Imigranti

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 26 Sep 2015, 11:30

Chilimama » wrote:nisam dugo pratila medije nit su do mene dolazile neke informacije nego na kapaljku ono nešto izbjeglice sim tam..
nego, sad mi pune uši milanovića i njegovog istupa na srpskoj teve.
elem, ponukana time , malo sam kurijožasta i da ću vidit što je reko..pa nešto je reko meni se to čini skroz solidno i jasno, nemam promjedbi ali vidim komentara raznih od do..dakle neodobravanje na entu potenciju puno uvreda i nebuloza a vidim i odobravanje i povjerenje...
rekoh, meni se njegova izjava nije činila nešto futuristična nit vizionarski ingeniozna ali nije reko ništa glupo...dajte mi pomozite...
..to sto nisi dugo pratila medije, cestitam ti, pa i ponesto zavidim. :D
mislim, nije ni da ja imam stalno ukljuceno od servisa hine, preko radija, te ve i portala, ali i to sto preletim ne pomaze mi da bolje zivim. :D

konkretno, sto se tice tog nastupa na ertebe :D, dakle, pogledao sam, nisam isao u detalje, ali ne da nije rekao nista glupo, svaka mu je bila na mjestu pa jos malo, ono, naprijed nekako je povukao.
tj, sve je to bilo u nekim gabaritima, okvirima i vise nego korektnog.
nije da milanovic ne zna izvalit, ima u njemu neki grif kao da ga neki vrag tjera na nesto..iako, budimo malo iskreni, jest, on ima neki svoj stil koji u nekom trenutku medijskom se nedozivljava kao bas najprikladniji i onda se neke njegove rijeci izvlace iz konteksta i plasiraju kao poanta, pa i cak mogu rec da je i to ok, mediji, sta ce, traze nesto sto ce povecati pracenost, tj koliko god mu blesave bile neke izjave ili blesavo izgledale, ja sam ga razumio sto je htio rec, a da je to bilo i nezgrapno i ovako i onako izreceno, jest, ali recimo ovako.. milanovicu je bitnija funkcija od forme. ne opterecuje se puno formom.

to sto mu se s ove strane, medijske, nase neke zamjera u tim istupima, mozda je to do nas, mozda ocekujemo neko kic ponasanje, neko zadovoljavanje nekih nasih uzanci, dodovravanja formalna, dakle, nismo ni mi tu bas neki koji bi mogli posluzit kao neko mjerilo ili uzor.

a opet, milanovic se mislim konacno nekako politcki razvio, uoblicio, da ne kazem artikulirao i jest i on je naucio nekako slat poruke za biracka tijela, za neke segmente, malo podilazit, ali i to je opet sve nekako s nekom mjerom.
pocinje se mpkazivat njegov neki politcki stil i sto je nabolje..ili najgore, kako za koga, i mi se pocinjemo navikavat na to, primat, priznavat i ja mislim da to nije bas toliko lose.

u tom pojavljivanju na srpskoj televiziji, nakon gledanja, puno mi je tu toga nekako..zazvonilo.
onako, da sad ne ulazim u neke velike analize, reci cu moj dojam.. jako dobro iskoristen medijskio prostor. ali jako dobro.
nekako, milanovic se u tih par minuta isprofilirao u nekog..ne volim tu rijec, ali da ne gubim vrijeme trazeci pogodniju, u neku vrstu lidera na balkanu ili tu, u ovom dijelu evrope, u regiji, kako vec to nazvat.

u citavoj ovoj izbjeglickoj krizi, od svih zemalja ovdje nekako u okolici, ma cak bih rekao i do madjarske, ma cak bih spomenuo tu i austriju..ma eto, cak bih spomeno i njemacku, milanovic, kad se sve skupa tu nekako sabere i oduzme, djleuje nekako najkonzistentnije i najpouzdanije.
tih par minuta na srpskoj televiziji, on nije samo vladao srbijom, vladao je od slovenijee pa do makedonije, pa i sire.
mnogima je odrzao lekciju iz dosta toga..kad kazem mnogima, mislim na politike i politicare tih nekih zemalja.
jednostavno, definitivno se isprofilirao kao zreo politicar i to onaj koji moze znatno utjecat na podrucje balkana, pa i nesto sire, kazem.

