Tema za praćenje predizborne kampanje

Stare teme i začeci foruma
Eks

Post 20 Sep 2011, 18:19

nemam pojma wrote: A Milanović je svjetski kreten. Čak opasniji od Kosoruše. Nekako mi se čini da bi skidali s vlasti kao Gadafija :frajer:
Na ovu foru HDZ opstaje. Ne na račun svojih stalnih glasača.

Stitch
Head Honcho
Has thanked: 832 times
Been thanked: 1579 times
Post 20 Sep 2011, 18:35

nemam pojma wrote:A Milanović je svjetski kreten. Čak opasniji od Kosoruše.
Meni je on izgledao pametno. Ali samo prvih pola sata, dok nije progovorio.
Potpisi su za budale.
Lord Byron

Post 20 Sep 2011, 18:38

Hekatonhir wrote:Meni je on izgledao pametno. Ali samo prvih pola sata, dok nije progovorio.
Onog tko mu osmišljava PR trebalo bi zaposlit kao, kao... neznamšto.
Čovjek sveudilj odaje dojam nadrkanosti što narod već odavno nije shvatio da je vlast Zokijevo neotuđivo pravo.
Po mome miošljenju, on je i prošle izbore izgubio upravo nevjerojatno pogrešnom kampanjom i svime ostalim.
Stitch
Head Honcho
Post 20 Sep 2011, 20:34

Mah, po tome koliko PR može popraviti rejting i status, mislim da nema nikakve razlike između Bandića i Milanovića. Ono što PR napravi, gazda pokvari. Čim zine.
Potpisi su za budale.
Silajn

Post 20 Sep 2011, 22:06

Hekatonhir wrote:Mah, po tome koliko PR može popraviti rejting i status, mislim da nema nikakve razlike između Bandića i Milanovića. Ono što PR napravi, gazda pokvari. Čim zine.
Što onda uče u onim svojim političkim školicama, ako ne vještine komunikacije? :gaah: Jandroković je, primjerice, gluplji od ZgSasha pa opet uspije suvislije djelovat :gaah:
blue
Asgard

Post 20 Sep 2011, 22:08

Ja se nadam da će netko nekad uskoro nametnut/izglasat/prisilit zakonski da kad bacaju programe u javnost da moraju reći ne samo što će napraviti nego kako to planiraju napraviti, tako da svako izborno obećanje u podlozi ima način provedbe, i to ne "mi ćemo skupit podatke i analizirati" metodu Image nego konkretne stvari.

Danas mi je baš bilo zgodno komntiranje braniteljskih mirovinai EU ugovora, pa ide priča -
braniteljima se mirovine neće dirati - (ok, da su barem tu stali, ako i seru, saznat će se naknadno, ali ne :facepalm: ) -
i ne samo to, nego se može očekivati da će se i ostalima mirovine povećati, pa da budu u skladu s braniteljskim - (e tu laganje više nije upitno :facepalm: )

Što je sljedeće, saborske mirovine svima? :serek:
Silajn

Post 20 Sep 2011, 22:29

Men se čini da je naš proračun ko Windowsi - toliko bugova se nakupilo da jednostavno treba mijenjat sustav :zubo:
Čak i da sam vrhunski motivirani doktor prava i ekonomije mislim da se ne bih uspjela probiti kroz ovo što sad imamo. Da mi netko i pokuša objasniti ovo s mirovinama, tu je toliko zavisnih varijabli o kojima ja ni najblažeg pojma nemam da mogu samo vrištat od muke.
Mene danas štrecnula vijest da nećemo imat državno zdravstvo, nego europsko. Štrecnulo me na taj način da se nisam mogla prislit pročitat vijest. Onak, osjećam se kao stoka za klanje.
baja

