo, kako mislis da ce to izgledat? kad kazes..neka neko dokrajci hrvatsku, na sto mislis? koju hrvatsku, sta? di je to? ko je to? kako se to dokrajcuje? ..i stoga, kako ce to onda izgledat? imas valjda neku sliku, ideju.. :kokice:

..i, jel mozda hrvatska vec dokrajcena? ako je, kako?...ili koja to hrvatska, koji dio nje? i opet se tu moze pitat, i kako i zasto?
MmeTipfeler

Post 15 Jan 2016, 20:30

..a unda
Undaminator

Post 15 Jan 2016, 20:32

..e, mogla si tako rec i.. ne rokci, dacetise.. :D

mislim, znam ja, samo pitam jel znas ti.. :D
MmeTipfeler

Post 15 Jan 2016, 22:55

Ne zna nitko. I bolje da ne zna. Koji put bolje je ne znati. :(

Ali da mi idu na živce i da bih sve to istrijebila sjekirom, bome bih. :E
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 00:47

MmeTipfeler » wrote:Prvo pitanje: na koji se način pokreće optimizam. Optimizam se može potaknuti, a ako ga pokreneš, mogao bi se zakotrljati i otići u tri pičke materine.

Stalno ja njemu govorim da treba lektora i prevodioca, ali nitko me ne zove.

A bilo bi fora. On nešto smandrlja, mi se ovdje dogovorimo što je zapravo trebao reći, a ja onda to proslijedim novinarima kao živu premijerovu riječ. I tako Trkelj preuzme upravljanje državom. :cerek:

Bljak!
E, kurca diko!
Tiš lektorirat iz sjene, a ja ću kontaktirat šnjime.
Izgleda mi pederasto, pa sumnjam da pada na žemske čari, al kad bi ga ja priupito đe je bio devedesprve... :samar: :yess: :giggle:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 00:50

..a unda » wrote:
..prvo, ne znam sto bi to znacilo za hrvatsku, a i ne znam jel to toliko bitno.

drugo, kako mislis da bi to dokrajcivanje izgledalo? koliko bi trajalo? bi li to islo mirno, ono kao nekad, danas jedna zastava, sutra druga, pa sta? mislim, eto, neka se dokrajci, ali ima tu nekoliko pitanja, a medju njima je jesmo li mi uopce spremni za to i koliko ih je spremno za to? mislim, lako je govorit..
tako da, ono, mozemo mi govorit sto god hocemo, ali politicke elite nisu problem. problem je nizi, dosta nizi.. hrvatska bi se najprije trebala dokrajcit na nekim drugim razinama, odnosima, svakodnevnicama.. a kako to radimo?
A tebi ću, pičkatmaterina matora, organizovat Politrolbiro i dat ti fukciju doživotnog precjednika istog... :kava:
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2016, 00:50

judolino » wrote: E, kurca diko!
Tiš lektirirat iz sjene, a ja ću kontaktirat šnjime.
Izglada mi pederasto, pa sumnjam da pada na žemske čari, al kad bi ga ja priupito đe je bio devedesprve... :samar: :yess: :giggle:
..bio je gdje i svi pametni ljudi. os da ja tebe pitam, aj, os? :kokice:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 00:52

..a unda » wrote: ..bio je gdje i svi pametni ljudi. os da ja tebe pitam, aj, os? :kokice:
Aj pitaj ak si frajer, aj... :mirko:
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2016, 00:53

judolino » wrote: Aj pitaj ak si frajer, aj... :mirko:
..di si bio devesprve, kretenu? :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 00:56

..a unda » wrote: ..di si bio devesprve, kretenu? :D
Radio sam na tome da nas priznaju Ruanda, Bahami, Burundi, Butan, Džibuti, Južni Sudan, Kiribati, Liberija, Maršalovi Otoci, Niger, Somalija, Srednjoafrička Republika, Svazi, Sveti Kristofor i Nevis, Tonga i Tuvalu, esdepejćino & gejčino... :durica:
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2016, 00:57

judolino » wrote: Radio sam na tome da nas priznaju Ruanda, Bahami, Burundi, Butan, Džibuti, Južni Sudan, Kiribati, Liberija, Maršalovi Otoci, Niger, Somalija, Srednjoafrička Republika, Svazi, Sveti Kristofor i Nevis, Tonga i Tuvalu, esdepejćino & gejčino... :durica:
..cek, cek.. kako si radio to? di?
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 00:58

..a unda » wrote: ..cek, cek.. kako si radio to? di?
A da ne bi sad javno o tom...
Bitno je da su vidljivi rezultati mog rada! :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2016, 01:04

judolino » wrote: A da ne bi sad javno o tom...
Bitno je da su vidljivi rezultati mog rada! :raspa:
..rezulltati su ti ono, kretenski. :D

a kolko si godina imao dok si na tome radio? :kokice:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 01:14

..a unda » wrote: ..rezulltati su ti ono, kretenski. :D

a kolko si godina imao dok si na tome radio? :kokice:
Aj ne seri, bitno je da sam se trudio, vi komunjare uvijek samo gledate na rezultate a ne shvaćate svo to silno domoljublje uloženo u proces... :raspa:
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2016, 01:17

judolino » wrote: Aj ne seri, bitno je da sam se trudio, vi komunjare uvijek samo gledate na rezultate a ne shvaćate svo to silno domoljublje uloženo u proces... :raspa:
..ok, shvatio sam. ne samo da si kreten, nego si i jebena budala. :D

..dje i tebi vrijeme prodje. :D

a sta ti je falilo odat malo po evropama devesprve? pogledaj se di si sad, na trkeljanju pises.. kretenu. :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 16 Jan 2016, 01:32

..a unda » wrote: ..ok, shvatio sam. ne samo da si kreten, nego si i jebena budala. :D

..dje i tebi vrijeme prodje. :D

a sta ti je falilo odat malo po evropama devesprve? pogledaj se di si sad, na trkeljanju pises.. kretenu. :D
Ti si sitna duša, ne moš ti razumjet uzvišene osjećaje.

Aj, probaću ti ilustrirat, premda nisi zavrijedio.

Bio ja u Zloveniji osamdeset neke na Zletu bratstva in enotnosti. Svi smo spavali kod domaćina, ali jedan jaro iz mog razreda se napio pa mu bilo neugodno otić spavat, pa je krelac spičko cca 95% džeparca na noćenje u hotelu.

Kad nam je to reko, normalno da smo mu počeli pit krv na slamku, ali on je nepokolebljivo uzvratio: "Ja jesam platio pun kurac - al ja sam se i naspavo!"

Eto, da sam rječit ko on, odma bi ti ogovorio...
haram
persona non grata

Post 16 Jan 2016, 20:17

Jebla vas politička korektnost, stoko sitnog zuba. :p

OT:
Lik je doveden da pomogne u naplati dugova* koliko se može -ne da širi mir, ljubaf i socijalnu jednakost. Koj kurac inače je trebao titrat jaja vjerovnicima u Kicbilu (osim samom sebi)? Jel bankarima treba još jedna Grčka (koja ih može zajebavat sa izbjeglicama)? Ha-ha, ulaganja u prezaduženu državu sa još do kraja nepoharanim prirodnim resursima! Pa ulagat će u Kinu prije. Samo ih jebe globalnopolitička makroekonomska sigurnost, inače oni takve ribice za marendu gutaju.

*a ko je požderao te dugove -valjda se zna.
what we've got here is failure to communicate
Euklid
old school

Post 21 Jan 2016, 17:09

počinje okupacija u 26 slika...

Image

(Powered by frubar.net)
  • Information