Policijsko postupanje - brutalnost ili duznost?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 18 Dec 2015, 08:18

Cila drzava bruji o nemilom incidentu u Osijeku gdje je policajac u hvatanju oborio na pod gospodju od 66 godina zbog omalovazavanja, vrijedjana i odbijanja policajceve zapovijedi uzrokovane prelaskom preko crvenog svijetla.

Zanima me, kako gledate na nekoliko bitnih stvari oko ovog:

1. Jeli policajac trebao drugcije postupiti?
2. Jeli gospodja zasluzila sto je dobila?
3. Postupak ministra ostojica koji kritizira policajc(a)/e?

Pero Djetlić

Post 18 Dec 2015, 09:42

1. Da
2. Ne
3. Boli me kurac što Ostojić misli
miky0
ST Leader

Post 18 Dec 2015, 10:46

Pero Djetlić » wrote:1. Da
2. Ne
3. Boli me kurac što Ostojić misli
Znaci da potices suspendiranje zakona i uvodjenje anarhije :misli:
Pero Djetlić

Post 18 Dec 2015, 10:59

miky0 » wrote:
Znaci da potices suspendiranje zakona i uvodjenje anarhije :misli:
Možeš to i tako interpretirati ako želiš. Da, potičem. Smatram da se isti postupak ne treba provoditi prema tridesetgodišnjem 95kg teškom ubojici ili narko-dileru i 66-godišnjoj starici zbog crvenog svjetla na semaforu. Ako ti ne nalaziš razlike, slobodno me proglasi anarhistom. :D
miky0
ST Leader

Post 18 Dec 2015, 11:26

Pero Djetlić » wrote: Možeš to i tako interpretirati ako želiš. Da, potičem. Smatram da se isti postupak ne treba provoditi prema tridesetgodišnjem 95kg teškom ubojici ili narko-dileru i 66-godišnjoj starici zbog crvenog svjetla na semaforu. Ako ti ne nalaziš razlike, slobodno me proglasi anarhistom. :D
A ja mislija da je ona oborena i uhapsena zbog ignoriranja, omalovazavanja, i napada na sluzbenu osobu nepostivajuci sluzbenu osobu na zapovijed stoj. Fala sta si me prosvitlija da je oborena zbog crvenog svijetla :facepalm: mada je bolje da je i u tom slucaju obori policajac a ne auto ;)
Pero Djetlić

Post 18 Dec 2015, 15:44

Miki, ti si u potpunosti u pravu. Ona je oborena, vezana lisicama (koliko zaključujem iz portalskih napisa) zbog nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu. Ako je to država u kojoj ja živim, rado bih je promijenio za neku drugu, manje rigidnu u kojoj je policajci ne drže zakona ko pijan plota. Zanimljivo bi bilo da li bi uspio tako svladati 95kg mišića iz teretane koji isto ne poštuje crveno svjetlo. :D
miky0
ST Leader

Post 18 Dec 2015, 19:08

Cekaj, sad si me potpuno zbunija, kako sam u pravu ako ti tvrdis da je srusena zbog crvenog svitla dok ja tvrdim (uglavnom kurac, ali nije sad tema) da je srusena zbog omalovazavanja, bjezanja i napada na sluzbenu osobu :misli:

A bi li volija zivit u drzavi di policajac obavlja svoju duznost po propisu?

Ja npr ne bi volija zivit u drzavi di ministar porucuje svojim podredjenima da krsu zakon :)
Zekoslawa

Post 18 Dec 2015, 19:28

Baba je iritantna za popizdit, nećemo se lagati. Tipičan hrvatski penzić koji si je uzeo za zadatak da bude jadan i onda ga se ne smije ništa ni pitati jer on je jadan i ima dovoljno svojih problema. Ko kad jednom jedna baba u busu (međugradskom) nije imala kartu, pa je krenula plakati da šta je s time gnjavi, sad je bila u likara za oči. :facepalm:

Mislim, uopće koji je to mindset da na policajčevo obraćanje produžiš dalje i praviš se da ne čuješ? Za to treba biti bezobrazan dozlaboga. Ono, ako nije građanski neposluh, a čisto sumnjam da jest jer da jest, babac bi rekao nešto bolje od "kako vas sram nije?!", onda je nekultura i bezobrazluk. Svatko tko ima namjeru ponašati se civilizirano i poštovati propise stao bi i pitao u čemu je problem.

