..izborni porez na imovinu

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Oct 2015, 12:26

..dakle, sve..ili dosta toga se u ovim izborima vrti oko tog poreza na imovinu.

i sad tu idu taktike. esdepe ne smije rec..ili ne smije jos rec.. ili ne smije otvoreno rec da ce u sljedecem mandatu uvest porez na imovinu, a hadeze, narvano, u poznatom herojskom stilu ceka da to esdepe spomene prvi, pa da oni drvljem i kamenjem po esdepeu pokusaju dobit izbore igrajuci na strah od tog poreza.

kojeg ce uostalom, ako koji nebulozim slucajem i osvoje vlast, nekako morat i oni uvest. tj, ne znam sad tocno jel tu ima neki eu, neke obaveze, kako to ide, nije to bas sve tako jednostavno, ali ce pritisci u tom smjeru rast.

enivej, esdepe i ne treba to na sva zvona zvonit, ali taj porez oni misle uvest i meni se cini da ce to bit dobro, na vise razina.
jos ako se to krene malo pametnije ili lukavije, cuda bi tu mogla bit, cuda.

jasno, hadezeu takav porez nikako ne odgovara, i samo cekam kad ce pocet histerija predizborna oko tog poreza, a ujedno ce se vidjet onda i pravo stanje, realno stanje u hrvatskoj, jel ljudi oce hardkor kapitalizam ili ce pokusat gradit postenije i humanije odnose.

ispada, grubo anzeneralno receno, ali..medju ostalim stvarima, glas za esdepe je glas za uvodjenje poreza na imovinu. ko ne zeli taj porez, morat ce glasat za hadeze. bilo kako. posto po to.. :kokice:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 14 Oct 2015, 12:30

..a unda » wrote:..dakle, sve..ili dosta toga se u ovim izborima vrti oko tog poreza na imovinu.

i sad tu idu taktike. esdepe ne smije rec..ili ne smije jos rec.. ili ne smije otvoreno rec da ce u sljedecem mandatu uvest porez na imovinu, a hadeze, narvano, u poznatom herojskom stilu ceka da to esdepe spomene prvi, pa da oni drvljem i kamenjem po esdepeu pokusaju dobit izbore igrajuci na strah od tog poreza.

kojeg ce uostalom, ako koji nebulozim slucajem i osvoje vlast, nekako morat i oni uvest. tj, ne znam sad tocno jel tu ima neki eu, neke obaveze, kako to ide, nije to bas sve tako jednostavno, ali ce pritisci u tom smjeru rast.

enivej, esdepe i ne treba to na sva zvona zvonit, ali taj porez oni misle uvest i meni se cini da ce to bit dobro, na vise razina.
jos ako se to krene malo pametnije ili lukavije, cuda bi tu mogla bit, cuda.

jasno, hadezeu takav porez nikako ne odgovara, i samo cekam kad ce pocet histerija predizborna oko tog poreza, a ujedno ce se vidjet onda i pravo stanje, realno stanje u hrvatskoj, jel ljudi oce hardkor kapitalizam ili ce pokusat gradit postenije i humanije odnose.

ispada, grubo anzeneralno receno, ali..medju ostalim stvarima, glas za esdepe je glas za uvodjenje poreza na imovinu. ko ne zeli taj porez, morat ce glasat za hadeze. bilo kako. posto po to.. :kokice:
A zbog cega je taj porez tebi dobar?

Da si uhljebe podignu place :misli:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 12:43

miky0 » wrote:
A zbog cega je taj porez tebi dobar?

Da si uhljebe podignu place :misli:
a zbog cega tebi taj porez nije dobar? :kokice:

mislis da ce uhljeba nestat ako ne bude tog poreza?

ako mislis da je tebi bolje bez tog poreza, onda glasaj i onako kako ti je srce uvijek nalagalo..za hadeze. :D
Pero

Post 14 Oct 2015, 14:50

..a unda » wrote: a zbog cega tebi taj porez nije dobar? :kokice:

mislis da ce uhljeba nestat ako ne bude tog poreza?

ako mislis da je tebi bolje bez tog poreza, onda glasaj i onako kako ti je srce uvijek nalagalo..za hadeze. :D
A kakav bi taj porez trebao izgledati? Imamo pdv, imamo prirez, imamo porez na dohodak, imamo porez na motorna vozila, možemo uvesti i porez na zrak, to svi trebamo. :D
karambol

Post 14 Oct 2015, 15:53

Image

:zubo:
Pero

Post 14 Oct 2015, 18:04

E da, još nešto - da Ruža Tomašić ili Šišljagić obeća npr. da će smanjit PDV na 17% kao u BiH, da će neoporezivi dio plaće iznosit kolika je prosječna netto plaća u RH, da će ukinut porez na kamate i da će prirez ograničiti na npr. 10% ja bih glasao za nju/njega pa me baš briga za njezin/njegov svjetonazor.
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 18:42

Pero » wrote: A kakav bi taj porez trebao izgledati? Imamo pdv, imamo prirez, imamo porez na dohodak, imamo porez na motorna vozila, možemo uvesti i porez na zrak, to svi trebamo. :D
..pitas da ja napravim taj zakon ili..? :D

paa, dalo bi se tu dosta toga razmatrat da se korektno pristupi i opce pristupi takvom oporezivanju.
tj bilo bi tu dosta detalja koji bi se trebali razmotrit, vidjet na sto se sve i kako odnose, u kojoj mjeri, kakvi ce bit efekt, kakve su definicije imovine, jel tu treba sto redefinirat ili dodefinirat.. i tako ima tu posla, ali nacelno bi trebalo to uvest, mozda cak i progresivno, ne znam, ali nekako pocet.
okvirno, trebao bi izgledat tako da obuhvati sve od kamata do nekretnina, pa mozda i nekih pokretnina i jos malo preispitat porez na profite. naravno, u smislu povecanja tog poreza. :kokice:

pretjerujes. porez na zrak, sumnjam.. iako, sve je moguce, zraka je sve manje,a sve ga je manje jer se sve vise zagusuje, a sve se vise zagusuje od onih sto imaju vise imovine.

ali tu pricamo o nekim nepresusnim dobrima, barem kako su se do nedavno smatrali u ekonomiji, ali bojim se da se i tu stvari mijenjaju, tako da porez na imovinu onda ima samo jos vise smisla.

o prirezu odlucju opcine, gradovi. uvijek ga mogu nekom odlukom smanjit. porez na motorna vozila je isto ok, porez na dohodak isto, pdv isto, to su sve varijable.. ne vidim u cemu je problem? drzava se treba nekako financirat.

dakle, taj niski koeficijent elasticnosti zraka, u ekonomskom smislu jel, ne treba usporedjivat s necijim nekretninama u milijunskim iznosima koje su izrazito u rangu vrlo visokog koeficijenta elasticnosti.

uosatlom, skandivanci gore negdje placaju vrlo visoke poreze, medju najvisima na svijetu, i sta im fali? :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 18:49

Pero » wrote:E da, još nešto - da Ruža Tomašić ili Šišljagić obeća npr. da će smanjit PDV na 17% kao u BiH, da će neoporezivi dio plaće iznosit kolika je prosječna netto plaća u RH, da će ukinut porez na kamate i da će prirez ograničiti na npr. 10% ja bih glasao za nju/njega pa me baš briga za njezin/njegov svjetonazor.
naravno da ne bih glasao za njih ni da mi kazu da ce mi put preda mnom posipat ruzinom laticama.
prvo, mogu oni obecat sto god hoce, ali nemaju blage veze kako to i zasto to napravit. drugo, takvim likovima uopce nista ne vjerujem, a narocito da mi to obecaju.

znam ja tebe, ti bi onda glasao i za onoga koji je onda rekao prije izbora..napravit cemo vam most!!..ali mi nemamo rijeku. ma napravit cemo vam mi i rijeku. :D

ustvari, ti bi za svakog glasao, za svakog, osim za ruse. :D
miky0
ST Leader

Post 14 Oct 2015, 19:09

Pero » wrote:E da, još nešto - da Ruža Tomašić ili Šišljagić obeća npr. da će smanjit PDV na 17% kao u BiH, da će neoporezivi dio plaće iznosit kolika je prosječna netto plaća u RH, da će ukinut porez na kamate i da će prirez ograničiti na npr. 10% ja bih glasao za nju/njega pa me baš briga za njezin/njegov svjetonazor.
I sad kad neko kaze da je moje djelovanje po forumima bilo uzaludno :lux: :lux: :lux: :lux: ;)
Pero

Post 14 Oct 2015, 19:10

..a unda » wrote: ..pitas da ja napravim taj zakon ili..? :D
Ne, pitam te kako ti misliš da bi izgledao? Naime, hrpu poreza već imamo. Eto, npr. ja - imam stan u Zagrebu, imam auto, kao što već pretpostavljate imam vikendicu na Čiovu koja mi je ostala od roditelja. Za stan u Zagrebu normalno plaćam režije svaki mjesec. Za auto, osim registracije, plaćam godišnje i porez ovisan o kubikaži, snazi i ne znam čemu sve ne. Za vikendicu na Čiovu plaćam svaki mjesec komunalni doprinos gradu Splitu (što je čisti namet bez bilo kakve pružene usluge) i godišnji porez za kuće za odmor ovisan o kvadraturi poreznoj upravi koji već postoji (što je isto namet bez bilo kakve pružene usluge). Znači sve su mi već oporezivali osim stana u kojem živim. Što bih sad trebao plaćati i dodatni porez na stan u kojem živim? Kako ti zamišljaš porez na imovinu u mome konkretnom slučaju - pustimo teoriju na stranu? :zubo:
Pero

Post 14 Oct 2015, 19:11

..a unda » wrote: ustvari, ti bi za svakog glasao, za svakog, osim za ruse. :D
Bih ja i za Ruse ako bi mi to obećali. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 14 Oct 2015, 19:13

..a unda » wrote: naravno da ne bih glasao za njih ni da mi kazu da ce mi put preda mnom posipat ruzinom laticama.
prvo, mogu oni obecat sto god hoce, ali nemaju blage veze kako to i zasto to napravit. drugo, takvim likovima uopce nista ne vjerujem, a narocito da mi to obecaju.

znam ja tebe, ti bi onda glasao i za onoga koji je onda rekao prije izbora..napravit cemo vam most!!..ali mi nemamo rijeku. ma napravit cemo vam mi i rijeku. :D

ustvari, ti bi za svakog glasao, za svakog, osim za ruse. :D
U pravu si. Ja kad jednom dodjem na vlast, ukinit cu penzije jer je to ogroman teret za proracun, a kako ne zelis da ti vlast osigura hod po laticama, moja vlast ce ti osigurat hod po blatu i izmetu. Ustvari po govnima, bolje izgleda ;)
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 20:48

Pero » wrote: Bih ja i za Ruse ako bi mi to obećali. :zubo:
..sete bandijere, a? :kokice:

eto rusi su realni, zato su tebi ameri drazi, obecali su ti dovest i rijeku. :D
Pero

Post 14 Oct 2015, 20:58

..a unda » wrote: ..sete bandijere, a? :kokice:

eto rusi su realni, zato su tebi ameri drazi, obecali su ti dovest i rijeku. :D
I što je tu čudno, u kapitalizmu smo što smo sami htjeli i ne živi se od ideala. A ako nekome radi mosta treba rijeka, nek je dovede, ja volim vodu. :zubo:
Frulica

Post 14 Oct 2015, 21:02

Ameri su divni. :D Imah čast upoznat onak' prave amere na "kapitalističkom" korporativnom multinacionalnom zadatku. Smješkaju se, odobravaju, uljudni, orjentirani na praktično, efikasno... krasno. Nikakvih traljavih gluparija o plivanju s dupinima i miru u svijetu... Posao - novac, novac - posao i šlus. Divan je taj kapitalizam, divan. :unda:
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 21:16

