..kvelli della notte
Cuj sad tebe...pa naravno da ja kuham. Necu takav gust samo tako olako prepustiti nikome...a unda » wrote: pa da bi pecnica i ti znali koliko je sati.
ustvari, ti se to samo hvalis, oces rec da ti pecnica ima sat.![]()
znaci, ti doma kuvas. gdja karambol ne zna ili je stalno po seminarima i kongresima pa nema ko ni kuhat?![]()
ustvari, ko je kome tu uopce kupio pecnicu?
Pecnice ne volim. Lonce, tave, resetke, ploce, vatru...sve vise od pecnice. Najvolim peci na rostilju. I volim pec na drva bez sata, budilice i modernih materijala sto blistaju i lako se peru. Samo, nemam je u tu zgradi...
a nisi joj dao šansu. ja sve živo radim u pečnici; poham meso i povrće, pečem pomfrit, krčkam složence, pečem na pari, grillam... super je jer je kuhinja čista, ubaciš i ne moraš mislit, a i možeš ove neke stvari radit skoro bez masnoće. jedino mi ide na živce čekad da se zagrije, al to taman bude dok sve pripremiš.
jedino kolače ne pečem baš.
..ajde, ajde, ne zna ona kuvat, pa sta. kazi..ne zna, eto.karambol » wrote:
Cuj sad tebe...pa naravno da ja kuham. Necu takav gust samo tako olako prepustiti nikome.
Pecnice ne volim. Lonce, tave, resetke, ploce, vatru...sve vise od pecnice. Najvolim peci na rostilju. I volim pec na drva bez sata, budilice i modernih materijala sto blistaju i lako se peru. Samo, nemam je u tu zgradi...
meni je problem s pecnicom sto nikad ne znam koliko pece gore, koliko dole i jel se skrovada ona (ne znam kako se to kaze na hrvatski.. pecnicki samostojecki pleh, mozda..), stavi u sredinu, vise, nize..tj nikako to nekako ravnomjerno ispec.
peka.. peka je mila majka, ali treba tu drva dosta. e, jesam ti pricao kad sam prvi put radio kruh ispod peke?
e, i sve ja to fino izmijesio, premijesio, pa se to dizalo, pa opet mijesio..pa se opet dizalo, pa opet aj mijesi to..ok, malo sam se zanio sad
i, sad treba tu peku, taj kruh malo odusit nakon jedno pola sata, malo vise..malo tu peku podignut da se to malo ohladi, da udje malo zraka i mene zanimalo sta je sa kruhom, podignem ja malo tu peku i hocu provirit da vidim kako to izgleda, sta se dogadja..
..i gledam ja, virim, virkam.. nema kruha. poklopim ja peku natrag, mislim se..slabo sam ja to virio..opet podignem peku malo vise i.. nema kruha. ono, nema, jebate.
opet ja zatvorim peku i razmisljam..cek malo.. jesam li zamijesio kruh? jesam. jesam li ga stavio ispod peke? ..a jesam valjda. ipak, za saki slucaj odem ja provjerit u kuhinju jel sam ja to negdje zaboravio nekako.
pretrazim ja citavu kuhinju, nema.
vracam se do peke, malo je odignem.. nema kruha. pa, jebate, zona sumraka. i vec se ja skoro pomirio, ono, a stas sad.. suti i nikom o ovom ne pricaj, pravi se da nista nije bilo, ako te ko bude pitao, izmisli nesto, da ti je izgorio kruh, da si nesto zajebao, da ti nije uspjelo, da ce drugi put bit bolje, ali ni za zivu glavu govorit da si mjesio kruh dva sata, nalozio vatru, stavio kruh ispod peke i ovaj ispario.
ma cak sam pomisljao jel me neko zajebaje, ono, neko me isao zezat pa nekako dok ja nisam bio tu, ukrao kruh ispod peke i sad me gleda i smije se.. ono, paranoja, ej, pa ra no ja..
ali ipak, ne da mi vrag mira, mora tu bit neko logicno objasnjenje, proradi u meni serlok i.. jebalomajku, doznat cu ja kakve su to mistike.
dodjem ja do peke, razgrnem zar i dignem je ono, dobro da se ne moram naginjat i virkat, nego da mogu ono, vidjet, jel..prodjem drugom rukom par puta tamo, povise gdje je trebao bit kruh, ono ,da se uvjerim da je tamo praznina i stvarno..praznina.
podignem ja, peku, ono muski, stoji peka okomito, dole na kominu prazno, gledam ja, nema niceg i slucajno, slucajno pogledam ja u samu peku, a kad tamo, gle ga.. kruh. fino se on jos nadignuo i zalijepio se, kurba, za peku. mene on isao zajebavat..
ok, odljepljuj kruh, vracaj peke, vracaj zarove, peci dalje..i, mogu ti rec, kruh bio odlican. nikad vise pogodit taj recept i tu kolicinu i taj kvasac da mi se opet kruh zalijepi za peku. meni je to od tada nekako pravilo. kruh koji se ne zalijepi za peku, nije dovoljno dobar..
..kome nije dao sansu, zeni?Orak » wrote:a nisi joj dao šansu. ja sve živo radim u pečnici; poham meso i povrće, pečem pomfrit, krčkam složence, pečem na pari, grillam... super je jer je kuhinja čista, ubaciš i ne moraš mislit, a i možeš ove neke stvari radit skoro bez masnoće. jedino mi ide na živce čekad da se zagrije, al to taman bude dok sve pripremiš.
i jel se ti to samoreklamiras, a? kod tebe se pece, kuha, vari, u tri lonca devet stvari?
kuhinja cista..
ono, prava domacica, zagrijes, pripremis..
