Orvel 2015.

Koljite se i gložite!
ostruznicagornja

Post 27 Sep 2015, 20:55

Danas smo malo bili Bejrut odje, ono što vele u strahu su velike oči. Policije nikad nije dosta ako želimo da obezbijedimo mir i sigurnost.

A bilo je i lijepih slika, Branko revolucionarna

http://www.vijesti.me/media/cache/c7/b2 ... d6c2df.jpg

a ova uliva nadu zaista

Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 27 Sep 2015, 21:52

?
ostruznicagornja

Post 27 Sep 2015, 21:53

:) Danas su počeli protesti opozicije u Podgorici, i posle ko zna koliko vremena nisam učestvovao. Što ne znači da ne ih ne podržavam, koliko god uzaludni bili. Ovako je bilo 95e isto uzaludno to je poznato, ali šta da se radi, neko mora da čuva olimpijski plamen da se ne ugasi.
Zmaj021

Post 27 Sep 2015, 21:53

o čemu se radi? neam pojma
ostruznicagornja

Post 27 Sep 2015, 22:20

Imaš na Vijestima našim onlajn sa protesta detaljan izvještaj, možeš pogledati Zmaje da ne zamaram sad sa analizom političkih prilika u Crnoj Gori. U principu raznorodna opozicija, koja uključuje nacionalne srpske stranke, nominalno gradjanske stranke sa drugačijim referendumskim opredjeljenjima i tako neki još politički subjekti, intelektualci itd. koji svi zajedno nemaju ni približno toliko političke podrške da bi promijenili vlast ni na jedan način, sa ulice ili kako god. Ovaj džumbus od transportera i sve ovo što vidiš to samo govori o strahu vlastodršca koji je radio svašta i onda ga je strah da mu se svašta i može desiti. Idi Amin moj brate to ti je ovo što mi odje imamo. Uglavnom dobro je što su različitosti na jednom mjestu, mjesta ne fali ni za koga samo mozga fali. Imaju moju podršku naravno.
Pero

Post 28 Sep 2015, 16:00

A što je to kod vas - neki bi mijenjali Đukanovića? :D Prijevremeni izbori, wtf? :zubo:
Zmaj021

Post 28 Sep 2015, 17:21

Pero » wrote:A što je to kod vas - neki bi mijenjali Đukanovića? :D Prijevremeni izbori, wtf? :zubo:
rano je.. nije još ni srebrnu godišnjicu obilježio :D
ostruznicagornja

Post 28 Sep 2015, 18:10

Bilo je blizu sa Lekićem na predsjedničkim izborima ali i to samo zato što je na drugoj strani bio mlitavi Vujanović kojem je u deset godina mandata najveća politička odluka bila narudžba nove heftalice za papir za kabinet predsjednika. Da je Bokasa bio u igri nebi to tako išlo. Neće se ovaj nikad smijeniti na izborima to je smiješno i pomisliti zaista, a oni transporteri i policija su tu bili da ljudima malo razbistre kako stoje stvari oko pokušaja smjenjivanja sa ulice. Može čovjek samo da se pomiri sa surovom činjenicom da je naš Bokasa zdrav čovjek od 53 godine koji voli vlast i kome se on ne svidja može ili da se seli iz Crne Gore ili da nauči da živi s tim.
Većinu ovih trenutnih rekordera u vladanju koje odje pominju http://www.pcnen.com/portal/2012/12/05/ ... vladavine/ je već prepiškio, a i ovoga će Kamerunca, vidio sam na internetu da je čovjek u godinama. Mene jedino zanima oće li ga zdravlje podržati da obori Nikolin rekord od 60 godina.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 856 times
Been thanked: 1643 times
Post 28 Sep 2015, 18:45

Vele da narod ima upravo onakvu vlast kakvu i zaslužuje. Nisi o tom razmišljao? ;)
Potpisi su za budale.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 28 Sep 2015, 18:58

Crnogorac, a da se ti pokrenes, i pocnes pruzat lagani otpor na netu protiv svojih veleizdajnika :ne zna: samo prdit i lajat protiv vlasti, priznat ces da i nema bas neke koristi :misli:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 856 times
Been thanked: 1643 times
Post 28 Sep 2015, 19:15

miky0 » wrote:samo prdit i lajat protiv vlasti, priznat ces da i nema bas neke koristi :misli:
Čudno da baš ti to kažeš. :D
Potpisi su za budale.
ostruznicagornja

Post 29 Sep 2015, 00:26

Razmišljao sam Stitch o tome a i bilo je vremena da se razmišlja nije ovo kod nas od juče na vlasti. Tako je valjda kako kažeš, i ja mislim da to što je na vlasti nije došlo niotkud nego je ogledalo toga u kakvom je stanju društvo.

