Imigranti
Sto s njima?
Jeli ko zna di su zapeli? Mislim, kako ne rade pritisak na nasu granicu?
Jeli ko zna di su zapeli? Mislim, kako ne rade pritisak na nasu granicu?
nije mi jasno zasto evropa mora da primi te ljude, razmijem zasto je primala izbjeglice sa ovih podrucja u toku rata. ima sasvim dovoljno zemalja koje nisu pogodjene ratom, koje su stabilne i bogate i u africi, zasto ih one ne ne prime? koliko ce ih amerika primiti 
- Nenia Salonitana
gradnja nove džamije?Leteća » wrote:Imigranti su već izazvali nerede na žk i pžk. Što nam tek slijedi?
valjda se vecina tako i probije na vlast, prvo na forumu u moderatore a onda ko zna gdje ce ti biti krajLeteća » wrote:Grozna sam. Koristim humanitarnu krizu za vlastiti probitak na vlast. Mogla bi ja u politiku, jelda?
moj glas bi imala sigurno
ja po onome tamo ispadam zatucan i nedemokratican
- Nenia Salonitana
ironično što će nam povećanjem broja stanovnika opasti potrošnja wc papira po glavi stanovnika.

- Nenia Salonitana
pogledala sam snimke. 
odbacivši svu paranoju pri pogledu na većinski muškarce u naponu snage mogu samo reći blago europi koja će možda morati integrirati te barbarine u svoje društvo.
svaki od njih ostavlja iza sebe barem nekog svog slabijeg u zaraćenoj zemlji. tetku, sestru, djeda, ženu, curu, dijete, ujaka, babu, prijatelja.
rekla bih štakori prvi napuštaju brod koji tone i spašavaju vlastitu guzicu, ali bila bi to uvreda za te lijepe, čiste životinjice koje pomažu svom drugu u nevolji.
link na znanstveni članak.
https://www.youtube.com/watch?v=hi1rOTSNojY
http://link.springer.com/article/10.100 ... 015-0872-2
odbacivši svu paranoju pri pogledu na većinski muškarce u naponu snage mogu samo reći blago europi koja će možda morati integrirati te barbarine u svoje društvo.
rekla bih štakori prvi napuštaju brod koji tone i spašavaju vlastitu guzicu, ali bila bi to uvreda za te lijepe, čiste životinjice koje pomažu svom drugu u nevolji.
link na znanstveni članak.
https://www.youtube.com/watch?v=hi1rOTSNojY
http://link.springer.com/article/10.100 ... 015-0872-2
- Nenia Salonitana
od svih ljudi koji o ovoj temi pišu na f.hru potpisujem Ega. 
- Nenia Salonitana
Ide mi stravično na milokliz ova teza da je sranje s imigrantima problem liberala. E jebeno nije. To je problem akomodacionističke politički korektne politike soft ljevičara koja s idejom liberalizma osim eventualno na papiru veze nema.
Ljudi koji iskreno drže do ideje slobodnog društva i te kako negoduju popuštanju pred primitivčinama s očitom ambicijom da uspostave vladavinu svojih vjerskih zakona na našem tlu. Nažalost militantni liberalizam još se nije iskristalizirao kao politička opcija, ali u situaciji kada smo razapeti između lijevih mlakonja koji prstom nebi mrdnuli dok se po EU otvaraju šerijatski sudovi i desnih radikala koji bi od Europe napravili svoju vlastitu vjersku državu, samo je pitanje kada će se takva treća opcija pojaviti.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5524 ... tcount=183
Ljudi koji iskreno drže do ideje slobodnog društva i te kako negoduju popuštanju pred primitivčinama s očitom ambicijom da uspostave vladavinu svojih vjerskih zakona na našem tlu. Nažalost militantni liberalizam još se nije iskristalizirao kao politička opcija, ali u situaciji kada smo razapeti između lijevih mlakonja koji prstom nebi mrdnuli dok se po EU otvaraju šerijatski sudovi i desnih radikala koji bi od Europe napravili svoju vlastitu vjersku državu, samo je pitanje kada će se takva treća opcija pojaviti.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5524 ... tcount=183
Sto kazete na to kako veleizdajnicki politicari pripremaju narod kako je dobro sta imigranti dolaze i da ne bi bilo lijepo palicama po njima kako zoki veli (ok, s tim se slazem cak i ja, pogotovo ne ni po djeci a ni po zenama)?
Mislim, za koju picku materinu mi moramo skupljat govna koja su zasrali ameri, englezi i francuzi
Mislim, za koju picku materinu mi moramo skupljat govna koja su zasrali ameri, englezi i francuzi
- Nenia Salonitana
i ja se slažem sa stavovima onih koji su se drznuli propitivati nelogičnosti.dexter » wrote:odlicno napisano, ima ih jos sa cijim stavovima tamo se slazem. mozda ce biti licemjerno od mene ali obicno su to stavovi onih koji ne gledaju bas blagonaklono na ove sto dolaze.
- Nenia Salonitana
zoka mora dobiti izbore. ne želi se zamjeriti kvaziliberalima.miky0 » wrote:Sto kazete na to kako veleizdajnicki politicari pripremaju narod kako je dobro sta imigranti dolaze i da ne bi bilo lijepo palicama po njima kako zoki veli (ok, s tim se slazem cak i ja, pogotovo ne ni po djeci a ni po zenama)?
bez brige da im se iskreno raduje.
Ovo je najbolje od zivog zida ikada 
Izbjegličku krizu, odnosno navalu državljana Sirije,
Iraka, Afganistana i Libije prema Europskoj uniji nije
moguće riješiti bez okončanja rata na tim
prostorima. Samo sirijskih izbjeglica u Turskoj je 1,7
milijuna, u Libanonu 1,2 milijuna, a u Jordanu
600.000. Baveći se samo posljedicama, a ne i uzrokom,
problem tih izbjeglica neće biti riješen sve dok se ne
okonča rat na tim prostorima.
Naša vlada kao produžena ruka američke vlade i NATO
saveza, umjesto da pomaže sirijskoj i iračkoj vladi u
suzbijanju džihadističke pobune slala je oružje
islamistima koji sada s Hrvatskim oružjem ubijaju
građane Sirije i Iraka. Iako se u medijima sugerira da
se na tim prostorima odvija građanski rat, činjenice nas
upućuju na suprotno. Naime, građanski rat je oružana
borba suprotstavljenih društvenih grupa unutar iste
države, rat u Siriji to nije. Deseci tisuća džihadista iz
80 zemalja svijeta, financirani i naoružani iz vana bore
se protiv vlade u Damasku. Jedino što spaja njih i
američku, te saudijsku vladu jest zajednički neprijatelj –
Bashar al Assad. S ciljem da njega svrgnu s vlasti
Amerika i njeni zaljevski vazali odlučili su se udružiti i
sa samim vragom, kao što su prethodno učinili i u
Afganistanu kada su podupirali Talibane i Osamu bin
Ladena s ciljem rušenja ljevičarske vlade u Kabulu. Na
taj način stvoren je ISIL, kao što je prije njega stvorena
i Al Qaida.
U toj globalnoj političkoj igri, Hrvatska se naprosto
našla na krivoj strani, da se Vesnu Pusić, Kolindu,
Milanovića i Karamarka kojim slučajem vremenskom
mašinom vrati u prošlost i stavi ih se u poziciju vlasti,
oni bi kao i danas podupirali američke interese i držali
američku stranu u vijetnamskom, afganistanskom ili
bilo kojem drugom ratu na svijetu kojeg Amerikanci
posredno ili neposredno vode. Ne zato jer je američka
vlada u pravu, već zato jer su oni njihove marionete.
Samim time, Hrvatska snosi i suodgovornost za
izbjegličku krizu koja potresa cijelu Europu. Ta kriza
rezultat je četIri američke vojne intervencije, prvo
posredne (talibanske), pa neposredne (NATO) invazije
na Afganistan, vojne agresije na Irak pod lažnim
optužbama da Irak ima oružje za masovno uništenje,
potom posredne invazije na Siriju (putem džihadista iz
80 zemlja), te u konačnici NATO invazije na Libiju
kojom je svrgnut Moamer el Gaddafi, te islamisti
dovedeni na vlast. Prihvačajući američku, tj. NATO
politiku kao svoju vlastitu Hrvatska je učinila veliku
političku pogrešku čije posljedice svakim danom
postaju sve očitije, a reflektiraju se u kolonama ljudi
koji bježe od rata i traže utočište u Europi.
Tek razumijevajući te činjenice možemo napraviti korak
prema rješavanju problema . Dakle, ono što Živi zid
traži jest da Hrvatska prestane sa sluganskom politikom
spram SAD-a, te da počne gledati na svoje umjesto na
tuđe interese. Od američkih ratova mi nemamo nikakve
koristi pa u njima ne bi trebali ni sudjelovati. Samim
time, tražimo da se hrvatski vojnici povuku iz
Afganistana, te da umjesto polja maka u Afganistanu
čuvaju granice naše zemlje. Druga, ne manje važna
stvar jest da Hrvatska mora biti neutralna zemlja, a ne
dio NATO saveza koji je sve samo ne obrambeni savez.
Sada dolazimo do pitanja izbjeglica, smatramo da bi
najviše izbjeglica trebali prihvatiti oni koji su tu krizu i
izazvali, a to su SAD i Velika Britanija.
Hrvatska može primati izbjeglice , ali samo u malom
broju jer ne postoje kapaciteti za njihovo zbrinjavanje.
Naša vlada nije u stanju brinuti ni za vlastite građane
koje na dnevnoj bazi izbacuje iz domova, te im iskapča
vodu i struju, pa je samim time nejasno kako bi mogla
brinuti za tisuće ljudi iz drugih zemalja. Ako Vlada pak
odluči stranim državljanima dati krov nad glavom,
struju, vodu i hranu, tražimo da se to pravo protegne i
na naše vlastite državljane kojima je to pravo trenutno
uskraćeno. Također, izbjeglice koje primimo moraju
biti smještene u izbjegličke kampove , kao što su
izbjeglice smještene i u Turskoj, Libanonu ili Jordanu
jer ukoliko budu razmještene po naseljenim mjestima,
biti će integrirane u društvo i teško će ih se moći
vratiti nazad jednom kada rat prođe. Iako SDP-ova
vlada “velikodušno” nudi da će zbrinuti 500 izbjeglica iz
ratom pogođenih zemalja, mi u Živom zidu smatramo
da Hrvatska može primiti duplo više izbjeglica, tj.
tisuću. Sav višak izbjeglica mora biti vraćen nazad u
susjednu zemlju odakle su došle jer će u suprotnom
naši gradovi biti preplavljeni ljudima koji će spavati po
ulicama i parkovima.
Što se tiče prozivki da takva politika nije dovoljno
“humana”, mi se slažemo, ali smatramo da bi apele za
humanost trebalo prosljediti američkom
veleposlanstvu u Zagrebu, ulica Thomasa
Jeffersona 2, 10010 Zagreb . Naime, upravo američka
vlada svojim ratovima pretvara te ljude u izbjeglice, a
pritom ih odbija primiti jednom kada usljed ratnih
stradanja ti isti ljudi ostanu bez krova nad glavom.
Jedino što Hrvatska vlada može i treba pružiti “višku”
izbjeglica je preko-oceanski prijevoz do Amerike. Ako je
američka vlada voljna njih primiti, mi ćemo ih biti
voljni prevesti do tamo.
- Nenia Salonitana
ovo je isto dobar post.
Cpt Magico kaže
Zašto bi se trsili? Zbog ateističkog manipuliranja kršćanskim naukom? Imaš li ti ikakvog pojma kako svi ti jadni ilegalni ekonomski migranti tretiraju kršćane u svojim matičnim zemljama? Pustimo sada ISIL po stranu. Kršćani su na rubu istrebljenja upravo zahvaljujući mindsetu koji propagira islam u muslimanskim zemljama. Muslimani su bacali kršćane s imigrantskih brodova, a ti mantraš o nekom zbrinjavanju u okviru katoličkih crkvi? Di su oni multikulturalni borci za ljudska prava? Nek ih oni zbrinu. Ili još bolje, grad Rijeka u kojoj se nalazi Islamski centar i ogromna džamija najveća u ovom dijelu Europe. Katolici nemaju razloga primati u svoje okruženje one koji ih smatraju nevjernicima nevrijednih života. A ovo nisu izbjeglice nego ilegalni ekonomski migranti iz različitih dijelova svijeta pretežito muslimanske vjeroispovijesti koji samo koriste gužvu. Izbjeglice su u izbjegličkim kampovima u prvim susjednim zemljama. Ovu masu ljudi nitko ne kontrolira upravo zbog terora multikulturalizma kojem svjedočimo i na ovom forumu, a za boleštine, slijepe putnike i teroriste koga briga. Bitno da nam pravednička suza na oko kane kada mediji nakon višesatne potrage uspiju detektirati jedno alibi uplakano dijete.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5527 ... tcount=830
predviđam mu skori ban jer je friško registriran pa je pod sumnjom da je klon nekoga od nas tko više ne piše tamo.
Cpt Magico kaže
Zašto bi se trsili? Zbog ateističkog manipuliranja kršćanskim naukom? Imaš li ti ikakvog pojma kako svi ti jadni ilegalni ekonomski migranti tretiraju kršćane u svojim matičnim zemljama? Pustimo sada ISIL po stranu. Kršćani su na rubu istrebljenja upravo zahvaljujući mindsetu koji propagira islam u muslimanskim zemljama. Muslimani su bacali kršćane s imigrantskih brodova, a ti mantraš o nekom zbrinjavanju u okviru katoličkih crkvi? Di su oni multikulturalni borci za ljudska prava? Nek ih oni zbrinu. Ili još bolje, grad Rijeka u kojoj se nalazi Islamski centar i ogromna džamija najveća u ovom dijelu Europe. Katolici nemaju razloga primati u svoje okruženje one koji ih smatraju nevjernicima nevrijednih života. A ovo nisu izbjeglice nego ilegalni ekonomski migranti iz različitih dijelova svijeta pretežito muslimanske vjeroispovijesti koji samo koriste gužvu. Izbjeglice su u izbjegličkim kampovima u prvim susjednim zemljama. Ovu masu ljudi nitko ne kontrolira upravo zbog terora multikulturalizma kojem svjedočimo i na ovom forumu, a za boleštine, slijepe putnike i teroriste koga briga. Bitno da nam pravednička suza na oko kane kada mediji nakon višesatne potrage uspiju detektirati jedno alibi uplakano dijete.
http://www.forum.hr/showpost.php?p=5527 ... tcount=830
predviđam mu skori ban jer je friško registriran pa je pod sumnjom da je klon nekoga od nas tko više ne piše tamo.
- Nenia Salonitana
ima jedna uzrečica- nekome rat, a nekome brat.
ilegalni ekonomski migranati. dovoljno da se samo sjetim kako su od poznanice braća dobila stipendiju, smještaj i sve plaćeno u USA jer su jadničci bili iz ratom najnapaćenijeg dijela hrvatske- iz grada zagreba, a ostali su u ratu ni bez čega.
nije bitno da idem u detalje preko koga i kako su to točno dobili, hoću reći da se takvi obično prvi snađu i okoriste.
ilegalni ekonomski migranati. dovoljno da se samo sjetim kako su od poznanice braća dobila stipendiju, smještaj i sve plaćeno u USA jer su jadničci bili iz ratom najnapaćenijeg dijela hrvatske- iz grada zagreba, a ostali su u ratu ni bez čega.
nije bitno da idem u detalje preko koga i kako su to točno dobili, hoću reći da se takvi obično prvi snađu i okoriste.
Nisu imigranti, nego izbjeglice, ako govorimo o ovim aktualnima.
Ma sve ih vratiti doma, naravno
Granice treba otvoriti svima. To su ljudi.
Slažem se s Egom, tj. ovim odlomcima što je napisao
Problem radikalizacije vjera, može se riješiti ukidanjem vjerskih sloboda tamo gdje su se prerazmahale, i posljedično, nametanjem sekularizacije, za stvarno, ne samo na papiru. Prosvijećeni apsolutizam
Neki će se osjećat ugnjetavano - bu hu
U praksi to znači, na primjer za kršćanstvo - može križ oko vrata, ne može križ na zidu u ustanovi; vjeronauk iz škole prebacit u crkvu; liječnici s prigovorom savijesti ne mogu radit u državnim ustanovama; apotekari ne mogu imati prigovor savijesti; postavit Crkvu gdje joj je mjesto, a to je uz svoje poklonike, a izvan politike.
Za židovstvo - nema obrezivanja - Ima li mali fimozu? Nema? Nema caparenja.
Za islam - zamatanje, ako nekog veseli može za šetnju gradom, ne može na određenim radnim mjestima i ne može se takav u banku.
I tako, primjer, po primjer - represijom do slobode

Ma sve ih vratiti doma, naravno
Granice treba otvoriti svima. To su ljudi.
Slažem se s Egom, tj. ovim odlomcima što je napisao
Problem radikalizacije vjera, može se riješiti ukidanjem vjerskih sloboda tamo gdje su se prerazmahale, i posljedično, nametanjem sekularizacije, za stvarno, ne samo na papiru. Prosvijećeni apsolutizam
U praksi to znači, na primjer za kršćanstvo - može križ oko vrata, ne može križ na zidu u ustanovi; vjeronauk iz škole prebacit u crkvu; liječnici s prigovorom savijesti ne mogu radit u državnim ustanovama; apotekari ne mogu imati prigovor savijesti; postavit Crkvu gdje joj je mjesto, a to je uz svoje poklonike, a izvan politike.
Za židovstvo - nema obrezivanja - Ima li mali fimozu? Nema? Nema caparenja.
Za islam - zamatanje, ako nekog veseli može za šetnju gradom, ne može na određenim radnim mjestima i ne može se takav u banku.
I tako, primjer, po primjer - represijom do slobode
U Saudijskoj Arabiji, Emiratima i Kuvajtu vladaju Suniti (koji su i ISILovci), a izbjeglice su Šiiti, koji bježe u srodne zemlje. Stara podjela koja je u korjenu svih međuarapskih sukoba.
I kao što blue reče; treba razlikovati imigrante i izbjeglice.
I kao što blue reče; treba razlikovati imigrante i izbjeglice.
what we've got here is failure to communicate
-
- Information
-