Za Mikija i Euklida, Ivančić osobno

Koljite se i gložite!
Eks

Post 03 Oct 2015, 20:35

"Te politike treba rušiti. Ne volim da se stavljam u situaciju da zbog toga što dolazi fašist Karamarko, ja moram glasati za SDP zbog toga što je to manje zlo. Oni koji se opredjeljuju za politiku manjeg zla u pravilu zaboravljaju da je manje zlo također zlo. Ja više ne želim pristajati na to. Ja ću radije pokušati rušiti Milanovića, pa nek’ dođe Karamarko, okej. Više ne želim da netko od mene traži konstruktivnost u ovom društvu."

Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 03 Oct 2015, 21:39

problem ucjene objektivno postoji. ovdje su demokrate čuda radili i mislili su da će dovijeka. no, nije isto tu i ovdje.. ovdje se presvlači odjeća ko u kupleraju. ne zna se ko je za šta, a nije ni bitno.. bitno je doć do pozicije pa da se krade onako najbanalnije. kod vas nije tako, al imate previše desnih + prejaku crkvu.. obrni, okreni - očaj.

dok je sdp-a, kakav god da je - alternativa je, i valja gledat kako ga unaprijedit, ojačat, a ne podrivat. u suprotnom ćete doć u ovdašnju situaciju, a to je da alternative više ni nema.
karambol

Post 03 Oct 2015, 21:51

Moj glas ide Milanoviću.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 04 Oct 2015, 03:38

Eks » wrote:"Te politike treba rušiti. Ne volim da se stavljam u situaciju da zbog toga što dolazi fašist Karamarko, ja moram glasati za SDP zbog toga što je to manje zlo. Oni koji se opredjeljuju za politiku manjeg zla u pravilu zaboravljaju da je manje zlo također zlo. Ja više ne želim pristajati na to. Ja ću radije pokušati rušiti Milanovića, pa nek’ dođe Karamarko, okej. Više ne želim da netko od mene traži konstruktivnost u ovom društvu."
..ivancic, trolcina stara. :D

ali, necemo dogmatizirat i fetisizirat nikoga, pa tako ni ivancica. :D

dakle, amo malo u analizicu neku.

ivancic ima briljantne i briljantno rezolutne tekstove, tj citav jedan kontinuitet. mogu cak rec, sto je nekako, uvjetno recimo, usamljeniji, izoliraniji u nekim razmisljanjima, specificniji u nekim osvjetljivanjima, to su mu tekstovi bolji.
ima to i nekih razloga, a medju ostalim, neke cu samo navest, kao npr da pozicija gerile zna bit efikasna u nekoj fazi, i operativnoj i marketinskoj, doduse uvijek postoji tu mogucnost da se odigra uloga zrtve, ali eto, recimo da nije bas toliko bitno ovdje.

enivej, kad je potrebno iz gerile preci u neke organizacijski slozenije ili konstruktivnije akcije, procese, e onda se vec sve dize na jednu drugu razinu, postaje sve malo slozenije, barata se sirim nekim i podrucjima i taktikama i vecim brojem informacija koje treba obraditi, kombinirati.

nadalje, ove njegove rijeci su malo.. nekako izvucene iz konteksta, a kontekst je taj u kojem je ivancic to rekao, a ova sama izjava je malo rezana, da ne kazem.. montirana.
sam kontekst je taj gdje je ivancic dao tu izjavu, dakle, kojoj (sve) publici i kojom povodom se obracao.
ove rijeci ivanciceve, dio su malo sireg nekog poziva koji se ne odnosi samo na hrvatsku, ali, eto. primjerom nekim kao, eto, mozda neke napredne hrvatske i onda i osobnim nekim primjerom, mozda i nekom vrstom provokacije, pokusava se nekako pokrenuti odredjeni mehanizam, zeljwni mehanizam ili nesto slicno.
mislim, nije ivancic glup, zna on dobro sto su to mediji i kako i gdje nesto dozirat, uputit. tako da se na neki nacin i ogradio i kad govorim o nekom rezanju, mislim da je rekao i nesto kao.. da te politike treba rusit, sto ne znaci da se i mogu rusit ili da ti koji hoce to srustit da ce te politike i srusit.

kao stav, sasvim se slazem s tim. kao razumijevanje politike ili politcke prakse neke, svjesnosti neke realnosti, granici negdje u rasponu od nerazumijevanja sto se dogadja, preko visful tinkinga, pa do sumanutosti, tj potpune iracionalnosti.
a nije bas ni fer.

..prvo, nije fer jer i inace nije fer pozivanje na principijelnu destrukciju radi destrukcije, a da se nema barem neka ideja sto i kako dalje te poslije i da se barem u nekim naznakama ne pretoci.
ovako, ovaj njegov..sto reci nego poziv, nije nista drugo nego poziv za ono masovno samoubojstvo u americi, one neke vjerske sekte koja se spremala za kraj svijeta ili cega vec.
ako vec neki ideali postoje za koje se misli da je vrijedno riskirat stosta, pa idemo ih malo navest, popisat, organizirat..ne moze se smatrat da je to nesto toliko jasno samo po sebi da nije uopce potrebno nista od toga spominjati.

sam cin otpora nekim drustvenim kretanjima (koja baj d vej nisu samo ni balkanska, ni eksjugoslavenska, ni hrvatska, sve je to malo sire) kroz neku negaciju, i to neku demokratsku negaciju, tj negaciju demokracijom, dosta je nekako slabo razradjen.

npr, meni je bila vrlo zanimljiva ona lastanova elaboracija i elaboracija akta kad je isao na zagrebacki kolodvor (opskurni neki uvjeti kako sam primijetio :D ), potpisat markicki onu listi, zahtjev za referendum.
ukratko, on je to objasnio da je potrebno sto brze dotaknut dno.. pa cak i ispod dna, tj ici nekako obrnutom psihologijom ili sociologijom i sto prije doci to toga.. nije on to tako rekao, ali pretpostavljam da se ukratko radi o tome, da se dodje do nepodnosljivih drustvenih uvjeta i onda ce se, valjda, moci ici samo naprijed.. nije precizno objasnio jel bi se tu radilo o nekom drustvenom koncenzusu, dogovoru, konfliktu, ali bilo kako bilo, neke stavri bi se tako brze ili bolje promijenile.

kazem, zanimljiva mi je bila ta ideja, a i sam sam to nekako sebi razmatrao kao neku mogucnost, neku simulaciju.
sasvim je to legitiman pristup, ali mislim da je malo naivan.
slicno sad, u istom tonu ili duhu, predlaze i ivancic.

naime, uz svo neko opce razocaranje okolinom, cak neki i cinizam, jos uvijek tu postoji kao neka vjera u ovo drustvo, u ove ljude, u dovoljnoj mjeri barem da bi uopce mogli razumjeti sto je to apel. apel svijesti ili neki drugi apel, nije sad bitno.
dakle, mislim, osim sto je to naivno, vrlo je i nestrpljivo. pa cak mozda malo i egoisticki.
lastanu sam to onda usporedio s onim sinjaninom koji je da se osveti zeni sto ga je prevarila, sam sebi odrezao ono za sto je mislio da ce mu zena za tim tulit ko tuzna godina.. i to uz rijeci.. evo joj na sad. :D

slicno sad radi ivancic, ali s dozom ograde, govoreci..ne znam hoce li ona plakat sto cu ja sam sebi da joj se osvetim odrezat moj vlastiti kurac, ali kurac treba sebi odrezati i to sto vise ljudi, iako to ne znaci nuzno da ce do osvete i doci. :D

tu sam ja vec nesto radikalniji od ivancica i mislim da bi to mozda cak i imalo nekog drustvenog smisla, kad bi se radilo o potpuno masovnoj ili opcoj pojavi. :D
tj, kazem, nacelu svaka cast, ali tu imamo i koji problem.
najprije, za neke takve promjene potrebna je neka volja tipa neke vecine, kriticne vecine, kriticne mase, u svakom slucaju, neki dovoljan broj ujedinjenih u toj nekoj ideji, motivu.
ako ih nema dovoljno, ili ce se onda realno vecinska strana oduseviti ovim ivancicevim prijedlogom ili nhekako treba najprije stvoriti neku tu vecinu, neki kvalitetan omjer koji ce se kvalitetno necemu i moci suprotsaviti.. pod uvjetom, naravno, da se onda i definira cemu se suprotstavlja, i cime se suprotstavlja.

na ovakav nacin ivancic, ako je i htio potaknut neko pokretanje u formiranju nekog tog vecinskog ili masovnijeg pokreta, pogrijesio je, ali gadno.
s trece strane, mozda je ivancic mislio na pasivni otpor, tj ne na nuzno rezanje organa, nego na izbornu apstinenciju, i to mi je mozda nekako najzanimlvija i najbliza masovka.
ali pod uvjetom da bude masovka, a to znaci da najmanje nekih, sedamdeset posto biraca odustane od glasanja i onda neka ostalih trideset ilio manje posto odlucuje, daje vlast, stogod, neka neko osvoji vlast s deset posto glasova ukupno i neka misli da ce vladat, ali to ce bit sve ali ne vladanje, legitimitet takve vlasti ce biti vise nego granican i upitan i pitanje je ako se i uspostavi, bi li vise od dva mjeseca uopce uspjela biti na vlasti i onda tako, novi izbori, pa mozda opet moguca takva apstinencija i imamo sasvim lijepu krizu i blokadu i raspad svega i svacega, bez ikakvog nerviranja ili nekog gubitka vremena.

ali, sumnjam da je na to ivancic mislio, on je dosta angaziraniji, a i iskreno, on bi sam ostao u vakuumu, ne mogu zamislit njegove tekstove ako bi takva hipoteticna situacija potrajala, ne samo da ne bi imao o cemu pisat, nego ni za koga, a mislim da to i nije bas ono sto on prizeljkuje.

jednostavno, mislim da je ivancic malo presisao sam sebe. dezulovic je tu vec mudriji, on se davno zapitao.. ma za koga?
ivancic spominje racana, relativno nedavnog racana i nije sad htio ici jos dalje unatrag, opravdano vjerojatno, radi tehnickih mogucnosti ismisla medija u kojem je izjavio ovo gore kvotano.
sigurno, tj koliko znam, ima on nerascicenih stvari s racanom jos od sijecnja devedesete (mozda koji detalj i prije), ali nikada nisam cuo ivancica da kaze sto je trebalo napraviti, kako je trebalo napraviti po njemu, a i tko? pa onda i fajnl kvescn.. zasto?
sveje to bilo u okviru nekog podrazumijevanja, ocitosti, ali usprkos svom svojem gerilskom statusu i vrijednosti, nikako nisam uspio docukat nesto intimnije, tj sto bi on napravio d aje bio na necijem mjestu, evo, npr na racanovom, 1990.
nema sad veze puno s ovim, ali eto, nekako mi pada na pamet da je feral nedugo poslije u vezi tosona rekao da je stvorio monstruma, a ko se sjeca ferala od prije devedesete..ok, ne kazem da je bas on stvorio monstruma od hrvatske, ali da mu se nisu veselili i oni protiv kojih je feral devedesetih zestoko pisao, e pa jesu, veselo su i oni citali feral i trljali rucice.

dakle, uz duzno i potpuno postovanje prema feralu, nekako on ima neki kontinuitet bivanja u blizini monstruma, zajebavanja monstruma, potezanja monstruma za rep, previdjevsi da je publika kojoj se zele obracati , bilo u jugi bivsoj, bilo u hrvatskoj, skoro pa zanemariva, a da je publika kojoj se ustvari obracaju, upravo suprotna, hardkor vecinski suprotna od njihovih zelja.
nemam namjeru pretjerivati, ali po tom nekom ferlaovom kontinuitetu, ne bih se cudio da sutra ivancic kaze za ove svoje sad rijeci.. jebate, stvorio sam monstruma.

kao daljnja, treca ili cetvrta tocka (zizek nakon pet razmatranih svojih teza koju svaku nazove prvom, kaze i za sestu..moja prva teza je.. :D ) ili koja je vec, moze se pokusati malo simulirati sto bi to znacilo da ivancic (kao masa) npr na ovim izborima (koji su ocito vazni, jer da nisu, zelja za apstinencijom od izbora bi bila ocitija, a to je preslab angazman i presporo za ivancica, a i taj mehanizam izborni mu nesto i nije gadljiv kad dobije priliku ili iluziju da ga moze on koristiti), u znak nekog prosvjeda, revolta, cega li vec i protiv cega vec, krene glasat za hadeze misleci da ce.. ne zna ni sama ta masa ni ivancic sta ce i uzdaju se u to da ili ne moze bit gore ili da ce vec nekako bit, u svakom slucaju nemaju jasnu ideju sto uopce hoce i koja je cijena svega toga i tko ce je platit.

dilema izmedju, kako on kaze, karamarkovog fasizma i racanovog podilazeceg ili prisilnog potpirivanja fasizma, moze postojat ili ne mora postojat.
te dvije stranke ili lice i nalicje jedne stranke, ako netko tako zeli shvatit, zaista su toliko okupirale i zauzele drustveni i politicki prostor da bih se cak mogao slozit da je na neki nacin ludilo glasat za bilo koju stranku, ali jos vece ludilo je glasat za neke medjustranke i medjuprostore.
kao sto je glasanje dvaput za sanadera bilo bacanje citavih drustvenih godina u vjetar, u bezdan, slicno bi bilo i glaanje za neke ove treceputase koji doslovno ne znaju tko im glavu nosi.
a ivancic misli da ce jos jednom dolaskom hadezea, vjetrovi konacno nestat. ok, uvijek postoje bezdani gdje se moza svasta bacat u nedostaku vjetra.
slazem se da je zlo zlo, ali da treba birat vece slo od manjeg, pa nisam bas siguran. skoro pa da se posluzim nekim krajnostima, kao da su zidovi evropski nekoc sami kretali ka ausviscu, misleci tako da ce nacisti popizdit ili da ce vec neko popizdit i da ce ausvic sam od sebe odustat da bude ausvic.

bez obzira sto mi mislimo da smo toliko vazni i da se od nas ocekuje samo da ucestvujemo u velikim stvarima i dogadjajima, politika se odigrava oko nijansi ciji se pravi smjer i cilj vidi tek nakon nekog predjenog puta.
usprkos medijima, agresivnosti, masovnosti nekoj koja nam daje neke identifikacije, koja nam daje iluziju pripadnosti slobodi da o necem odlucujemo sto cemo moc vidjet vec sutradan, danasnji drustveni, politcki, ekonomski odnosi, ne samo u hrvastkoj, vrlo su skuceni, radi se o taktickim i strateskim nijansama, nista tu ne dolazi preko noci, narocito ako se zeli protiv neceg boriti, nesto mijenjati.
pa dovoljno je samo vidjet sad nedavni primjer grcke, gdje se vidjelo kako i koliko funkcionira demokracija i jedna siriza je bila prisiljena da se vrati u neke okvire neke socijaldemokracije, to je formalno najljevije sto ce se na ovom svijetu trenutno dopustit i tako pokusat drzat pod kontrolom.
a kad smo vec kod kontrole, kad smo vec kod hrvatske, kad smo vec kod demokracije, jel lakse drzat jedan esdepe pod kontrolom ili hadeze? ne govorim samo o saboru, osvrnimo se malo oko sebe, pogledajmo gdje ustvari zivimo i tko su sve ti biraci, oni poznati cercilovi biraci. nemojmo bas toliko idealizirat, kao sto i ivancic idealizira.
pa imamo vec neka iskustva, mozemo to nekako ocijenit koga je lakse drzat pod kontrolom, na koncu konca, koga je lakse smijenit s vlasti i ako se bude i malo pametan, da se razluci cemu moze posluzit esdepe kao alat neki kojim ce se nesto polako, tuc, tuc, mijenjat, a cemu moze hadeze posluzit kao alat kojim ce se tuc, tuc, nesto (ne)mijenjat i ko ce taj alat imat u rukama?

ili ovako, ako ivancic vec ne zna sto bi, pa onda zagovara sto vecu propast ili, kako bi se to finije mozda socioloski reklo, neku teoriju konflikta, pa simulirajmo, pretpostavimo da iz ovih ili onih razloga se zeli osvetiti, ne znam, esdepeu (kojem je ocito krimen sto je hadeze veci krimen) i da se masovno glasa za esepe recimo, i da esdepe osvoji, ono, osamdeset posto glasova biraca, dvista dvajst miljuna mjesta u saboru, itd.
ajd, sto bi moglo bit u tom slucaju, eto, malo se poigrajmo. ok, evo, u obrnutom slucaju ivancic kaze da ce to bit dno i da ko ga jebe, neka bude, to smo i zasluzili.
pa mao onda dosec dno s esdepeom, mozda ili cak ocito ce bit jos gore i jos brze ce bit gore i vjerojatno ce bit takvo sranje da je malo rec da je neminovna revolucija. ma to bi onda bila turbo mega konflikt revolucija kakvu univerzum nije vidio i dakle, u vrh glave nakon izbora i nakon tog dna i konflikta i cega vec, kao raketa saturn 5 cemo sibnut prema gore. :kokice:

ako je ivancic svjestan da je hadeze i sve ono sto se pod njim podrazumijeva realnost, a da je esdepeizam agonasenje, onda je svjestan i vecinske realnosti u hrvatskoj i svjestan je da tu dna nema i da tu nema nikakvog konflikta, niti ce ga bit. samo jos vece dno.
svjestan je da ce ljudi u hrvastkoj bez obzira sto on pisao, ovisiti o nekim vjetrovima potpuno van hrvatske njisuci se na njemu, padajuci kao suhi list sve vise prema dnu koje ne postoji.

ako je to neko samoubojstvo s esdepeom brze, pa zasto se onda traljavit sa hadezeom?
mislim, mozemo mi govorit o nekim iluzijama i vjerovat da je jedino rjesenje za obracun s iluzijama dobro sranje, ali moze se valjda nesto i pokusat napravit, organizirat, kontrolirat.. ne vise kao gerila koja je nekako, pa i zahvalna, da ne kazem udobna pozicija, tj trazi angazmana onoliko koliku obrnuto proporcionalnu stetu radi, a za neku kreativnost, e tu se vec traze neke druge snage i resursi.

ili opet, ovako, vulgarno. sto bi nekako ivancicu vise odgovaralo, ko ga vise inspirira, o cemu ima vise pisat?
jel moze vecu paljbu osut na hadeze ili esdepe? ko ce mu dat vise materijala?
da ne kazem, da ivancic ocito nije sve predvidio, tj od italije, preko grcke, gdje jos ono, jel francuska ili.. vladaju lijevo desne koalicije, ono pravi trend, moda neka.. :D

eto, mozda je i zato odustajanje od konstruktivnosti lakse i prizeljkuje se destrukcija za koju se unaprijed tvrdi da mozda i nece bit, ali opet dobro, bit ce to destrukcija koja traje i nikad nece zavrsit.

i tu mi je sasvim jasno nepristajanje na neku ucjenu, s kojom milanovic jako dobro barata i to puno bolje nego ivancic, jer milanovic, kako je vise puta rekao, a ima i u onom tv intrevjuu od prije par godina kad ga je ona pitala da ce onda lkjudi glasat za hadeze, on je s iskrenim smijehom, sasvim kezjuel odgovorio nakon sto je ukratko prikazao sto je i tko je hadeze.. pa neka onda ljudi glasaju za hadeze.. (tu se ocito suzdrzao reci.. pa ako su glupi, nek glasaju, ja se zbog budala ubit necu).. i skoro da je, evo, i ivancicu porucio, ti svoj kurac rezi kako oces i osvecuj se kome oces, moj pusti na miru. :D

naravno, sve ovo pod uvjetom da je ivancic sam sebe preozbiljno shvatio, sto je sasvim moguce, ali.. nije on od jucer, trolcina je to stara. :D

..a opet, i feralovac je to, urokljivo je to, malo malo pa nekog monstruma stvore. nenamjerno, iz zajebancije, ali stvore. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 04 Oct 2015, 20:07

..a unda » wrote: npr, meni je bila vrlo zanimljiva ona lastanova elaboracija i elaboracija akta kad je isao na zagrebacki kolodvor (opskurni neki uvjeti kako sam primijetio :D ), potpisat markicki onu listi, zahtjev za referendum.
ukratko, on je to objasnio da je potrebno sto brze dotaknut dno.. pa cak i ispod dna, tj ici nekako obrnutom psihologijom ili sociologijom i sto prije doci to toga
Vrhunac licemjera...Lastan moze, Ivancic moze, al zato to isto ne mozemo euklid i ja :facepalm:

Jebote, kako ti nije neugodno :facepalm:
..a unda
Undaminator

Post 05 Oct 2015, 12:16

miky0 » wrote:
Vrhunac licemjera...Lastan moze, Ivancic moze, al zato to isto ne mozemo euklid i ja :facepalm:

Jebote, kako ti nije neugodno :facepalm:
pa kakve veze imas ti s njima? kako tebi nije neugodno ? :D
miky0
ST Leader

Post 05 Oct 2015, 12:20

..a unda » wrote: pa kakve veze imas ti s njima? kako tebi nije neugodno ? :D
Imam utoliko veze da su nam protivnci isti ;)
..a unda
Undaminator

Post 05 Oct 2015, 12:54

miky0 » wrote:
Imam utoliko veze da su nam protivnci isti ;)
ali.. nisu. po svemu onom sto sam od njih procitao, ti si njihov pravi protivnik, ti. :D

da nije glasaca poput tebe, sve bi ovdje bilo bolje. ali avaj, glasaci poput tebe su u hrvatskoj vecina i to debela vecina. :D

uostalom, jel ti uopce znas sto je sve ivancic rekao ili te zanima samo ovo izvuceno, pa onda ti nesto, ono, jel, sebi nesto ti to spajas, lipis, prevrces, teses, tokaris onako kako ti odgovara.. :D
miky0
ST Leader

Post 05 Oct 2015, 15:10

..a unda » wrote: ali.. nisu. po svemu onom sto sam od njih procitao, ti si njihov pravi protivnik, ti. :D

da nije glasaca poput tebe, sve bi ovdje bilo bolje. ali avaj, glasaci poput tebe su u hrvatskoj vecina i to debela vecina. :D

uostalom, jel ti uopce znas sto je sve ivancic rekao ili te zanima samo ovo izvuceno, pa onda ti nesto, ono, jel, sebi nesto ti to spajas, lipis, prevrces, teses, tokaris onako kako ti odgovara.. :D
Ivancic je reka sve ono sta ja govorim jako dugo. Samo sta si ti ukurcu, pa ti se ne svidja moj stil, al nnegov ti pase, iz nekih meni nepoznatih razloga.
..a unda
Undaminator

Post 05 Oct 2015, 16:59

miky0 » wrote:
Ivancic je reka sve ono sta ja govorim jako dugo. Samo sta si ti ukurcu, pa ti se ne svidja moj stil, al nnegov ti pase, iz nekih meni nepoznatih razloga.
..a sta to sve? a kad to sve je ivancic rekao? tiu nemas pojma sta je ivancic rekao. znas samo ovo sto ti je eks napisala. zna ona sta radi. :D

ti govoris jako dugo da si nacionalsocijalist. nemam pojma da je ista slicno ivancic ikad rekao.
mislim, super ti je stil, super.. :D
  • Information