Umorio sam se Miky i dosta mi je društvene angažovanosti, ne mogu više ni da prdim i lajem, i to mi je mnogo. Što je Čorba nekad pjevala stvarno nemam motiv da bih bio protiv, evo pjesma taman je prigodna, mogu da pjevam

ostruznicagornja

Post 05 Oct 2015, 23:15

Ako ne bude da je pola ovih komentara na ovaj članak u Vijestima http://www.vijesti.me/vijesti/medojevic ... ste-854420 sastavljeno u udbi spreman sam da stavim na panj velikana. A druga polovina je djelo zaposlenih u zavodu, u agenciji, službi, kancelariji za unapredjenje nečega, tako neki državni posao koji dobiješ sa regrutacijom u dps. Na bezbjednost se u diktaturama polaže dosta pa su onda i te službe gigantske, neprijatelj ne spava i sve to. To je naravno jasno, princip funkcionisanja naše diktature odje je jednostavan i isti je kao što je to sa svakom drugom diktaturom
ikad bilo. U osnovi je glupan vulgaris koji ima neku svoju korist od diktature, ali to zaista nije mnogo, diktator nikad ne ostavlja previše za veći broj ljudi. Samo uzak krug ljudi, porodica, bliski porodici, i bliski bliskima porodici zaista imaju korist od vladanja. Glupan vulgaris naravno ne zna ništa da radi, i zato korist vidi u mjesečnoj nadoknadi od najviše 500 evra za takozvani posao u državnoj upravi, na koji dolazi u devet, od deset do dva je pauza za doručak, a u tri se ide kući. Ovo od devet do deset mu prodje u sricanju slova na komentarima Vijesti, a od dva do tri da napiše ovako neki poziv na istrebljenje četnika i čega već. Čitava familija, i baba i djed ako su živi rade u državnoj službi, i svi dobijaju svojih 400-500 evra i to je to. I svi imaju fakultetske diplome, i baba i djed, mogu srednju školu da nisu završili ali fakultet jesu sigurno.
To su kobajagi fakulteti naravno, imamo fakultete sve moguće i zavode za što čovjek nebi pomislio da postoji, iz NASE kod nas da dolaze na obuku, samo put da napravimo to ne znamo. Za to veli Bokasa da se eto potrefilo da nemamo kadrove. Kinezi će put da prave, a ovi naši stručnjaci lokalni će valjda mješalicu da pale i gase kad mjaukne Kinez.

Oću da kažem da čovjek sa inteligencijom ispodprosječno inteligentnog bizona služi za održavanje diktatora na vlasti, za to on služi, da pljune kad treba, da bije kad treba, da zagorča život izdajnicima države i tako za taj spektar djelatnosti. On ne može put da napravi i ne može ništa da napravi što se pravi, i to je osnovni razlog što je kraj svake diktature krvav. Nikad se diktator nije odrekao vlasti tek onako, nikad i nidje a da se bar malo krvi nije prosulo.
ostruznicagornja

Post 07 Oct 2015, 13:18

A ovo je interesantno, ovo Ivanovićevo razočarenje protestima zaista, pa nije mu oduševljenje dugo trajalo http://www.vijesti.me/forum/parovi-ristomilo-854456 Interesantno je ovo kako stavovi ljudi kod nas u Crnoj Gori nisu dugotrajni, više su ljudi kao plastelin ne znaš nikad šta ćeš sjutra od jednog istog čovjeka da čuješ. Ivanović je sad u sukobu sa Bokasom, i tu su padale teške optužbe na obije strane, vi ste lopovi niste nego ste vi lopovi i tako u krug, na kraju je Ivanović dobio po pički ali se sve završilo na batinama, živ je čovjek. Nije živ Duško Jovanović koji je bio osnivač izvorno opozicionog lista ali ovo je drugo. Vlasnik Vijesti je Miodrag Perović, a firma koja je vlasnik je iz Njemačke pa su otuda obojica još uvijek u životu. Za Bokasu se ne može zaista reći da je neka bistrina, ni po jednom kriterijumu, ali sigurno je da zna dovoljno dobro dje ne smije da dira. Jovanović je ubijen ali Ivanović je druga stvar potpuno, tu se od batina dalje nije smjelo. Uglavnom Ivanović i Perović su bili Bokasini saborci do jedne ure ali onda je nešto puklo i dobro je zasmrdjelo. A kao što je poznato iz šire istorije ljudske vrste, najgore zasmrdi kad pukne izmedju onih koji su do tada bili na prst u bulju. To je logično naravno. Do nazad pet- šest godina to je bila jedna stvar, borba za nezavisnost svi zajedno protiv četnika, u Vijestima su svakodnevno izlazile slike škrbavog anti-evropskog naroda na mitinzima za zajedničku državu sa Srbijom, pamfleti razni, zajedničke proslave i ushićenje kad su se pobijedili škrbavi, anti-evropski i anti-crnogorski domaći izdajnici i sve to. To je tako išlo, tu se išlo u zaista bizarne visine sa nadgornjavanjem ko više voli Crnu Goru, i ko je bolje brani od domaćih izdajnika. E onda je nedje tu na putu u bolju nezavisnu budućnost nešto puklo, sad ne znam tačno šta uglavnom od tada je bilo svačega i pičke materine, lopov ti ne nego si ti, pa bombe pod prozore i paljenja auta Vijesti, prebijanja Ivanovića, pa evropski gradonačelnik Mugoša i sin ono nabijanje na glavu urednika Vijesti, bilo je svačega.

To sve sad ne znači da ne podržavam i Ivanovića, pa čak i njegovog kolegu fašistu Perovića, šta da se radi, to je ono što nodens veli kako je objašnjeno teorijom igara, prilagodjavaš se uslovima i drugim strategijama. Mi bolje nemamo i šta da se radi, prikloniš se onima koji su manje loši i nadaš se da će uznapredovati malo od priče o domaćim izdajnicima i o nezavisnoj Crnoj Gori od big banga na ovamo, o današnjim četnicima a pogotovo o zaslužnim partizanima multimilionerima koji bi prvi omastili konopac da se sad prešaltamo u vrijeme partizana itd. Nadaš se da će naučiti bolje i da ćemo jednom da počnemo da se bavimo stvarima koje se mogu racionalno objasniti, a da se manemo osjećaja svih vrsta a pogotovo ovih patriotskih, od tih me gadna jeza hvata. Kao prvo bi trebalo ovo što se sad traži na protestima a to su slobodni izbori. Pa da izbori ne budu oglas za zapošljavanje u državnoj službi na mjestu referenta za dužinu moje kite u ladnoj vodi, da ne služe za izdavanje gradjevinskih dozvola za divlju gradnju i sve to za šta su do sad služili izbori da bi porodica Praziluković vladala.
Ako u nekoj doglednoj budućnosti ne dodje do promjena jedino što ostaje je da čekamo da se dinastija Praziluković navikne na ovaj nagli prelaz sa čobanskih blatarica i rogovih bicikala na modernija prevozna sredstva, da Bokasa navikne malo noge na špicaste cipele i te stvari a kad je to već neophodno priznaćemo im onda da su to sve od djeda naslijedili kako Bokasa tvrdi, nisu ukrali. I da je djed osnovao banku 1912e a ne oni sto godina kasnije i da je djed nosio isti takav roleks tada koji je vrijedio neko grdilo u kozama i ovcama, i da je koristio ajfon sest da gpsom nadje ovce kad mu se pogube. Sve priznajemo Redžinalde, uključujući i ovo što si ponovio po ko zna koji put http://rs.n1info.com/a98120/Svet/Region ... -Gori.html da smo anti-crnogorski izdajnici samo oladi malo molim te sa otimanjem tudjih para obezbijedio si moj brate petnaest budućih generacija prazilukovića, pusti druge sad malo, oće i drugi da žive jebote.
  • Information