..amo danas i sutra pogodit 10 parova na kladi..

Svi smo mi izbornici
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Sep 2015, 23:11

Zmaj021 » wrote:чиме ћеш се частит? (признај) :Д
..kako cime? pa cime treba. :D

ali, o tom po tom. treba se ovo obrnut jos jedno dvajst puta, jos jedno dvajst puta za redom pogodit po dva tri para..:D

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Sep 2015, 23:13

..a unda » wrote: ..koga? kad? u cemu? :kokice:
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=840216
Česi uraganski krenuli i pomeli nemoćnu
Estoniju
;)
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:14

Zmaj021 » wrote:како швајцарци окренуше..
ma jes vidio ti, u deset minuta i aj ca. dva gola im uvalio fetivi svicarac te autohtoni alpski jodler.. josip drmic. :D
MightyMe

Post 05 Sep 2015, 23:16

..a unda » wrote: ..a jecam, jecam necto. dba luda listica i jedan zixeracki.. :D
Hahahah! :rofl:
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:21

bit ce onda i hrvatska tukla norvesku, jel tako? u biatlonu. :kokice:
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:31

..dajte, neozbiljni ste, a frka je. sutra trebam stavit ovih pet i po kuna na..koga, sta?

island mi je jedino nekako siguran, ali barem jos jedan par, ako ne dva. italija da nece izgubit, ali mali je koeficijent. mozda jos da vels nece izgubit, ali sa velsanima se nikad ne zna.
to je takva ekipa da najprije moras znat kolko su pive prije popili, pa kad to doznas da su se nalokali pive, onda mogu ili ic igrat balun i izgubit hametice od san marina donjeg ili davat imena selima poput.. Llanfair­pwllgwyngyll­gogery­chwyrn­drobwll­llan­tysilio­gogo­goch
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 05 Sep 2015, 23:33

odigraj na noleta.. 1.04 kvota. kamenčić po kamenčić :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:36

Zmaj021 » wrote:odigraj na noleta.. 1.04 kvota. kamenčić po kamenčić :D
koji sad nole? nole il hole? :D

malo je 1.04. i jos tenis? jel to tenis? nista ispod 1.07, a tolko daju 1x na italiju.

italija 1X - 1,07
vels 1X - 1,20
island 1 - 1.30

ukupno - 1,66

na pet i po kuna to mos dobit 8,36 a otelis se za te tri kune, a osim toga vels mi je jako klimav, a i italija mi nije bas ono, jel..padnu u mediteransku depresiju, popijuslucajno jedan gol na pocetku i aj onda do kraja utakmice muljaj sam sebi kroz noge balun.. mislim, ne mora ovo uopce proc.
mozda samo da stavim sve samo na island, pa sta bude. :D
Zmaj021

Post 05 Sep 2015, 23:38

neam ćirilicu na kompu :D

moš i na rođu, komotno..
Zmaj021

Post 05 Sep 2015, 23:43

spustili kvotu na 1.02

bez obzira.. :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:48

Zmaj021 » wrote:neam ćirilicu na kompu :D

moš i na rođu, komotno..
ma ko je nole? i ko je rodjo? :D

jel to tenis? tenis mi je malo frkovit. nema u tenisu nerijeseno. ili ili. :D
treba to pratit, jel zemlja, jel trava, jel tvrdo, jel meko, kakav je ko u formi, a ne da mi se to.
evo, ako znas koga da bi trebao sigurno tuc, a da nije bio na nekoj operaciji ili da nece predat mec, a da je koef 1, 20, stavljam.. :D
Zmaj021

Post 05 Sep 2015, 23:53

nije bitna podloga.. ova dvojica su apsolutni favoriti do polufinala.

..prije će miki platit porez, nego što će oni puć. pa ti vidi. :D
Zmaj021

Post 05 Sep 2015, 23:55

nego, otkud opet na kladžu? nisu valjda masline zakazale? :D
..a unda
Undaminator

Post 05 Sep 2015, 23:57

Zmaj021 » wrote:nije bitna podloga.. ova dvojica su apsolutni favoriti do polufinala.

..prije će miki platit porez, nego što će oni puć. pa ti vidi. :D
ok, pratit cu ih. ali koga, ko je nole, ko je rodjo? :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 00:00

..a unda » wrote: ok, pratit cu ih. ali koga, ko je nole, ko je rodjo? :D
otvori frižider i naletićeš na njih :D

đoković i federer. i dalje ne vjerujem da si ozbiljan.. :D
..a unda
Undaminator

Post 06 Sep 2015, 00:04

Zmaj021 » wrote:nego, otkud opet na kladžu? nisu valjda masline zakazale? :D
..zakazale, zakazale. tek za dvije godine ce ih valjda nesto bit. ono za deset, petnajst litara ulja. :D

nije dobro, zmaju, nije. gle, ovo je taktika. pocnes sa dvije kune i vrtis ih po keficijentu cca 1.5-2, maksimum. za deset dana dodjes do jedno tristo kuna i onda tih tristo stalno iste vrtis po tom koeficijentu i samo svaki dan, opa, sto pedest kn stavis u dzep. i tako jedno dvije godine dok se ne rijesim obaveza.. :D :D

jedini problem je sto ne smijes nikako past, jer onda sve moras opet ispocetka. ono dvije kune, pa cetri, pa osam.. :facepalm: :D
..a unda
Undaminator

Post 06 Sep 2015, 00:05

Zmaj021 » wrote:
otvori frižider i naletićeš na njih :D

đoković i federer. i dalje ne vjerujem da si ozbiljan.. :D
..ma znam da mi je bilo poznato, ali malo su mi ispali iz vida, ne pratim bas. :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 00:08

..a unda wrote: ..zakazale, zakazale. tek za dvije godine ce ih valjda nesto bit. ono za deset, petnajst litara ulja. :D

nije dobro, zmaju, nije. gle, ovo je taktika. pocnes sa dvije kune i vrtis ih po keficijentu cca 1.5-2, maksimum. za deset dana dodjes do jedno tristo kuna i onda tih tristo stalno iste vrtis po tom koeficijentu i samo svaki dan, opa, sto pedest kn stavis u dzep. i tako jedno dvije godine dok se ne rijesim obaveza.. :D :D

jedini problem je sto ne smijes nikako past, jer onda sve moras opet ispocetka. ono dvije kune, pa cetri, pa osam.. :facepalm: :D
kako ide to s maslinama? kako za dvije godine? koliko treba maslina za kilo ulja? jel sam gazaš?

..i kad napraviš ulje, jel to isključivo za prodaju? :D

nije ti loš plan..
..a unda
Undaminator

Post 06 Sep 2015, 00:24

Zmaj021 » wrote:
kako ide to s maslinama? kako za dvije godine? koliko treba maslina za kilo ulja? jel sam gazaš?

..i kad napraviš ulje, jel to isključivo za prodaju? :D

nije ti loš plan..
ma lani ih je pojelo. neke musice, baje, zuje. pa sam ja to sisa, striga, lijecio, prskao, kopao, okopavao.. ali izgleda, uzalud, jer opet nisu nesto bas.. nece ih bes nesto bit ni ove godine. a tu su i macke i jos neke mreze da one ne pobjegnu, pa kad se to sve skupa sabere, ajme.
sad, ove godine ce bit sta ce bit i negdje tamo u jedanajsti mjesec cu ih dobro posisat i sve sta treba i onda, tek ce drugu godinu valjda dat neki bolji plod. valjda, na znam. pretpostavljam da ce tako bit.

kolko treba maslina. kako kome. nekima treba za litru ulja dva kila maslina. :D
valjda oko desetak kila maslina treba za litru. koji put vise, koji put manje. jedne godine mi je ispalo ispod sedam kila za litru, ma cak i vise mislim, ali izgleda da je to neka sorta, ne znam, neke cudne talijanke, sitne, nema ih sta vidjet, a daju puno ulja. svaki put kad dodjem u uljaru, svi gledaju te masline, malo ih je u ovom kraju koliko sam uspio primjetit.

a to za dvije godine, kad naraste ona grana, grancica, tek drugu godinu daje pravi plod. :kokice:
ma kakva prodaja, nema tog ulja puno. ali gust ih je brat. tj nekako i nije bas lako, tj zna bit ili kisa ili hladno, ali jednom kad krenes, ono, pravi pravcati zen. jos kad ti macks neka skoci na glavu dok beres, pravi zen s mackom na glavi. ti visis na grani, macka ti visi na glavi, pa jes ikad vidio ista slicno? :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 00:33

čije ulje valja? šta uopšte određuje kvalitet ulja? de me nauči, ako možeš ikako. :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 00:38

..a unda » wrote: ma kakva prodaja, nema tog ulja puno. ali gust ih je brat. tj nekako i nije bas lako, tj zna bit ili kisa ili hladno, ali jednom kad krenes, ono, pravi pravcati zen. jos kad ti macks neka skoci na glavu dok beres, pravi zen s mackom na glavi. ti visis na grani, macka ti visi na glavi, pa jes ikad vidio ista slicno? :D
u novembru se beru? neam ja pojma..

gušt je brat.. mi imamo trešnju, dunju, par krušaka, lješnike i orahe.. sove, takođe, al njih ne beremo :D

najčešće beremo s roštilja.. :D
..a unda
Undaminator

Post 06 Sep 2015, 00:59

Zmaj021 » wrote:čije ulje valja? šta uopšte određuje kvalitet ulja? de me nauči, ako možeš ikako. :D
.a mogu te naucit, mogu te naucit ono sto ja znam, a ne znam bas nesto.. :D

kako mislis.. cije valja? valja svacije ako je plod zdrav, cist i ako ne stoji puno od kad ga se ubere pa do uljare. kazu da je bolje masline sto prije odnijet u uljaru, sto prije to bolje.
pocnu se brat negdje sredinom desetog mjeseca.
neko ko ima puno malsina, bere ih do ko zna kad, do nove godine, pa i dalje.

a to te kiseline, hladna presanja, ova ona, ma sto se mene tice, to su sve pizdarije. to se izmistificiralo do besvijesti. vidis odmah po okusu, boji, kakvo je ulje. jedno je onakvo, drogo ovakvo, jedno jace miris, drugo slabije, jednom je okus onakav, drogom ovakav, ali odmah se to osjeti jel valja ili ne, samo je pitanje kakvo ti se svidja, a sve je to dobro.
mislim, citave civilizacije su nastale na maslini, e a danas kao nemas tri skenera i ako ne radis po matrici onda ne valja.
mislim, sve zavisi, od tla, godine, vremena, nikada nije plod svake godine isti, niti ulje, ni kvaliteta, ni kolicina.
to, ono, spada u stohasticka ta neka kretanja, a mi bi htjeli imat za sve certifikat i policu osiguranja.
ne znam, svakakve masline sam brao, svakakva ulja probavao, od toskane pa do citavog skoro ovdje jadrana i meni je je moje ulje uglavnom najbolje. :D
navikao sam na njega, znam sta sam brao, kako, kad, nema nekih kemija teskih, a za bilo cije drugo ulje, moze on meni pricat svasta, a ko zna sta je to i jel to on brao ili skupljao s poda nakon deset dana.. :D

znas kako soltanin bere masline? ide jedan covjek, oda po solti i vidi soltanina kako sjedi na zemlji, naslonjen ledjimana maslinu. i ono, spava, kunja, fjaka, jel. pita ga ovaj covjek, ono, sta radi, spava, sta li?
soltanin mu kaze. pa il ne vidis da berem masline.
- pa kako ih beres kad sjedis tu ispod nje.
- a e, sjedim i cekam da zapuse vjetar.
- i sta kad zapuse?
- onda vjetar to tamo gore u maslini uskomesa i masline padnu na pod i ja ih pokupim.
- a sta ako vjetar ne zapuse?
- e, onda ove godine nije rodilo. :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 01:22

kužim, al industrija je to. ovdje imam izbor od nekoliko proizvođača i to je to. cijene su od 5 do 10 eur/l i haj ti sad. gledao sam malo i vani, i tamo na etiketama uglavnom nema podataka kojih ovdje ima.. zašto je to tako, neam pojma. tj. nazirem.. :D ovdje može pisat šta hoće, a vani će to neko provjerit, pa može bit belaja.

ništa, kupovaću organsko, da bar nije hemijom zatrovano.. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 06 Sep 2015, 01:44

Zmaj021 » wrote:kužim, al industrija je to. ovdje imam izbor od nekoliko proizvođača i to je to. cijene su od 5 do 10 eur/l i haj ti sad. gledao sam malo i vani, i tamo na etiketama uglavnom nema podataka kojih ovdje ima.. zašto je to tako, neam pojma. tj. nazirem.. :D ovdje može pisat šta hoće, a vani će to neko provjerit, pa može bit belaja.

ništa, kupovaću organsko, da bar nije hemijom zatrovano.. :ne zna:
..ma znam da je industrija, sve ok, ali je i trgovina, a od rima je jos poznato.. caveat emptor. :D
i ovdje je bilo i jos sigurno ima toga d aje na deklaraciji jedno, a daj e sadrzaj na koji se ta deklaracija odnosi, drugo.
i sta? nista. ko ce to sve provjeravat, nema tih inspekcija koje ce sve to pokrit. a ako i neka inspekcija nekako napbasa na nesto, kolicine i kolicine su se vec prodale, citva ta jedna tura takva koja je pustena u prodaju. profit se vec ostvario i onda taj prodavac, proizvodjac, sta li je, kaze..je, zajebo sam, sve po zakonu, kaznite me.. plati pausalno neki kaznu i ide se dalje.
svakakvih sam se prica naslusao, od toga da nase eke uljare kupuju talijansko pa to onda prodaju pod dalmacija kakva je nekada bila, pa do oridjiji talijanskih toskanskih ekstra verdzineza, a masline iz libije, alzira..a sve ima one eu certifikate, iso i aj ti sad znaj sta kupujes.
ali, jos uvijek, nije u tome problem. maslina ko maslina. sta ima veze odakle je ako je zdrava i ako je ulje zdravo, tj ako sa istu ili slicnu neku kvalitetu ulja, placam to neko alzirsko u pola cijene, pa zasto ne bih onda to ulje trosio? mislim, koja je razlika, sve je to mediteran.
a opet, ako te idu zajebat tako da ne znas sta je sto i odakle, odmah pocnes sumnjat dokle sve to ide i kolko ustvari u tom ekstra verdzine ima strojnog ulja sae 15-40, koje je sluzilo za hladjenje jednog od pogona u fukusimi.. :D
mislim, neka kazu, masline dobre, normalne, zdrave, jeftino kupljeno dvajst vagona iz alzira, presane na siciliji, ako kupis kontejner cijena ti je po litri euro dva, pa eto, ti sad kupuj, ne kupuj, djoraj, trguj, prodaji litru po tri, pet eura, kako oces.. mislim, sta ima veze odakle su masline, ako su ok i ako je ulje ok.. :D
Zmaj021

Post 06 Sep 2015, 02:14

tako je za sve, pogotovo na ovim prostorima. počevši od štetne ambalaže..

neš kontam da je najbolje stalno mijenjat marke proizvoda.. bolje se trovat različitim otrovima pomalo, nego jednim istim u većoj količini. :D
:facepalm:
  • Information