..kako cime? pa cime treba.Zmaj021 » wrote:чиме ћеш се частит? (признај) :Д
ali, o tom po tom. treba se ovo obrnut jos jedno dvajst puta, jos jedno dvajst puta za redom pogodit po dva tri para..
http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=840216..a unda » wrote: ..koga? kad? u cemu?
Česi uraganski krenuli i pomeli nemoćnu
Estoniju
koji sad nole? nole il hole?Zmaj021 » wrote:odigraj na noleta.. 1.04 kvota. kamenčić po kamenčić
ma ko je nole? i ko je rodjo?
otvori frižider i naletićeš na njih..a unda » wrote: ok, pratit cu ih. ali koga, ko je nole, ko je rodjo?
..zakazale, zakazale. tek za dvije godine ce ih valjda nesto bit. ono za deset, petnajst litara ulja.Zmaj021 » wrote:nego, otkud opet na kladžu? nisu valjda masline zakazale?
kako ide to s maslinama? kako za dvije godine? koliko treba maslina za kilo ulja? jel sam gazaš?..a unda wrote: ..zakazale, zakazale. tek za dvije godine ce ih valjda nesto bit. ono za deset, petnajst litara ulja.
nije dobro, zmaju, nije. gle, ovo je taktika. pocnes sa dvije kune i vrtis ih po keficijentu cca 1.5-2, maksimum. za deset dana dodjes do jedno tristo kuna i onda tih tristo stalno iste vrtis po tom koeficijentu i samo svaki dan, opa, sto pedest kn stavis u dzep. i tako jedno dvije godine dok se ne rijesim obaveza..![]()
jedini problem je sto ne smijes nikako past, jer onda sve moras opet ispocetka. ono dvije kune, pa cetri, pa osam..![]()
ma lani ih je pojelo. neke musice, baje, zuje. pa sam ja to sisa, striga, lijecio, prskao, kopao, okopavao.. ali izgleda, uzalud, jer opet nisu nesto bas.. nece ih bes nesto bit ni ove godine. a tu su i macke i jos neke mreze da one ne pobjegnu, pa kad se to sve skupa sabere, ajme.Zmaj021 » wrote:
kako ide to s maslinama? kako za dvije godine? koliko treba maslina za kilo ulja? jel sam gazaš?
..i kad napraviš ulje, jel to isključivo za prodaju?
nije ti loš plan..
u novembru se beru? neam ja pojma....a unda » wrote: ma kakva prodaja, nema tog ulja puno. ali gust ih je brat. tj nekako i nije bas lako, tj zna bit ili kisa ili hladno, ali jednom kad krenes, ono, pravi pravcati zen. jos kad ti macks neka skoci na glavu dok beres, pravi zen s mackom na glavi. ti visis na grani, macka ti visi na glavi, pa jes ikad vidio ista slicno?
.a mogu te naucit, mogu te naucit ono sto ja znam, a ne znam bas nesto..Zmaj021 » wrote:čije ulje valja? šta uopšte određuje kvalitet ulja? de me nauči, ako možeš ikako.
..ma znam da je industrija, sve ok, ali je i trgovina, a od rima je jos poznato.. caveat emptor.Zmaj021 » wrote:kužim, al industrija je to. ovdje imam izbor od nekoliko proizvođača i to je to. cijene su od 5 do 10 eur/l i haj ti sad. gledao sam malo i vani, i tamo na etiketama uglavnom nema podataka kojih ovdje ima.. zašto je to tako, neam pojma. tj. nazirem..ovdje može pisat šta hoće, a vani će to neko provjerit, pa može bit belaja.
ništa, kupovaću organsko, da bar nije hemijom zatrovano..
Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests