..miki, ti, ono, mislim, jebo te indeks i zivi suhozid, za tebe je svijet sareni izlog koji postoji tu samo zbog tebe. kurcatebe dalje ti neces shvatit ucahuren u svom nekom strahu za sebe i onda otvaras samo porozor indeksa da ti udje malo nekog svjetla i sunca.

da je platon ziv ne bi on pisao o pecini nego o mikiju i indeksu.

necu ti rec da si glup, jer nisi ti glup, tebe jednostavno boli kurac za sve, a trazis da druge ne boli kurac za tebe i to na nacin da ti ne mijenjas nista kod sebe, a da se drugi izbore za ono sto tebi odgovara, za tvoj interes. to ti tu furbariju mos drugima prodavat okolo, onima koji jos ne znaju o cemu se tu radi.

i onda stavis zvizdu i, zbjezdano nebo nad tobom za koje ti mislis da ti daje opravdanje i slobodu za neku naciju u sebi, kojoj ti prikrpis neki socijalizam kojeg ne bi prepoznao dalje od krvi, tla apartmana, lebensrauma i ostalih raumova i dalje od ale, ale, oluja sa sjevera, popij nesto i dodji do poljuda da bi mogao vikat sveti duje pomozi..

..
..uopce nije bitno jel sevnarmi ide kome na kurac il ne ide. mislim, meni mozda svak ide nakurac, mozda svi idu svima, mozda je jedan dan ovako drugi dan onako, sve u svemu to nije vazno. stovise, mozda se tako cak i pokrece svijet, ne znam, mozda..
ono sto je tu vazno jest shvatit, razmislit, uzet u obzir da mozda te vjerojatno te garant mi drugima idemo odmah u startu na kurac i sad, kud cemo stic ako cemo se svi opustit, ako nas uopce nije briga za druge nego samo drvimo jedno te isto jer smo eto, nasli neku formuli koju je zgodno negdje drvit jer drugu formulu niti znamo, niti mozemo, niti zelimo, pokusavamo naci, izmisliti, osmisliti..promisliti malo, ono stat na balun i sam sebi rec.. cekaj.
ovdje se radi, po meni, o malo sirim stvarima koje prepoznajem dosta dugo, u kontinuitetu i dinamici, puzajucoj dinamici s nekim prigodnim skokovima, jednostavno, previse se uopce ovdje, u res publici ovoj, dopustilo tim nekim vukojevicima, separovicima, novacima, bancima, pecarevicima, zidicima, raspudicima, markickama, jurcevicima, luksicima, miklenicima..sve sam neki intelektualac do intelektualaca i profesora i akademika, sve u svemu lijepa hrpica govana.
i sve je to u vlaku sa hadezeom, kaptolom i sve njih ujedinjuje samo jedna ideja i misao.. proglasit sve totalitaristima osim sebe, rehabilitirat endehaziju, fasizam proglasit antifasizmom i slobodom, na druge perfidno prebacit vlastitu psihopatiju, a od od drugih prisvojit njihove zasluge i zakitit se njima i ustanovit da su jedni, eto, samo su trazili jame okolo da bi gledali di se koga u njih moze ubacit, a drugi su eto, malo se igrali rasnih zakona, ali to je eto, razumljivo, takva su vremena bila, bilo pa proslo i treba imat razumijevanja za njih i eto, idemo napravit neki tudjamnovski koncenzus, onacionalit se i eto, tako nekako stvorit lajt.. ili semimat nacisticki kontekst, okvire u kojima cemo i upravo zbog toga cemo mi sad, jel, mudro i pametno i tolerantno raspravljat, ono, dijalog jel, poziv dobrohotni na dijalog i razumijevanje, dijalog koji ce rezultirat povijesnom istinom da je simbol tita napravio najvece zlo na ovim prostorima od stoljeca sedmog, a da je simbol ante pavelica, eto, sta ce, nevoljna zrtva prostora i vremena, najbolje namjere je imao, ali eto, jebiga, ako nista drugo stvorio je napokon hrvatsku drzavu, a stepinac je heroj, mucenik, svetac, antifasit, demokrat, liberal, dusa od covjeka i svatko ko drugacije misli, cak i koji se tome smije, toj ludjackoj konstrukciji, taj je totalitarist, antikrug antitrga..
s takvima nema price. ne opet. ne ponovno. sa razumnim ljudima se moze o svemu pricat, bez obzira na trenutne ili stalnije stavove i intirese i moze se s tim ljudima i slozit, i ne slozit, mgu se i oni promijenit, a i mi, ali s drugima nema price, tj moze se tu razvit dijalog samo o govnima, jer takvi i nemaju nista drugo ponuditi osim onog sto jesu. ne mogu oni dat ono sto nemaju.
ako treba,onda cu aj sam ne znam, kriticki nekako djelovat, razmisljat, kontekstualizirat, detitoizirat, ali u drustvenom prostoru oblikovanom na temelju onog sto je sve trebalo napraviti i koja je sve bila cijena toga da se o tom ne bi raspravljalo u nekim zajebano sizofrenim okvirima nekog, ne znam, fasizma, sovinizma kojem se tepa da je domoljublje, u okvirima ne3kog nacizma, pa onda rec, evo, amo sad unutar ovog naseg okvira do kojeg smo dosli demokratizacijom nacizma i fasizma, unutar takvih paradigmi, amo mi sad lijepo, slobodno i tolerantno pricat, he, he, he.. o cemu god vec hocete..he, he, he..
ma nema tu price, to je pasivno agresivni ulazak u zonu intime, nagovaranje pricom i dok ne bude prekasno treba tu rec no pasaran ili kako se kaze u dicmu.. cast tebi i postenje, ali odjebi od mene. ako nes milom, oces silom..
dakle, ne radi se tu uopce o tome..ici na kurac. na kurac se vec odavno otislo, ali to je ko na lastik..evo ga opet.
ja ne idem okolo na forume jer sam ko lud ako ne idem po forumima. ne idem na forume zivog zida i hadezea provocirat. ne idem uopce nekog provocirat, barem ne toliko ili utoliko ukoliko ne mogu sam sebi nesto kod sebe isprovocirat i pokrenut neko, ne znam, drugacije razumijevanje ili pokusaj razumijevanja. mene ne zanima drugima radit cireve i trgat ne znam, udove i stitit svoj neki integritet i interese igrajuci se s tim jesam li ja nacionalsocijalist ili socijalnacionalist zavisno od toga jel popijem pola ili litru vina.

