Kosa - njega, maske, pakunzi, šamponi, češljanje

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
dejzi

Post 21 Oct 2011, 22:09

Kako se to bude snob na dugu kosu?

Jebse, Melody. :o

Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 22:11

Melody » wrote:Ok, shvaćam ovo da ne stoji svakome kratka kosa, to je fakat istina. Kao ni duga, je li, samo je to rjeđi slučaj.

Ali možete li mi objasniti šta znači bit' "snob na dugu kosu", pošto ne razumijem? Mislite da nijedna druga kosa nije lijepa? Osjećate se bolje od ljudi s kratkom kosom? Jer, to vam znači "snob" :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Snob
Da, i da. You say it like it's something bad. :(

:D
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Melody

Post 21 Oct 2011, 22:17

Wow, ok :D
Meni je kosa dlaka koja mi raste iz glave, koju sam dobila rođenjem i na čiji kvalitet u tom slučaju nisam mogla utjecati, i nešto s čim se jako volim igrati i eksperimentirati.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 22:21

Melody » wrote:Wow, ok :D
Meni je kosa dlaka koja mi raste iz glave, koju sam dobila rođenjem i na čiji kvalitet u tom slučaju nisam mogla utjecati, i nešto s čim se jako volim igrati i eksperimentirati.
Pa gle, i meni. Samo što je slučajno ljepša od većine drugih. :o

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Melody

Post 21 Oct 2011, 22:48

Herp » wrote:
Pa gle, i meni. Samo što je slučajno ljepša od većine drugih. :o

Pa, da. Slučajno. Snobovština bi značila da misliš da si bolja od drugih zbog te slučajnosti :D
A ja ne mislim da ti to misliš, nego samo da pretjeruješ :D
bliss

Post 21 Oct 2011, 22:54

Melody » wrote:
Pa, da. Slučajno. Snobovština bi značila da misliš da si bolja od drugih zbog te slučajnosti :D
A lijepa joj je kosa, šta je je.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 22:55

Melody » wrote:
Mislim da je duga kosa sama po sebi ljepša od kratke i da je žena s dugom kosom uvijek ljepša od žene približnog ranga ljepote ali s kratkom kosom. :D

Snob sam, get over it. :crying:
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 22:55

bliss » wrote:
I tvoja isto. :love: Zato što je duga. :zubo:
bliss

Post 21 Oct 2011, 22:56

Herp » wrote:

Mislim da je duga kosa sama po sebi ljepša od kratke i da je žena s dugom kosom uvijek ljepša od žene približnog ranga ljepote ali s kratkom kosom. :D
Ovo i ja mislim :o :D
Herp wrote:
I tvoja isto. :love: Zato jer je duga. :zubo:
Melody

Post 21 Oct 2011, 23:12

bliss » wrote:
Ne sumnjam.
A meni je lijepa kosa lijepa bez obzira na dužinu. Kao što mi je lijepa žena lijepa bez obzira na gabarite :D
Ali to je samo moj osobni estetski sud. :ne zna:

Ali doslovno susrećem ljude povremeno koji misle da je svaka duga kosa ljepša od svake kratke - meni to nema smisla. Ne može kosa biti lijepa samo zato što je duga. Ako je kratka kosa njegovana i gusta, i sjajna, ne može mi biti manje lijepa od dva metra ispucale ili prosječne vlasi. Ako sam ti uspjela dobro objasniti :D

Jer, evo i Herp to gore veli. Meni ne može neka kosa biti lijepa samo zbog dužine :ne zna:

Ovo ja visim na Kozmetici sad, da ne bih sudjelovala slučajno u kakvim "ozbiljnim" temama, jer kako je krenula noć... :rolleyes: :D
bliss

Post 21 Oct 2011, 23:14

Naravno, ima dugih kosa koje su ružne. One ispucale, nenjegovane koje su beživotna viseća kosa. Ali kad uspoređujem i govorim što mi je lijepo, mislim na zdravu kosu. Meni je skoro svaka žena ljepša s dugom kosom, ako ju zamislim s lijepom kosom.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 23:17

Melody » wrote:
Ne sumnjam.
A meni je lijepa kosa lijepa bez obzira na dužinu. Kao što mi je lijepa žena lijepa bez obzira na gabarite :D
Ali to je samo moj osobni estetski sud. :ne zna:

Ali doslovno susrećem ljude povremeno koji misle da je svaka duga kosa ljepša od svake kratke - meni to nema smisla. Ne može kosa biti lijepa samo zato što je duga. Ako je kratka kosa njegovana i gusta, i sjajna, ne može mi biti manje lijepa od dva metra ispucale ili prosječne vlasi. Ako sam ti uspjela dobro objasniti :D

Jer, evo i Herp to gore veli. Meni ne može neka kosa biti lijepa samo zbog dužine :ne zna:
A...da. Jebiga, ja sam politički nekorektna kako god okreneš. :D
Melody

Post 21 Oct 2011, 23:25

Herp » wrote:
A...da. Jebiga, ja sam politički nekorektna kako god okreneš. :D
Ne znam kakve veze to ima s političkom (ne)korektnošću :ne zna: :D
Uglavnom, slažem se s bliss. Osim onog s ljepotom žene, tu mi je kosa prilično neutralan faktor :D
Osim ako ženi užasno stoji kratka kosa, a inače je lijepa :D
Ne morem, ne morem, meni uvijek treba kontekst.
Herp
Nikki Gauda

Post 21 Oct 2011, 23:29

Melody » wrote:
Ne znam kakve veze to ima s političkom (ne)korektnošću :ne zna: :D
Uglavnom, slažem se s bliss. Osim onog s ljepotom žene, tu mi je kosa prilično neutralan faktor :D
Osim ako ženi užasno stoji kratka kosa, a inače je lijepa :D
Ne morem, ne morem, meni uvijek treba kontekst.
Nah. Vitka, sisata, plava, dugokosa. To je najljepše, bar meni. :D :future:
Éowyn

Post 21 Oct 2011, 23:48

Melody » wrote:
Ja volim hiperbole više nego kruva se najist, al' brate mili :rofl: :rofl:
Osim ako ti nije bilo 15 tad :zubo:
Nije petnaest, mislim da par godina više :mig: Pa koji bi dečkić stariji od 10 godina pristao na takvu frizuru?
Desire makes slaves out of kings.
blue
Asgard

Post 21 Oct 2011, 23:54

bliss » wrote:Naravno, ima dugih kosa koje su ružne. One ispucale, nenjegovane koje su beživotna viseća kosa. Ali kad uspoređujem i govorim što mi je lijepo, mislim na zdravu kosu. Meni je skoro svaka žena ljepša s dugom kosom, ako ju zamislim s lijepom kosom.
Moja je viseća :o
Al svejedno je bolja opcija od ošišane, probala oboje :kava:

Meni izgleda da za kratku kosu žena mora imati lijep oblik glave i lijepe crte lica, slažem se da kratka ne stoji svima. :isto snob:
bliss

Post 21 Oct 2011, 23:56

Evo, ja prva priznam da bih sigurno grozno izgledala s kratkom kosom. Tak lijepa nisam :D
Melody

Post 22 Oct 2011, 00:48

Čak je oblik glave za kratku kosu najbitniji, možda bitniji i od crta lica čak. Jer znam žena koje imaju krasno lice, ali im zbog oblika glave, i sl. ne stoji kratka kosa :D
Nisam jedna od tih žena :herp: :rofl:
dimnjak

Post 22 Oct 2011, 01:32

Herp » wrote:
Afriko i Morti, znam vas :D da, imate/imale ste dugu kosu :D ne, to količinski nije ni približno jednako količini moje kose, ni da se udružite ter da vam se još pridodaju dvije sudionice teme, sori. :D
A sad zamislite još da da na takvu kosu ne smijete ništa stavljati zbog peruti.

Ja razumijem Madness i suosjećam s njom, iako nisam u takvoj situaciji (moja kosa dobro izgleda kad se opere jer je obuzdam pjenom ili pak spletem u neki kurac i zaližem). Da ne mogu to raditi, vjerojatno bih pizdila ali se šišala ne bih nikad. Ne stoji svakom licu kratka kosa, a pogotovo ne stoji svakoj kosi.
A i pomalo sam snob na dugu kosu, priznajem. :raspa:
ja pak organski ne podnosim te preparate. koji klinac sam oprala kosu ako cu je nasaftati pjenom, gelom ili cime vec.
a imala sam kosu koja ne bi na nist licila kad bi ju oprala. nisam ju mogla obuzdati. koje god duzine bila. pa sam ju prala navecer i zalezavala po noci.
dok nisam nasla frizera koji me osisao tako da to vise ne moram raditi. nije mi kratio duzinu, samo joj je nesto napravio. kad bi znala sta tocno bila bi frizer :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Herp
Nikki Gauda

Post 22 Oct 2011, 01:54

dimnjak » wrote: ja pak organski ne podnosim te preparate. koji klinac sam oprala kosu ako cu je nasaftati pjenom, gelom ili cime vec.
a imala sam kosu koja ne bi na nist licila kad bi ju oprala. nisam ju mogla obuzdati. koje god duzine bila. pa sam ju prala navecer i zalezavala po noci.
dok nisam nasla frizera koji me osisao tako da to vise ne moram raditi. nije mi kratio duzinu, samo joj je nesto napravio. kad bi znala sta tocno bila bi frizer :D
Najbolja prijateljica mi je frizerka, ima vlastiti salon, i mogu raditi s kosom što god mi padne na pamet, isprobavati najskuplje perverzije od preparata koje postoje, biti model na revijama i svašta nešto. Kad bi za moju kosu postojao način da se obuzda, vjeruj mi, imala bih ga, i to za đabe. :D
Al' ajde obuzdaj ti ovo ak si faca :zubo:
dimnjak

Post 22 Oct 2011, 01:55

:cerek:

ja to ne bi obuzdavala!

a bogme s takvom kosom se ni sisala.
istina, za takvu bi bila rob :D
mogu te prožvakati, al te moraju i ispljunuti
Herp
Nikki Gauda

Post 22 Oct 2011, 02:02

dimnjak » wrote::cerek:

ja to ne bi obuzdavala!

a bogme s takvom kosom se ni sisala.
istina, za takvu bi bila rob :D
Obuzdavati moraš, inače ne sliči ni na što :D

Ali nije teško. Istinapok, dugo ju perem, raščešljavam i to, ali trudim se sušiti je prirodno + kad uzmeš u obzir da to radim svakih 6 dana, i da osim toga nemam apsolutno nikakvog posla s njom (dilema je jedino hoću li ujutro izaći sa špangom koju stavim prije umivanja ili bez nje :D), ispada da i ne potrošim baš tako puno vremena. :hekla:
klonka

Post 22 Oct 2011, 13:04

Herp » wrote:Mislim da je duga kosa sama po sebi ljepša od kratke i da je žena s dugom kosom uvijek ljepša od žene približnog ranga ljepote ali s kratkom kosom. :D

Snob sam, get over it. :crying:
Meni su žene s kratkom kosom općenito ljepše nego žene s dugom (okej, izuzimam one koje su baš nevjerojatni gabori) i uvijek se oduševim kad mi se neka prijateljica ili poznanica ošiša na kratko. Dođu do izražaja oči, uši, vrat, to mi je sve puno ljepše vidjeti od dlakurine na glavi.

Ne smatram se snobom radi toga. :ne zna:
bliss » wrote:Evo, ja prva priznam da bih sigurno grozno izgledala s kratkom kosom. Tak lijepa nisam :D
:rolleyes:
gonj špadi
Morticia

Post 22 Oct 2011, 13:41

Ovo je moja kosa dok je bila duga. :zubo:
A da stavim cijelu sliku vidjeli bi da je još duža, al' onda bi mi vidjeli i dupe, tako da ništa od toga. :o

I jednako kao Herp, bila sam pravi pravcati "kosa snob". :o
I na kraju, sad kad sam se ošišala, izgledam si još bolje nego s dugom kosom.
Al' dobro, ja sam umišljena gotovo jednako kao Herp, tako da možda i nisam prava osoba za davati sud o samoj sebi. :raspa: :rofl: :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Almost Rosey

Post 22 Oct 2011, 13:46

Imam kratku kosu. Ošišala sam je prije dvije (ili tri? :misli: ) godine i cijelo vrijeme je držim na istoj dužini (+/- 3cm). Prirodno je smeđa s crvenim pigmentom koji probije kroz bilo koju farbu, ako ne odmah, a ono za koji tjedan. Dok sam imala dugu kosu, često je bila jarko crvena, sa šiškama do pola čela. Nedobra faza :zubo: a onda me jednom nešto puknulo i ošišala do izrasta. Terapeutski učinak, I tell ya :D Inače me šiša mama, to mi je najekonomičnije, no problem s tim je što dobro izgleda dok je jako kratka, ali kad počne izrastati počne se "slagati" pa ponekad djeluje bapski. Tome doskočim tako da je "raščupam" onim svilenim Keune voskom, ali to nije najsretnije rješenje jerbo se tako brže umasti a ne volim taj osjećaj. Sad čekam da prođe halloween (taman će još malo narasti a i za potrebe maskiranja treba biti raščupana :D ) pa da nakon toga odem do frizerke da mi je malo oblikuje i dotjera. Razmišljam o nečemu malo "pomaknutijem", nekoj asimetriji, nečemu. Vidjet ću.

A sad o ženama s kratkom kosom... :D
Otkad imam kratku kosu, preporodila sam se. Lakše je za održavanje (pogotovo kad imaš tanku, svilenkastu kosicu sklonu pucanju) a i na neki način "makes a statement", ak me kužite. Za kratku kosu treba imat muda, barem si ja to tako predstavljam, možda upravo zato što se ne sviđa svakome. Okej, nekome možda nije ženstveno, nekome nije lijepo. Meni je dost velik broj ljudi rekao da mi odlično stoji, bolje nego kratka. A meni ljudi baš ne govore inače da sam lijepa pa onda nekako vjerujem random poznanicima koji su me nakon šišanja zabezeknuto zaustavljali na ulici :) nemam lijepo lice, nemam ni lijepe crte lica, imam sitnu glavu i poduži vrat i pomalo koščata ramena pa mislim da me to "izvlači". I ako sam nekome lijepa ili ružna, privlačna ili neprivlačna, to bogzna nije zbog kose :ne zna:
  • Information