Vlada kradezeja i Mosta

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Dec 2015, 15:00

Dakle, skoro pa sluzbeno imamo premijera, a i novu vladu kojom predsjedava jedan Oreskovic (pozna li ga ko? :misli:) . Pozelimo im srecu :giggle: :vidiga:

karambol

Post 23 Dec 2015, 15:56

miky0 » wrote:Dakle, skoro pa sluzbeno imamo premijera, a i novu vladu kojom predsjedava jedan Oreskovic (pozna li ga ko? :misli:) . Pozelimo im srecu :giggle: :vidiga:
ne poznajem, ali vidim da je 91. bio u Kanadi pa me živo zanima tko će ga prvi upitati: " A gdje si ti, po kojim hodnicima, hodao devesprve?" :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 23 Dec 2015, 19:52

miky0 » wrote:Dakle, skoro pa sluzbeno imamo premijera, a i novu vladu kojom predsjedava jedan Oreskovic (pozna li ga ko? :misli:) . Pozelimo im srecu :giggle: :vidiga:
ja bi pričekao još koji dan dok i zvanično ne dobijemo vladu... :durica:
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2015, 21:24

Euklid » wrote: ja bi pričekao još koji dan dok i zvanično ne dobijemo vladu... :durica:
Nadaj se ti, nadaj ;)

Ja mislim da je unda kriv sta je zoki zasra u pregovorima, al sada je tako kako je, i tako se triba postavit.

Inace, nisam ga jos cuo, al ovaj oreskovic, barem tako pricaju ne zna hrvatski ili ima govornu manu :ne zna: Mozda je to dobar znak, svi predhodni koji su znali hrvatski nisu znali nista drugo :misli:
Euklid
old school

Post 23 Dec 2015, 21:43

Dašta je unda kriv. :D
Da ko će drugi bit? :ne zna:

Nije li danima coprao da Zoka minira pregovore, da radi dar mar, da ne smije s Mostom u koaliciju... eto mu sad... :vidiga:
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2015, 21:51

Euklid » wrote:Dašta je unda kriv. :D
Da ko će drugi bit? :ne zna:

Nije li danima coprao da Zoka minira pregovore, da radi dar mar, da ne smije s Mostom u koaliciju... eto mu sad... :vidiga:
Stvarno, najstariji, najmudriji i na koncu bi triba bit ajmo rec i najpametniji od nas ovdizi, a najvise je falija u analizi dobrih-losih odluka milog mu zokija :)
miky0
ST Leader

Post 24 Dec 2015, 11:39

Krenili :facepalm:

http://net.hr/danas/hrvatska/karamarko- ... niteljima/
KARAMARKO I KOVAČ KOD BUJANCA: Podići ćemo velebni spomenik braniteljima
A onda ce branitelj koji se odluci skratit za glavu doc do velebnog spomenika i prominit ce misljenje :)
miky0
ST Leader

Post 24 Dec 2015, 16:59

Bravo Zivi zid :lux:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zivi ... 64360.aspx
Živi zid: Postavljanje Oreškovića za
mandatara ugasilo je svjetlo demokracije, on
nema nikakvo pravo

...Smatraju da Orešković nema moralno i političko pravo
obnašati dužnost premijera jer za njega nitko nije glasao , a
tek rijetki u Hrvatskoj uopće znaju tko je on i čime se
bavio. Prisjetimo li se da je, dijelom i zbog zasluga
Oreškovića koji je ondje radio od 2009 . do 2014 . , Pliva
izgubila svoj istraživački odjel te se pretvorila u
manufakturu tableta , pri čemu je broj zaposlenih drastično
pao, navodi Živi zid.
Pa nemojte vi glasat za Zivi zid, eto vam sdpea sad, aj'te ukurac skupa s sdpeom :gaah:
Euklid
old school

Post 24 Dec 2015, 19:32

Izvrsno :top:

Znači to su te reforme koje smo čekali... :rofl:
MmeTipfeler

Post 25 Dec 2015, 07:20

Mene, a čini mi se da nisam jedina, zanima zašto netko ostavlja uspješan biznis da bi za daleko manju plaću, pa ma koliko ta plaća nominalno bila velika u našim uvjetima, obavljao prilično zajeban posao. Ili je prihod od Plivinih... pardon, Tevinih dionica dovoljan da pokrije taj manjak u kućnom budžetu. Mislim, može li Orešković biti premijer i ostati na mjestu direktora u Tevi?
Tea Tree

Post 25 Dec 2015, 08:57

MmeTipfeler » wrote:Mene, a čini mi se da nisam jedina, zanima zašto netko ostavlja uspješan biznis da bi za daleko manju plaću, pa ma koliko ta plaća nominalno bila velika u našim uvjetima, obavljao prilično zajeban posao. Ili je prihod od Plivinih... pardon, Tevinih dionica dovoljan da pokrije taj manjak u kućnom budžetu. Mislim, može li Orešković biti premijer i ostati na mjestu direktora u Tevi?
Tko zna sta on misli da moze i treba. Valjda je nesto citao, informirao se, ali koliko i kako je od toga razumio, to cemo tek vidjeti. :D
miky0
ST Leader