a ako vec vidim da sam negdje vec toliko drugaciji od drugih, pa uklanjam im se, idem svojim putem, nemam nikakvu namjeru ih vuc za rukav i govorit im..ej, bagro, ja sam drugaciji od vas i sad mi vi eto, posvecujte paznju, voliteme, tuciteme, bit cu vasa debela prljava svinja..
tako da, ono, govorit drugome da netko koristi trkeljanje kao oglasni neki pano, a sam mantrat nesto, jedno te isto ne pokusavajuci uopce pod nekim drugacijim svjetlom nesto pogledat, nego eto, nasao sam mantru i sad sam sretan, malo je to, ono..
mislim, kontrastavat misljenja je jedno, ali ali bit teledirigiran jednim indeksom i iznosit misljenje kopi pejstovima tudjih misljenja, tu nema ni kontrastavanja ni misljenja..to je ono, kako se to zove.. spam?
oracica je tu cisto tehnicki nekako pridodana. to je mozda takva faza i jednostavno se tu radi o nekom trenutno prakticnom komoditetu da se ne bi mozda nekako iskompliciralo insajderski nesto.
mislim, mogu ja to turat pod nos, ali, ne znam, npr sto se tice ovog aktualnog izbjeglistva, nemam tu nekih problema da netko misli ovako i onako i da to izrazi zbog ovog ili onog razloga.
to su nekako slozenije i nama ovdje na neki nacin..na neki nacin, kazem, novija suocenja sa sobom samima, mogu tu cak ic i van nekih pravila, uopcavanja, razumijem i eto, mozda neke motive, strahove, nacine zivota, razumijem i da je to dobra podloga za neke trigere, za nesto sto je potisnuto da nadje opravdanje da izadje van i eto, koliko se ja mogu nekom ili necem cudit ili ne, to nije bitno..ako netko ima potrebu da na takav nacin, tj tim putem nesto u sebi ili iz sebe koncentrira, izbaci, ok.
..ali isto, nemam nikavog problema takav istup nazvat fasistickim i kao mtamo klonka rec da jest, da je to fasizam, jer ono, kako rec drugacije..to jest fasizam.
e, sad, koliko je to kome u kolikoj mjeri izrazeno, koliko je to neciji segment, novi neki konflikt kojeg pokusava nekako razumjet, a koliko je kome samo sastavni kontinuitet fasistickog ustroja, pogleda na svijet, e, to sad zavisi.
ali, kazem, svatko od nas ima nekih izleta zbrzanih i emotivnih, i ja mogu i imam neke fasisticke izlete, ali ih nekako pokusavam prepoznat i sasvim mi je ok da me neko upozori na to, kud ja to smjeram i kako, ali to vrijedi ili iskljucivo vrijedi za upozorenja sa strane za koju znam moze uocit, da ima neku osjetljivost uocit tako nesto kod mene, pa onda ja o tome malo razmislim, jel.. nema sanse da netko kompletnog fasistickog habitusa i interijera puzajucijeg ili agresivnijeg meni ide objasnjavat o cemu se tu radi..

uostalom, to se radi o nekim poremecajima, nitko od nas nije idealan, ali zato onda moramo radit nesto na sebi, ispravljat, popravaljat, jer.. za mene fasizam nije nikakva politika, politicka opcija, to je ono, dijagnoza..
a ta epidemija, ta kronicna dijagnoza i ta simptomatika u takvom cjelovitom obujmu, stavu, mislim da uopce nije potrebna jednom trkeljanju kao kronicnost neka. ima na tisuce mjesta gdje se moze takva virulentnost sirit, pa cak i uoci izbora politickih.
nema tu dijaloga, nema tu razumijevanja, nema tu neke slobode. to je dijagnoza, kako s dijagnozom vodit dijalog, aj kako? ne mos po definiciji. ono, sloboda demokratska djagnozi te tolerantnost.. ma je ti kurac, lojlala, aj ti tuda..