Pero » wrote: Ne, pitam te kako ti misliš da bi izgledao? Naime, hrpu poreza već imamo. Eto, npr. ja - imam stan u Zagrebu, imam auto, kao što već pretpostavljate imam vikendicu na Čiovu koja mi je ostala od roditelja. Za stan u Zagrebu normalno plaćam režije svaki mjesec. Za auto, osim registracije, plaćam godišnje i porez ovisan o kubikaži, snazi i ne znam čemu sve ne. Za vikendicu na Čiovu plaćam svaki mjesec komunalni doprinos gradu Splitu (što je čisti namet bez bilo kakve pružene usluge) i godišnji porez za kuće za odmor ovisan o kvadraturi poreznoj upravi koji već postoji (što je isto namet bez bilo kakve pružene usluge). Znači sve su mi već oporezivali osim stana u kojem živim. Što bih sad trebao plaćati i dodatni porez na stan u kojem živim? Kako ti zamišljaš porez na imovinu u mome konkretnom slučaju - pustimo teoriju na stranu? :zubo:
ma ti mene os pitat kako bi to tebi izgledalo, a ne kako bi to opce i uopce nekako izgledalo, jelda?
e, pa ne znam kako bi to tebi izgledalo i sta ti sve placas i zasto placas i zasto ne placas.
valjda bi izgledalo ili bi trebalo izgledat tako da ko ima manje, da ce placat manje, ko ima vise placat ce vise, sta tu ima cudno.
ti oces rec da ko nema auto, ko ga jebe i zasluzio je da ga nema kad ga ne moze imat, pa onda nek se tako rijesi i poreza za auto? :D

slatine, jel? :D pa kako nemas nikakve koristi od placanja splitu? imas kucu, mos fino doc tamo kad oces i govorit ko to more platit, mos je iznajmit kad te nema tamo, a evo, i most ste dobili i ti is vi oni sto su tamo brze bolej bez plana i bez reda i bez poreza i kontra svih mogucih zakona u dvajst godina izgradili ciovo vise nego u zadnjih pet hiljada godina.. :D

ne znam kako bi to izgledalo bas jadnom tebi, ali sigurno ne bi izgledalo lose u siroj perspektivi. :D

osim toga, slatine ce postat splitski menhetn, imat ces most do kasuna, narast ce ti onda vrijednost nekretnine, kad je prodas bit ces bogat ko krez.. :D

ok, jasno, onda ce ti i na tu lovu doc malo poreza i tako, sve ce stimat svima.. :D
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 21:18

miky0 » wrote:
U pravu si. Ja kad jednom dodjem na vlast, ukinit cu penzije jer je to ogroman teret za proracun, a kako ne zelis da ti vlast osigura hod po laticama, moja vlast ce ti osigurat hod po blatu i izmetu. Ustvari po govnima, bolje izgleda ;)
sto se mene tice, mos doc na vlast odmah i ukinuti i ove sad penzije i sve buduce ikad uopce na vijeke vjekova.. :D

ok, i onda odmah otic ca sa vlasti. :D
karambol

Post 14 Oct 2015, 21:22

Frulica » wrote:Ameri su divni. :D Imah čast upoznat onak' prave amere na "kapitalističkom" korporativnom multinacionalnom zadatku. Smješkaju se, odobravaju, uljudni, orjentirani na praktično, efikasno... krasno. Nikakvih traljavih gluparija o plivanju s dupinima i miru u svijetu... Posao - novac, novac - posao i šlus. Divan je taj kapitalizam, divan. :unda:
Jesu li dali stogod od te love u rijesavanje tekucih pitanja poput gladnih u svijetu pa platili neki rucak, BBQ i kvalitetnije pivo?
:D
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 21:24

Pero » wrote: I što je tu čudno, u kapitalizmu smo što smo sami htjeli i ne živi se od ideala. A ako nekome radi mosta treba rijeka, nek je dovede, ja volim vodu. :zubo:
ne cudim se. konstatiram. mogao si odmah rec da si sete bandijere. :D
ali eto, mozda su i drugi i sad tu ide konkurencija, jel. kapitalizam, stas, ako mos zgazit zgazi, bolje ti drugog nego drugi tebe. :D

eto, u kapitalizmu smo i nema dzabe. porez na imovinu i amen. ne placa ti se porez na imovinu, prodas imovinu, jel tako. o kapitalizmu pricamo ili sam sta zabucao? :D
karambol

Post 14 Oct 2015, 21:25

miky0 » wrote:
Pih! A je ti program...
Pemzije ce se same "ukinuti" jer ih nece nitko zaraditi, a zbog klimatskih promjena cemo ionako gacati po blatu ili prasini.
:D
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 21:26

Frulica » wrote:Ameri su divni. :D Imah čast upoznat onak' prave amere na "kapitalističkom" korporativnom multinacionalnom zadatku. Smješkaju se, odobravaju, uljudni, orjentirani na praktično, efikasno... krasno. Nikakvih traljavih gluparija o plivanju s dupinima i miru u svijetu... Posao - novac, novac - posao i šlus. Divan je taj kapitalizam, divan. :unda:
pa divan je kapitalizam. kad si gore. da sam ja gore, mozda bih i ja nukao svakog ko proviri glavicu da mu dodjem malo dolje.. :D

sace im rusi i kinezi malo pokazat sta je to kapitalizam i kako se igra ta igra.. :D

ono, ko mujo kad je igrao poker, pa je shvatio kako se igra.. e, onda kad je njega krenulo.. :D
Pero

Post 14 Oct 2015, 21:38

..a unda » wrote:
ma ti mene os pitat kako bi to tebi izgledalo, a ne kako bi to opce i uopce nekako izgledalo, jelda?
e, pa ne znam kako bi to tebi izgledalo i sta ti sve placas i zasto placas i zasto ne placas.
Ti ne znaš, ali si principijelno za uvođenje poreza na imovinu. Ja isto tako ne znam, ali znam koje poreze sada plaćam i u principu nisam protiv nikakve reforme poreza ako to u krajnjoj konzekvenci ne ispadne da ja moram plaćat više poreza nego što ga sad plaćam. Ako mi netko donese zakon u kojem stoji da ja moram plaćat dodatni porez za svoj stan, jel tebi razumljivo da sam protiv toga. Puno se laprda oko poreza na imovinu, a da nitko ne govori kako bi to uopće trebalo izgledati.
..a unda » wrote: valjda bi izgledalo ili bi trebalo izgledat tako da ko ima manje, da ce placat manje, ko ima vise placat ce vise, sta tu ima cudno.

Pa što nije i sad tako. Imam auto, za razliku od onoga tko ga nema i plaćam porez. Imam vikendicu, za razliku od onoga tko je nema i plaćam porez. Ali sam protiv toga da mi bilo čija vlada poveća te poreze, isto ko što su dizali PDV sa 22 na 23 pa na 25% - i ja sam protiv toga pa radio to HDZ, SDP ili netko treći. Racionaliziraj državu, a ne diži poreze.
..a unda » wrote: ti oces rec da ko nema auto, ko ga jebe i zasluzio je da ga nema kad ga ne moze imat, pa onda nek se tako rijesi i poreza za auto? :D
Gdje sam ja to napisao?
..a unda » wrote: slatine, jel? :D pa kako nemas nikakve koristi od placanja splitu? imas kucu, mos fino doc tamo kad oces i govorit ko to more platit, mos je iznajmit kad te nema tamo, a evo, i most ste dobili i ti is vi oni sto su tamo brze bolej bez plana i bez reda i bez poreza i kontra svih mogucih zakona u dvajst godina izgradili ciovo vise nego u zadnjih pet hiljada godina.. :D
Ja ne vidim korist od plaćanja Splitu. HEP-u plaćam struju i to je u redu. Splitu plaćam neku smiješnu komunalnu naknadu od jedno 20kn mjesečno i više mi ide na živce ispunjavanje formulara za plaćanje nego sam iznos. Ali neki čarobnjak kaže da se to treba platiti i ja to plaćam. Oće onda ukinuti tu glupost i pretočiti u porez na imovinu?
..a unda » wrote: ne znam kako bi to izgledalo bas jadnom tebi, ali sigurno ne bi izgledalo lose u siroj perspektivi. :D

osim toga, slatine ce postat splitski menhetn, imat ces most do kasuna, narast ce ti onda vrijednost nekretnine, kad je prodas bit ces bogat ko krez.. :D

ok, jasno, onda ce ti i na tu lovu doc malo poreza i tako, sve ce stimat svima.. :D
I di ću se onda kupat preko ljeta kad to prodam - bit ću bogat kao Krez pa će mi bit svejedno. Inače, nemam vodovod, voda mi je na cisternu, nije ti to neki luksuz. :zubo:
Pero