Unda, jesenti...to je slika pravog muža u pripremi hrane.
Tko ne opere kuhinju mlijekom, tko ne zalijepi kruh u peki, tko ne užga svoje dlake, tko ne popije čašu čarlija, tko ne razbije glavu u napu, ne opizdi tavom bliznjeg svog, ispoha viledu i zasoli kavu i takve sitnice, nije pravi iskusni meštar u kuhinji.
Orak, jok, imas pravo. Kad smo usli u nas prvi stan bijase tamo nekakav plinski stednjak s plinskom pecnicom s dvije brzine. Mali plamen i ogromni plamen. Tamo sam uglavnom sve kremirao ili bacao polusirovo.
Onda sam se orijentirao na povrsinsku tehniku gdje vidim sto se događa.
mozda smo prosti, al nismo djikani.Orak » wrote:unda moj, ništa od te reklame, valjda je overkil.al tamo sam u inboks ničim izazvano dobila jednu, ne znam koliko ste prosti ovdje pa ću fino.. nemušku stvar. baš me zbunilo.
nek se javi ko je taj lola, da vidimo jel ima i muda.. ako prizna, proci ce samo s upozorenjem. ok, i punom inboksom svega, ali to je takva cijena..
aj, majti, sredi to, nauci to ponasanju..
Cekaj, di si dobila necijeg vrsnjaka, ovdi? Ma ko je taj picka li mu materina, jeli on vidi da sam ja na reduOrak » wrote:unda moj, ništa od te reklame, valjda je overkil.al tamo sam u inboks ničim izazvano dobila jednu, ne znam koliko ste prosti ovdje pa ću fino.. nemušku stvar. baš me zbunilo.
Inace, nisi odgovorila, di si na moru, jelte, kad si na moru
miki, na jednom od otoka na koje se ide brodom iz splita 
kad smo kod privatnosti, sad vidim da mi je bilo ostalo na profilu da mi se može slat mejlove. jel to znači da mi je mejl stajao vidljiv?
tamo, tamo, ne ovdje. i nije vršnjak nego vršnjakinja, krivo ste shvatili..neš ti čuda da je vršnjak. al ovo se cura javila, kao jel me zanima hmmhmm.. ona i dečko. a dečko se vjerojatno već prije javio sam.
ko mi je kriv kad svima ljubazno odgovorim na poruke. 
kad smo kod privatnosti, sad vidim da mi je bilo ostalo na profilu da mi se može slat mejlove. jel to znači da mi je mejl stajao vidljiv?
tamo, tamo, ne ovdje. i nije vršnjak nego vršnjakinja, krivo ste shvatili..neš ti čuda da je vršnjak. al ovo se cura javila, kao jel me zanima hmmhmm.. ona i dečko. a dečko se vjerojatno već prije javio sam.
..majti, nema veze, znas procidiru, macevi ili macice, isto je.. zene pogubiti, muskarce silovati.MightyMe » wrote:Dobro si to reka. Mačeve.
Orak » wrote:miki, na jednom od otoka na koje se ide brodom iz splita
tamo, tamo, ne ovdje. i nije vršnjak nego vršnjakinja, krivo ste shvatili..neš ti čuda da je vršnjak. al ovo se cura javila, kao jel me zanima hmmhmm.. ona i dečko. a dečko se vjerojatno već prije javio sam.ko mi je kriv kad svima ljubazno odgovorim na poruke.
a, tamooo..
..a sta si im odgvorila? koju si im sliju posala?
bit ce avatar od mikija si im poslala, garant..
ovaj bratstvo i jedinstvo đir? 
sad guglam bosanski grb da vidim jel ima neka grafika i gle vraga, stvarno je na bosanskom grbu bosanski grb! ste znali to?

ma ništa, neki generički žao nam je ali.. sam odgovorila.
a šta ćeš odgovorit na to- jor plejs maj plejs?
sad guglam bosanski grb da vidim jel ima neka grafika i gle vraga, stvarno je na bosanskom grbu bosanski grb! ste znali to?
..a unda » wrote: ..majti, nema veze, znas procidiru, macevi ili macice, isto je.. zene pogubiti, muskarce silovati.:mel bruks:
Aj kad budes isla, javi pa cu ic i ja s tobom...na pice, eto na kavuOrak » wrote:ovaj bratstvo i jedinstvo đir?
sad guglam bosanski grb da vidim jel ima neka grafika i gle vraga, stvarno je na bosanskom grbu bosanski grb! ste znali to?![]()
Zar nije email hajdan po defaultu? Iđen provjerit.Orak » wrote:miki, na jednom od otoka na koje se ide brodom iz splita
tamo, tamo, ne ovdje. i nije vršnjak nego vršnjakinja, krivo ste shvatili..neš ti čuda da je vršnjak. al ovo se cura javila, kao jel me zanima hmmhmm.. ona i dečko. a dečko se vjerojatno već prije javio sam.ko mi je kriv kad svima ljubazno odgovorim na poruke.
Je, hajdan je, nemoj me strašit.MightyMe » wrote: Zar nije email hajdan po defaultu? Iđen provjerit.
Čak san napravija novi akaunt s njega da to provjerin.
Iz nekog razloga je ostavljen taj botun i kad su emajlovi hajdani.
-
- Information
-