..misao.nodens » wrote: Što zapravo generira te osjećaje?
Postoje li, zapravo, monogamni muškarci?
Pa je, kad gledas sa strane lako pomislis da sam pjesnik banalnosti, ali sve sto sam napisao je neka istina kojoj dopustas da te drzi. I raduje. I s kojom se osjecas dobro.Zmaj021 » wrote:rekoh ja da je zaludan posao..
a kud bi ti to s teorijom igara? u vezu dvoje ljudi? ..stvarno?
igru dvoje ljudi ne možeš shvatit, jer je ni sami akteri ne shvataju. šta god se ispiše, manje-više je banalno, pomalo komično. evo ti karovo iznad. (bez uvrede kar, jasno, al ipak..samo mislim da je tekst kerov kurac u odnosu na ono što živiš)
put, vrijeme.. džaba ja to tebi pričam
A zašto onda nastavljaš, ako je zaludan?Zmaj021 » wrote:rekoh ja da je zaludan posao..
Pa ja znam na to odgovoriti.Zmaj021 » wrote:zašto misliš da ja to znam? zašto si pomenuo samo (ili baš) njih dvojicu? šta, hoćemo se natezat sad..
A njih dvojicu spominjem zato što su (pored unde) najviše ovdje nešto o tome pričali. Eto vidiš, kako je lako odgovoriti na pitanja bez natezanja i izmotavanja.
Ajde sad ti: zašto govoriš u množini? Je li to možda čisto stvar stila, ne treba ništa iščitavati iz toga?
Ne budi nestrpljiv.Zmaj021 » wrote:čitam šta drugi pišu i interpretiram kako interpretiram. hoćeš li probat malo šire sagledat, shvatit neku moju poziciju, stav, ili ćeš trolat?
Pa da. 'Nema veze' se odnosilo na patroniziranje, hoću reći da iako zaista patroniziraš, ne smeta mi to baš toliko, nego eto samo malo.Zmaj021 » wrote:nema veze, al si sve ovo ispisao?
Čime?Zmaj021 » wrote:haj prođi ponovo kroz ovaj svoj post i obrati pažnju čime se zapravo baviš gro vremena.
Dakle, imaš o tome predstavu slično kao što i ja imam predstavu o nečijem seksu i nečijoj monogamiji?Zmaj021 » wrote:opet, zašto misliš da znam? imam neke predstave iz onog što pišeš. o mišljenju se radi, nodense.
Njegov članak nije o vezi dvoje ljudi, nego pretpostavljam, općenito o 'uspjehu'. Ti si tu misao, čini se, protegnuo i na vezu dvoje ljudi - on je inače govorio o fotografiji.Zmaj021 » wrote:čuj upoznat - u ruci držo.
a kud bi ti to s teorijom igara? u vezu dvoje ljudi? ..stvarno?
Enivej, njegova teza 'stay on the fucking bus' je tipičan primjer nečega što ne ispunjava Nashev ekvilibrij. Ta misao IMA smisla upravo ZATO što većina ljudi 'switches the bus'. Ali kad bi se doslovno svi ljudi 'poveli' za mudrim Arnovim riječima - ne bi se dogodilo ništa dobro, tj. ne bi svi na kraju zaključili 'ah kako je to bio mudar savjet'.
Ergo, ako je zbilja upoznat s teorijom igara, onda je nije baš shvatio. Dakako, to sudim po njegovim riječima, nije da imam uređaj za čitanje misli.
Pa ne znam ni ja zašto se trudiš.Zmaj021 » wrote:igru dvoje ljudi ne možeš shvatit, jer je ni sami akteri ne shvataju. šta god se ispiše, manje-više je banalno, pomalo komično. evo ti karovo iznad. (bez uvrede kar, jasno, al ipak..samo mislim da je tekst kerov kurac u odnosu na ono što živiš)
put, vrijeme.. džaba ja to tebi pričam
Ono sorry, ali meni to što sugeriraš zvuči kao žešća mistika... sve je to na kraju krajeva igra struja i napona u tvom mozgu. Teoretski bi se dalo simulirati nekakvim pilulama...
No, pa tako bi i muškarac mogao imati 'razumijevanja' za ženinu ljubomoru, a ne biti 'dužan' odbiti sve prilike za zabavu na koje naleti (ako naleti), samo zato što je s ovom prvom 'u vezi'.Stitch » wrote: Žena može suosjećati, može imati mnogo razumijevanja za muškarca čiju je ponudu odbila - ali nije dužna o tome voditi računa niti se time opterećivati. Treba se posve slobodno, neopterećeno ponašati. I živjeti svoj život.
Zar nije to 'slobodno, neopterećeno ponašanje'? Ili misliš da je sociopatsko.
Uoči da nisam rekao da 'frenetično leti okolo i traži svaku moguću priliku da umoči' - nego ono, ako baš naleti, jel. Nagađam da ima ljudi koji relativno često 'nalijeću' na takve stvari, čisto zbog svoje npr. profesije, stila života i osobnih karakteristika.
Sorry - ne zna se. Društvo se stalno mijenja. Nekad se, primjerice, 'znalo' da je svaka žena drolja koja se seksa prije braka.Stitch » wrote:Ne raspravljamo o tome je li etički ubiti jednoga da bi spasio desetoricu. Raspravljamo o monogamiji, varanju i preljubu. Tu su stvari prilično čiste. Zna se što se smatra dobrim, a što lošim ponašanjem.
Svakodnevni život danas, i onaj u doba kraljice ViktorijeStitch » wrote:Pritom odmah ističem da govorim o "normalnim" situacijama. Varanje ima drugu konotaciju ako je jedan partner teško bolestan, u komi i slično. To su ekstremi, a ja se referiram na svakodnevni život.
Meni je nejasno kako možeš takve očito kulturološke štosove smatrati nečim 'čistim' (u tom filozofskom, tj. etičkom smislu).
BTW, ako nisi ubrao do sada - na toj psihološkoj, emocionalnoj razini i ja bih 'prevaru' doživio kao nešto 'loše'. Samo ne tvrdim da iz tog osjećaja slijedi neka 'etička istina'.
A razmišljaš li o budućnosti?karambol » wrote:Pa je, kad gledas sa strane lako pomislis da sam pjesnik banalnosti, ali sve sto sam napisao je neka istina kojoj dopustas da te drzi. I raduje. I s kojom se osjecas dobro.
Hm da, valjda razmišljaš, spomenuo si ono o 'razgovanju i kad budete starci'...
Enivej, meni je teško zamislit mentalno stanje u kojem mi se oči ne otkidaju za nekim zamamnim ženama. Vjerojatno ću biti i pohotni starac.
Pa lijepo je uzivati u ljepoti. Ne otkidaju mi oci na krasne zene, ali vidjeti lijepu zenu i diviti se njenoj skladnoj figuri najcesce ostaje na tom divljenju. Kao kad se divim nekoj strukturi oblaka u sumrak.
A razmišljaš li o budućnosti?![]()
Hm da, valjda razmišljaš, spomenuo si ono o 'razgovanju i kad budete starci'...
Enivej, meni je teško zamislit mentalno stanje u kojem mi se oči ne otkidaju za nekim zamamnim ženama. Vjerojatno ću biti i pohotni starac.
Tako se mogu diviti i njenom umu. Mogu uzivati pricati i dopisivati se, ali sve one "banalne" stvari koje sam naveo su ujedno i moja kocnica.
Ne kazem da tako mora biti ili da je tako ispravno. Kako kazes stavovi i tolerancija prema drugacijem se mijenjaju. Na osobnoj i drustvenoj razini. Mozda monogamija uskoro bude neprihvacena u drustvu ili sasvim odbacena kao vrijednost u braku.
Ahem.karambol » wrote:Pa lijepo je uzivati u ljepoti. Ne otkidaju mi oci na krasne zene, ali vidjeti lijepu zenu i diviti se njenoj skladnoj figuri najcesce ostaje na tom divljenju. Kao kad se divim nekoj strukturi oblaka u sumrak.
Only human.
Pa to i ja mogu.karambol » wrote:Tako se mogu diviti i njenom umu. Mogu uzivati pricati i dopisivati se, ali sve one "banalne" stvari koje sam naveo su ujedno i moja kocnica.
To sam jednom preporučio tati da pročita, stigao je do 4. stranice i rekao 'neću čitati takve stvari'.
... ali to neće na tebe imati utjecaja?karambol » wrote:Ne kazem da tako mora biti ili da je tako ispravno. Kako kazes stavovi i tolerancija prema drugacijem se mijenjaju. Na osobnoj i drustvenoj razini. Mozda monogamija uskoro bude neprihvacena u drustvu ili sasvim odbacena kao vrijednost u braku.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 650 times
- Been thanked: 1065 times
Ako misliš da je samo ljubomora posrijedi, grdno se varaš. Vidi se da ti je ljubav tek apstrakcija, racionalni koncept. No dobro, doći ćemo i do srži stvari.nodens » wrote:No, pa tako bi i muškarac mogao imati 'razumijevanja' za ženinu ljubomoru, a ne biti 'dužan' odbiti sve prilike za zabavu na koje naleti (ako naleti), samo zato što je s ovom prvom 'u vezi'.
Društvo? Zar govorim o društvu i moralu? Riječ je o konkretnoj osobi s kojom dijeliš stol, postelju i osjećaje, od ljubavi, povjerenja i poštovanja nadalje.nodens wrote:Društvo se stalno mijenja. Nekad se, primjerice, 'znalo' da je svaka žena drolja koja se seksa prije braka.(tj. da je to 'loše ponašanje')
Ne razumiješ. Ili se praviš da ne razumiješ. Nisam siguran što je posrijedi.nodens wrote:Svakodnevni život danas, i onaj u doba kraljice Viktorijeprilično je različit upravo po pitanjima koje ti ovdje proglašavaš 'čistima'.
Meni je nejasno kako možeš takve očito kulturološke štosove smatrati nečim 'čistim' (u tom filozofskom, tj. etičkom smislu).
Kultura je tu samo napola bitna, jer postoje dvije komponente: osnova koju ti daju prešutne društvene norme - to je taj moral koji spominješ - i nadogradnja koja proizlazi iz emotivne veze, a ja uglavnom govorim o potonjem. Ako ti je stalo do druge osobe i njene dobrobiti, onako ugrubo: do njezina zdravlja, sigurnosti, sreće i prosperiteta - nećeš činiti ništa što bi je ugrozilo, zar ne?
Aha, polako ti sviće. Sad samo nastavi u tom smjeru.nodens wrote:BTW, ako nisi ubrao do sada - na toj psihološkoj, emocionalnoj razini i ja bih 'prevaru' doživio kao nešto 'loše'. Samo ne tvrdim da iz tog osjećaja slijedi neka 'etička istina'.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 650 times
- Been thanked: 1065 times
Ne, prešli smo na teže gradivo. Obrađujemo ljubav. 
Potpisi su za budale.
Strogo uzev, nisam rekao da je 'samo' ljubomora posrijedi, nego sam ljubomoru spomenuo kao jedan tipičan problem.Stitch » wrote:Ako misliš da je samo ljubomora posrijedi, grdno se varaš. Vidi se da ti je ljubav tek apstrakcija, racionalni koncept. No dobro, doći ćemo i do srži stvari.
Ali nemam ništa protiv da mi nabrojiš i te ostale probleme osim ljubomore.
Također mi nije jasno na koju 'ljubav' ciljaš. Na sve vrste? Ili samo na eros. Imam i ja mamu, npr.
Kojoj konkretnoj osobi? Onoj koju si ostavio iako njoj to nije bilo drago?Stitch » wrote:Društvo? Zar govorim o društvu i moralu? Riječ je o konkretnoj osobi s kojom dijeliš stol, postelju i osjećaje, od ljubavi, povjerenja i poštovanja nadalje.
Pa ne, nije mi baš jasno.Stitch » wrote:Kultura je tu samo napola bitna, jer postoje dvije komponente: osnova koju ti daju prešutne društvene norme - to je taj moral koji spominješ - i nadogradnja koja proizlazi iz emotivne veze, a ja uglavnom govorim o potonjem. Ako ti je stalo do druge osobe i njene dobrobiti, onako ugrubo: do njezina zdravlja, sigurnosti, sreće i prosperiteta - nećeš činiti ništa što bi je ugrozilo, zar ne?
BTW, nije ovo moje mišljenje, nego je tako rekla ona neka žena (ne sjećam se je l' to bila emisija ili neki članak) koja dopušta svom mužu da se kreše i s drugim ženama. Nekad i utroje s njim i još jednom ženom.
Errr 'polako' mi sviće? Nisi me shvatio, meni je to oduvijek tako, a nije mi 'svanulo' evo prije 25 minuta.Stitch » wrote:Aha, polako ti sviće. Sad samo nastavi u tom smjeru.
Nisam čitao. Naći ću I pročitati.nodens » wrote:
Pa to i ja mogu.Nije međutim jasno kako od divljenja umu dođemo do jebanja.
Nije to bilo jasno ni Tolstoju, recimo. Nisi čitao 'Kreutzerovu sonatu', jelde da nisi?
To sam jednom preporučio tati da pročita, stigao je do 4. stranice i rekao 'neću čitati takve stvari'.![]()
Kako dođemo od divljenja umu do jebanja? Uglavnom jednostavno, ali ima mnoštvo razloga koje možemo klasificirati u komunikacijske nedostatke u vezi, u poštenje I objektivne te subjektivne procjene što u takvoj vezi ne štima.
Osim na osobnoj razini kojom sam procjenjuješ I odvajaš dobro I lose postoji I drugi oblik koji regulira dobro I lose u braku, a to je činjenica da je brak I građanskopravni ugovor koji je reguliran zakonom. Iako je taj zakon uglavnom rođen iz običaja koji su s vremenom kodificirani u pisani zakon tj. zakone.
... ali to neće na tebe imati utjecaja?A što veliš na Stitcheve tvrdnje da se to 'naprosto zna' (što je dobro tj. loše u tim međuljudsko-seksualnim odnosima)?
Meni se osobno to nikako ne sviđa. Brak je potpisani ugovor, a ljubav je nešto sasvim drugo. Moji se osjećaji prema Njoj ne bi promijenili da nema te zakonski regulirane zajednice. Ostali bi identični. Ono što nam svima treba je sloboda s kojom znamo što želimo I kojom umijemo hodati jer je to put koji prolazimo.
U takvoj slobodi meni je nezamislivo da zdrava, odrasla žena, puna života i strasti, mora zanijekati zahtjeve prirode, da mora podrediti svoju najjaču žudnju, potkopati svoje zdravlje i, eventualno, slomiti svoj duh kako bi se podredila zakonima prizašlima iz običaja. Brak je odavno prestao biti institucija kojom se stvara nuklearna obitelj, a brojne takve obitelji čine društvo I naciju.
Institucija braka ne štima. To je valjda svima jasno čim pogledaju statistike o brojnosti razvoda I učestalosti preljuba. Negdje sam pročitao da je preljub kao razlog za rastavu braka od početka dvadesetog stoljeća porastao za vise od 250 posto.
Htjedoh reći kako je procjena dobrog I lošeg u ljubavi jedno, a u braku je određena zakonima koji su, u najmanju ruku, diskutabilni jer su pisani kako bi imali funkciju državnog i crkvenog nadzora nad muškarcima i ženama.
Ok. Idealiziram I pišem na brzinu, ali odgovor na tvoje pitanje je slijedeće:
Ima utjecaja, dakako. Zbog toga što je volim prihvatio bih sve što nju čini zadovoljnom I sretnom.
da, protegnuo sam misao i na vezu dvoje ljudi, evo kako..nodens » wrote: ..
Njegov članak nije o vezi dvoje ljudi, nego pretpostavljam, općenito o 'uspjehu'. Ti si tu misao, čini se, protegnuo i na vezu dvoje ljudi - on je inače govorio o fotografiji.
Enivej, njegova teza 'stay on the fucking bus' je tipičan primjer ..
put, vrijeme..
ne radi se o tome da ostaješ po svaku cijenu u busu, nego ako želiš da odeš dalje, moraš biti u busu. bus koji je stalno u glibu neće daleko; ako mijenjaš buseve, stalno se vrtiš po predgrađima.. različitim, ali ipak predgrađima. kad naletiš na nekog s kim se, ajde da kažem najprostije - lijepo vozit, onda nema smisla izlazit iz busa.
nekome je predgrađe ok, nekome nije. meni nije. oduvijek sam želio dalje, van grada, ne znam kuda, ni ne mogu znat, al nije ni bitno..
sad sam već dugo na putu i grad je negdje iza. stvari su mnogo drugačije, ljepše, punije.. a bus se polako pretvara u ćilim, onaj leteći..
da ne kenjam dalje.
..bar ne o ovome
pristupati vezi, odnosima dvoje ljudi, logikom kres ne kres, dža bu, što ne bi onu sisatu, šta fali, ne fali.. ne ide to meni, nema tu mašte, ideje, duha.. nema magije. jebo to.
što se tiče fotografije, neki dan napisah kako sam čitajući te neke knjige o poznatim fotografima, njihovim radovima, itd. skužio kako su svi bili prilično usko fokusirani, ili na neki žanr, ili na neku temu, i sl.
gledao sam njihove fotografije i nije svaka radila za mene, ali dobar dio jeste a da ja baš i ne znam objasniti zašto. magija, jbga.
s druge strane imamo jednog kena rokvela koji se dugo vremena bavi fotografijom, i sve te njegove fotke su ok, fokusi, kontrasti, boje, bla bla, al džaba, nijedna mi ne radi. ok, čovjek se zapravo bavi marketingom, fotografiše sve i svašta, čak i podučava druge, al neće šale dobiti taj neki duh, ono nešto više.
poslije pročitane teorije busa, šta reć osim da se mota po predgrađu. meni ima smisla.
..a ima i njemu, jer magiju ni ne traži. no ima sve ostalo, od merca do ajfona 6+.
E, sad ti samo ostaje da objasniš zašto u tom busu ne možeš, primjerice, na nekoj stanici samo usput maznuti neki sočni sladoled i onda se vratiti u bus.Zmaj021 » wrote:da, protegnuo sam misao i na vezu dvoje ljudi, evo kako..
put, vrijeme..
ne radi se o tome da ostaješ po svaku cijenu u busu, nego ako želiš da odeš dalje, moraš biti u busu. bus koji je stalno u glibu neće daleko; ako mijenjaš buseve, stalno se vrtiš po predgrađima.. različitim, ali ipak predgrađima. kad naletiš na nekog s kim se, ajde da kažem najprostije - lijepo vozit, onda nema smisla izlazit iz busa.
nekome je predgrađe ok, nekome nije. meni nije. oduvijek sam želio dalje, van grada, ne znam kuda, ni ne mogu znat, al nije ni bitno..
sad sam već dugo na putu i grad je negdje iza. stvari su mnogo drugačije, ljepše, punije.. a bus se polako pretvara u ćilim, onaj leteći..
Jer o tome se radi, a ne o 'mijenjaju buseva'. Tj. to je ono što ja pitam. Tako je to npr. prikazano u 'Nepodnošljivoj lakoći postojanja'.
No, to je samo 'tehničko' pitanje, koje me tek ovlaš zanima. Ono što me više zanima jest - a kamo zapravo taj bus vodi?
Koje magije.Zmaj021 » wrote:pristupati vezi, odnosima dvoje ljudi, logikom kres ne kres, dža bu, što ne bi onu sisatu, šta fali, ne fali.. ne ide to meni, nema tu mašte, ideje, duha.. nema magije. jebo to.
A ako seks nije uopće osobito bitan, kao što bi se moglo zaključit iz nečijih upisa - pa onda pogotovo nije jasno u čemu je problem s izletima sa strane. To kao da tvrdiš da sladoled nije posebno bitan element u životu - ali svejedno inzistiraš na tome da NIKAD ne poližeš nijedan nebitni sladoled negdje drugdje, osim u slastičarnici svoje mame.
Sve je to u redu, tj. to funkcionira upravo zato što se ne drže svi fotografi Arnove logike. Kad bi se svi držali, opet bi samo jedan manji postotak njih bio 'poznat' jer je to logička nužnost, a logika je puno yebenija stvar od nečijih 'mudrih' savjeta.Zmaj021 » wrote:što se tiče fotografije, neki dan napisah kako sam čitajući te neke knjige o poznatim fotografima, njihovim radovima, itd. skužio kako su svi bili prilično usko fokusirani, ili na neki žanr, ili na neku temu, i sl.
Nije samo seks. Seks je bitan, ali nije jedino što definira "naročiti" odnos dvoje ljudi.nodens » wrote:
Koje magije.Sad će me netko opet poklopiti da sam opsjednut seksom
no činjenica jest da je upravo seks ono što 'definira' taj naročiti odnos na kojeg tu gore vjerojatno ciljaš.
Veliki dio definicije zauzima I jest, ali u samom prakticiranju jebanja s nekim napaljujućim u svrhu pražnjenja jaja ili smirivanja adrenalinskog napona među nogama nije dio te definicije već neke druge.
-
ostruznicagornja
Pa jedan od razloga je i što se može desiti da bus ode, figurativno rečeno. Evo odje iz arhiva primjer dje je žena "otumarala" od muža zbog nečega, možda je otišao čovjek na sladoled to nije poznato, a nije poznato ni je li se vratila do ovog roka koji je postavio, a ostavio joj je pošten rok zaista:E, sad ti samo ostaje da objasniš zašto u tom busu ne možeš, primjerice, na nekoj stanici samo usput maznuti neki sočni sladoled i onda se vratiti u bus.
A onda može bus i da ne ode i da to bude problem kao u onoj priči Laneta Gutovića, kad je bio student. Popio par jogurta i požurio da uhvati autobus i u autobusu mu se to sve uzbućka i kad više nije mogao da izdrži veli šoferu da zaustavi da izadje, nedje na Novom Beogradu, kad je NBG bio velika livada. Kad je završio sa velikom nuždom, okrene se kad čeka ga autobus, šofer pošteno sačekao da završi.
To sad nije problem seksualne prirode ali jeste neprijatno.
-
ostruznicagornja
Kad sam procitao naslov pomislio sam da ces da prosiris pricu na seksualna pomagala pa je li se i to ono racuna kao faul u vezi. Vjerovatno da muskarcu moze povrijediti osjecanja ako zenu zatekne kako uziva sa superbrzim Yamahinim modelom X300 Aqua. Meni nebi bilo svejedno
ništa nije faul per se. ..u idealnom slučaju.ostruznicagornja wrote:Kad sam procitao naslov pomislio sam da ces da prosiris pricu na seksualna pomagala pa je li se i to ono racuna kao faul u vezi. Vjerovatno da muskarcu moze povrijediti osjecanja ako zenu zatekne kako uziva sa superbrzim Yamahinim modelom X300 Aqua. Meni nebi bilo svejedno
..faul su stvari koje narušavaju povjerenje, bliskost.
sport.. mada mi se čini malo bezze, jer svi šutaju u isti gol.nodens wrote:Tehnologija čini monogamiju još težom nego što je prirodno... 5 Tinderellas u 8 dana, respect.
ono, ako je svima fol bit sa što više ljudi, onda će s vremenom svi uspjeti u tom nekom svom krugu.. promašio sam sport, izgleda da je trkanje.
..a unda wrote: ..misao.
aj malo više.
O cemu se sada ovdje raspravlja 
Jeli jos uvik na repertoaru zagovaranje sexa s vise picaka od strane forumasa koji nije pojeba jos ni jednu, i zagovaranje sexa samo sa zakonitom od strane forumasa koji znaju da ih citaju uvazene gospoje s ovog foruma
Jeli jos uvik na repertoaru zagovaranje sexa s vise picaka od strane forumasa koji nije pojeba jos ni jednu, i zagovaranje sexa samo sa zakonitom od strane forumasa koji znaju da ih citaju uvazene gospoje s ovog foruma
Paaaa...recimo da tako vidis stvari. Ok.miky0 » wrote:O cemu se sada ovdje raspravlja
Jedino nisi pobrojao frajere koji skrivaju svoja muda od zivotnih druzica.
-
- Information
-