IZBORI 2015...
kaze milanovic.. - Nalazimo se u vrlo neugodnoj situaciji, hodamo po samom rubu demokratskih pravila i procedura.
vrlo realno i sazeto receno. osjecam eskalaciju u zraku. nemam druge rijeci za karamarka i petrova.. i naravno, kaptol.. to su, ono, kreteni totalni, ovo pomalo pretaje bit igra.
vrlo realno i sazeto receno. osjecam eskalaciju u zraku. nemam druge rijeci za karamarka i petrova.. i naravno, kaptol.. to su, ono, kreteni totalni, ovo pomalo pretaje bit igra.
Eks » wrote:Zbog takvog (adeze) smeća ja danas trebam vezu za posao jer se svugdje primaju kriminalni uhljebi i šljam. Ostalima ostaje konobarenje i kurvanje. Jebo im ja domovinu i boga i svakog tko je glasao za njih. Devedesetih su stvorili sustav u kojem ništa ne možeš pošteno, prokleti konvertiti, bivši partijci, današnji lizači oltara i sad se ponašaju da su gospodari svačije sudbine. Jer bez tih krkana ti ne možeš praktički ništa, a ako čak i imaš neku raritetnu struku gdje ti ne trebaju, opet ćeš kad tad surađivati sa šljamom. U ime boga kapitala, oca i domovine.
Smeće. Ima pravo miki, to nije nego za ....
:judolino mode off:
eks, sto te drzi ovdje? mislim, ako nemas nekih obaveza koje te ovdje zadrzavaju, ako ne moras bit ovdje.. mislim svasta moze bit, tesko je davat savjete, pa onda poslije ovo ono, ti si me nagovorio
svaki dan ovdje je izgubljen dan. i dan po dan, prodje vrijeme, poslije ti bude il prekasno, il nemoguce, il turbo zao sto nisi barem pokusala.. ono, prodje zivot u sranju u cas.
Pravo da kažem, ne znam ni sama. Strah? Ali, da, ovdje me ništa ne čeka nit zadržava zapravo. Ništa krucijalno...a unda » wrote:
eks, sto te drzi ovdje? mislim, ako nemas nekih obaveza koje te ovdje zadrzavaju, ako ne moras bit ovdje.. mislim svasta moze bit, tesko je davat savjete, pa onda poslije ovo ono, ti si me nagovorio, ali recimo da o sebi govorim i da imam tvoje godine, glavom bez obzira odavde pobjec, bilo kako.. nekako.. ikako... pokusat barem, dat sve od sebe.
svaki dan ovdje je izgubljen dan. i dan po dan, prodje vrijeme, poslije ti bude il prekasno, il nemoguce, il turbo zao sto nisi barem pokusala.. ono, prodje zivot u sranju u cas.
Svi mi koji želimo mir, trijumf razuma i pravdu moramo biti svjesni koliko mali utjecaj razum i poštenje imaju na političke događaje.
Moramo se pomiriti s time da će političari biti pretežno osrednje inteligencije i poštenja, a natprosječnih pohlepa za vlašću, slavom i novcem. A smijemo li njima, i samo njima, prepustiti sudbinu svojih država i cijelog planeta?
Svi su političari isti. Obećavaju da će napraviti most čak i tamo gdje nema rijeke.
Moramo se pomiriti s time da će političari biti pretežno osrednje inteligencije i poštenja, a natprosječnih pohlepa za vlašću, slavom i novcem. A smijemo li njima, i samo njima, prepustiti sudbinu svojih država i cijelog planeta?
Svi su političari isti. Obećavaju da će napraviti most čak i tamo gdje nema rijeke.
jedino suvislo što mogu da kažem jest:

suzdržat ću se od judolino moda. to sam obavila IRL
milanoviću svaka čast na svemu
suzdržat ću se od judolino moda. to sam obavila IRL
milanoviću svaka čast na svemu
..kaze milanovic jos i ovo. vrlo zanimljivo.
..mali transkriptic..
pitanje je tko je bio pod pritiskom te noci, odnosno preksinoc i na koga je vrsen pritisak i od koga. od nas, ne i to je evidentno... jer kada vam svi upitani ljudi negiraju da se tako nesto dogodilo, onda se moramo zapitati, moramo bit sumnjicavi, skepticni ako treba, upravo zato da zadrzimo elementarno, ali elementarno povjerenje u demokratski proces. bez toga ne da nismo drzava, nego je pitanje tko vuce konce, tko u cije ime donosi odluke i tko predstavlja birace koji su dali glasove.
nalazimo se u vrlo neugodnoj situaciji, ozbiljnoj, hodamo po samom rubu demokratskih pravila i procedura i to otvoreno treba reci. i to govorim, manje vise istim rijecima kao i jucer, ali sa 24 sata odmaka, kada je, vjerujem, hrvatskoj javnosti mnogo toga jasnije, ali neke stvari i dalje ostaju potpuno nejasne, ove stvari o kojima sam govorio... uzasno vazne stvari.
dakle, konzultacije us produzene za jos 24 sata. tko je mandatar? tko je donio koliko potpisa i za koga? ...i to je pitanje koje stalno treba ponavljati i sve aktere ove politicke igre suocavati s tim pitanjem svakog trenutka, u svakoj prilici kada se s njima razgovara.
u protivnom, drzavu ne vode institucije. moramo dobiti jasne odgovore na ta pitanja, aonda u skladu s njima predsjednica republike treba donijeti jasnu odluku, mada dobrih opcije tu, ustvari, nema. to sam rekao...[/quote]
..zatim u odgovoru na jedno pitanje..
..mali transkriptic..
i da se vratimo jos koju recenicu na pritiske, iako je razgovor o tome u velikoj mjeri bespredmetan zato sto je sve bilo dogovoreno, onda nije bilo ni potrebe da bilo tko koga pritisce.
pitanje je tko je bio pod pritiskom te noci, odnosno preksinoc i na koga je vrsen pritisak i od koga. od nas, ne i to je evidentno... jer kada vam svi upitani ljudi negiraju da se tako nesto dogodilo, onda se moramo zapitati, moramo bit sumnjicavi, skepticni ako treba, upravo zato da zadrzimo elementarno, ali elementarno povjerenje u demokratski proces. bez toga ne da nismo drzava, nego je pitanje tko vuce konce, tko u cije ime donosi odluke i tko predstavlja birace koji su dali glasove.
nalazimo se u vrlo neugodnoj situaciji, ozbiljnoj, hodamo po samom rubu demokratskih pravila i procedura i to otvoreno treba reci. i to govorim, manje vise istim rijecima kao i jucer, ali sa 24 sata odmaka, kada je, vjerujem, hrvatskoj javnosti mnogo toga jasnije, ali neke stvari i dalje ostaju potpuno nejasne, ove stvari o kojima sam govorio... uzasno vazne stvari.
dakle, konzultacije us produzene za jos 24 sata. tko je mandatar? tko je donio koliko potpisa i za koga? ...i to je pitanje koje stalno treba ponavljati i sve aktere ove politicke igre suocavati s tim pitanjem svakog trenutka, u svakoj prilici kada se s njima razgovara.
u protivnom, drzavu ne vode institucije. moramo dobiti jasne odgovore na ta pitanja, aonda u skladu s njima predsjednica republike treba donijeti jasnu odluku, mada dobrih opcije tu, ustvari, nema. to sam rekao...[/quote]
..zatim u odgovoru na jedno pitanje..
cijela presica je na http://vijesti.hrt.hr/, tu negdje, pa kome vrti linkove, nek pogleda. citava presica, tj milanoviceve rijeci, jako zanimljive, vrlo dobar izvjestaj, brifing naciji...prema toma na vase pitanje ne mogu u ovom trenutku odgovoriti. sve manje i manje je jasno sto je most, tko vrsi pritisak na neke ljude u mostu, to sigurno nismo mi... i sto se dogadja iza kulisa.
vidimo da se tu javljaju i neki vrlo glasni prelati katolicke crkve. s vrlo biranim rijecima govore o nama kao komunistickim lazovima.
to su cinjenice, obratite paznju na te cinjenice, one govore vise negos to pojavna razina to sugerira
..mislim, ne kazem da nema jos takvih ljudi, ali meni milanovic djeluje sve skupa kao jedini normalan, suvisao, odgovoran, koncentriran.. ono politicar za izvoz, brend.Beau » wrote: milanoviću svaka čast na svemu
gledam sad ovu presicu, vrtim je, odlican je. ima jedan marfijev zakon koji kaze da je tesko osporit osobu koja zna sto govori.
I meni isto, moj unda, i meni isto...a unda wrote: ..mislim, ne kazem da nema jos takvih ljudi, ali meni milanovic djeluje sve skupa kao jedini normalan, suvisao, odgovoran, koncentriran.. ono politicar za izvoz, brend.
gledam sad ovu presicu, vrtim je, odlican je. ima jedan marfijev zakon koji kaze da je tesko osporit osobu koja zna sto govori.
Moramo nesto ucinit, izac na ulice, nesto. Necu prezalit ako ovako ostane.
Drago mi je da postoji reakcija javnosti, ali ne vjerujem da ce ista pomoc
~~~~~~~~~~~~~~~
Pa onda ajde idem pljeskat sanaderu sto je doveo zokija na vlast. Bravo sanader, zivio sanadermiky0 wrote:
Sto je vratija kradeze na vlast i sto je suodgovoran za stvaranje Mosta
Daj, miki, ne raspizdjuj me dodatno, majke ti
daj miki, prestani srat vise, zivota ti..
ajde negdje, na utakmicu, na hajduka, popij nesto, vici, huskaj tamo, navijaj.. ili uci, ne znam.. etiku, uci bilo sto, bilo sto da bi mogao ista razlucit i razmisljat i pokusat razumjet.. bilo kakav trud pokazi.
ok, rekla si to i sad zapamti sta si rekla, spremi to negdje, cuvaj za rezervu, nista ne srljat..Beau » wrote: I meni isto, moj unda, i meni isto.
Moramo nesto ucinit, izac na ulice, nesto. Necu prezalit ako ovako ostane.
Drago mi je da postoji reakcija javnosti, ali ne vjerujem da ce ista pomoc
~~~~~~~~~~~~~~~
khm,situacija je, jel.. delikatna..
ili ovako, bit cu vulgaran..da sad new navodim sve sto se radilo zadnjih godina i pozivalo da je doslo vrijeme, ova strana.. hadeze- dom koalicija- most (il dio mosta)-kaptol, hoce obracun, hoce, jel krv..
..ili se barem time prijeti, ucjenjuje na sto su sve spremni ako ne bude po njihovom.
mora ti bit jasno da taj izlazak na ulice, da ce to napravit kontraizlazak na ulice, atu vec, kod njih, postoji jasna i organizirana infrastruktura, s ove druge strane ne postoji.
opet cu ponovit oko cega se metodoloski vrti doktrina.. ova strana, nazovimo je za sad, desna, citav svoj imidz zasniva na zrtvi i to zato da bi se njihova agresija mogla prikazat obrambenom, legitimnom, bla, bla.. tj, sve je tu vec nekako..kako cu rec, jasno, plan postoji neki, ili nesto konkretnija ideeja, nacin, ali sve se svodi na to da oni ispadnu zrtve, da se prikazu zrtvama, a eto, jasno, i onda braniteljima slobode, demokracije, itd, pa da onda sami sebe puste s lanca u zanosu pravednickom, nacionalnom, bozanskom..
ne kazem da se treba bojat izac na ulice, narocito ako se ne bude nasjedalo na provokacije, po bilo koju cijenu. kazem.. bilo koju, ali treba to koliko srcano, toliko i pametno napravit.
izbori parlamentarni, svaki.. nesto su kao horoskopski rodjendani koji se u horoskopu ne tretiraju bas kao nesto puno pozitivno, nego kao ranjiv neki trenutak.
tako je i s izborima, a narocito sad kod nas, gdje jos imamo i ostale probleme tehnicke, proceduralne vrste, tipa ustavnog suda, itd.
u takvim ne bas najbistrijim okolnostima (ne samo sad, traje to vec neko vrijeme), to su malo neke neuralgicne tocke za tu, jel demokraciju ili sto li to vec.. prerogative i funkcioniranja sustava, koji jel, u ovom trenutku kako vidimo, bas i ne postoje, a ne postoje upravo zato jer ih se..da ponovim milanoviceve rijeci.. iza kulisa udaralo, sa strane neke druge moci koja nije drzava, sa strane neke druge politike koja nije transparentna, stranacka, onda se i prizeljkuje da se odluke donose na ulici, jednostavno zato jer se smatra da se posjeduje vecina ili jednostavno zato, u ekstremnijim nekim uvjetima, jer se smatra da imas vise oruzja, bolju organizaciju, kadrove koji ce to vodit, koordinirat, itd..ukratko, bilo kako bilo, smatra se da je doslo vrijeme i da ce se nekim formalnim razlogom nac opravdanje da npr, ne znam.. krenes na poljsku zato jer te napala neka tamo poljska radio stanica koju si prije sam ti preuzeo.
ali sama najava da je moguce to okupljanje neko od strane ne desnih snaga, vec je to znacajna poruka kolindi, koja ce eto sad imat ono sto je uvijek htjela.. odgovornost za daljnja zbivanja u drzavi, pa ce eto, napravit manje zlo i raspisat nove izbore ili ce morat krenut nekim, jel, prejudiciranjima, tj preuzimanjem nekih vecih ovlasti nego sto bi trebala imat, a to vec zalazi u domen neke cvrsce ruke, pa i vanrednih stanja, policijskog sata, stavljanja vojske u visi stupanj pripravnosti neke, nesto, i tako nesto u tom stilu.
srecom, kako sve kod nas ne ovisi samo o nama, tj malo sto i ovisi, tj ima i nad popom pop, nadam se da ce se na kolindu izvana utjecat da je za sve najbolje sad raspisat nove izbore i kazem..isto kao i milanovic, to nije neko idealno rjesenje, ali je manje zlo, a da se to presjeklo nekako odmah pri pocetku relativno, tj ne nakon skoro dva mjeseca, a mogla je, svi smo mogli bit puno mirniji, novi izbori, pa sta, nes ti, amo i to probat.
mislim, znam da nismo belgija, ali eno, belgija je kolko ono bila bez vlade, pa kad su ljudi razumni, nema veze, zivot ide dalje, a vlada neka, doci ce vec.
kazem, sve samo pametno i ne nasjedat na provokacije.
Mozes slobodno reci da nema jos takvih ljudi jer stvarno i nema. Ako su se neki slicni i rodili, nisu se dalje brusili na ovaj nacin i u ovom smjeru ili se ne bave i ne namjeravaju baviti politikom uopce, a pogotovo ne u Hrvatskoj...a unda » wrote: ..mislim, ne kazem da nema jos takvih ljudi, ali meni milanovic djeluje sve skupa kao jedini normalan, suvisao, odgovoran, koncentriran.. ono politicar za izvoz, brend.
I to mi u vezi s njim nikad nije bilo jasno: otkud mu uopce volja i zelja da bude na celu ovakve drzave?
Pa da, meni je ZM bio ugodno osvježenje u političkoj mutnoj močvari. Tip koji je početnu raznovrsnost stajališta raspravom i uvjeravanjem, a ne zakukuljenim i domoljubnim i svakakvim zaplotnjačkim metodama, umio dovesti do ili blizu zajedničkog rješenja koje većina smatra racionalnim i ispravnim. Nije savršen, nije izbrušen na najviše karata, ali je bio jedini koji se pojavio i ulijevao nadu da ćemo imati nekog direktnog i iskrenog (koliko se to može biti) kao prvog ministra. Milanovićeva nesreća je da je imao odreda loše i neupućene čitatelje i slušatelje u vlastitom narodu i samoj stranci.Tea Tree » wrote: Mozes slobodno reci da nema jos takvih ljudi jer stvarno i nema. Ako su se neki slicni i rodili, nisu se dalje brusili na ovaj nacin i u ovom smjeru ili se ne bave i ne namjeravaju baviti politikom uopce, a pogotovo ne u Hrvatskoj.
I to mi u vezi s njim nikad nije bilo jasno: otkud mu uopce volja i zelja da bude na celu ovakve drzave?Nekako sumnjam da nije svjestan sebe, vjerujem da zna i on da je mogao svasta vise, bolje, a posebno isplativije njemu samom.
Ovo što imamo priliku gledati i osjećati na vlastitoj koži zadnjih desetljeća je nemilosrdna borba oko raspodijele i kontrole društvene i financijske moći.
ZM je prvi koji mi se učinio etičnim u našoj političkoj priči.
Potpuno krive kvalifikacije trazis od premijeraEks » wrote:Babić već trkelja kako su isti. Kad će se mantra izlizat više?
Ja ne znam kakvog su ljudi čudotvorca očekivali u ove četiri godine, ali ovako direktnog, poštenog i kulturnog premijera više nikad nećemo imati.
Ako polaziš od pretpostavke da je parlament više manje skup dokonih ljudi, a vlada manja skupina operativaca koji bi trebali znati da u politici eksperimenti, uglavnom, znače revoluciju, kakvog bi ti premijera ponudio?
Ja mislim da mora biti obrazovani mangup, moderan i, koliko je u politici dopušteno, pošten.
Ili ne postoji odgovor. Neće nikada ni postojati odgovor. Nije nikada ni postojao odgovor. To je odgovor.
Je, meni ta novoCROgovna redovno zaseru svaki prijevod knjige, gamad smrdljiva... Prije sam ih navlačio za uši, al više nemam volje, jebem im krv usranu ustaško-majko božansku koja ih je upisala na hedezejske smjerove i omogućila im da rade nešto kompliciranije od branja pamuka...Eks » wrote:Zbog takvog (adeze) smeća ja danas trebam vezu za posao jer se svugdje primaju kriminalni uhljebi i šljam. Ostalima ostaje konobarenje i kurvanje. Jebo im ja domovinu i boga i svakog tko je glasao za njih. Devedesetih su stvorili sustav u kojem ništa ne možeš pošteno, prokleti konvertiti, bivši partijci, današnji lizači oltara i sad se ponašaju da su gospodari svačije sudbine. Jer bez tih krkana ti ne možeš praktički ništa, a ako čak i imaš neku raritetnu struku gdje ti ne trebaju, opet ćeš kad tad surađivati sa šljamom. U ime boga kapitala, oca i domovine.
Smeće. Ima pravo miki, to nije nego za ....
:judolino mode off:
:judolino mode vječno ON:
..evo kaze karambol.. u kanadi.Zekoslawa » wrote:Jel se zna di je oti Orešković bija devesprve?
treba to sad rusit, puno posla tu ima..
..jedino, kolko glasova je dobio na izborima taj oreskovic? kakav je to tu legitimitet? jel ikome od biraca bilo uopce u primisli to ime?
meni izgleda nametnut nekako. ono, kao u grckoj ili italiji.. neki tehnomenadjer neoliberalni.
meni izgleda nametnut nekako. ono, kao u grckoj ili italiji.. neki tehnomenadjer neoliberalni.
mene zanima kako se glasači mosta osjećaju? šta misle o ovome svemu? iskreno, ja bih na njihovom mjestu pucala od bijesa.
ja znam jedino šogora da je glasao za njih, a obećala sam si da s njim više u političke razgovore ni mrtva, pa ga neću pitat
ja znam jedino šogora da je glasao za njih, a obećala sam si da s njim više u političke razgovore ni mrtva, pa ga neću pitat
A može, ajmo, ali kako ćemo, šta ćemo, daj neku strategiju. I to šta prije jer ćemo na kraju napraviti kako miky kaže.
Ne znam, ne da mi se sad prosipati žuč i bivati razočaranom jer se duboko u sebi nisam previše ni nadala. Toliko sam skromnih zahtjeva da se usudim reći da je u nas uspjeh što je SDP-ova vlada uopće uspjela izgurati do kraja mandata. Nakon toga nije se ni moglo očekivati drugo nego konsolidacija i povratak. U nas se ne može govoriti o osvajanju vlasti, u nas je vlast po defaultu HDZ-ova, tek je može tu i tamo privremeno izgubiti zbog razočaranja vlastitih birača, a onda se nakon faze malodušja vraćaju, zna se.
Ne preostaje nam drugo nego u narednim godinama djelovati svim raspoloživim civiliziranim metodama. Nema veze, narod je odabrao svoje, posredno ili neposredno, treba to shvatiti kao izazov.
-
- Information
-