taj je nastup nekako bio kruna ne samo u ovom sad periodu zadnjih tjedan dva, tri u vezi ove izbjeglicke krize, nego, rekao bih, polako se pocinje realizirat sve ono sto je on govorio, zastupao jos od prije nego je dosao na vlast, stjece se uvid u neki kontinuitet i taj kontinuitet se da i nekako kontekstualizirat i nije to sve skupa lose, nije uopce.
vidi se da politika koju on zatupa..ili vodi, ima glavu i rep, vidi se da milanovic vidi cjelinu i da ne razmislja populisticki, dnevnopoliticki, tj iz dana u dan.
a nije to bilo lako, vodit neku politiku, a raja ne vidi dalje od nosa i bio je on svjestan od pocetka da ce dosta toga otpasti, otruniti se od onoga sto je mozda zacrtao, ali se vidi i da je bio odlucan da tu glavninu, taj neki ciklus ili etapu, izenese do kraja kako je on zamislio, pa sto bude.
i mislim da je u dovoljno dobrom dijelu to i uspio ili uspijeva.

u ovih zadnjih nekoliko dana, onako na prvu, prateci medije isto kao i neki drugi, ono, po naslovima ili ofrlje, malo su mi grubo zazvucale neke njegove izjave, ono, kao kredom po ploci, jel :D, dakle, barem onako kako su te izjave i ti nastupi njegovi medijski dovedeni do nas, ponegdje s prikladnim uputama za citanje, tj komentarima..
prva njegova izjava koja me malo zacudila, ali evo sad vidim njenu korist i smisao, to je bila milanoviceva izjava na presici kad je nesto u vezi vucica, sebe nekako proglasio orlom, njega, ne znam kako ono.. musicom? :D
nije da nisam ostao malo wtf & koji kua, narocito znajuci milanovicevu sklonost za tim nekim metaforama koje mozda djeluju na nekoj razini, i nekim razgovorima, ali u politickom obracanju, bilo masi, bilo u nekoj diplomatskoj komunikaciji, malo su mi pretjerano zazvucale.
druga njegova izjava je bila sad prije koji dan, nesto u stilu, barem je to tako izdvojeno kao panclajn.. mislili smo sutra otvorit granice sa srbijom i evo, sad bas necemo.
ono, izgleda kao neki dispet, neka takva razina, neki ego, neka privatizacija i personilizacija politike, svodjenje politike na sebe, a narocito u hrvatskoj, imajuci na umu hadeze i crkvu i njihove takve retoricke i ostale pozicije , malo je rec da mi je to degutantno i cudio sam se da se milanovic spusta na tu razinu.

ali, treba malo pustit vrijeme da napravi svoje, i to ne puno vremena i ono.. perfektno odigrano, perfektno.
i svi to vide. od raje do nekih tih visih eu politckih voda i odnosa.
i sve to nekako kezjuel, ne moze mu se rec da je dominirao, ne moze mu se rec da se nametnuo, ali je srbiji, i politici i narodu objasnio neke stvari, rekao kako stvari stoje i cini mi se da je u tom trenutku velikom dijelu srbije posluzio kao uzor, mnogi su pomislili..pa jebate, a mi imamo vucica, a ovaj milanovic kao predsjednik hrvatske vise posvecuje paznju srbiji nego vucic.

prema hrvatskoj, tj prema hrvatskoj javnosti, pa i ovoj predizbornoj, isto je tako iz sred beograda poslao jasne poruke, toliko jasne da je cak i citav taj hrvatski nacionalisticki dio javnosti rekao.. pa jebate, jel on ovo pokorio srbiju.