Post 14 Oct 2015, 21:41

..a unda » wrote:
ne cudim se. konstatiram. mogao si odmah rec da si sete bandijere. :D
ali eto, mozda su i drugi i sad tu ide konkurencija, jel. kapitalizam, stas, ako mos zgazit zgazi, bolje ti drugog nego drugi tebe. :D

eto, u kapitalizmu smo i nema dzabe. porez na imovinu i amen. ne placa ti se porez na imovinu, prodas imovinu, jel tako. o kapitalizmu pricamo ili sam sta zabucao? :D
Porez na auto ti se ne plaća - prodaš auto. Porez na kuću za odmor ti se ne plaća - prodaš vikendicu. U čemu je razlika?
..a unda
Undaminator

Post 14 Oct 2015, 22:03

Pero » wrote: Porez na auto ti se ne plaća - prodaš auto. Porez na kuću za odmor ti se ne plaća - prodaš vikendicu. U čemu je razlika?
.. razlika je u tome sto nema poreza na imovinu. pa ja se tebi cudim sta svasta pitas. :D

pa eto, malo ces poreza platit, nemas puno imovine, izdrzat ces ti to, izdrzao si i gore, jel tako. :D
a onaj ko ima puno imovine, e taj ce isto morat proporcionalno puno platit, a mozda i jos vise. a sav ce se taj porez opet vratit, ic u opticaj, nece propast u crnu rupu.
npr, bolje ce se stimulirat investicije i kad dodje kapitalist i bude pitao drzavu..ok, ja cu investirat, ali dajte mi dzaba ovo, dajte mi dzaba ono, dajte mi ceste, dajte mi vodu, dovedite mi struju, smanjite mi porez, e onda ce drzava rec..ok, nema problema, evo, mi cemo to financirat iz poreza na imovinu, kojeg ces baj d vej i ti placat. :D

uopce, malo ce se sve dinamizirat, kao u americi :cerek:. stimulirat ce se investicije i rad s lovom, a nece npr posjedovanje nekretnina. ili ces s tom nekretninom radit ili ces je prodat, jel tako. po trzisnoj cijeni. nes je moc prodat po toj cijeni, onda se trzisna cijena spusta, jel tako.

pa nisam ja stvarao kapitalizam, pero, pobogu.. :D
Pero

Post 14 Oct 2015, 22:15

..a unda » wrote: npr, bolje ce se stimulirat investicije i kad dodje kapitalist i bude pitao drzavu..ok, ja cu investirat, ali dajte mi dzaba ovo, dajte mi dzaba ono, dajte mi ceste, dajte mi vodu, dajte mi vodu, dovedite mi struju, smanjite mi porez, e onda ce drzava rec..ok, nema problema, evo, mi cemo to financirat iz poreza na imovinu, kojeg ces baj d vej i ti placat. :D
Bogati, ja ću financirat sa svojim porezom smanjenje poreza liku koji može kupit sve što imam dok ne trepne. Ko Superhik. :zubo:
..a unda » wrote: uopce, malo ce se sve dinamizirat, kao u americi :cerek:. stimulirat ce se investicije i rad s lovom, a nece npr posjedovanje nekretnina. ili ces s tom nekretninom radit ili ces je prodat, jel tako. po trzisnoj cijeni. nes je moc prodat po toj cijeni, onda se trzisna cijena spusta, jel tako.
Pa kad je to tebi tako jasno i dobro, zašto to niti jedna vlada nije uvela do sada? :D
  • Information