Ipak, kakva god ta baba bila, nije zaslužila da završi s licem u asfaltu. Ne znam doduše kako bi završio bilo kakav drugi pokušaj zaustavljanja, vjerojatno bi se na bilo što drugo krenula migoljiti i napravila si još goru štetu. Ovako je izgledalo ružno, ali u principu nije imalo nikakvih štetnih posljedica za babu. Pače, postala je medijska zvijezda. :zubo:

Tko prvi krene argumentirati s Horvatinčićem, magarac. :p :D
miky0
ST Leader

Post 18 Dec 2015, 19:33

Zekoslawa » wrote:Baba je iritantna za popizdit, nećemo se lagati. Tipičan hrvatski penzić koji si je uzeo za zadatak da bude jadan i onda ga se ne smije ništa ni pitati jer on je jadan i ima dovoljno svojih problema. Ko kad jednom jedna baba u busu (međugradskom) nije imala kartu, pa je krenula plakati da šta je s time gnjavi, sad je bila u likara za oči. :facepalm:

Mislim, uopće koji je to mindset da na policajčevo obraćanje produžiš dalje i praviš se da ne čuješ? Za to treba biti bezobrazan dozlaboga. Ono, ako nije građanski neposluh, a čisto sumnjam da jest jer da jest, babac bi rekao nešto bolje od "kako vas sram nije?!", onda je nekultura i bezobrazluk. Svatko tko ima namjeru ponašati se civilizirano i poštovati propise stao bi i pitao u čemu je problem.

Ipak, kakva god ta baba bila, nije zaslužila da završi s licem u asfaltu. Ne znam doduše kako bi završio bilo kakav drugi pokušaj zaustavljanja, vjerojatno bi se na bilo što drugo krenula migoljiti i napravila si još goru štetu. Ovako je izgledalo ružno, ali u principu nije imalo nikakvih štetnih posljedica za babu. Pače, postala je medijska zvijezda. :zubo:

Tko prvi krene argumentirati s Horvatinčićem, magarac. :p :D
Bravo za post :top:

Sta se horvatincica tice, znaci da si citala onu tamo temu :zubo:
Zekoslawa

Post 18 Dec 2015, 19:45

Nisam čitala ništa "ono tamo", ne treba ti čitati ništa da znaš da će netko potegnuti neki recentan primjer nefunkcioniranja sustava u obranu nečijeg nepoštovanja propisa. :D

Ja jesam za građanski neposluh, dapače, ali rekla bih da se ovdje nije radilo o tome. Ovdje je ipak u pitanju dobra stara hrvatska navada da nam se propise naprosto ne poštuje i da tražimo način da ih zaobiđemo, pa se onda naknadno pravdamo ovim i onim.
Frulica

Post 18 Dec 2015, 19:53

Podržavam hvatanje babaca po cestama. :D Ima svakakih vrsta baba, najgore su one što iskaču iz magle. Ko' jeleni su, samo im se zacakle oči. :zubo: :o
karambol

Post 18 Dec 2015, 22:40

Frulica » wrote:Podržavam hvatanje babaca po cestama. :D Ima svakakih vrsta baba, najgore su one što iskaču iz magle. Ko' jeleni su, samo im se zacakle oči. :zubo: :o
Zakonom sve to treba regulirati. Jasno i nedvosmisleno. I obostrano. Baba stoj! Baba ne stane. Baba stoj! Baba ne jebe ni za suhu sljivu. Baba ima asfaltni piling designed by mup.
Ako je baba gluha, tulava, bubana, a polis ofiser je ucinio piling babi bez provjere stanja doticne - onda on, polis ofiser, snosi sve posljedice koje također moraju biti propisane zakonom. :zubo:
Tako treba i torturu u sluzbenim i nesluzbenim te javnim i privatnim prostorima regulirati zakonima. Tortura je poput prostitucije. Ima je, svi znaju da je ima, netko je iskusio na svom tijelu, a netko je cuo ili bio samo blizu.
No, nazalost se pravimo ludi.
Dakle...tri stupnja torture i tko to smije i gdje izvoditi...itd...e, da, ima jedna mala razlika. Na torturi se ne moze racunati s pe de vejom. :D
Eks

Post 19 Dec 2015, 11:16

Pogledala sam snimku i žena ima određenih problema, to je jasno iz aviona, ne da je bezobrazna nego vjerojatno ima neko psihičko oboljenje. Dok nisam pogledala snimku, mislila sam da se pretjeruje, ali ne znam, sumnjam da je baš moralo onako.
Eks

Post 19 Dec 2015, 11:48

Frulica » wrote:Podržavam hvatanje babaca po cestama. :D Ima svakakih vrsta baba, najgore su one što iskaču iz magle. Ko' jeleni su, samo im se zacakle oči. :zubo: :o
Podržavaš ti i prelazak na mjestu bez zebre pred policajcem pa šta. :E
ostruznicagornja

Post 19 Dec 2015, 12:27

Ovo se isto desilo jednom mom drugu, prolazio je pored bioskopa a taman se završilo prikazivanje nekog karate filma, Džeki Čen ili tako, i napadne ga grupa Cigana što je gledala film, iz čista mira. Unijeli su se bili u radnju i onda na prvog na koga su nalećeli da isprobaju.
Meni je ovo isti slučaj, ovaj policajac je gledao tako neki film kako u Americi rade sa kriminalcima pa na babi da isproba, to tačno vidiš po ovim potezima da je to u pitanju.
A je li morao ili nije morao, pa ovo je valjda zadnje što policajac treba da radi. Pretpostavljam da nije babi ni prvi put to da prelazi van pješačkog ali je organ vjerovatno prvi put vidi i onda posebno ovaj skok na babu izgleda blesavo. Kod nas ovo možeš da dobiješ od organa samo ako u Bokasu takneš, samo jeste da tada ne žale i onda baš biju.
Frulica

Post 19 Dec 2015, 12:36

Eks » wrote: Podržavaš ti i prelazak na mjestu bez zebre pred policajcem pa šta. :E
To samo kad se hoću što prije riješit nekoga. :durica:
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 19 Dec 2015, 13:26

Žemska je iritantna. Ne šljivi policiju. Zaslužuje neku kaznu. Al ne da je se ruši na pod i ulisiči na sred ceste.

Policajac je iritantan. Našo se on s nolko kila i godina nako obračunavat s žemskom jer nije stala ni dala osobnu. Ko i oni što su ko sardine po podu posložili 20-ak Torcidaša prije koji dan ispred Glavnog kolodvora u Zagrebu. Mislim, znam ja da oni njih i inače tako tretiraju, al jeboteled da tejeboled, pa jel ikom makar ružno za vidit ljude po podu koje obrađuje policija usred centra Zagreba/Osijeka...? Jel se sredstva prisile moraju volko demonstrirat? Reklo bi se da smo neko opasno društvo, prepuno ovih ...građana opasnih namjera. :zubo:

Novinari su iritantni. Prikazuju ko žrtvu nekog ko krši zakon i to jer mu se ćefnulo. I onda još 'pojačavaju dojam' nazivajući tu...delikventicu? :zubo: staricom. Ma jel? Žemska ima 66 godina. U Hrvatskoj se u starosnu pemziju ide sa 65. Starica?* Aha. Staričica, pače. Sin njen živi i pozdrav joj šalje.

Ostojić je iritantan jer izdaje svoje s predumišljajem. Treba se dodvorit narodu, valjda. Iako je lik radijo po zakonu. I ijako je mandat isteko. Hm.

Kad podvičem crtu, mnogo je iritantnih u nas. Sve nešto živčano, sve nešto pretjerano, a bez stvarne potrebe.

*Glede&unatoč starčadi u Hrvata, sjetih se Feralovih Vijesti iz budućnosti koje su nerijetko počinjale sa nečim tipa 'Živahni starčić F.T. (97)...' :zubo:
Frulica

Post 19 Dec 2015, 13:41

Slažem se. Zbog tih i takvih što leže ko sardine po podu čovjek ne može hodat oko Glavnog. :ceka:
Eks

Post 19 Dec 2015, 14:35

Frulica » wrote:Slažem se. Zbog tih i takvih što leže ko sardine po podu čovjek ne može hodat oko Glavnog. :ceka:
:rofl: :rofl:
Beau

Post 19 Dec 2015, 15:44

nisam pogledala snimku. uhvatila sam samo mali dio na dnevniku di je baba već na podu. ostatak nisam imala želje pogledat, pa neću ni komentirat.

znam samo da bih načisto popizdila da mi netko izbije iz džepa tristo kuna, il kolko već, zbog prelaska ceste na crveno :zubo:
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 16:08

Beau » wrote:nisam pogledala snimku. uhvatila sam samo mali dio na dnevniku di je baba već na podu. ostatak nisam imala želje pogledat, pa neću ni komentirat.

znam samo da bih načisto popizdila da mi netko izbije iz džepa tristo kuna, il kolko već, zbog prelaska ceste na crveno :zubo:
A koliko bi tek popizdila sta bi ti u normalnim okolnostima (ne da ti ministar placa kazne) nakaleme jos:

Neposluh, bjezanje, oamlovazavanje, vrijedjanje i napad na sluzbenu osobu? :zubo:
Beau

Post 19 Dec 2015, 17:04

miky0 » wrote:
A koliko bi tek popizdila sta bi ti u normalnim okolnostima (ne da ti ministar placa kazne) nakaleme jos:

Neposluh, bjezanje, oamlovazavanje, vrijedjanje i napad na sluzbenu osobu? :zubo:
ne znam, miki, ovo mi je jedna od dosadnijih internetskih i kafićkih rasprava koja se dogodila hrvatskoj. uopće nemam mišljenje ni o babinom neposluhu ni nadobudnom policijotu.

i mene je jednom davno zaustavio policajac zbog istog prekršaja kao i ovu babu. pitao me znam li da je kazna za taj prekršaj toliko i toliko, te rekao da bi trebao uzeti moje podatke i osobnu :D
hahah meni to bilo smiješno tada. nasmijala sam se i začudila, kao ajme šta je tako velika kazna i promrmljala da ubuduće moram onda pazit. nešto u tom stilu, uglavnom. govorila sam to onako u hodu usput bez ikakve namjere da stanem i bavim se ozbiljno tim problemom.
samo sam otišla. naravno, da je vikao za mnom i inzistirao na proceduri ne bih bježala i otimala se. eto, zamisli ti kakav nemaran policajac, tako puštat bagru da prođe lišo :D
doduše, tada nije bilo kamera. ko zna kakvom su nadzoru ovi danas podvrgnuti i kakve sve naputke dobivaju od nadređenih :tuzni:
MightyMe

Post 19 Dec 2015, 17:53

Ma da, uvatili se jebavat najobičnijeg pandura prašinara šta je šta se zakačija s bezobraznon babetinon koja u svojih 700 godina se nije naučila pristojnosti. Normalno da će takav imat kameru, nećeš nać snimke sa specijalaca koji rade šta im kurac oće. Jer su takvi isti ka i oni od kojih navodno štite društvo.
Beau

Post 19 Dec 2015, 18:35

MightyMe » wrote:Ma da, uvatili se jebavat najobičnijeg pandura prašinara šta je šta se zakačija s bezobraznon babetinon koja u svojih 700 godina se nije naučila pristojnosti. Normalno da će takav imat kameru, nećeš nać snimke sa specijalaca koji rade šta im kurac oće. Jer su takvi isti ka i oni od kojih navodno štite društvo.
da, i danas je tako baš svugdje. najviše jebu ove niže rangirane i to s najnebitnijim pizdarijama, a sve s ciljem da mogu nekome nadobudno prezentirati kako se ONI BAVE I RADE! ( i po mogućnosti mažnjavat lovu pritom)
naravno, uvijek inzistirajući samo na formi, sadržaj smisao logika - nula bodova :flop:

mene od toga jeza hvata...kad skužim kolko je to duboko prodrlo. a bit će sve gore.
miky0
ST Leader

Post 19 Dec 2015, 21:19

Beau » wrote: ne znam, miki, ovo mi je jedna od dosadnijih internetskih i kafićkih rasprava koja se dogodila hrvatskoj. uopće nemam mišljenje ni o babinom neposluhu ni nadobudnom policijotu.

i mene je jednom davno zaustavio policajac zbog istog prekršaja kao i ovu babu. pitao me znam li da je kazna za taj prekršaj toliko i toliko, te rekao da bi trebao uzeti moje podatke i osobnu :D
hahah meni to bilo smiješno tada. nasmijala sam se i začudila, kao ajme šta je tako velika kazna i promrmljala da ubuduće moram onda pazit. nešto u tom stilu, uglavnom. govorila sam to onako u hodu usput bez ikakve namjere da stanem i bavim se ozbiljno tim problemom.
samo sam otišla. naravno, da je vikao za mnom i inzistirao na proceduri ne bih bježala i otimala se. eto, zamisli ti kakav nemaran policajac, tako puštat bagru da prođe lišo :D
doduše, tada nije bilo kamera. ko zna kakvom su nadzoru ovi danas podvrgnuti i kakve sve naputke dobivaju od nadređenih :tuzni:
Ako ti je ova tema dosadna, sta ti je onda uopce interesantna tema :misli:

Meni je bas tema intrigantna jer ministar zove na nerad policijskih sluzbenika. Mislim da je ovo jedinstven slucaj u EU...a da neko uputi upit evropskoj komisiji o pozivi ministra na nerad policijskih poslova od samih pandura :ne zna:
  • Information