s trece strane, nije on nikoga ni pokoravao, niti se dodvoravao (ok, pustimo sad te medijske politicke igre, zasto ne bi iskoristio tu situaciju za nesto sto on misli da treba iskoristit ili za sebe ), nego je jednostavno rekao uglavnom isto ono sto je govorio i jucer, i prekjucer i prije mjesec dana..i prije godinu dana..i prije cetiri godine.

koliko god javnost pamtila krace od tri sata, tko je i malo pratio neka drustvena i politcka kretanja u ovom dijelu evrope, podsvjesno se prepoznaje neki kontinuitet, dosljednost, fer neki plej, ako o tome mozemo govorit u politici, pa onda i neka drustvena, socijalna osjetljivost..ili bolje receno razumijevanje koje nije samo u granicama naseg sela, nego sire, a onda se tako i ta neka hrvatska dize na neki siri pojam, bolji pojam, tako nesto i jest, sve je to nekako sporo i mukotrpno, ali milimetar po milimetar, necu rec da se nesto napravilo, ali se pokusava radit, a to u nasem nekom kontekstu i realnosti i odnosima, uopce nije toliko malo.

vulgarno govoreci, u zadnjih nekih mozda mjesec dana, nekako je doslo branje plodova. slovenija, madjarska, srbija vide da s milanovicem nema zajebancije. bosna, makedonija, crna gora, kosovo, pa i albanija, mislim sve do grcke je neki vakuum i tu nema nikoga s kim bi se nekako u politcki znacajnijem smislu moglo racunat, bosna kao najbliza i mozda najosjetljivija nekako, ona narocito, i jednostavo tu milanovic dolazi kao neko ko daje neki pozitivan primjer da se nesto ipak moze napravit.

doma, kolinda-karamarko tim, stavio je u mali dzep, ok, sto mozda i nije bas bio neki problem jer je glup gluplji ozbiljna radja prema toj ekipi.
mislim, uopce ne sumnjam da oni nece dobit masu glasova na sljedecim izborima, ali u predizbornim vremenima treba samo pustat njihove izjave, stalno, svugdje i rec..oces bit ponosan na svoju glupost? e, pa glasaj onda, brate, za njih. :D

i sad da se vratim na one milanovice izjave koje su meni disonantno zazvucale. milanovic, samo sa par poteza, s par izjava, napravio je takav dar mar da to ono, nije vise za smijat se, to je za plakat skoro od smijeha..

hravtska orao, srbija musica..tj ne bas tako, ali to je bilo usmjereno na vucica da je ovaj toliko popizdio i ono sto smo mi mislili da je milanovicev ego, e pa tako ga je isprovocirao i odigrao par poteza unaprijed znajuci sto ce ovaj povuc, e da bi se to nastavilo kao nekim milanovicevim inacenjem, ovi su zagucali jesku potpuno i to je sad kulminiralo s tim pojavljivanjem milanovica na srpskoj te ve igdje je on mrtvo ladno rekao srbiji kako stavri stoje, sto treba radit i kako, i skoro eksplicitno rekao da su na zadnjim izborima izabrali nezrelu budalu da ih vodi. :D

prema unutra, milanovic je politicke bodove pobrao kao nacionalist, netko tko se suprostvalja srbiji, neko ko se inati uvijek mocnoj srbiji, koja je to vise mocnija sto je hrvatski nacionalizam mocniji i da je milanovic htio platit, nije mogao bolje proc kod ove hrvatske ustasije kad su ga iz srbije prozivali da je ustasa. :D

ono, karfamarko, jadan, te mumlja, te nacija, te za dom spremni, te se ogradjuje od ustastva, te se ne ogradjuje, te mulja, te sere, te sam sebe za guzicu oce ugrist..a milanovic dobije ustasku legtimaciju iz sredine srbije cas posla, ekipa ovdje gleda sto se dogadja, ni tudjman se tako nije ponasao, a ovaj milanovic dodje sam usred beograda, na televiziju, i srbiji, nakon kratkog uvoda i predstavljanja srpskoj javnosti mirno kaze..koji kua ocete? stvari vam stoje tako i tako, ja radim to i to, vi bi trebali radit tako i tako i sad, jebiga, mozete vi sad pizdit kolko ocete, mozete me natuc, udarce primat znam, ali necete nista s tim promijenit, pa vi sad vidite.. :D

doma, napravio je rastur medju hadezeom, kazem, nije bilo tesko, davali su dovoljno materijala, ali njegova izjava, da se to vise ne moze pratit, da bi hadeze cas slao vojsku na granice, cas otvarao granice.. ono, ajme. :D
svtako tko je i malo pratio zadnje dane, ko je gledao sto valjaju kolinda i karamarko, zna da je to tako.
to ono, onako, malo emotivno govoreci. racionalnije govoreci, jednostavno je ostavio citav hadeze, kolindu-gdje-sam-to-ja predsjednicu, karamarka kao najglupljeg pretendenta na vlast, ostavio ih je na poziciji komentatora, promatraca, kao neke koji nemaju nikakvog utjecaja na bilo sto i uvijek su dva tri koraka izad onog sto povlaci milanovic i jednostavno nisu relevantni, bitni, suvisli i ako oni ne mogu pratit ritam i dinimaku koju im diktira milanovic, neka se igraju u svom pijesku, a nek ozbiljne ljude puste da rade svoj posao.. :D

na siroj bazi, a zajedno s hadezeom, milanovic se recentno obracunao.. ok, nije se obracunao mozda, ali otvoreno se i dosljedno, bez nedoumica suprotstavio kompletnim nacionalizmima, ksenofobijama, sovinizmima, fasizmima u ovim krajevima.
postavio se nadnacionalano i hadeze, orban, vucic (sveto fasisticko trojstvo), pa i neki ti skuceni slovenski nacionalizmi, pa onda i provokacija merkelice da je to super kako ona radi i opire se njihovim desnicarskim politikama i jednostavno je rekao.. briga mene koje je fasizam nacije, za mene je sve to isti kua i to je isti kua, ista je to sve bagra. :D

..a, opet, da sad opet samo jos jednom da zavrtim krug, na toj nekoj razini (tj, treba ovdje vidjet ono sto je zanimljivo, mozda i lijepo u politici, ta vertikalna simultanka koja se igra na vise razina, taj 3d sah) politickih odnosa i borbi za vlast, npr, cak su i satorasi zbunjeni, ispao milanovic medjunarodno veci ustasa od njih. :D

ono, skoro kao ona.. dok hadeze misli da je na sastanku kominterne, a srbi da je na ustaskom pohodu prema jasenovcu, milanovic kod ljubavnice.. :D

ok, mozda izgleda da je ovo neka velika igra, ali nije bas tolko velika, ingeniozna, nego mene jednostavno veseli sto se napokon, nakon duugo vremena, ovdje se pocinju pojavljivat neke bolje politike, neka zrelija odigravanja i jest, milanovic je tu sad vec postavio neke vise standarde, njegova retorika, pa i politika, rad, pocela je dobivat obrise, ono sto se nije razumjelo prije nekoliko godina sto on to prica, sto on to radi, sad se u tom pocinje vidjet smisao, pocinje se vidjet da se nista preko noci ne moze kvalitetno napravit.

tu sad jos ostaje nesto u vezi milanovica i grcke i uopce u vezi ljevica u eu, a vezano sve i sa milanovicem i sa izbjeglicama i sa izborima sljedecim, ali o tom drugom prilikom, doce sad to brzo na tapet.. :D

..a unda
Undaminator

Post 26 Sep 2015, 12:37

..evoga, pomalo se pocinje i alternativna izbjeglicka ruta otvarat. spominje se dubrovnik. :kokice:

..oce to malo do splita krenut pa onda dalje nekako, brodom za italiju ili preko istre gore? :kokice:

mislim, bude li bilo ikakve neke frke, ima po dalmaciji praznih apartmana sad kolko ti bog oce.. :kokice:
karambol

Post 26 Sep 2015, 14:43

..a unda » wrote:..evoga, pomalo se pocinje i alternativna izbjeglicka ruta otvarat. spominje se dubrovnik. :kokice:

..oce to malo do splita krenut pa onda dalje nekako, brodom za italiju ili preko istre gore? :kokice:

mislim, bude li bilo ikakve neke frke, ima po dalmaciji praznih apartmana sad kolko ti bog oce.. :kokice:

Miky, boktemazo! Poduzimaš li kakve mjere opreza? Imaš li mesnih doručaka, pašteta i ajvara? Pekmeza za dječicu? Mlijeka, kave?

:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 26 Sep 2015, 15:22

..pa, ono jel, nekako, eto.. dalmacija primi, miljun turista, pa sta je to onda nekako smjestit dvajst, trideset iljada izbjeglica koji mjesec, zima ce, ko zna sta ce se jos desavat, granice se zatvraju.. pa ono, zasto se ne bi te izbjeglice smjestile po tim slobodnim apartmanima, praznim kucerinama? :kokice:

i onda vidjet kako ce se situacija dalje razvijat. neki se plase da ce tu bit lose za turizam, za predstojecu sezonu, a ja mislim da nece.
od tog nekog naseg turizma, i onako slabe koristi. tj vise stete, nego koristi.
evo, broj turista u dalmaciji raste i kako on raste, tako broj fiskalnih racuna pada. kako to?
nesto tu ne stima.

a ako izbjeglice i ostanu u dalmaciji do ljeta, preko ljeta, odlicno, madjari cesi i slovaci, dolazit nece, oni izbjeglice ne vole, bit ce manja guzva,a onda ce nam doc turisti iz zemalja kojima su ibjeglice i stranci sasvim normalna stvar..taljanci, njemci, francuzi..

bilo kako bilo, vidim da gore u berlinu neki oce da se u luksuzne kuce privremeno smjeste izbjeglice, ono, da se donese takav nekakav zakon i sve sto uz to ide.
pa zasto mi to ne bi mogli ovdje?
ako krene, ako se pojaca ta izbjeglicka kriza, donijet uredbu da se prazni apartmani stave na raspolaganje izbjeglicama.
ja sam da se takav zakon uvede.. :kokice:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 27 Sep 2015, 12:48

dobar jutar. :D ..ono, kad nisi tu neko vrijeme.

pogledah mika, ajd, ok - izvadio se. :D

ta stvar sa zatvaranjem granice je malo ono.. nije to baš nešto čime se srb može stiskat. dvosmjerno je, a i za transport robe se uvijek moglo i na kelebiju.. nije horgoš jedini kamionski gp ka eu. no, ok, poslužilo je nekoj svrsi..

u nedelju otvoriše horgoš, al prekasno. išli smo na gp bački vinogradi koji je udaljen nekih desetak km vazdušne linije. to je mali gp - nalazi se na mađarskoj strani i službenici obje države su smješteni u jednom objektu.
elem, scena je: tmurno, vlažno jutro, visoka žičana ograda, kapija, s mađarske strane nekoliko policajaca, s ove strane nekoliko izbjeglica od kojih neki još spavaju na travi.
ispred tog komadića trave nalazi se šumarak, tako da se činilo da osim policajaca tu nikoga ni nema. pažnja mi je bila na ogradi. izbjeglice sam uočio tek kad smo prišli kapiji. par sekundi, par razmijenjenih pogleda, mnogo misli, pitanja, emocija. ..

na austrijskoj granici - logor. par policijskih vozila, al bez zaustavljanja. logor je u dužini od nekoliko stotina metara, al ne mogu da procijenim širinu. pun je ljudi, a u vrhu, tek par bijelih šatora sa oznakom crvenog krsta.
na njemačkoj granici nije bilo gužve, a kontrola se odvija tako što se sav saobraćaj usmjerava u jednu traku, pa nakon par stotina metara policija ponekog skrene na parking.
u povratku je bilo drugačije.
kolona na njemačkoj granici je bila nekih 5km dužine, snimaju se auti, policije je bilo puno više, a i izdvojenih vozila.
na austrijskoj su granici u međuvremenu postavljeni šatori duž čitavog logora. par policijskih vozila više, rotirke.

na horgošu pomalo komična scena. u međuprostoru, tik uz ogradu, kordon mađarskih policajaca, a s druge strane ograde usnuli policajac izvaljen u razdrndanom puntu.
izbjeglice nisam vidio.
Pero

Post 09 Oct 2015, 18:53

Što je, više nema komentara. :zubo: Nema slika dječice, interventnih policajaca, tek svaki dan nova brojka MUP-a o trenutnom broju. Srbi isporučuju nama, mi isporučujemo Mađarima, Mađari isporučuju Austrijancima....Ima netko čarobnu kuglu da pogleda u budućnost? :zubo:
blue
Asgard

Post 12 Oct 2015, 23:21

Pero » wrote:Što je, više nema komentara. :zubo: Nema slika dječice, interventnih policajaca, tek svaki dan nova brojka MUP-a o trenutnom broju. Srbi isporučuju nama, mi isporučujemo Mađarima, Mađari isporučuju Austrijancima....Ima netko čarobnu kuglu da pogleda u budućnost? :zubo:
A što da se piše - dolaze, odlaze. Mislim da će još dugo tako.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 17 Oct 2015, 08:10

Evo madjari zatvorili granicu. Sta sad?
Bara huda

Post 17 Oct 2015, 13:55

miky0 » wrote:Evo madjari zatvorili granicu. Sta sad?
Miki, gledaj to pozitivno.
Mozda ti upravo sad buduca snajka trazi azil i smjestaj sa mamom tu. :ne zna:
Pa ce ti pod stare dane mali, sesni unuci dolazit u posjetu u dom i nosit Jadro kekse i Bobice.
Vis kakve su ove lokalne zenske, nit bi se zenile, nit bi radjale. A di jos da brinu o starim roditeljima od muza. :rolleyes:
Pa sta nije onda bolje ovako? :misli:
MightyMe

Post 17 Oct 2015, 17:33

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pred ... 12729.html

Jel ovo Ostojić iša malo trolat PreCjedncu da se ona zaleti s ovakvon izjavon da je Zoka može poklopit? :kokice:
Bara huda

Post 18 Oct 2015, 21:24

MightyMe » wrote:http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pred ... 12729.html

Jel ovo Ostojić iša malo trolat PreCjedncu da se ona zaleti s ovakvon izjavon da je Zoka može poklopit? :kokice:
Je, i moja je svekrva od 90 razocarana precjednicom jerbo je na neku festu ili stagod takvog di su je slkali dosla sa raspustenom kosom. :rolleyes:
I jos je rekla da se udebelila. :D
Bice joj popustila koncentracija pa radi gaf za gafom. :ne zna:
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 18 Oct 2015, 22:04

Bara huda » wrote: Je, i moja je svekrva od 90 razocarana precjednicom jerbo je na neku festu ili stagod takvog di su je slkali dosla sa raspustenom kosom. :rolleyes:
I jos je rekla da se udebelila. :D
Bice joj popustila koncentracija pa radi gaf za gafom. :ne zna:
Okej, šta je s tom njenom kosom? :gaah:
Boktemazo čini mi se da svi oko mene trube o njenim frizurama. Jean od boljih komentara koje sam čula bio je da bi joj bilo pametnije da otpusti sve savjetnike i uposli frizera. :zubo: (Mislim, al nisam baš skroz ziher, da nije bio anti-žemski komentar u stilu 'nije politika za žene', neg da se više odnosio na to da zbilja ima loše savjetnike. A, izgleda, i frizure. :zubo: )
Inače, ja baš i ne kontam tu lošost o kojoj svi pričaju. :zubo:

Inače no.2, danas je rekla da je bila ironična glede tehničkog ministra i tehničke Vlade.
Ja s bojim da nije. :tuzni:
Ja s bojim, sve češće, da će oni mijenjat Ustav i da će nam vratit poluprecjednički sustav.
Mene sve više straj ove države, tj. naroda.
..a unda
Undaminator

Post 18 Oct 2015, 22:46

nina williams » wrote: Inače no.2, danas je rekla da je bila ironična glede tehničkog ministra i tehničke Vlade.
Ja s bojim da nije. :tuzni:
nije.
tebi ona izgleda kao neko sposoban za neku ironiju? :kokice:
Ja s bojim, sve češće, da će oni mijenjat Ustav i da će nam vratit poluprecjednički sustav.
..polu?? :kokice:

pa nego sta ce. :kokice:

..tj oce ako im se dopusti. :raspa:

..treba se malo prisjetit, cim je ova vlada dosla, istog trena se poceo vrsit napad na ustav, od srane onih koji nisu zeljeli ovu vladu. bilo je onih referenduma, tumacenja ustavnih nekoliko, kriza skoro ustavnih, pa onda za kolindin izbor, sve se nesto tu vrtilo oko ustava.
plan je vec sasvim ocit, a i znam gdje je i kako nastao jer nema gdje drugdje i nema tko.

ne treba te bit strah ove drzave, treba te biti strah.. ako vec oces da te bude strah, ovih ljudi. tu su, oko tebe, oko mene, stalno, svugdje, svakodnevno.. oni ce o tome odlucit, tj htjet ce odlucit o tome ako im se dopusti, a oni nece birati sredstva i nacine, to je valjda vec svima dovoljno jasno.
odnosno, vec je kasno za strah, to se trebalo dogoditi puno prije, sad se vec treba s necim suocit, pa eto, i pripremit. :kokice: ma kakav strah te spopao, sta ti je.. :D
MightyMe

Post 19 Oct 2015, 16:13

..a unda » wrote: nije.
tebi ona izgleda kao neko sposoban za neku ironiju? :kokice:
Ironija je valjda vrsta humora. Triba bi joj neko javit da se niko nije nasmija. :zubo:

Inače, ova kriza se može u deset minuta riješit. Iman ideju. :kokice:

:kokice:
karambol

Post 19 Oct 2015, 16:15

Pucaj. :raspa:
MightyMe

Post 19 Oct 2015, 16:21

:raspa:

Budući da Sabor ne zasjeda, sad je savršeno vrijeme za to. U Opatovcu dignit još jedan šator, 5 za 5 metara i u njega stavit jedan ooogroman printer. I kako san već reka, pošto Sabor ne zasjeda, Vlada uredbom promijeni Zakon o hrvatskom državljanstvu te postavi samo jedan uvjet za dobivanje državljanstva, a to je da svako mora imat dva uha i to na način da je svako na jednoj strani glave. I sad ovaj printer stupa na scenu i počnu se printat putovnice. Budući da su to sad građani EU nitko im ne smije povrijediti jedno od osnovnih prava, a to je sloboda kretanja. I ukoliko Vlada održi tu sjednicu telefonski, cijela procedura traje cca 10 minuta. :kokice:

Još kao bonus dobijemo odmjerenu, predsjedničku & državničku reakciju naše Vrhovnice. :zubo:
karambol

Post 19 Oct 2015, 16:25

Odlična ideja. Podržavam. :)

A ukoliko netko od njih ostane imat ćemo i za pemzije i podmladak reprezentacija svih fela.
MightyMe

Post 19 Oct 2015, 16:33

Pa doslovno nema loše strane. Kolege sa faksa masovno vade putovnice i jedna je fakin 400ak kuna. Pa na 10 000 izbjeglica zaradimo 4 miljuna kuna. Para ko u priči. :D
Dominicus

Post 19 Oct 2015, 17:02

Nisam zadovoljan. To je diskriminacija jednouhih. :durica:
Otrov za udavače
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 19 Oct 2015, 17:22

..a unda » wrote: ..treba se malo prisjetit, cim je ova vlada dosla, istog trena se poceo vrsit napad na ustav, od srane onih koji nisu zeljeli ovu vladu. bilo je onih referenduma, tumacenja ustavnih nekoliko, kriza skoro ustavnih, pa onda za kolindin izbor, sve se nesto tu vrtilo oko ustava.
plan je vec sasvim ocit, a i znam gdje je i kako nastao jer nema gdje drugdje i nema tko.
E pa sad, hm, hm, zar vrata tome nije otvorio upravo Milanović? :zubo: Onaj šlamperaj oko izmjene Ustava i oko referenduma za ulazak u EU, a nakon što je Vlada već potpisala da oćemo mi uć u tu Evropu : sumnjivo lice : :zvrko: , pa upravo je to pokrenulo sva ona silna prikupljanja potpisa za svaku zvizdariju koja je nekom pala na pamet.
..a unda » wrote:ne treba te bit strah ove drzave, treba te biti strah.. ako vec oces da te bude strah, ovih ljudi. tu su, oko tebe, oko mene, stalno, svugdje, svakodnevno.. oni ce o tome odlucit, tj htjet ce odlucit o tome ako im se dopusti, a oni nece birati sredstva i nacine, to je valjda vec svima dovoljno jasno.
odnosno, vec je kasno za strah, to se trebalo dogoditi puno prije, sad se vec treba s necim suocit, pa eto, i pripremit. :kokice: ma kakav strah te spopao, sta ti je.. :D
Ma ljudi u nas nikad ne biraju za, biraju protiv, u tom je stvar. Niko ni ne čita programe. Niko ne razmišlja kud to vodi kad ti fašiljubac dođe na vlast, kaka se tad klima stvara i kako nas se 'odgaja', jer ne razmišljaju ni o tom da taj jest fašiljubac.
A hadezej će bit gori na vlasti neg u opozicijskoj retorici, bar mi se tako čini. Prije je bilo obrnuto, u predizborno doba su vaik deklarativno bili desniji neg što bi bili kad dođu na vlast. U zadnje vrijeme sve im se češće 'omaknu' zanimljive ideje oko uređenja ove naše državice, a Kolindin biser samo je jedan od bezveznijih primjera.
Ne znam, morebitno sam u zabludi, al eto mislim da ni Mađari nisu neki fanatici, a vid Orbana. Zato se više bojim države neg ljudi.
MightyMe

Post 19 Oct 2015, 18:14

Dominicus » wrote:Nisam zadovoljan. To je diskriminacija jednouhih. :durica:
:rolleyes:

Pa vidi se da nikad političara od tebe. Ta klauzula je zaštitni mehanizam. Da nema nasumične diskriminacije, mogli bi nas optužit da je zakon protuhrvatski. Ovako smo i taj dio pokrili. :raspa:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 19 Oct 2015, 18:37

Ja već vidim bum estetskih operacija i referendumsku inicijativu za zaštitu Pravih Hrvata tako da se u Ustav stavi odrednica da Pravi Hrvat ima ili jedno ili tri uha, ali nikako dva.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Zekoslawa

Post 19 Oct 2015, 19:04

Trouhi su Srbi. :zecorolleyes:
MightyMe

Post 19 Oct 2015, 19:09

*Srbočetnici. :kava:

:zecorolleyes:
Zekoslawa

Post 19 Oct 2015, 19:13

A kod dvouhih je bitno jel prvo uho bijelo. :zubo: