MOST

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 09 Nov 2015, 09:44

Dakle, imamo pobjednika izbora ali nemamo temu o njemu :facepalm:

Unatoč činjenici da je HDZSDP opet osvojio najveći broj mandata, MOST je čini se pravi pobjednik izbora i o njegovoj volji će ovisiti buduća vlada.

Prvo da vidimo zašto je HDZSDP opet osvojio srca birača.

Na izbore je izašlo oko 60% građana a oko cirka 40% ih je glas dalo HDZSDP-u te zahvaljujući brutalnom Dontu osiguralo im ogromnu većinu u Saboru.

Tu imamo dvije skupine glasača koji glasuju za ovu stranku.

Kako veli Babić, Hrvati ne glasuju za njih zato jer su glupi nego zato jer su paraziti.

Naime, tu se radi o ogromnom broju građana zakačenih na proračun, armija političkih uhljeba zaposlenih po ministarstvima, agencijama, uredima, fondovima, u tijelima javne i lokalne uprave... da ne nabrajam dalje, zatim je tu ekipa s povlaštenim mirovinama, lažnim braniteljskim i invalidnim mirovinama, socijala, poljoprivrednici koji ne proizvode ništa nego žive od poticaja i subvencija... itd. itd.

Drugu skupinu čine normalni ljudi ali ispranih mozgova koji ne vide dalje od ideološke podjele koju fingira HDZSDP kako bi konstantno opstao na vlasti u intersesu njihovih pravih gospodara koji su preuzeli kompletnu medijsku scenu. Koliko je to daleko otišlo vidjeli smo protekli tjedan kad smo po prvi puta ostali bez javnog sučeljavanja na javnoj dalekovidnici. Nedo bog da bi koji glasić otplahutao ORaH-u, Pametno, RF-u i ostalima koji imaju što pametno za reći.
Drugim riječima, psihijatrija.

Na kraju imamo i onaj mali dio građana koji su još uvijek ostali pri svijesti i zdravoj pameti i koji žele ovoj državi nužne reforme i dobrobit. To su oni koji uvijek traže treći put i ljude koji su nas spremni i sposobni izvući iz gliba i močvare. Na prošlim izborima to su bili glasači Laburista.

Ovaj puta izronio je MOST s 19 mandata i odlučujućim jezičcem na vagi.

Sad su najizglednija dva scenarija od koji nijedan nije nužno loš.

1. scenarij: HDZSDP napokon otkriva pravo lice i stvara zajedničku vladu koju će nazvati vladom nacionalnog spasa jer je RH u teškoj situaciji bljuć trać...
Ovaj scenarij je dobar jer bi za 4 godine, a možda i prije, napokon mogli skinuti ove krvopije s grbače.

2. scenarij: MOST odlučuje kome će se prikloniti. Ovaj bi scenarij mogao biti dobar ukoliko Božo Petrov uzme mjesto premijera za sebe. Naime, za razliku od Karamarka i Milanovića koji nikad nisu vodili niti privatnu firmu, niti grad ili općinu, ma niti poljoprivrednu zadrugu nisu vodili, neki ljudi iz MOSTA su vodili gradove i općine koje su otrgnuli iz ruku HDZ-a i od notornih gubitaša i gomile neraščišćenih dugova u kratkom roku stvorili zdrave sredine koje posluju s pozitivom i na računu sada umjesto ogromnih dubioza imaju pristojne zalihe novce. Preslikom njihovog modela na cijelu Hrvatsku možda još ima nade za nas.

Pogledajmo temeljne zahtijeve MOSTA:
- reforma pravosuđa (ovo u HDZSDP-u nisu ni spomenuli, jelte)
- reforma javne uprave (ovo je MOST jasno demonstrirao u Metkoviću ili Primoštenu)
- reforma monetarnog sustava (ovo HDZSDP-u ne pada na pamet)
- reforma poreznog sustava (neophodna za oživljavanje realnog sektora)
- reforma gospodarske politike na štetu uvoznog lobija a u korist domaćih proizvođača (ovo je najžešći udarac gazdama HDZSDP-a).

Osim toga Petrov je jučer na televiziji održao uvjerljivo najbolji govor, naprosto je ponizio sve ostale.

Naravno, ima i MOST svoje mane.
Prvo, tu je nekoliko nezavisnih listi za koje ne znamo kako će se pojedinačno ponašati. Mogla bi trgovina raditi na veliko.

