koji kurac da napravim?

Razgovor ugodni, divan natenane
Nenia Salonitana

Post 21 Apr 2015, 12:43

evo c/p mog post s one teme.

ne znam koji ću kurac sa starom. njeno ponašanje je eskaliralo do krajnih granica. i već ju drži danima.

ali sad se već okreće i na druge, nisam jedina vreća za udarce. na riječima je još uvijek, luda je, ali nije glupa da ide udarati jačeg od sebe.

njena doktorica i medicinska sestra ju drže divnom osobom. s ovom zadnjom je na ti, skoro da su prijateljice. kad se poslože zvijezde. :cerek:
ne moram naglasiti da odem tamo i da im kažeš da ju malo savjetuju da nešto napravi, da bi ja ispala luda. :serek:

još bi mene ona kao lastanova njega odvela psihijatru i tamo izigravala majku za poželjeti, štoviše i uvjerila sve. krokodilske suze.

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 21 Apr 2015, 17:59

Nenia Salonitana » wrote:evo c/p mog post s one teme.

ne znam koji ću kurac sa starom. njeno ponašanje je eskaliralo do krajnih granica. i već ju drži danima.

ali sad se već okreće i na druge, nisam jedina vreća za udarce. na riječima je još uvijek, luda je, ali nije glupa da ide udarati jačeg od sebe.

njena doktorica i medicinska sestra ju drže divnom osobom. s ovom zadnjom je na ti, skoro da su prijateljice. kad se poslože zvijezde. :cerek:
ne moram naglasiti da odem tamo i da im kažeš da ju malo savjetuju da nešto napravi, da bi ja ispala luda. :serek:

još bi mene ona kao lastanova njega odvela psihijatru i tamo izigravala majku za poželjeti, štoviše i uvjerila sve. krokodilske suze.
A da ju itnes niz skale/balkon :ne zna:

P.S...Nemoj to uradit prije neg se upoznamo i proveselimo ;)
Zekoslawa

Post 21 Apr 2015, 19:20

A kakva te rješenja zanimaju? Recepti za kuhanu mamu i to? :zubo:

Gle, šta ćeš, šta ćeš... Uglavnom isto što i većina ljudi s nepodnošljivim roditeljima, a to je... većina ljudi uopće. :zubo:

a) Ako je dovoljno luda, onda je strpaj negdje gdje će moći biti luda na miru. (Ovo rješenje najčešće nije primjenjivo jer većina nepodnošljivih staraca nije dovoljno pristojna da polude dovoljno za ustanovu)

b) Zovi socijalnu službu. (Uglavnom neprimjenjivo jer je većina djece prestara za tu vrstu rješenja).

c) Posjedni je i razgovaraj. (Uglavnom neprimjenjivo jer djeca staraca koji sjede i razgovaraju ne otvaraju teme po forumima).

d) Makni se od nje. Fizički, psihički, financijski i na sve druge načine. (Uglavnom jedino učinkovito rješenje, već generacijama primjenjuju ga mladi diljem svijeta).

Mislim da bi to bilo uglavnom sve što ti je na raspolaganju. Brzog i jednostavnog rješenja nema. Ona se neće promijeniti. Ono, najvjerojatnije nikad. Pogotovo ne zato što ti to želiš, jer da ju je briga što ti želiš, ne bi ti pitala ovo što pitaš. I ne, ljudi ne postaju brižne i divne individue samo zato što imaju djecu i uglavnom nisu dobili pozitivno mišljenje da su poželjni roditelji, nego se eto, kote, pa onda zajebavaju pošten svijet oko sebe. I ne, neće se mijenjati i ne postoji uglavnom ništa što ti možeš učiniti osim maknuti se. Jebiga.
Nenia Salonitana

Post 22 Apr 2015, 00:02

ovo pod d) nije opcija što se fizičkog dijela tiče, jer nisam govno poput starog da ostavlja druge da se sami bore s njenim neurozama.

odavno ne gajim iluzije da će se promijeniti. njoj ni isus krist ne bi mogao udovoljiti, i njemu bi našla štošta da mu prigovara kako je nevaljan i ništkoristi. :zubo:
Nenia Salonitana

Post 22 Apr 2015, 00:08

za slučaj da završimo u crnoj kroniKi znajte da sam ja izrazito nefotogenična. :koka: :madkava:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Apr 2015, 18:53

Nenia Salonitana » wrote:evo c/p mog post s one teme.

..sta je problem? :kokice:

kakvog je to ponasanja? kolko to dugo traje? :kokice:
Nenia Salonitana

Post 22 Apr 2015, 21:22

kako se ono znakovito kaže po forumima...

imaš pm. :mig:
Nenia Salonitana

Post 22 Apr 2015, 22:38

majti srećo, ajd obriši ovu temu ako nije preveliki problem. :zecokiss:
dexter

Post 23 Apr 2015, 00:10

iz prvog posta ne mogu previse skonatati sta se desava.
mozes ono sto sam ja sa svojim ocem ucinio, dobro ja imam srecu da sa njim ne zivim, ali i prije nego sam prekinuo kontakt prihvatio sam njegovo ponasanje i vise me nista od njega nije moglo iznenaditi ni razocarati.
tako i ti uradi, prihavati nju i njeno ponasanje i uz to jos probaj da te ne dotice previse sto ti govori. znam da nije lako ali to je jedino sto ti mogu savjetovati, jer ne znam za neko drugo rjesenje na zalost.
Eks

Post 23 Apr 2015, 00:39

Ništa osim micanja ne pomaže dugoročno. Nažalost.
dexter

Post 23 Apr 2015, 01:01

znam, ali sama je rekla da je to (ne znam da li samo za sada ili za stalno) nemoguce pa sam zato napisao moj savjet u toj situaciji.

jos jedino mozda bi mogla pomoci terapija nekim lijekovima. da li vec nesto koristi i da li bi pristala na to?
Eks

Post 23 Apr 2015, 01:15

Sumnjam da ta sorta ljudi uopće priznaje da je ku-ku, kamoli oće lijekove. Nego su svi ostali ludi vjerojatno.

Što više biti vani, eventualno. Učit u knjižnici, dolazit samo doma prespavat.
dexter

Post 23 Apr 2015, 01:22

nikad se ne zna zato sam to i predlozio. moja stara kad je u depri koristi antidepresive neko vrijeme dok ne bude bolje.
Eks

Post 23 Apr 2015, 01:23

dexter » wrote:nikad se ne zna zato sam to i predlozio. moja stara kad je u depri koristi antidepresive neko vrijeme dok ne bude bolje.
Kamo sreće. Držimo fige. Al ne bih ja rekla da je to depra, ovako po opisu, više nešto gore. :o U depri nema čovjek volje pizdit.
Nenia Salonitana

Post 23 Apr 2015, 13:11

dexter » wrote:iz prvog posta ne mogu previse skonatati sta se desava.
mozes ono sto sam ja sa svojim ocem ucinio, dobro ja imam srecu da sa njim ne zivim, ali i prije nego sam prekinuo kontakt prihvatio sam njegovo ponasanje i vise me nista od njega nije moglo iznenaditi ni razocarati.
tako i ti uradi, prihavati nju i njeno ponasanje i uz to jos probaj da te ne dotice previse sto ti govori. znam da nije lako ali to je jedino sto ti mogu savjetovati, jer ne znam za neko drugo rjesenje na zalost.
budem ti poslala pm.
Nenia Salonitana

Post 23 Apr 2015, 13:17

Eks » wrote:Sumnjam da ta sorta ljudi uopće priznaje da je ku-ku, kamoli oće lijekove. Nego su svi ostali ludi vjerojatno.

Što više biti vani, eventualno. Učit u knjižnici, dolazit samo doma prespavat.

problem kod ovog je taj što nije baš oduševljena kada previše izbijam iz kuće. :D
ok je valjda jedino kad idem posjetiti svetost ustanove faksa. :
za obične šugave kave ili druženja s prijateljima zapitkuje gdje si tako dugo ako joj se čini predugo.
samo će ju pucati paranoja, šta imaš biti vani svaki dan??? šta radiš?'? s kim si???
Eks

Post 23 Apr 2015, 19:00

Nenia Salonitana » wrote:

problem kod ovog je taj što nije baš oduševljena kada previše izbijam iz kuće. :D
ok je valjda jedino kad idem posjetiti svetost ustanove faksa. :
za obične šugave kave ili druženja s prijateljima zapitkuje gdje si tako dugo ako joj se čini predugo.
samo će ju pucati paranoja, šta imaš biti vani svaki dan??? šta radiš?'? s kim si???
Kužim. Ja sam se s tim borila jako dugo. Em su mi obje paranoične u smislu da se što nekom ne desi, em su bile stroge i nekako sam ih utrenirala, na jedvite muke, uz puno svađa i skandala, ima tome već dosta vremena. I dalje bdiju, ali nema više ispada, tihih misa, scena babinih kad sam bila vani do jutra recimo. Ok, ja se nisam naizlazila, ali bilo je scena tako da točno znam o čemu pričaš. Mater sam jedva odvikla da me ne zivka mobitelom nego baš kad eto zatreba joj.
Samo, treba snage za te borbe. Ja sam tad bila tinejdžerka kad sam ih počela navikavat i bilo je tu svega, danas ne bih imala snage da mi krenu prigovarat išta reć.
Sad kad su i starije već, ostala je samo nekakva briga, ali ja se svejedno osjećam usrano u ovom stanu kad se sjetim svega što sam proživjela i uklet je, ozbiljno, baš uklet.
Te situacije su nažalost koma jer što god da uradiš, ne gine ti nerviranje. Ne znam koliko je kasno da "preodgajaš" malo staru po pitanju izlazaka pa probaš jedan dan malo duže ostat pa drugi tjedan opet malo i tako, mic po mic.
Nenia Salonitana

Post 24 Apr 2015, 00:15

identično. još pridodaj onu da pošten svijet nema što tražiti na ulici iza ponoći. :rofl:
u životu nisam bila vani do fajrunta. u životu. nekad bi mi to nešto značilo, sada mi je svejedno. nije vrijedno da trošim energiju još i na to.

posadi si tamjan u teglicu. :D
ja bi najradije pozvala ljude da dođu izmjeriti križaju li se podzemne vode ispod ove moje lude kuće. :nogica:
  • Information