Post 20 Sep 2011, 22:53

blue wrote:Ja se nadam da će netko nekad uskoro nametnut/izglasat/prisilit zakonski da kad bacaju programe u javnost da moraju reći ne samo što će napraviti nego kako to planiraju napraviti, tako da svako izborno obećanje u podlozi ima način provedbe, i to ne "mi ćemo skupit podatke i analizirati" metodu Image nego konkretne stvari.
ali, nitko ih ni ne pita kako
ako nema inicijative, teško će do zakona
Stitch
Head Honcho
Post 20 Sep 2011, 23:03

Silajn wrote:Što onda uče u onim svojim političkim školicama, ako ne vještine komunikacije? :gaah: Jandroković je, primjerice, gluplji od ZgSasha pa opet uspije suvislije djelovat :gaah:
Meni svejedno, već sam mnogo puta rekao da u Hrvatskoj nema stranke za mene. Kad je riječ o državnim interesima, kulturi, jeziku, naslijeđu - desničar sam. Desnom rukom i masturbiram, no nema veze. :D Kad se pak govori o pravima radnika, majki, ugroženih skupina, manjina - ljevičar sam.

Kako ne vidim ni pravu desnicu ni pravu ljevicu, glasovat ću za zelene. Treći put zaredom.
Potpisi su za budale.
Silajn

Post 20 Sep 2011, 23:08

Hekatonhir wrote: Kako ne vidim ni pravu desnicu ni pravu ljevicu, glasovat ću za zelene. Treći put zaredom.
Zbog dilema sličnih tvojima zeleni su i postali dosta ozbiljna opcija u Evropi. Preko jedne njemačke zaklade pokušava se artikulirati i hrvatske zelene, čak se skupilo i pametnih ljudi, samo su još, ehm, prezeleni :zubo:
Lastan

Post 20 Sep 2011, 23:09

Hekatonhir wrote:Kako ne vidim ni pravu desnicu ni pravu ljevicu, glasovat ću za zelene. Treći put zaredom.
Zeleni su kreteni, koliko sam dosad imao prilike vidjeti.
Ali je očito krajnje vrijeme za osnivanje Piratske partije. Ne stranke, već definitivno partije. Jer onda programom Piratske partije možemo aliterativno popljuvati protivnike. Pajserom po pičci. :zubo:
Silajn

Post 20 Sep 2011, 23:11

Lastan wrote: Zeleni su kreteni, koliko sam dosad imao prilike vidjeti.
Ali je očito krajnje vrijeme za osnivanje Piratske partije. Ne stranke, već definitivno partije. Jer onda programom Piratske partije možemo aliterativno popljuvati protivnike. Pajserom po pičci. :zubo:
Ja ne znam koliko se ti zajebavaš, ali neka varijanta piratskog programa će se morati realizirati kroz stranke, svuda u svijetu.
Margarita

Post 20 Sep 2011, 23:18

Lastan wrote: Zeleni su kreteni, koliko sam dosad imao prilike vidjeti.
Lijeni i inertni. Nezainteresirani i neprofesionalni s ponekim afektiranim agresivnim istupom, bar u mojoj četvrti.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Lastan

Post 20 Sep 2011, 23:33

Silajn wrote:Ja ne znam koliko se ti zajebavaš, ali neka varijanta piratskog programa će se morati realizirati kroz stranke, svuda u svijetu.
Ja se uopće ne zajebavam. Samo što treba naći dovoljno članova za osnivanje stranke i pogotovo ljude koji takvu stranku mogu argumentirano predstavljati u javnosti a da pritom ne budu ni glupi ni arogantni.
Ja mogu tek ne biti glup. Ponekad. :D
Lastan

Post 20 Sep 2011, 23:35

Margarita wrote:Lijeni i inertni. Nezainteresirani i neprofesionalni s ponekim afektiranim agresivnim istupom, bar u mojoj četvrti.
Ne znam za četvrti, ali na državnoj razini razni su zeleni protestirali protiv gradnje LNG terminala i koječega sličnog, a sve za talijanski račun – Talijani ih financirali i nafilali ideologijom, a onda oni pobrali unosne ugovore za sve što su ovi tulavci spriječili da se izgradi kod nas. Pritom svaka havarija koja se dogodi Talijanima jednako pogađa i nas zahvaljujući morskim strujama. :zvrko:
JPK

Post 20 Sep 2011, 23:37

Margarita wrote: Lijeni i inertni. Nezainteresirani i neprofesionalni s ponekim afektiranim agresivnim istupom, bar u mojoj četvrti.
Ja im najviše zamjeram to što su užasno glupi i istovremeno bahati, seru o energetskoj politici, vjetrenjačama i pizdarijama, a nemaju pojma koja je razlika između kilovata i kilovatsata. Doslovno.
Biti i mniti svemiropolisno
nemam pojma

Post 21 Sep 2011, 07:31

Silajn wrote:Što onda uče u onim svojim političkim školicama, ako ne vještine komunikacije? :gaah: Jandroković je, primjerice, gluplji od ZgSasha pa opet uspije suvislije djelovat :gaah:
Ma uče klinca, Jandrokoviću to uspijeva zbog njegovog smirenog karaktera.
Hekatonhir wrote:Meni je on izgledao pametno. Ali samo prvih pola sata, dok nije progovorio.
Ah da, otvaranje njegovih usta je bio epic fail.
ex_anais wrote:Na ovu foru HDZ opstaje. Ne na račun svojih stalnih glasača
Jok, HDZ opstaje na račun mrtvih glasača i glasača iz dijaspore. I onih silnih branitelja.
Gazda wrote:Čestitke, evo našeg prvog "svi su oni isti" komentatora. :D
A ne, nisam to rekla :durica:

Problem je što je kod nas politika na takvom nivou da se pametni, školovani ljudi ne žele baviti njom. A to je opasno.
Lastan wrote:Ja se uopće ne zajebavam. Samo što treba naći dovoljno članova za osnivanje stranke i pogotovo ljude koji takvu stranku mogu argumentirano predstavljati u javnosti a da pritom ne budu ni glupi ni arogantni.
Ja mogu tek ne biti glup. Ponekad. :D
Lastana za predsjednika nove stranke :lux:
Silajn

Post 21 Sep 2011, 07:36

Mislim da se nigdje na svijetu pametni školovani ljudi ne žele bavit politikom :ne zna: Neke pametne i školovane okolnosti ili ideali na to prisile, ali u pravilu - pozicija političara, ako si pametan i školovan, izaziva bol :zubo:
nemam pojma

Post 21 Sep 2011, 08:06

Ne vjerujem. U normalnoj zemlji, ja bi se rado bavila politikom. A pametna sam :durica: . I napola školovana :durica:
Lord Byron

Post 21 Sep 2011, 08:42

nemam pojma wrote:Ne vjerujem. U normalnoj zemlji, ja bi se rado bavila politikom. A pametna sam :durica: . I napola školovana :durica:
Ti si baš sigurna u radost svojeg bavljenja politikom? Hm.

Politika je, nužno, i trgovanje - i to ne trgovanje sa sebi sličnima, nego trgovanje s ljudima s kojima ne bi sjela u isti tramvaj. To što vjeruješ da znaš što i kako treba, to što vjeruješ da ne bi podlegla izazovima korupcije, opsesijom moći i tako to - to je predivna teorija. Ali, i dalje je teorija.

Osim u nekoj situaciji apsolutne moći i vlasti ("It's good to be the king!" :)), svaka tvoja politička želja, koliko god pametna i pravilna bila, može se ostvariti samo trgovanjem. I onda se u trenu nađeš u situaciji da, uime te i takve trgovine, pristaješ na stvari od kojih ti se stišće želudac.
Gazda

Post 21 Sep 2011, 09:16

Hekatonhir wrote: Kad je riječ o državnim interesima, kulturi, jeziku, naslijeđu - desničar sam. Desnom rukom i masturbiram, no nema veze. :D Kad se pak govori o pravima radnika, majki, ugroženih skupina, manjina - ljevičar sam.
Kao i svaki Hrvat. Umjesto da bude obratno. Zato i jesmo u kurcu. Mahneš šahovnicom i..proračun? Šta je to?
Emericzy

Post 21 Sep 2011, 09:22

Lord Byron wrote:Milanović je epohalno uspio izgubiti prošle, ne bih se čudio da uspije i ove. Sposobnost tog čovjeka da bude antipatičan je neizmjerna. Ponaša se kao da je pobjeda na izborima njegovo neotuđivo pravo, a ne kao netko tko mora dati razloga apstinentima da iziđu i glasuju za njega, pa makar začepljenog nosa.
Ne samo Milanović, ali on jest u tome najgori.

Jučer je Nik Titanik izašao s dobrom forom. Glasački listić s dva kandidata:

1. ZLO

2. MANJE ZLO
Emericzy

Post 21 Sep 2011, 09:44

Lord Byron wrote:mislim da je vladajućima i cjelokupnoj desnici daleko najpametnije držati se "tko ne glasa za nas, ne voli Hrvatsku - a zna se onda koga voli" retorike. Ako, za potrebe ovog posta, izmislim termin "specifična težina birača" i njime označim napor potreban da se taj birač pridobije za glas stranci ABC, onda se na toj retorici dosta lako može pobrati veliki broj birača male specifične težine.
u masovnim raspravama, uvijek se nađe netko tko će gornje rečenice "genijalno" :facepalm: protumačiti kao "Aha! Znači, za tebe je onaj tko voli Hrvatsku glup! Aha!!!!".
Eto s ovim tvojim komentarima također je lako izmjeriti dubinu gluposti hrvatske oporbe.

Nitko mi nikada nije uspio objasniti zašto se oporba ne trudi izgledati domoljubno. Zašto zazire od Domovinskog rata, od branitelja, od obljetnica? Što je u tim temama (na deklarativnoj i na principijelnoj razini) protivno zasadama na kojima počivaju oporbene političke platforme?

Ništa. Bježanje od deklarativnog domoljublja kardinalna je glupost, koju si jedan političar ne bi smio dozvoliti. Jedini razlog da ga izbjegava jest činjenica da se takvim domoljubljem kite HDZ i desnica. Ali, što onda? Ako će se obje strane njime kititi, domoljublje će se konačno početi podrazumijevati, prestat će biti predizborni adut i hvalabogu će konačno splasnuti na neku normalnu razinu. A ovako se umjetno održava kao znak raspoznavanja. Domoljublje=HDZ. Oporba=antihrvatstvo.

Na ovaj način, čak i oni brojni mrzitelji HDZ-a desno od političkog centra ne mogu prihvatiti oporbu i radije će apstinirati ili glasovati za HDZ stisnuta nosa.

Josipović je to, izgleda, shvatio i on čini mi se relativno vješto pronalazi put prema nekom svom deklarativnom domoljublju koje je biračima prihvatljivo a istovremeno nije nepodnošljivi kič. Zašto to SDP i ostatak oporbe nije u stanju? Zašto oni sve vezano uz domoljublje prihvaćaju s bolnom grimasom na licu? To je u najmanju ruku necivilizirano, a politički graniči s samoubojstvom.
Emericzy

Post 21 Sep 2011, 09:55

Lastan wrote:Zeleni su kreteni, koliko sam dosad imao prilike vidjeti.
A HDZ nisu kreteni? A na vlasti su koliko ono godina? Šesnaest? Sedamnaest? Pobijedili na koliko općih izbora? Pet?
Emericzy

Post 21 Sep 2011, 09:57

JPK wrote: Ja im najviše zamjeram to što su užasno glupi i istovremeno bahati, seru o energetskoj politici, vjetrenjačama i pizdarijama, a nemaju pojma koja je razlika između kilovata i kilovatsata. Doslovno.
Točno. Ali, ta razina gluposti nikad nije bila politički problem.
  • Information