Post 25 Dec 2015, 11:12

MmeTipfeler » wrote:Mene, a čini mi se da nisam jedina, zanima zašto netko ostavlja uspješan biznis da bi za daleko manju plaću, pa ma koliko ta plaća nominalno bila velika u našim uvjetima, obavljao prilično zajeban posao. Ili je prihod od Plivinih... pardon, Tevinih dionica dovoljan da pokrije taj manjak u kućnom budžetu. Mislim, može li Orešković biti premijer i ostati na mjestu direktora u Tevi?
I mi smo unutar obitelji jucer razglabali o ovom, i pretpostavljam da je jedna od dvije moguce situacija odgovarajuca na to pitanje:

1. Kao premijer ili predsjednik pa i makar banana drzave kao sto je ova nasa znaci moc, koja na naplatu dolazi odlaskom s te funkcije. Dakle, njegov zadatak je kao celnog covjeka drzave upoznat najmocnije ljude svijeta koji ga uvlace u svijet zatvorenih drustava, najutjecajnih ljudi svijeta, a za koje on potom moze odredjene stvari odradjivat a za koje je sposoban. Pretpostavljam da mu, koliko bio uspjesan u svojoj dosadasnjoj karijeri ipak fali jos koracic da udje u svijet nedodoirljivih, a s ovim koracicem je tom potezu blizi.

To sam shvatio kad je jedan uvazeni gospodin uspio naplatit svoju ulogu pocasnog konzula jedne drzave upoznavajuci najbogatije ljude svijeta, a to ga je sve dovuklo do najvecih investitora svijeta u polju u kojem je taj uvazeni gospodin strucan. A paralelno potom je usao u svijet velikih brojeva. Istina je da ni prije nije bio siromah.

2. Da je formalna placa uistinu 3-4 iljade eura, a prava placa s nekoliko nula veca. Dobro poznat kradezeov model.

No brijem da je u konkretnom slucaju razlog pod 1. primjerom :)
MmeTipfeler

Post 25 Dec 2015, 16:04

Pravo zboriš. To su četiri dobro uložene godine. :top:

Nego, jučer je Stipe Petrina nekoliko minuta prije podneva objavio ovo na Fejsu:
Najnovija vijest iz službi Hrvatskog Sabora . prije sat vremena nazvala osoba iz tajništva hrvatskog Sabora da me obavjesti o sljedećem: "NIJE SIGURNO DA ĆE SE KONSTITURAJUĆA SJEDNICA HRVATSKOG SABORA ODRŽATI ONAKO KAKO JE IZJAVILA PREDSJEDNICA RH dakle 28. prosinca sa početkom u 12 sati.Stvarni termin (ili osustajanje) javit ćemo vam u toku današnjeg dana "
Dva scenarije su moguća za ovakvu vijest:
1. dio MOSTA odbio podržati mandatara , nema se dovoljno ruku za konstituiranje.
2. Moguće da se provjerava dali je gospodin Tim Orešković DRŽAVLJANIN RH , ako se utvrdi da nije NE MOŽE BITI HRVATSKI PREMJER
Bez obzira na razlog navijam za NOVE IZBORE pa kom "OBOJCI KOM OPANCi"
O eventualnim novostima ću vas obavještavati !
Najvjerojatnije nema veze s vezom, čak ni HDZ i Most ne mogu biti toliko blesavi, a i svi Hrvati u svijetu uglavnom zadržavaju dvostruko državljanstvo. Ali, kako bi to bila dobra smijurija. Ionako u svijetu već slovimo kao Croatia Orfeus. :cerek:
ostruznicagornja

Post 25 Dec 2015, 16:20

Mene, a čini mi se da nisam jedina, zanima zašto netko ostavlja uspješan biznis da bi za daleko manju plaću, pa ma koliko ta plaća nominalno bila velika u našim uvjetima, obavljao prilično zajeban posao
Patriotizam, neprskani patriotizam gospo Tipfeler, logično objašnjenje tu ne postoji, bar teoretski. U stvarnosti, iz ovoga što sam do sad imao prilike da vidim besplatni patriotizam ne postoji, sigurno znam da odje kod nas ne postoji. Svakakve sam ljude sretao u životu samo besplatnog patriotu još nisam vidio i kako stvari stoje mislim da bih se manje iznenadio da sretnem Jetija. Ne vjerujem da će ni vaš drug Orešković izgubiti ni centa zbog svojih ideala.
Zekoslawa

Post 25 Dec 2015, 16:24

MmeTipfeler » wrote: Najvjerojatnije nema veze s vezom, čak ni HDZ i Most ne mogu biti toliko blesavi, a i svi Hrvati u svijetu uglavnom zadržavaju dvostruko državljanstvo.
Ne nužno, možda je zaboravio zatražiti državljanstvo.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 25 Dec 2015, 16:30

ostruznicagornja » wrote:.. neprskani patriotizam ..
profilaksa, npr.. Nordox 75 WG
miky0
ST Leader

Post 25 Dec 2015, 16:31

Zar on nije rodjen u kanadi? Ako je rodjen tamo, onda niti ne mora nuzno imat nase drzavljanstvo.

Druga stvar, ako i nema nase drzavljanstvo, jeli igdi pise da ne moze bit HR premijer :misli:

Trece, sta mu uopce znaci to drzavljanstvo kad hrvatski ionako ne zna, a bez obzira na to, moze bit premijer :zubo:
Zekoslawa

Post 25 Dec 2015, 16:33

Mislim da nije rođen u Kanadi, nego je s godinu-dvije otišao tamo. Ako je pak rođen u Kanadi, mislim da naše državljanstvo mora zatražiti, ne ide to automatizmom.

I da, mora imati hrvatsko državljanstvo da bi bio premijer, zato se o tome i raspravlja ovih dana. Samo što je ova Petrinina obavijest demantirana jučer.
..a unda
Undaminator

Post 25 Dec 2015, 16:34

Zekoslawa » wrote: Ne nužno, možda je zaboravio zatražiti državljanstvo.
..sad kuzim zasto se sad to toliko linkalo.. https://gov.hr/e-gradjani/23
miky0
ST Leader

Post 25 Dec 2015, 16:35

ostruznicagornja » wrote:
Patriotizam, neprskani patriotizam gospo Tipfeler, logično objašnjenje tu ne postoji, bar teoretski. U stvarnosti, iz ovoga što sam do sad imao prilike da vidim besplatni patriotizam ne postoji, sigurno znam da odje kod nas ne postoji. Svakakve sam ljude sretao u životu samo besplatnog patriotu još nisam vidio i kako stvari stoje mislim da bih se manje iznenadio da sretnem Jetija. Ne vjerujem da će ni vaš drug Orešković izgubiti ni centa zbog svojih ideala.
A ja sam svoj patriotizam naplatija :misli: kad i di :ne zna:
Zekoslawa

Post 25 Dec 2015, 16:37

..a unda » wrote: ..sad kuzim zasto se sad to toliko linkalo.. https://gov.hr/e-gradjani/23
Ja pretpostavljam da ima državljanstvo kako bi mogao iz Kanade ispunjavati građevinsku dužnost na izborima. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 25 Dec 2015, 16:37

Zekoslawa » wrote:Mislim da nije rođen u Kanadi, nego je s godinu-dvije otišao tamo. Ako je pak rođen u Kanadi, mislim da naše državljanstvo mora zatražiti, ne ide to automatizmom.

I da, mora imati hrvatsko državljanstvo da bi bio premijer, zato se o tome i raspravlja ovih dana. Samo što je ova Petrinina obavijest demantirana jučer.
Aha, pa to je kradeze, siguran sam da imaju jos domovnica na lageru, i da ce se u ponediljak ujutro goapon Oreskivic probudit ko rvat ;)
..a unda
Undaminator

Post 25 Dec 2015, 17:00

Zekoslawa » wrote: Ja pretpostavljam da ima državljanstvo kako bi mogao iz Kanade ispunjavati građevinsku dužnost na izborima. :zubo:
ja glasala kao horvatska gradjevina.. ja horvatska gradjevina in peronospora..

znam da me od pocetka na nekog podsjecao. podsjeca me na srbe i njkv karaaleks..

jel postoji ista sto hrvatska nije od nekog prekopirala..

Image
..a unda
Undaminator

Post 25 Dec 2015, 17:30

..baj d vej, ako ko nije znao, ovo su nam kralj i kraljica. ono, zapravo..

tj za nju nisam siguran, ali za njega sam dosta siguran da je to taj. ne znam kako sad izgleda.
ime mu je, tri cetri, sad.. Amedeo Umberto Costantino Giorgio Paolo Elena Maria Fiorenzo Zvonimir di Savoia-Aosta..

ovo zvonimir, to znaci da je on zvonimir 2., drugi. u hrvatskoj bi ga iz milja zvali.. zvone.
kad zvone umre, hrvatski kralj ce bit, kako sa uspio sgvatit, ispravite me ako nije tocno, ovaj..

Image

ili ovaj, ne znam jesu li to iste osobe, guugl mi svasta izbacuje..

Image

ne znam mu bracno stanje, ali bracna stanja je lako mijenjat i eto, ako ima koja, a da oce bit hrvatska kraljica, ovaj se zove.. za sad jel, Pietro Incisa della Rocchetta.
hrvatska kraljica dela roketa di savoja.

ne bih se cudio da nam on ne postane i sluzbeno kralj, kako je krenulo. i sta ja znam, ja bi glasao za njega ako ce pripojit dalmaciju italiji ili dat joj neku autonomiju. taljanski nesto nabadam, jos ako ce mi dat neku penziju, a i dalmatinski, pa cak i hrvatski, uz neke pregovore malo tamo amo, mogao bi bit jedan od sluzbenih jezika u italiji, pristali bi oni na to, siguran sam. :kokice:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 25 Dec 2015, 17:35

..šta, kontaš da je tamo crkva slabija? :D
  • Information