ivo josipovic sutra...

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Feb 2015, 10:43

...ce najvjerojatnije osnovat svoju stranku. Dakle, kakvu mu buducnost predvidjate?

Ja sam uvjeren da mu je to politicko samoubojstvo. Zasto? Zato jer se ta politicka stranka nece razlikovat ni po cemu od dosad vec vidjenih poput oraha, laburista,... i slicnih kakvih vec imamo u saboru. Uglavnom kurac od ovce ;)

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Feb 2015, 11:14

iz prve ruke mogu reći da je Josipović zdravstveno gledajući dosta loše

pa će se neko vrijeme odmoriti od politike a unda vidjeti kako dalje

u SDP se neće vratiti, bar ne dok je Milanović tamo jer s njim je, po Josipovićevim riječima, nemoguće surađivati, Zoka je toliko nedokazan da bi to bio gubitak vremena i energije...
'if you fall, i'll be there' (floor)
ali

Post 16 Feb 2015, 11:47

Stvarno osniva svoju stranku :misli:

Pa možda to i nije tako loša ideja kao alternativa SDP-u :ne zna:
SDP je sad već prilično kompromitiran i, kako stvari stoje, jasno je da bi nakon sljedećih izbora mogli očekivati pakiranje kufera.

Da se Josipović u ovom trenutku vrati pod njihovo okrilje tek bi to bilo samoubojstvo.
Ovako ima šanse da, dok još uživa relativno poštovanje glasača (možda je previše reći da je omiljen ali definitivno bar kod većine ljudi ne izaziva averziju, što je već veliki plus ;) ) krene sa clean startom i privuče one koji ideološki ne mogu biti glasači desnih ili tzv.centralnih opcija, razočarao ih je ovakav SDP a nekih drugih ozbiljnijih lijevih (evo, usuđujem se reći i urbanih :o ) stranaka jednostavno na sceni nema.
Ti ljudi na izborima u posljednje vrijeme ostaju doma a mini manjina koja ide, glasove onda daje ne znam...Laburistima i sl. jer nema kome drugome.

Ne znam koliko stranke dobivaju iz proračuna ali ni to možda nije za odbacit.
Zašto bi hipotetska "nova" ekipa koja će se okupiti oko njega bila samo ova ili ona struja unutar SDP-a (da se razumijemo, mislim da nije SDP ni blizu toliko velik i jak da bi si uopće mogao priuštiti "struje" al ok, teoretiziram) i tako bila ovisna o budžetu stranke, kad na ovaj način, osnivanjem nove, može doći do vlastitih tj. dodatnih sredstava :ne zna:

Miki, ima jako puno nedesnih a neSDP-ovih glasača kojima ORAH, Laburisti, da ne kažem Živi zid jednostavno nisu opcija i ne doživljavaju ih. Josipović, za razliku od njih ipak ima nekakvu, nazvat ću je ozbiljnost, koju veliki dio (i) lijevo naginjućih glasača želi od "svojih" političara.

Šta više o tome razmišljam, mislim da je riječ o dobrom potezu, možda čak neophodnom.
ali

Post 16 Feb 2015, 11:53

Euklid » wrote:iz prve ruke mogu reći da je Josipović zdravstveno gledajući dosta loše
Da?
Onda to može objasniti moj dojam da mu nije teško palo što je izgubio izbore, dapače djelovao je kao da mu je pao kamen sa srca.

A u posljednje vrijeme mi fizički izgleda drugačije, u licu :misli: Uhvatila sam nekidan kako mi je prošlo kroz glavu da kao da se pozgodnio :o :facepalm:
miky0
ST Leader

Post 16 Feb 2015, 14:28

ali » wrote:Stvarno osniva svoju stranku :misli:
Tako se nesto suska :ne zna:
ali » wrote:
Pa možda to i nije tako loša ideja kao alternativa SDP-u :ne zna:
Ako ce polemizirat na intelektualan nacin, onda nece bit nikakava alternativa. Tako je vodio svoju petogodisnju politiku, pa je izgubio izbore ;)
ali » wrote:
SDP je sad već prilično kompromitiran i, kako stvari stoje, jasno je da bi nakon sljedećih izbora mogli očekivati pakiranje kufera.
To svakako, cim prije, to bolje :top:
ali » wrote:
Da se Josipović u ovom trenutku vrati pod njihovo okrilje tek bi to bilo samoubojstvo.
Slazem se i s tim.
ali » wrote:
Ovako ima šanse da, dok još uživa relativno poštovanje glasača (možda je previše reći da je omiljen ali definitivno bar kod većine ljudi ne izaziva averziju, što je već veliki plus ;) ) krene sa clean startom i privuče one koji ideološki ne mogu biti glasači desnih ili tzv.centralnih opcija, razočarao ih je ovakav SDP a nekih drugih ozbiljnijih lijevih (evo, usuđujem se reći i urbanih :o ) stranaka jednostavno na sceni nema.
Ti ljudi na izborima u posljednje vrijeme ostaju doma a mini manjina koja ide, glasove onda daje ne znam...Laburistima i sl. jer nema kome drugome.
S tim se ne slazem, jer njegova politika mlake vodice nije nikakva novost na politickoj sceni. On bi sigurno dobio vise glasova od laburista, oraha i nekih takvih slicnih, ali potrebne promjene u politickom vidjenju nema. Vrijeme je za rafikalnije opcije poput fronte ili zivog zida, a ne za njega. On je isuvise mekan i mlak.
ali » wrote:
Ne znam koliko stranke dobivaju iz proračuna ali ni to možda nije za odbacit.
Dakle vidis i sama da mu je prioritet uc u sabor i uzicat jos koju kintu. Dakle, za narod kurac :amen:
ali » wrote:
Zašto bi hipotetska "nova" ekipa koja će se okupiti oko njega bila samo ova ili ona struja unutar SDP-a (da se razumijemo, mislim da nije SDP ni blizu toliko velik i jak da bi si uopće mogao priuštiti "struje" al ok, teoretiziram) i tako bila ovisna o budžetu stranke, kad na ovaj način, osnivanjem nove, može doći do vlastitih tj. dodatnih sredstava :ne zna:
Moguce da bi dio nezadovoljnih presao kod njega, no nikakve novosti na politickoj sceni.
ali » wrote:
Miki, ima jako puno nedesnih a neSDP-ovih glasača kojima ORAH, Laburisti, da ne kažem Živi zid jednostavno nisu opcija i ne doživljavaju ih. Josipović, za razliku od njih ipak ima nekakvu, nazvat ću je ozbiljnost, koju veliki dio (i) lijevo naginjućih glasača želi od "svojih" političara.
Ne vjerujem. Vrijeme je od akcije, a ne pametovanja, a on od akcije nije ;)
ali » wrote:
Šta više o tome razmišljam, mislim da je riječ o dobrom potezu, možda čak neophodnom.
Jedini dobar potez bi mu bio angaziranje mene i euklida :top:
Tea Tree

Post 16 Feb 2015, 23:09

Mislim da je kod Josipovića jedan od većih problema što nema niti malo karizme koju javne osobe (čime god se bavile) moraju imati da bi skupile neki broj ljudi oko sebe.

Čak i da bude idealan scenarij u kojem on napravi neki program kojem ne možeš naći manu i da skupi oko sebe ljude s vrlo malo mana, imam osjećaj da bi ga začas netko od tih bližih suradnika potisnuo i sam izbio u prvi plan, čak i ako mu to nije namjera.

Možda griješim u procjeni, ali sam do sada dobila dojam da se on sam po sebi ne zna nametnuti, ne zna se istaknuti pa mu džaba onda dobre namjere i ideje pa sve skupa ode u kurac ako ne može doći do izražaja, a kamoli se sprovesti u djelo.
Nenia Salonitana

Post 17 Feb 2015, 00:04

Euklid » wrote:iz prve ruke mogu reći da je Josipović zdravstveno gledajući dosta loše

pa će se neko vrijeme odmoriti od politike a unda vidjeti kako dalje

u SDP se neće vratiti, bar ne dok je Milanović tamo jer s njim je, po Josipovićevim riječima, nemoguće surađivati, Zoka je toliko nedokazan da bi to bio gubitak vremena i energije...

što je još rekao, kako brak nakon toliko godina? ima li još uvijek strasti ispod plahta. :kokice:

diskretnog li čovjeka, euklida. :facepalm: :rofl:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Feb 2015, 09:02

Jesi li mu vidjela zenu u kampanji?
Za razliku od prije 5 godina?

Toliko o strasti pod plahtama...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Nenia Salonitana

Post 17 Feb 2015, 17:04

ne znam baš...

možda mu je podrška. u sjeni. :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 17 Feb 2015, 18:59

Mislim da mi je ipak draža podrška u sijenu...
miky0
ST Leader

Post 18 Feb 2015, 12:26

Jebote kolika je on budala :facepalm:

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=802062
Josipović protiv Milanovića: Nema smisla da se
vraćam u stranku koja vodi lošu politiku
A da mu neko javi kako su izbori zavrsili :misli:
miky0
ST Leader

Post 15 May 2015, 23:48

Ovo nazalost vise nije smijesno. Ovo je postalo tragicno. O ko je nama bio predsjednik :facepalm:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/josi ... 20244.aspx
Josipović pljuje po Vladi , ali poručuje da s
njegovom strankom "možda mogu osvojiti
drugi mandat "
Tragedija od covika, politicara,...:facepalm:

I vi ste njemu dali svoj glas :bicedobro: :cerek:
Nenia Salonitana

Post 16 May 2015, 00:10

Naprijed Hrvatska – progresivni savez

:ckzubo:

više bi pasalo kao ime za neki navijački nogometni klub. :o
  • Information