Drugo, tu je njihov ideološki konzervatitivizam. Preko ovoga mogu prijeći jer trenutno imamo puno, puno težih problema od prava pedera i ćirilice u Vukovaru. Jebo sad ćirilicu ako za 20 godina neće više biti nikoga ovdje ko piše i latinicom. Nije se još niko kruha najeo od toga što piše latinicom, ćirilicom ili hijeroglifima, ne.

Aj, uzdravlje... i nek nam se dragi Bog ovaj puta smiluje i da nam Petrova za premijera... :D

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 09 Nov 2015, 09:58

Bravo za temu :top:

To je to :top:
7nationarmy

Post 09 Nov 2015, 10:00

bla bla bla, nakon sto odbace prgometa (musku jacu kosor) i titovca petrinu, ostatak mosta je prihvatljiv i jednima i drugima s tim da je blizi hadezeu - njihove rijeci.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 10:02

7nationarmy » wrote:bla bla bla, nakon sto odbace prgometa (musku jacu kosor) i titovca petrinu, ostatak mosta je prihvatljiv i jednima i drugima s tim da je blizi hadezeu - njihove rijeci.
Ako ih ne kupe mjestima/foteljama a mozebit i crnim torbama, onda nisu blizu ni sdpeu, a ni hdzeu bez reformi, a ocito je da zele reforme :bicedobro:
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 10:04

Ja bi da sam Petrov rekao da ima vlast onaj ko ponudi ni manje ni vise nego premijersko mjesto ;)
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 10:13

miky0 » wrote:Ja bi da sam Petrov rekao da ima vlast onaj ko ponudi ni manje ni vise nego premijersko mjesto ;)
ja se najtoplije nadam da si u pravu... :raspa:
7nationarmy

Post 09 Nov 2015, 10:20

moze netko konacno napisati koje to fantomske reforme petrov i most zazivaju? naime sve sto tvrdi da je napravio lokalno kenja. nije smanjio placu, otpustio 14 ljudi, zaposlio svojih 25. dug nije smanjio, cak ni usporio. ima u mostu listi koje ce biti pozeljne udavace, moja prognoza je da ce most potrajat dok se ne dovrsi trgovina. maksimalno godinu dana.
AJ EM BAK!
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 10:30

ti si, dečko, toliko posvađan s brojevima da to već spada u sferu medicine :D

što bi reko unda, to više nije situacija kad 2+2=5 to je sad već došlo do toga da je 2+2=17

a sad odjebenzi s ove teme i od mene općenito, ajmo džada... iš, iš... :zubo:
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 10:31

Euklid » wrote:ti si, dečko, toliko posvađan s brojevima da to već spada u sferu medicine :D

što bi reko unda, to više nije situacija kad 2+2=5 to je sad već došlo do toga da je 2+2=17

a sad odjebenzi s ove teme i od mene općenito, ajmo džada... iš, iš... :zubo:
:rofl:
7nationarmy

Post 09 Nov 2015, 10:32

mislis, debilcek? nemoj sad labavo, ipak si ti progresivan i napredan a ja crnokosuljas i ognjistarac.

moje pitanje ostaje, koje reforme most zaziva? shvacam ja da je tu samo bitno da hadeze gubi ali trebat ce malo vise truda zadrzati nezavisne liste kad krene trgovina.
AJ EM BAK!
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 10:40

7nationarmy » wrote:mislis, debilcek? nemoj sad labavo, ipak si ti progresivan i napredan a ja crnokosuljas i ognjistarac.

moje pitanje ostaje, koje reforme most zaziva? shvacam ja da je tu samo bitno da hadeze gubi ali trebat ce malo vise truda zadrzati nezavisne liste kad krene trgovina.
Posto ne razumijes prostoprosirene recenice, evo ti jos jednom:
Pogledajmo temeljne zahtijeve MOSTA:
- reforma pravosuđa (ovo u HDZSDP-u nisu ni spomenuli, jelte)
- reforma javne uprave (ovo je MOST jasno demonstrirao u Metkoviću ili Primoštenu)
- reforma monetarnog sustava (ovo HDZSDP-u ne pada na pamet)
- reforma poreznog sustava (neophodna za oživljavanje realnog sektora)
- reforma gospodarske politike na štetu uvoznog lobija a u korist domaćih proizvođača (ovo je najžešći udarac gazdama HDZSDP-a).
7nationarmy

Post 09 Nov 2015, 10:43

popis vlaznih zelja bez ijednog navedenog postupka koji bi bar najavio reformu. posebno 'veseli' zadnje navedeno, da mi je znati koga ce osim neobrazovanih i neukih uspjeti uvjeriti da ce kontrolirati slobodno trziste.
AJ EM BAK!
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 12:22

Evo, da se malo prepustimo mašti dok čekamo konačnu odluku MOST-a.

Ili HDZSDP-a :zubo:

Prgomet je upravo izjavio da za sada imaju samo otvorenu ponudu SDP-a.

Recimo da je to točno i da se Zoka i Božo dogovore i sastave ovakovu vladu:

Božo i njegovi preuzimaju premijersko mjesto i ministarstva gospodarstva, financija i pravosuđa a Zoki i partnerima ostaju ministarstva obrazovanja, kulture, obrane, graditeljstva, unutarnjih poslova itd.

Znači imali bismo Hrvatsku koja ostaje civilizirana, tolerantna, humanistička, jednom riječju umivena... ali se okreće reformama tamo gdje s reformama kasnimo već cijelo desetljeće (pravosuđe, javna uprava, financije, porezni sustav, gospodarstvo...). S druge strane to bi značilo palac dolje čobanluku i krajnjem primitivizmu koji se valja iza brda a kojem smo se opet osvjedočili u izbornoj noći.

Zoki je ova funkcija ionako teret, niti ju je priželjkivao niti ima kapaciteta za nju, pa sjetimo se da je svojedobno gurao Jurčića kao premijera a on bi samo vodio SDP ali mu taj projekt nije uspio u zadnjim sekundama izborne noći a sve zbog stupidne odluke da ne ide s HNS-om i partnerima na tadašnje izbore. Za kaznu smo dobili još jedan Smranaderov mandat.

Etogac, puste maštarije... ali nikad se ne zna... :moli:
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 12:54

Bas me zanima sta unda ima rec nakon prospavane noci i razgovora s mackama. Mozda su mu sapnile nesto pametno :misli:
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 13:32

miky0 » wrote:Bas me zanima sta unda ima rec nakon prospavane noci i razgovora s mackama. Mozda su mu sapnile nesto pametno :misli:
dakle, ono... ja jesam uvijek optimist ali ti si, miky, nepopravljivi optimist... :D
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 14:24

miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 14:36

To je to :top:

Reak bi jednu pametnu, al sam popija 2l crnog za rucak...
MightyMe

Post 09 Nov 2015, 16:54

Pa u Smičiklasovoj je sjedište Mosta. Di bi tribali ić na kavu? Na Kajzericu? :D
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 17:09

MightyMe » wrote: Pa u Smičiklasovoj je sjedište Mosta. Di bi tribali ić na kavu? Na Kajzericu? :D
A čuj, od sjedišta u Smičiklasovoj ima jednako za hodanje kako do Iblerovog tako i do Trga žrtava... ;)
MightyMe

Post 09 Nov 2015, 17:10

A to je. :D
Stvar je u tome da si ne želin dizat očekivanja pa da me zajebu. :D
Zekoslawa

Post 09 Nov 2015, 17:15

Murphy kaže: ako postoji i najmanja šansa da HDZ sastavi vladu, sastavit će je. :mudri:
Euklid
old school

Post 09 Nov 2015, 17:17

Zekoslawa » wrote:Murphy kaže: ako postoji i najmanja šansa da HDZ sastavi vladu, sastavit će je. :mudri:
Murphy kaže, Murphy kaže... dobro, jel se ikad taj Murphy zajebo?
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 17:22

Euklid » wrote: Murphy kaže, Murphy kaže... dobro, jel se ikad taj Murphy zajebo?
:rofl:
miky0
ST Leader

Post 09 Nov 2015, 17:26

Zekoslawa » wrote:Murphy kaže: ako postoji i najmanja šansa da HDZ sastavi vladu, sastavit će je. :mudri:
Aj sad, sta bi ti imala protiv da npr MOST napravi koaliciju s kradezeom pod uvjetom da petrov postane premijer s kompletno svojim programom :ne zna:
Zekoslawa

Post 09 Nov 2015, 17:41

miky0 » wrote:
Aj sad, sta bi ti imala protiv da npr MOST napravi koaliciju s kradezeom pod uvjetom da petrov postane premijer s kompletno svojim programom :ne zna:
Ništa, dabome. I Stipe Petrina da bude predsjednik Sabora.
  • Information