IZBORI 2015...

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 06 Oct 2015, 16:06

Aj linkaj taj njihov program.

karambol

Post 06 Oct 2015, 16:15

miky0 » wrote:Aj linkaj taj njihov program.
http://www.zivizid.hr/program/ :raspa:
karambol

Post 06 Oct 2015, 16:53

“Znate i sami, slušali ste što znači. Kompletan naš program je usmjeren samo u jednom jedinom smjeru, a to je otvaranje novih radnih mjesta, ništa drugo. S druge strane imamo pitanje populacijskog udara, odnosno, populacijskog propadanja kojem smo izloženi. Dvije stvari su: gospodarstvo, otvaranje radnih mjesta i populacijski progres”, istaknuo je Karamarko.

:rofl: :rofl:
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 781 times
Been thanked: 1483 times
Post 06 Oct 2015, 17:55

karambol » wrote:kad malo pogledaš program ŽZ...imaš dojam kako je onaj tko ga je napisao u grdim dužničkim problemima jer se glavne i najnaglašenije točke tiču samo love i dužničkog ropstva. S blijedim pokušajem zamaskiravanja u priču o EU, HNB, Nato i sbjetskim neoliberalistima, hiperkapitalistima, darvinistima i svašta su natrpali tu.
Kad je istresena žuč koja izgleda poput programa taj se "program" stanjuje i vidljivo je kako je autor izgubio inspiraciju i ne zna baš što i kako dalje.
Čisto laprdanje.
Eh, tako ti je to kad se za potrebe stranačkoga programa prepričava Zeitgeist. I gomila sličnog urotničkog sranja. :D
Potpisi su za budale.
Pero

Post 06 Oct 2015, 18:10

miky0 » wrote:
Ti jedini peskas stvari...no, jeli bolje trazit trecu opciju, ili glumit idiota podrzavajuci veleizdajnike :misli: ;)
Kako je ono išlo - traži, traži, pa ćeš naći - što, što - okus koji svakom godi - to su Liebig proizvodi. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 06 Oct 2015, 18:12

sta cu, kad sam vec napisao. treba redefinirat onu..i rec da je put u plahte poplocan dobrim namjerama.
ma mozda cak i.. skromnim najerama. :D
Stitch » wrote:Dâ se o ovome pisati traktate, ali usredotočit ću se samo na bitno, da se rasprava ne razvodni. Bude li potrebno, vratit ću se. : zubeki:

Usporedio sam funkciju na političkoj sceni. Ona ne ovisi ni o demokratskoj tradiciji ni o oružju koje čuva demokraciju. Pošao si u krivom smjeru jer je cilj te moje usporedbe dokazati da ne možeš alternativu tražiti u ekstremima, a ne ilustrirati društvene razlike.

Zar misliš da se Hrvatska i Amerika ikako mogu uspoređivati? Jasno da ne misliš. E pa ne mislim ni ja. : D

Bernie je sidro, nekakvo težište koje centrira ljevicu. Zato je i popularan. U mnogim dijelovima SAD-a stoji daleko bolje od Clintonove. Radnička fronta ne može biti takva vrsta pokreta jer: a) želi obuhvatiti sve "nepopularne", neparlamentarne lijeve stranke; b) nije profilirana pa uključuje i ekstreme; c) načelno ima dobre ciljeve, ali su joj metode - ovisno o tome tko ih predstavlja i zagovara - diskutabilne. Zato velim da, ovisno o tome koja frakcija bude dominantna, može uploviti i u vrlo mutne vode. Žišku? ; )
..ma, ne znam.. nema centriranja ljevice. skoro isto kao sto i nema humani kapitalizam, ono, teski oksimoron. mislim, zasto centriranje ljevice? moguce je tu pricat o nekom taktiziranju, ali opet, kako i zasto?
tj, dokle je berni sebi ili kome vec zacrtao granicu?

naravno da se amerika i hrvatska ne mogu usporedjivat, narocito ne po tome. amerika je po svemu mars za nas, pa i po kritici, kritickom misljenju, ali amerika je i hardkor orijentirana na zajebi sve i vrati se sam.
berni je americki proizvod, isto kao sto je cikaska skola americki proizvod. i mozda jedino u tom se mogu usporedjivat amerika i hravatska jer ta radijacija drustvena, kulturna, ekonomska, ozracila je i hrvatsku i moze se mjerit ta kolicina zracenja u odnosu na izvor. :D

ali, mozemo o americi negdje drugdje, ne cekaju je laka vremena, nikako..

rf, koliko sam shvatio ili htio shvatit.. ili mogao shvatit, drugacije nekako zeli ici i jos uvijek ne vidim zasto su tamo salonski ljevicari, a berni je angazirani ljevicar unutar jedne amerike?
a) da, ako je to ideja, to okupljanje neko lijevih strana, pregrupirati desetkovanu ljevicu, to je ok. ne vidim nista lose u tome, dapace.
sa svih strana, narocito desnih, imamo vec sasvim formalna i jasna zapisavanja, organizacijski pogodna da se u tren mogu udruzit.
sto imas nasuprot? nesrtne koalicije esdepea s tehnomenadjerskim haenesom, ideesom, u nekim pitanjima s laburistima, nekoc sa seljacima..s liberalima, cak.. : D
..a i unutar esdepea je situacija sarena. da ne idem u neke finese, sjetimo se npr jednog bandica ili jednog tomca.. :D
a i sad ako malo pogledas, muke su to, muke.. te lokalpatriotski rijecani, te ovaj mladoturak zagrebacki, te splitski otkrivac spomenika hrvatskom fasizmu..mislim, ono, samo tu zavest reda treba vremena i zivaca i strpljenja.. :D ..a nekako figurira kao neko jedino organizirano preostalo utociste ljevice, sto i jest. netko je rekao da je lijevi prostor zaspaman esdepeom, ali to je zadan prostor, ne radi se o tome da se esdepe jos vise profilira, nego o tome da se taj prostor prosiri, a ovako raskasapljenja ljevica, ne moze taj prostor prosirit.
dakle, tu se jedino moze napravit nesto nekim koncenzusom lijevim i eventulano pristat neko vrijeme na podrsku esdepeu ili pokusat ovako, nac neki mali vakuum.. vakuumice i pokusat ih nekako najprije objedinit, pa onda izspunit nekako smisleno.

be) ..pa, cuj, nije profilirana.. od nekud se treba pocet. a ekstremi, a ima ih, ali nista strasno. moja neka iskustva mi govore da ima tu i pametnih ljudi, a pricao sam bome i sa.. ono, i ja sam ostao iznenadjen kolicinom tunelskog vida. :D
trebalo mi je tu nesto vrmena da se fino razlozi o cemu se radi, malo ono, edukacije, pricice, skoro sam se ko koeljo poceo osjecat, jel.. ne mos sad sve rjesavat nacinom udrem panes. : D
tj, i to je moguce, zasto ne, ali sve u svoje vrijeme, kad i gdje bude trebalo, ako bude trebalo.. mislim, ako do toga dodje dodje, ali ne mos sad odmah ic radit barikade zato da bi imao opravdanje negdje jurisat i nac neki smisao sebi radi sebe.

ima puno stvari boljih, a dakle i tezih, koje je moguce napraviti prije toga, ali za to treba malo mislit, malo citat, uopce razmislit sto se hoce, malo tu lijevu ideju opisat, vidjet kako se sve danas ona i na kojim podrucjima moze provest, a i provodi, fino, inteligentno, sto uopce ne znaci da za to ne treba i hrabrosti i srcanosti i odricanja i svega..
ponavljam, nasuprot uglavnom odlicnom npr fejsu i webu, internija neka retro-retorika rfa tu radi veliku stetu. mislim, ta neka kapoviceva skverani-retorika, pokusavam vidjet sto on tu s tim uopce zeli i jel stvarno tolko blesav da vjeruje da to uopce ovdje i danas postoji i da ce to nekako funkcionirat i da mu je to neki kao, ono, populisticki izlet marketinski kojim ce nesto omasovit, priblizit.
mislim, ono opet se ponavljam dveesetprve su ti cekic skverani u splitu gonili ili.. guonili na banovinu (komanda jrm..) i sad bi on te iste skverane, te iste ljude (ok, ne po oibu iste, nego kao klasno iste) dovodio pod svoju zastavu i to socijalisticku?
ako je to tako, ako on to ozbiljno misli, kapovic, jel, meni tu nesto ne stima. ja u te skverane nemam uopce povjerenja. mislim, najprije saseres sebe i kao klasu, i kao sociologiju i kao pojedinca ii kao neka radnicka prava ili koja vec i onda se ti moraju opet borit za svoja neka prava, jel radnicka, jel ova, jel ona.. koja su oni sami potaracali. :zvrko:
pa radje cu unajmit svicarsku gardu. :D

i opet ponavljam, mozda vise zamjeravam rfu, od tog sto ti kazes, nekog salonizma i jaslicarenja, to sto su odlucili krenuti u formalno politicke stranacke vode. meni je to puno ozbiljnije.
tj, opet, mogu i to razumjet, mogu razumjet da se tu radi o nekim tehnickim uvjetima, o nekoj taktici mozda..i sami su rekli da ih za sad ne zanimaju ti neki izbori, strancarenja i bilo bi mi jako drago kad bi to zaista bilo tako.
ok, ono, reda radi kad si vec tu, iskoristit neki taj medijski prostor koji se ukazuje u ovakvim predizbornim dobima, ali bi te prezentacije sebe trebale u ovim pocecima, prije svega posluzit da se eto, npr, kvalitetno informira, nastupi, ma zavede cak nekom pristupacnoscu i simpaticnoscu, nekom ljudskoscu, da se napravi neki identitet, da se uklone nedoumice tipa.. isti su kao i pernar, da budu nesto svjeze i jasno na politckoj sceni, da se vidi da se zna sto se hoce i da su to ljudi s kojim bi rado popricali, popili pivu.
utoliko, vidjevsi onaj jedan nastup kapovicev, nek se njega drzi kao nekog analiticara ili ideologa u bekstejdzu, ali neka ga se ne pusta na televiziju ako se ne misli promijenit u nastupu i pristupu. : D

ce) eto, nacelno dobri ciljevi. nije to malo. metode? metode ce se mijenjat, mogu se mijenjat. ali, ponavljam, ako sam vec rekao, tu je potrebna najprije neka edukacija.
po nekom difoltu, jedan od..ili metoda ili ciljeva socijalizma jest neka prosvjetiteljska uloga, jest neko sirenje znanja i malo bi tu trebalo ic. vidio sam da mogu.. mogu neke te ideje nekako opularizirat, da tako kazem nespretno, mogu ih priblizit bez neke simplifikacije koja bi se eto, mogla svest na to sto ti smatras istim kao i pernarovstina.

i da, naravno da ce tu bit i frakcija i ciscenja i otpadanja i korekcija, ali za sad imaju kod mene kredit i eto, nek se oni organiziraju kao stranka i nek dobiju neku lovu za izbore, ali nek apstiniraju od izbora neko vrijeme, nije im to potrebno. tiha voda, brege dere..

tako da te kuzim ja, jako dobro, ali malo i ti tu, nesto, jel..ono..
kuzis? :D

Upravo tako. Počeo je liberalno, a završio na Marsu. Stekao sam dojam da je stalnim ponavljanjem riječi kao što su "revolucija" i "evolucija" na tom tragu i čelništvo RF-a. Ti ne? : raspa:
pa ne. ne bih htio da me se pogresno shvati, ali razliciti su ipak to neki intelektualni sklopovi, konteksti, pa i funkcije.. pa i forme, eto, sta cu sad..
kapovic siba na nekom tom kontinuitetu marksizam, neomarksizam, postmarksizam, zajednos jos nekim danas aktualnim procesima i drustvenim reorganizaciajma od nekog civilnog drustva pa do nekih neourbanizama.
uostalom, kao lingvist, neke marksisticke kritike, ne samo da mu moraju bit poznate, nego mu valjda moraju bit i bliske akos evec bavi radnickom frontom.
tako da..digresija..jest, opet i mene cudi neki raskoroak izmedju onog sto govori i onog sto bi trebao znat, a znam da zna..dakle, tako da ima to neku ideju, ima se tu o cemu pricat, brusit, dotjerivat, ima tu puno prostora, pa onda shodno tome i razlicite metode se mogu primjenjivat, jasno ne iskljucivsi apriori neke jer je o njima nepristojno govorit.
te metode kojih se ti bojis, a za koje ne mislim da rf inzistira na njima, treba prije shvatit, ako dodje do njih, dakle, ako..ako, a nece, kao neki..sori for d inkoviniens. :D

zasto mislim da nece ili nece bas tako lako doc do toga kao sto se, mozda cak i paranoicno, misli?
aj, pitaj me to nekad negdje, ali me podsjeti natuknicama.. vecina, manjina, kriticna masa, kriticna volja, potrebna masa, cemu revolucija ako je vecina za nju.. : D

pernar, kazem, koliko se sjecam, to je nakupina svega i svacega, sempliranje svega i svacega u strojnom nekom ritmu. to nema ni kmontinuiteta, ni ideje, ni konzistentnosti, ma nista, besmisao pravi.
da ne cijenim dadaizam, rekao bih da je to neki turbopostdadaizam vrijednosti broja klikova na jubitu i kolicine hormona kojim ce se pokusat seksat, ali tako da svi vide, jer ako se ne zna, kao i da nisi..

jednostavno, meni je tesko pricat o tome, to pernarovo je neki njuejdz fasizam, njuejdz fasizma, ne znam, tako nesto. .:D

Hah, i meni lijepo zvuče parole poput borbe za radnička prava, borbe za ljudska prava, ekologiju, ženska prava, prava socijalnih manjina..., ali kad na to nalijepe da će "dati vlast širokim masama i izbiti je iz ruku krupnih kapitalista", podsjećaju me na partizane. A oni su, znamo, završili u šumi. : D

ne znam, meni to nekako i pateticno zvuci. pateticno mi zvuci jer su parole. izgubila se funkcija. dio tih parola je preuzeo ko zna koji liberalizam. dio trziste, dio se vrti sam sa sobom, ziv zazidan.
nema funkcije. nema prakse.
tj ima, ima..neko se ipak bavi time, onima kojima je do dopusteno i koji imaju licencu za lijevo, ne samo u hrvatskoj, socijaldemokrati.
koliko im to uspijeva i ovdje i drugdje, ne znam, ali nesto rade, nesto se mice.

nemojmi partizane. :D ..puske se lati, suma mi mati. :D
nevolja je u tome sto su partizani imali, ono, narocito iz ovih perspektiva gledano, sjajnu neku povijesnu, eticku neku poruku. ma eto, usprkos mogucoj navali na me, narocito u bliskom periodu postpartizanizma, usprkos toj mogucoj skiki i viki, neku uzornost u nekim kulturoloskim okvirima.
druga su to vremena bila, epska nekako, mitska, herojska, a danas, vec dugo, dugo toga nema. danas je sve trziste. nisam cuo jos da postoji herojska cijena. ono, kupujte po herojskim cijenama. ili.. heroj potrosac. spomenik palom heroju potrosacu? mislim, ono, wtf? :D

novo vrijeme (ne mislim na buldozere), donosi nove partizane, novu gerilu, nove frontove, nove taktike.
meni je jasno da je u nekom civilizacijskom ili kulturolskom kolapsu, potreban hardver od sto romantiziranih radnika u majicama na spaline s cekicima, koji nemaju vise sto izgubit (ne cekici, nego radnici), ali takve borbe se danas ne vode ili se jos neko vrijeme nece vodit.
suma je sve manje, a neke druge sume i vegetacije su narasle, informacijske npr, borba protiv informacijske krize je mozda najljevija borba koja se vodi i koja ce se ikad vodit.
ne samo da je danas potreban umjesto boska buhe, buha haker, nego je potreban i nobl haker umjesto nobl savaza.. :D

Miješaš kruške i jabuke. Nije Kaptol izjavio: "Sigurno ćemo na izbore izlaziti u budućnosti kao jedan od vidova borbe, ali ne želimo biti elektoralna stranka koju zanima dolazak na funkcije i podjela sinekura" - Kapović je to rekao. A što je mjesto sveučilišnog profesora ako nije državna sinekura, što? Pritom odmah ističem da on to mjesto zaslužuje, i po stručnosti i po pameti. Samo, koliko je takvih? ;)

Čišćenje počinješ od svoga dvorišta. A on o "podobnima" još riječ nije prozborio. Iz kolegijalnosti, valjda. : raspa:
da, to je rekao i dobro je rekao. ne vidim nista lose u tome. a sad, da je bit sveuclisni profesor sinekura, kolko se ja razumijem u sinekure, pa i nije bas. :D
mislim, mozda nekom i je, nase te akademijalije su mi nesto i poznate, ali ne znam detalje o kapovicu, ne zunam kako je on dospio tu gdje je, ai cujem da nije bas los u tome sto radi, cak i od ljudi koji ga bas ono, ne ljube nesto.
pada mi sad na pamet pokoji prrimjer, npr iz splita, markovina.. zajedno s njih jos par, koji ne da su potjerani s faksa, nego doslovno rastjerani. cista splitska desnicarska nadbiskupska posla.
dakle, neka otjeraju kapovica ako hoce. slobodno. u medjuvremenu, on radi sto radi.. ili radi sve ono sto radi, po tebi bi trebao dat otklaz i ic u bitnike i vodit rf.. ako vodi uopce? :D

do sada, ne vidim tu nikakve kontradikcije, niti neke, ajd, malo napamet da sad ne racunam, kontrarnosti.
dakle, eto, ako zasluzuje to mjesto, po cemu je onda sinekura? po bezbriznosti? :D

mislim da malo prepoeticno gledas na vjerodostojnost. :D

ako su kod njega, u rfu podobni, ne znam stvarno, ne kazem da ih nema, ali cemu? daj im priliku da mozda barem malo vlasti osvoje, pa cemo onda vidjet ko koga tu vara..

i eto, sta je crkva rekla, sto nije, ajd, nemoj sad, ona je dio problema, nije dio rjesenja, ako ne i jedan od generatora problema, ali necu ni ja, rekao sam da je necu spominjat.. iako zasluzuje pocasno mjesto u svakoj temi o bilo kakvim hrvatskim izborima.
ne mijesam ja nista.. dobro znam kako su sinekure nastale. ako treba i sinekurom na sinekuru, prezivjet cu i to.
uostalom, nije kapovic rekao.. ma neka je i ukrao, ali ukrao je nas. :D
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 19:49

..a unda » wrote:da, to je rekao i dobro je rekao. ne vidim nista lose u tome. a sad, da je bit sveuclisni profesor sinekura, kolko se ja razumijem u sinekure, pa i nije bas. :D
mislim, mozda nekom i je, nase te akademijalije su mi nesto i poznate, ali ne znam detalje o kapovicu, ne zunam kako je on dospio tu gdje je, ai cujem da nije bas los u tome sto radi, cak i od ljudi koji ga bas ono, ne ljube nesto.
pada mi sad na pamet pokoji prrimjer, npr iz splita, markovina.. zajedno s njih jos par, koji ne da su potjerani s faksa, nego doslovno rastjerani. cista splitska desnicarska nadbiskupska posla.
dakle, neka otjeraju kapovica ako hoce. slobodno. u medjuvremenu, on radi sto radi.. ili radi sve ono sto radi, po tebi bi trebao dat otklaz i ic u bitnike i vodit rf.. ako vodi uopce? :D

do sada, ne vidim tu nikakve kontradikcije, niti neke, ajd, malo napamet da sad ne racunam, kontrarnosti.
dakle, eto, ako zasluzuje to mjesto, po cemu je onda sinekura? po bezbriznosti? :D

mislim da malo prepoeticno gledas na vjerodostojnost. :D

ako su kod njega, u rfu podobni, ne znam stvarno, ne kazem da ih nema, ali cemu? daj im priliku da mozda barem malo vlasti osvoje, pa cemo onda vidjet ko koga tu vara..
Recimo da znam nekoliko slučajeva gdje mladi, perspektivni kadrovi ne mogu do mjesta na sveučilištu. Kapović se uspio ugurati, i dobro da jest, kao znanstvenika ga poštujem i podržavam - ali fakulteti u cjelini nisu ono što bi trebali biti. Ni na profesorskoj ni na studentskoj razini. Zato velim da su posrijedi sinekure. Nemoj od njih stvarati udarnike Sirotanoviće kad to nisu. A nisu bogme ni predvodnici društva. Nekad su na studente vojske dizali. Nekad su profesori i akademici idejno oblikovali državu. Usporedi HAZU i SANU. Naša je akademija uhljebničko tijelo zato što su nam takva i sveučilišta. Najlakše se zabiti u kabinet, imati predavanja dvaput tjedno i primati ne baš malu plaću. Gdje je tu društvena odgovornost? Prema studentima koje poučavaju i odgajaju, prema državi koja ih plaća, prema struci kojom se bave? SANU je skroz-naskroz sjebana institucija, barem po rezultatima u posljednjih 30 godina, ali njeni članovi ne sjede prekriženih ruku. Nego uvijek nastoje da se njihov glas čuje. Kakav napredak očekuješ bez uloge koju inteligencija jednostavno mora odigrati? Ako toga nema, tu će ulogu preuzeti netko drugi. U nas Crkva, najčešće. Ne znam zašto se tomu čudiš. Pa to je očekivano - i normalno.
Potpisi su za budale.
Zekoslawa

Post 06 Oct 2015, 20:03

Zadnjih dvoje koje znam da su se zaposlili na faksu, filozofskom dakle, katolibani su i fanovi Ruže Tomašić i to ne kriju. U ovom društvu pari mi se da će uskoro biti sramota raditi na faksu jer to postaju klerofašističke kloake, čast iznimkama, neću reći da ih nema.

Što se pak RF-a tiče, undo, ja ne znam kako osobi tvog istančanog smisla za humor nije konačno postalo smiješno to sijelo koje se bavi samima sobom i uglavnom ničim drugim? Ja sam odvalila nekidan na njihov odgovor na Duhačekovu kritiku u T-Portalu. Odgovorili su nešto u stilu "drugarska kritika je poželjna, dapače, a svi koji nas pozivaju na djelovanje, mogu s nama doći na prosvjed s radnicima TLM-a (ili čega već), pa će vidjeti da smo aktivni". :facepalm:
Ja ih već pomalo zamišljam kako usred prirodne kataklizme sve odlazi u paramparčad, a oni i dalje viču "Dolje kapitalizam!" i "Čuvajmo partiju ko zjenicu oka svoga!"
..a unda
Undaminator

Post 06 Oct 2015, 20:43

Stitch » wrote:
Recimo da znam nekoliko slučajeva gdje mladi, perspektivni kadrovi ne mogu do mjesta na sveučilištu. Kapović se uspio ugurati, i dobro da jest, kao znanstvenika ga poštujem i podržavam - ali fakulteti u cjelini nisu ono što bi trebali biti. Ni na profesorskoj ni na studentskoj razini. Zato velim da su posrijedi sinekure. Nemoj od njih stvarati udarnike Sirotanoviće kad to nisu. A nisu bogme ni predvodnici društva. Nekad su na studente vojske dizali. Nekad su profesori i akademici idejno oblikovali državu. Usporedi HAZU i SANU. Naša je akademija uhljebničko tijelo zato što su nam takva i sveučilišta. Najlakše se zabiti u kabinet, imati predavanja dvaput tjedno i primati ne baš malu plaću. Gdje je tu društvena odgovornost? Prema studentima koje poučavaju i odgajaju, prema državi koja ih plaća, prema struci kojom se bave? SANU je skroz-naskroz sjebana institucija, barem po rezultatima u posljednjih 30 godina, ali njeni članovi ne sjede prekriženih ruku. Nego uvijek nastoje da se njihov glas čuje. Kakav napredak očekuješ bez uloge koju inteligencija jednostavno mora odigrati? Ako toga nema, tu će ulogu preuzeti netko drugi. U nas Crkva, najčešće. Ne znam zašto se tomu čudiš. Pa to je očekivano - i normalno.
..ma dobro, mislim, mozemo sad do sutra o nasim sveucilistima i dosveucilistima i postsveucilistima, vise manje znamo kako stvari stoje i to se negdje pocelo vrtit u okvirima..ja cu tebe zvat serdaru, ti mene kneze. :D

..a i mozda se kapovic ugurao na faks svoji studenstsko mladalackim fasiziranjem ili eksperimetiranjima s fasizmima, ko zna. :D
cuj, tu je i onaj kolega zecin, onaj renesani dehumanizam, kako se ono zove, stalno mu zaboravljam ime..zecina je simpatija bila.. :D

ali, jos uvijek ne vidim tu neku dramu ili grijeh da se o kapovicu radi kao jaslicaru, sinekurasu, pa cak eto, i saloncu mozda, zagreb je to ipak, sto god tu taknes, neki je salon.. :D

tj, to su mi neki sad nebitni detalji, formalni, sve je to jos uvijek nekako novo, stasava, pustimo malo da vidimo kako ce se to razvijat, sta to kapovic tu misli, oce li se i on razvijat, oceli sta ce li.. krhko je sve to, dobro su nekako startali, a vec ih se solidno mlati, vec tu ima problema nekih i mislim da im treba dat podrsku, ne mozda sad na ovim izborima, nije to bas toliko bitno, iako ne bi bilo ,ose da imaju baem jednog predstavnika u saboru, neka se cuje malo glas, neka se cuje nesto novo, a mislim da bi se moglo cut, mislim da bi bilo zanimljivo, mislim da bi se nesto napravilo.
ne znam bas sto tocno i kako misle s ovim izborima, ali mislim da im je jos prerano i da bi mogli izgorit.
mislim, nesto slicno je bilo i s dalmatinskom akcijom. nije bila lorgerica tako losa, ali ono,onako nesikusnima namjestili su im takvu igru, od imidza lorgerice kao staljinistice, pa do terorizma, anije to bila u lokalnim okvirima beznacajna strnaka, pa u sabor su usli, ali to je dekapitirano u cas, nista slicno nece bit u dalmaciji jos pedeset godina.

osim toga, naravno, uvijek postoje tu neke frke panike o rasipanju glasova. meni je cisti luksuz i razmazeno danas o hrvatskoj pricat s jedne strane kao o ocito io defakto sasvim podijeljenom drustvu do uckura, a inzistirat na nekoj demokraciji profinjenog sarenog antibipolarnog tipa, moj glasic, moja slobodica, moja voljica.
mi smo grezuni, tek treba ovdje stvorit uvjete za sarenilo, uvjete za bilo kakav diskurs ili diskurse i nema tu neke osjetljivosti i rasprave, jer to je rapsarava sa zidom, tj bolje je sa zidom pricat, puno bolje i mislim da bi bilo idealno kad bi se jednom smogle snage da se ta neka memla i glib od stoljeca sedmog jednom zauvijek baci u zaborav, pa i kao opoziciju u tolikoj kolicini i ovi izbori sad su rijetka prilika, mislim.
nece se skoro.. sto se izbornih ritmova tice, bas ovako poslozit zvijezde. tj barem sto se tice onih koji misle izac na izbore.
trebalo bi tu jednom presjec na nekoj siroj drutsvenoj razini i otrpit esdepe jos koju godinu i natjerat ga da kvaliteno ispuni ociscen demokratski prostor (nisam mislio ociscen od demokracije), na nacin na kojega se pritisne bez brisucih bocnih udara crkvi, markicki, hadezea, satorasa, referenudma, ustavlija..
tek onda bi se stekli neki uvjeti i da se esdepe posveti socijaldemokraciji, tj da se odredi sto je to sa tu stranku socijaldemokracija, da se uvedu i stanui na noge druge stranke lijevih poimanja i tek onda tu moze nastat neki nagli razvoj kvalitete.
nekako eksponencijalno ili logaritamskom skalom je sad ovo nekako.. najprije se ne vidi ta tocka neka infleksije, sporo to ide, i treba sad napravit drugu derivciju da od te tocke pocne picit funkcija.. :D

tako da se bojim da zbog nekih sitnih intersica i prcevitih antagonizmica se ti glasovi pogube okolo, a i kazem, pricao sam o idealnoj nekoj varijanti, a znamo kako stoje stvari s idealnim, narocito kod nas i tko kod nas ima monopol nad idealnim.. :D

u takvoj konstelaciji, ja bih bio zadovoljan s onim.. kako je ono islo.. dobra i losa vijest. losa vijest je da je esdepe dobio izbore. dobra vijest je da ih je hadeze izgubio.. :D
Stitch
Head Honcho
Post 06 Oct 2015, 23:35

..a unda » wrote:u takvoj konstelaciji, ja bih bio zadovoljan s onim.. kako je ono islo.. dobra i losa vijest. losa vijest je da je esdepe dobio izbore. dobra vijest je da ih je hadeze izgubio.. :D
Vjerojatno će tako i biti, opet ćemo imati polarizaciju birača oko dvije stranke. No ako se umiješa treća, ne bih da to budu početnici, eksperimentatori ili neonacisti. Kriza je preduboka da bismo se mogli zajebavati. Zajebancija je u našem slučaju sudioništvo u zločinu. ;)
Potpisi su za budale.
..a unda
Undaminator

Post 07 Oct 2015, 00:31

Stitch » wrote:
Vjerojatno će tako i biti, opet ćemo imati polarizaciju birača oko dvije stranke. No ako se umiješa treća, ne bih da to budu početnici, eksperimentatori ili neonacisti. Kriza je preduboka da bismo se mogli zajebavati. Zajebancija je u našem slučaju sudioništvo u zločinu. ;)
..ma trece stranke te neke, jednostavno nema tko. fizicki nema tko vladat. neka se okupi citava neka hipoteticna antibipartitna koalicija i neka pobjedi, kako ce sastavit vladu? od koga?
to bi bio pravi dar mar.

evo, uzmimo na primjer spomenuti rf. neka on npr, simulirajmo, osvoji sam dovoljno mandata. ko ce im vladat? oni su sami toga svjesni.
holica ako ode sama, isto tako.
most taj neki, ono, ajme. u mostu misle da postoji neka tablica po kojoj se vlada pa ako nesto ne znaju da ce pogledat unutra sta im je radit.
zivi zid.. evo, pretpostavimo da zivi zid odnese apsolutnu pobjedu. krvi do koljena u roku sest tjedana. ako se srecom sami prije medjusobno ne pomlate. :D

svima njima je uspjeh nesto usicarit, dva tri mjesta, a san ako uspiju doc u neku mandatnu poziciju da ih neko treba za trgovanje i da eventualno mogu ucjenjivat krizom vlade.

nazalost, tako je, zato sam rekao da bilo idelano nekako prekinut te procese i pocet radit nove na drugoj bazi. ali, da, ne ce bit nista od toga.

eto, uvijek postoji mogucnost da nekako ispliva tu ono kako je nekidan na teve jakovina tako zrelo i pazljivo rekao, bez ikakve drame, i kao da sam to prvi put cuo.. populisticka politika.

u tom slucaju, idem odmah na njuskalo trazit neki ak i sanduk pancirne municije i napisat na vratima od kuce.. cak i ako si postar, nedao ti bog zakucat na vrata.. :D :D

jedino, na koju krizu mislis? sama politika je u krizi. pogledaj malo okolo, van hrvatske. a znas sta to znaci?
ne zelim pretjerivat, mislim, mogu to izderivirat, ali zajebancija je vec davno prosla, ovdje se radi o hvatanju za slamku. :D
Eks

Post 07 Oct 2015, 00:36

Meni je Milanović i dalje daleko simpatičniji nego Kapović.
A i ne slažem se s Kapovićevim svim idejama. Jesam za besplatno školstvo i zdravstvo, ali nisam za progon sitnih kapitalista recimo što je čak ne između redaka naznačio i označio ih ko kriminalce maltene.
I Zoki je daleko iskreniji. Ovaj pokušava manipulirati i ima kompleks Boga.
Stitch
Head Honcho
Post 07 Oct 2015, 01:07

..a unda » wrote: ..ma trece stranke te neke, jednostavno nema tko. fizicki nema tko vladat. neka se okupi citava neka hipoteticna antibipartitna koalicija i neka pobjedi, kako ce sastavit vladu? od koga?
to bi bio pravi dar mar.

evo, uzmimo na primjer spomenuti rf. neka on npr, simulirajmo, osvoji sam dovoljno mandata. ko ce im vladat? oni su sami toga svjesni.
holica ako ode sama, isto tako.
most taj neki, ono, ajme. u mostu misle da postoji neka tablica po kojoj se vlada pa ako nesto ne znaju da ce pogledat unutra sta im je radit.
zivi zid.. evo, pretpostavimo da zivi zid odnese apsolutnu pobjedu. krvi do koljena u roku sest tjedana. ako se srecom sami prije medjusobno ne pomlate. :D
Orahov je problem naglasak - što njihov, što tuđi, kao podmetanje - na krivim stvarima. Nije da su nam ekologija i legalizacija marihuane sada primarni. ;)

A imaju dobrih ideja. Npr. u obrazovanju, kad ga već spominjemo - razvijanje kritičko-eksperimentalnog učenja i odgojne dimenzije školstva, poticanje dijaloga i komunikacije, koncept cjeloživotnog obrazovanja...

Zaviri u program, uostalom; štošta se tu dâ razraditi, ali osnove postoje.
Eks wrote:Meni je Milanović i dalje daleko simpatičniji nego Kapović.
A i ne slažem se s Kapovićevim svim idejama. Jesam za besplatno školstvo i zdravstvo, ali nisam za progon sitnih kapitalista recimo što je čak ne između redaka naznačio i označio ih ko kriminalce maltene.
Pa njemu ponajviše smetaju krupni kapitalisti. Onih 200 obitelji, recimo. :D
Potpisi su za budale.
Eks

Post 07 Oct 2015, 01:09

Stitch » wrote: Pa njemu ponajviše smetaju krupni kapitalisti. Onih 200 obitelji, recimo. :D
Ma, ja ne volim kad nanjušim militantnost. A nakon onog videa i eksplicitnog odgovora gdje su pokušali zamuljati stvari kad sam ih pitala o sitnim kapitalistima, nisu mi više bili nimalo simpatični. Ne volim ekstreme.
..a unda
Undaminator

Post 07 Oct 2015, 01:09

Eks » wrote:Meni je Milanović i dalje daleko simpatičniji nego Kapović.
I Zoki je daleko iskreniji. Ovaj pokušava manipulirati i ima kompleks Boga.
ma nije rf problem. pricali smo tako, bezveze. :D

ma progonit ce kapovic kua. :D

tamo je jos pretumbavanje, jos se puno toga treba iskristalizirat, puno korekcija napravit. o kompromisima da i ne govorimo, ohoo.. ali to ce sve doc kad se to malo slegne, evo i program stranke rade :D, i mogu oni govorit sto god hoce sto ce napravit, ali prvi susret s odgovornoscu ili politickom odgovornoscu, ako do toga dodje, vidjet ces ti zaokreta. :D

ok, ili ga nece bit, ali onda nece bit ni njih, plesali su jedno ljeto. :D

najveci problem kod njih je odnos prema socijaldemokraciji. to je potpuno zastarjeli neki odnos, ako i nije, kopiran je napamet od nekud izvana, bez ikakvog osjecaja za realnost i praksu u kojoj djeluju ili bi htjeli djelovat.
nadalje, veliko je tu nerazumijevanje politike ovdje do 1990. kao da su se upeli otkrivat toplu vodu,kao da su se oni prvi na svijetu nasli u nekim dilemama i sad pokusavaju nac rjesenje. i to brzo. a ako je dilema prevelika, ako imas gordijski cvor, sve oko tebe ti izgleda kao mac. :D

mislim, ako su im socijaldemokrati vec toliki neprijatelji, sta ce onda sutra ako dodju u priliku nekom koalicijom doc na vlast? oce sa desnicarima i nacionalistima, ko tsipras grci? :D

pusti ti, sve ce to doc na svoje, a ko mi je simpatican ili simpaticniji, ma nemoj sad tako. mislim, znam da se tako dobivaju izbori, ali pusti druge da tako odlucuju, nemoj ti. :D

politicki, nema se tu sta usporedjivat njih dvojicu. milanovicu je trebalo dvajst godina da evo, politicki pocne sazrijevat, nije to doslo preko noci i sa tri fejs statusa.

ono sto je rf dobro napravila, krenula u to neko objedinjavanje zaracenih lijevih strancica, s nesto dopadljivijim marketinskim pocecima, to je vec puno i tuda bi oni trebali nastavit. stvaranjem saveznistava, a ne identificiranjem preko neprijatelja. :kokice:
Eks

Post 07 Oct 2015, 01:17

Ok, unda, ali što zapravo predlažeš? Osobno ću radije glasati za Milanovića koji je politički sazrio nego za RF. U RF se učlaniti (ipak) neću. :zubo: A ako žele koalirati s ljevicom, tko im brani. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 07 Oct 2015, 01:24

Eks » wrote:Ok, unda, ali što zapravo predlažeš? Osobno ću radije glasati za Milanovića koji je politički sazrio nego za RF. U RF se učlaniti (ipak) neću. :zubo: A ako žele koalirati s ljevicom, tko im brani. :ne zna:
..ja cu ti predlagat? imas godina, imas diplomu, mos sad sta oces.. :D

ako vec trebam predlozit, predlozio bih ti da skucas koju paru i da odes jedno pet dana u firencu npr. :D
Eks

Post 07 Oct 2015, 01:27

..a unda » wrote: ..ja cu ti predlagat? imas godina, imas diplomu, mos sad sta oces.. :D

ako vec trebam predlozit, predlozio bih ti da skucas koju paru i da odes jedno pet dana u firencu npr. :D
Nije još u rukama diploma, kud si se zaletio, al dobro ajd, štono reče pročelnik, to je sad tehnička stvar. :zubo:
Kakva Firenza, kakve pare, najbolje što sam se domislila je Zagreb. :zubo: Nema se para. :zubo: Ali izgleda, prema natalnoj, da ću stvarno živjet u inozemstvu i imat para, to je rekla i ona neka gatara kad sam imala 4. :zubo:
Joj, jučer sam našla rodni list, slučajno ispao iz ladice, sad znam kad sam točno rođena. :S

Nego, RF. Šta si htio reć? Da se svi učlanimo? :zubo:
Stitch
Head Honcho
Post 07 Oct 2015, 01:28

Eks » wrote:Osobno ću radije glasati za Milanovića koji je politički sazrio nego za RF.
Kad je posrijedi takav ili-ili, slažem se. Ali politička zrelost i sposobnost rješavanja problema nisu iste stvari. Milanović može biti sočan poput najljepše dinje, ali ne može se iskupiti za četverogodišnju nesposobnost. Nije materijal za vađenje države iz govana, jednostavno.

Možda još nismo spremni za treću opciju - ali treba je početi tražiti. U to sam siguran.
Potpisi su za budale.
Eks

Post 07 Oct 2015, 01:30

Stitch » wrote:
Kad je posrijedi takav ili-ili, slažem se. Ali politička zrelost i sposobnost rješavanja problema nisu iste stvari. Milanović može biti sočan poput najljepše dinje, ali ne može se iskupiti za četverogodišnju nesposobnost. Nije materijal za vađenje države iz govana, jednostavno.

Možda još nismo spremni za treću opciju - ali treba je početi tražiti. U to sam siguran.
Istina. Samo, ako hadeze pobijedi, bojim se da nekakva lijeva opcija nema šanse idućih osam godina. Može se tražiti treći put i dok je Zoki na vlasti. :hekla:
..a unda
Undaminator

Post 07 Oct 2015, 01:34

Eks » wrote:
Nije još u rukama diploma, kud si se zaletio, al dobro ajd, štono reče pročelnik, to je sad tehnička stvar. :zubo:
Kakva Firenza, kakve pare, najbolje što sam se domislila je Zagreb. :zubo: Nema se para. :zubo: Ali izgleda, prema natalnoj, da ću stvarno živjet u inozemstvu i imat para, to je rekla i ona neka gatara kad sam imala 4. :zubo:
Joj, jučer sam našla rodni list, slučajno ispao iz ladice, sad znam kad sam točno rođena. :S

Nego, RF. Šta si htio reć? Da se svi učlanimo? :zubo:
ma kakav zagreb. van hrvatske negdje malo. nije to toliko nemoguce skupo. ima tih turica, nadjes jos koga onako da radite jedno drugom drustvo, malo ono..promijenit okolinu, vidike, mirise, vedute, to ti je super.. :D

da se svi uclanimo? pa znas sta..znas da ti to i nije losa ideja. ono, preuzet rf. ali ko ce se s tim zajebavat. :D
lakse mi je osnovat svoju stranku. naziva npr.. sto macaka, a o pasici da i ne govorimo. ili skraceno.. smaop ding. :D
ElliQuinn
Felis nebulosa

Meni samo jedno nije jasno - o kakvoj to lijevoj opciji vi govorite? Toga ima u Hrvatskoj? Možemo na Kamenitim vratima paliti svijeće što nismo država baš poput Orbanove Mađarske.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Stitch
Head Honcho

Eks » wrote:Može se tražiti treći put i dok je Zoki na vlasti. :hekla:
Manje od dva zla, ha? :D Ali to je opet zlo. :raspa:

Možda bi neka megakoalicija "ostalih", štono veli Unda, spasila stvar. Samo da u njoj RF i Živi zid ne vode glavnu riječ. :zubo:
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Post 07 Oct 2015, 01:39

ElliQuinn » wrote:Meni samo jedno nije jasno - o kakvoj to lijevoj opciji vi govorite? Toga ima u Hrvatskoj? Možemo na Kamenitim vratima paliti svijeće što nismo država baš poput Orbanove Mađarske.
To je samo slika u medijima. Jutarnji, Večernji - sve to udesno ide. Evo npr. današnjeg Hanžekovića...
Na znanje:

Novine su za drek. Prodaja još gora. Ne provode se dogovorene mjere smanjenja troškova i broja novinara. Posebno zabrinjava nemogućnost redakcije u prihvaćanju suradnika s kojima ne dijele sve stavove. S Šolom smo imali dogovor i potpisani ugovor. Zatim ste mu odbili objaviti kolumnu. Bez konzultacije s predstavnikom vlasnika. Prethodno ste obavili razgovore s komentatorima poput Beškera i Vlašića i svi su se složili s njegovim angažmanom. Čemu sad taj cirkus? Želimo li dodatno devastirati naš i vaš Jutarnji, nakon što smo ga preuzeli u onako lošem stanju?

Zamolio sam da pomognemo Milanu oko kampanje. Nije objavljen nijedan konstruktivan komentar. Njegova stranka kao da ne postoji, a po nekim anketama ima i 8%. Znate da nam je to važno. Zamolio sam da budemo objektivni i konstruktivni oko niza stvari. I opet smo skliznuli u agresiju i lijevičarenje. Jedino je Gojko dobro pratio ovu svinjariju oko švicarca. Nakon izbora moramo čvrtsto biti na prostoru desnog centra i tihe građanske, konzervativne većine. Tko se tako ne bude pozicionirao, neče ga biti na tržištu. Ne možemo biti isključivi u stavovima, jer svaka akcija ima reakciju.

To vam najbolje pokazuju rezultati prodaje i čitanosti. Recimo, uzmite za primjer izdanje za petak. Dodali smo kolumnista koji ne zastupa radikalne stavove i prodaja je narasla. To je jedini dan u kojem nemamo veliki pad čitanosti. Što primjer Banca govori o ostalim izdanjima? Isto je u Slobodnoj Dalmaciji. Čim je Dežulović prestao s kolumnama ponedjeljkom, vidjeli smo rast prodaje. Vjerujemo da će tako biti i s Globusom čim čitatelji prepoznaju naše repozicioniranje. Ako još jednom ne razmislimo o liberalnim intelektualcima poput Letice ili Šole, čeka nas daljnji pad i marginalizacija Jutarnjeg lista. A nemamo luksuz državnih poticaja da živimo kao Novosti.

Zamolio sam da podržimo ljude koji u ovoj zemlji rade dobar i pošten posao. Čemu sustavna demonizacija Predsjednice u našim izdanjima Zamolio sam da budemo objektivni, umjereniji i konstruktivniji u svim društvenim pitanjima. Umjesto toga, sve po starom. Uprava ne može provoditi poslovnu politiku bez sudjelovanja redakcije. Rezultati nam nisu dobri. To je djelom zbog lošeg poslovnog naslijeđa, ali i zbog redakcijskog nerazumjevanja društvenih tokova. Čitatelji to vide.

Vaš,

Marijan
Potpisi su za budale.
Eks

Post 07 Oct 2015, 01:40

..a unda » wrote: ma kakav zagreb. van hrvatske negdje malo. nije to toliko nemoguce skupo. ima tih turica, nadjes jos koga onako da radite jedno drugom drustvo, malo ono..promijenit okolinu, vidike, mirise, vedute, to ti je super.. :D

da se svi uclanimo? pa znas sta..znas da ti to i nije losa ideja. ono, preuzet rf. ali ko ce se s tim zajebavat. :D
lakse mi je osnovat svoju stranku. naziva npr.. sto macaka, a o pasici da i ne govorimo. ili skraceno.. smaop ding. :D
Skupo je, skupo, jebiga. :zubo:

Aha, konačno si otkrio broj. :zubo:
Pa eto, možemo osnovat i stranku Trkeljaši.
ElliQuinn wrote:Meni samo jedno nije jasno - o kakvoj to lijevoj opciji vi govorite? Toga ima u Hrvatskoj? Možemo na Kamenitim vratima paliti svijeće što nismo država baš poput Orbanove Mađarske.
Stitch wrote:
Manje od dva zla, ha? :D Ali to je opet zlo. :raspa:

Možda bi neka megakoalicija "ostalih", štono veli Unda, spasila stvar. Samo da u njoj RF i Živi zid ne vode glavnu riječ. :zubo:
A da, manje zlo. Ako i nema prave ljevice, bar nismo u rukama nacionalista, a i to je nešto. :o
  • Information