..franak, pernar, franci, pernari..

Koljite se i gložite!
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 19:53

nodens » wrote:
Ne, to ne može biti 'srž' problema. Jer, iako se slažem da je to često upravo tako, to je samo pola priče. Druga polovica priče jest da postoje ljudi/institucije koje ovima gore *omogućuju* takvo ponašanje, i onda se poslije brane da su samo 'ispunjavali nečije potrebe'.

I dileri drogom samo 'ispunjuju nečije potrebe' - droga uzrokuje ljudima dobar osjećaj, a svi ljudi žele dobro se osjećati. To međutim ničim ne abolira trgovce drogom od odgovornosti za prodavanje droge, i isto tako činjenica da su ljudi ovakvi kakve gore spominješ, ničim ne abolira od odgovornosti one koji su im te kredite davali.

Ne misliš valjda da su im davali iz altruističkih razloga, jadni ljudi, tj. banke. :zubo: Stoga mi je nejasno zašto se u toj priči koncentrirati na fukaru, svi znamo kakva je fukara. Nego hajdemo se koncentrirati na ovu drugu stranu priče, meni zvuči kudikamo interesantnije.
Uh, uh, nodenše. A na koji bismo način onda pravdali te ljude, da ih proglasimo poslovno nesposobnima? Ili da banke kao takve proglasimo nelegalnima? Bojim se da bi to pokrenulo lavinu čije razmjere ne želim zamišljati.

Ako se i kada nešto poduzme u ovoj situaciji, to bi moralo imati karakter oprosta, odnosno ublažvanja posljedica, ili zovi kako hoćeš. Okrivljavanje druge strane, dakle banaka, povuklo bi za sobom koješta, pari mi se. S pravne strane, dakako. To što ćemo ih mi nazivati gnjusnima, nešto je drugo.

Bara huda

Post 27 Jan 2015, 19:57

karambol wrote:„Ljudi kupuju stvari koje im ne trebaju sa novcem koji nemaju kako bi impresionirali ljude do kojih im nije stalo“. :D
Ovo mi se čini kao srž problema. :zubo:

Postoji u terminologiji nešto što se naziva potrošačkim minimumom iz kojeg smo lagano s godinama prešli u galopirajuće društvo hiper potrošača.
Što mi danas prepoznajemo kao uspješno društvo? Kako se meni čini, samo ono u kojem je moguće kupiti sve što se želi, a ne samo ono što je potrebno...
Afirmiraš se i kao pojedinac najlakše (i najprozirnije :zubo: ) ukoliko živiš u materijalnom blagostanju i obilju. Vlasti su zadovoljne jer to vide kao porast srednje klase i osiguranje
socijalnog mira. Sve 5, no...potrošnja je danas, rekao bih, dominantna društvena aktivnost. Ili barem u top 3 (nakon druženja na forumima i fejzbucima :zubo:).
Unda mode on

Sta galopira? Je konj? I konji galopiraju, sta ne? A ako mogu konji, zasto ne bi i ljudi? A ako se vise ljudi nadje na istom mistu, u isto vrime...onda je to ka neka druzba, druzina, jel pere kvrzice ili od onog sta ima prsten koji moze vladat nad svim prstenovima i onda ga oce bacit a drugi mu u tome pomazu , to je manje bitno, bitnije je da su oni tu i da su drustvo. I da jasu tuta forca galopom naprid. Pa do kuda se stigne.
Iako, prvo treba razjasnit neke pojmove. Kao sto je npr hiper.
Jel to ko hipersvemir? Ono....svemir sa vise od tri dimenzije. I sto je dimenzija? Jel to sve sto znamo ili ima tu jos nesto, ne znam, neke korelacije, neki odnosi, suodnosi, medjuodnosi ili kakvi vec odnosi mogu bit.
I izmedju koga? Ili cega? Ili koga i cega?
Eto...kad si malo ...ne znam...razjasnimo, objasnimo, shvatimo te pojmove, kad malo pogledamo sami sebe u zrcalo, pa onda onog do sebe, kad popijemo casu toplog mlika supajuci koji albert keks, onda mozemo krenut dalje. :lux:

ups, krivi smajl, treba doc :kokice: :cheer: :zubo:

Unda mode of :huh, nije lako bit u undinoj glavi:

Ja to vidim ovako.
Potrosacko i materijalno drustvo nije samo radi toga da se pokazes i pravis vazan, ono je nuzno za prezivljavanje zajednice.
Stvari teba kupovati da bi oni koji ih proizvode mogli zaraditi i dalje kupovati pa da opet drugi zarade i tako u krug.
I ne mislim tu samo na kapitalistu koji ostvaruje profit na jadnim radnicima, ti radnici su placeni za svoj posao ( pogotovo u uredjenim zemljama i ne treba Hr uzimati kao pocetak i kraj poznatog svijeta) pa ce ici na more kod Mikija a Miki ce kupit kosulju koju je sivala Lucika, a Lucy ce kupit uja od Majtijevog barbe a on ce kupt cement (za dic kat na kuci ) sta ga radi moj muz i tako sve ide u krug.
Problem nastaje u poremecenim odnosima. To se dogodilo i u ovoj financijskoj krizi pred koju godinu u svijetu kad ljudi nisu mogli placati kredite za ono sta su pokupovali (samo sta ih nije drzava spasavala nego su se sami morali snalazit) a u Hr je slicno....potrosnja ne slijedi proizvodnju.
I to mora kad tad doc na naplatu. Ko i kako ce platit....vidit ce se, ali nije ni rjesenje da se prestane trosit ispod svake mjere jer tek onda nastaje problem.
Kad je bila svjetska turbulencija pred neko vrime, znam da su u zapadnoj Evropi apelirali na ljude da za bozicne praznike ne sparaju previse jer da to nije dobro za privredu. A slaba privreda vodi do malih placa i male potrosnje sto vodi do jos manje placa i vise nezaposlenih i tako u krug.

Dakle, stvar je, kao i uvijek u svemu, ravnoteze, nekog balansa.

U cijeloj toj kompleksnoj priči formirao se krug potrošača, biznismena i vlada koji plešu u tom kolu. I onda se događaju ovakve stvari gdje netko i malo više najebe.
Kako rekoh, potrošači se vode željama, a želje najčešće imaju malo dodirnih točaka s racionalnim rasuđivanjem.
A je, nekad ce ic malo bolje, nekad malo losije, negdje brze, negdje sporije ali opcenito standard vecine ljudi na svijetu se poboljsava.
Netko i najebe. Tko riskira moze profitirat ali i ne mora.
Ponekad pomislim kako bi bilo ok da smo poput Kube što se tiče potrošačke manije. Tamo je zaista nema, ali nema ni još koječega. :D
Cini mi se da se i njima crno pse, evo vidim da hoce unormalit odnose sa amerikom. :zubo:
Trebalo bi otic dok je Fidel (ili njegov duh) jos na vlasti, pitanje je koliko ce dugo uspjet sacuvat nevinost kad se zapadu digne na njih. . :zubo:

nodens » wrote:
Ne, to ne može biti 'srž' problema. Jer, iako se slažem da je to često upravo tako, to je samo pola priče. Druga polovica priče jest da postoje ljudi/institucije koje ovima gore *omogućuju* takvo ponašanje, i onda se poslije brane da su samo 'ispunjavali nečije potrebe'.

I dileri drogom samo 'ispunjuju nečije potrebe' - droga uzrokuje ljudima dobar osjećaj, a svi ljudi žele dobro se osjećati. To međutim ničim ne abolira trgovce drogom od odgovornosti za prodavanje droge, i isto tako činjenica da su ljudi ovakvi kakve gore spominješ, ničim ne abolira od odgovornosti one koji su im te kredite davali.

Ne misliš valjda da su im davali iz altruističkih razloga, jadni ljudi, tj. banke. :zubo: Stoga mi je nejasno zašto se u toj priči koncentrirati na fukaru, svi znamo kakva je fukara. Nego hajdemo se koncentrirati na ovu drugu stranu priče, meni zvuči kudikamo interesantnije.
A koja je druga strana price?
Mislis li da su ljudi koji su u bankama po necemu drugaciji od, kako ti kazes, 'fukare'?
Osim po mjestu gdje se nalaze?
Mislis li da bi osnivaci Franak udruge, da su se kojim slucajem nasli na radnom mjestu bankara, da bi se ponasali drugacije?
A bankari, da su fukara, da bi bili razumniji?
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 27 Jan 2015, 19:59

MightyMe » wrote: Nije njihov problem, normalno, zato i Vlada treba nekako uskočit. Po meni, više ka medijator između dvi strane, nego ka milicajac. Ja samo gledan obrnutu situaciju. Da su npr. teroristi bombali švicu il tako nešto pa da padne švicarac. I da banke odluče da je tečaj onaj stari, a ne taj padnuti, jer eto oni nisu imali švicarce tad. Pa opet bi oni bili lopovi. :D
Isto tako, ne bi da se generalizira nego da se svakom pojedinačno pristupi. Ako ti je to treći stan, ma rode jebi se.
eto majti, bravo, slazem se. narod koji ima takvu mladost.. poslat ce je u inozemstvo. :zubo: :D

vlada treba nekako uskocit, zbog vise razloga i jasno, izmoderirat sve to.

a to s trecim stanom. ma jebi se rode tri puta i to s kamatama.. :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 20:05

Bara huda » wrote:..
Ja to vidim ovako.
Potrosacko i materijalno drustvo nije samo radi toga da se pokazes i pravis vazan, ono je nuzno za prezivljavanje zajednice.
Stvari teba kupovati da bi oni koji ih proizvode mogli zaraditi i dalje kupovati pa da opet drugi zarade i tako u krug.
..
..bara? ..ono, bara? :D

..zisto ono treba kipivat stviri, nisim shvi ti o? :angel: :raspa: :kokice:

ali, ok, ti to tako gledas, fer inaf..

:D :D
Bara huda

Post 27 Jan 2015, 20:12

Zekoslawa » wrote: Uh, uh, nodenše. A na koji bismo način onda pravdali te ljude, da ih proglasimo poslovno nesposobnima? Ili da banke kao takve proglasimo nelegalnima? Bojim se da bi to pokrenulo lavinu čije razmjere ne želim zamišljati.

Ako se i kada nešto poduzme u ovoj situaciji, to bi moralo imati karakter oprosta, odnosno ublažvanja posljedica, ili zovi kako hoćeš. Okrivljavanje druge strane, dakle banaka, povuklo bi za sobom koješta, pari mi se. S pravne strane, dakako. To što ćemo ih mi nazivati gnjusnima, nešto je drugo.
Pa sad, nije do okrivljavanja i...on se meni prvi nudio....a nije nego je ona sama trazila :D pa se sad svi cude kako je nastalo dite. I ne znaju di ce s njim.
Ma ok, tu se uglavnom o tome raspravlja ali stvar je da treba ogranicit i jedne i druge.
Bankarska pohlepa je dovela do rasplamsavanja pohlepe kod ostalih pa se vidlo da su to zajebane stvari da bi se tako olako pustale da idu bez kontrole.
Tako da je i svijet naucio nesto iz one krize, banke se isto nastoje ogranicit i kontrolirat a bome i Svicarska se dugo trudila drzat tecaj niskim.
Ali kad je potraznja za francima velika, a ocito je takva iako se tu nigdje ne radi o konkretnoj lovi kao sto Euklid zamislja, onda on mora postat skup. Ne sto vrijedi toliko, nego jer ga se toliko trazi.
Ne znam koliko je rublja imala utjecaja u tome, ali mi je pricala jedna da su u Moskvi, onaj dan kad je bila ona devalvacija , da su prodani svi maseratiji, lamborginiji, police Prade i ostalih ducana su bile doslovno ispraznjene u jednom danu. :ne zna:

Cujem da se i Evropljani koji su uzeli kredite u francima (i neki u jenima) zale na rate. Jer ih placaju u eurima. A ni njihove banke nisu franke vidjele nego sve to ide papirnato.
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 20:19

Zekoslawa » wrote: Ha gle, s bankama moram imati posla, istina. Ali u kolikoj mjeri, to je već moj izbor. Moram imati račun jer ne smijem primati pare na crno.
..zeka, ono je bila meni samo promemorija, nisam htio cjepkat. pustan je slanca je bilo, ono, zbog sebe, ne zbog tvog posta.
vidjet cu jos kako cu vecerat, pa ako bude kalorija mozda se malo osvrnem, ima tu materijala, ali za sad jedno..
..primati lovu na ruke, ne znaci da da se radi o primanju para na crno.

mozemo mi sad pricat o tehnologijama, prakticnostima, pristajanjima, ali evo, svjesno ili podsvjesno primanje love na ruke za obavljeni posao vezuje se nekim automatizmom asocijacija kao nesto na crno, nelegalno, protuzakonito.
naime jos uvijek postoji nesto sto se zove.. blagajna. bilo na salteru u banci, bilo u samoposluzi, bilo u nekoj firmi.

eto, samo toliko, vise kao simbol nekih drustvenih dogovora..ili cak monologa. :kokice:
Margarita

Post 27 Jan 2015, 20:21

@Bara huda
Zašto u nedogled plaćati pravljenje smeća? Nek ljudi zarađuju tako da ga uklanjaju.
Recimo, imam stotinjak pari obuće. Sad bih platila da mi neko to pospremi, pobaca ono što procijeni da više neću nositi, da je neprimjereno za mene, da sam preteška za štikle od 12 cm, da je nespretno voziti u platformama pa mi i ne trebaju, da je tenisicama otvrdnuo đon pa su loše za hodanje, i tak, šta ja znam. Nisam stručnjak za cipele, kako ih ne znam napraviti ne znam ni raspolagati njima. Ono, zašto da plaćam radnika da mi napravi nove cipele, bolje da platim da me riješi starih. Štedim okoliš, resurse, a para se vrti. Ne mora se samo trošiti, zašto mora biti potrošačko društvo?
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 20:26

..a unda » wrote: ..zeka, ono je bila meni samo promemorija, nisam htio cjepkat. pustan je slanca je bilo, ono, zbog sebe, ne zbog tvog posta.
vidjet cu jos kako cu vecerat, pa ako bude kalorija mozda se malo osvrnem, ima tu materijala, ali za sad jedno..
..primati lovu na ruke, ne znaci da da se radi o primanju para na crno.

mozemo mi sad pricat o tehnologijama, prakticnostima, pristajanjima, ali evo, svjesno ili podsvjesno primanje love na ruke za obavljeni posao vezuje se nekim automatizmom asocijacija kao nesto na crno, nelegalno, protuzakonito.
naime jos uvijek postoji nesto sto se zove.. blagajna. bilo na salteru u banci, bilo u samoposluzi, bilo u nekoj firmi.

eto, samo toliko, vise kao simbol nekih drustvenih dogovora..ili cak monologa. :kokice:
Okej, okej, znam ja da smo svi mi tebi samo sredstvo, ti bi pisao govorili mi ne govorili. :D

Ugl, nemere, undo. Autorski honorari prema zakonu isplaćuju se na žiro. Čak je i isplata na tekući nezakonita. Dakako, ako se zaista radi o ugovoru o autorskom djelu, a prijevod to jest. U bivšoj firmi sam bila na ugovoru o radu, bez obzira na to što je predmet moga rada zapravo autorsko djelo. I to u principu otvara prostor za koješta što se tiče intelektualnog vlasništva, ali to je druga tema. Ovo o čemu mi sad govorimo je honorarni rad prema ugovoru o autorskom djelu i to ide na žiro i na to se plaća porez. Ne znam kako bi ti to drugačije pokrivao, daj primjer.
Bara huda

Post 27 Jan 2015, 20:45

Margarita » wrote:@Bara huda
Zašto u nedogled plaćati pravljenje smeća? Nek ljudi zarađuju tako da ga uklanjaju.
Recimo, imam stotinjak pari obuće. Sad bih platila da mi neko to pospremi, pobaca ono što procijeni da više neću nositi, da je neprimjereno za mene, da sam preteška za štikle od 12 cm, da je nespretno voziti u platformama pa mi i ne trebaju, da je tenisicama otvrdnuo đon pa su loše za hodanje, i tak, šta ja znam. Nisam stručnjak za cipele, kako ih ne znam napraviti ne znam ni raspolagati njima. Ono, zašto da plaćam radnika da mi napravi nove cipele, bolje da platim da me riješi starih. Štedim okoliš, resurse, a para se vrti. Ne mora se samo trošiti, zašto mora biti potrošačko društvo?
Ima to. :lux:
U Amerike.
Pricala mi jedna ( jebemu, ja sam ko Svejk, sve neke price imam) da joj je muz to poklonio za neki rodjendan, godisnjicu.
Uglavnom, to je usluzna djelatnost. Iznajmis tu doticnu i ona ti dodje sredit ormare. Sve. I sa cipelama. Napravi ti par odjevnih kombinacija, ti joj kazes sto ti uglavnom treba, ako si bas sentimentalno vezana uz neki komad robe onda ga ostavi a ostalo....cao djaci.
Odnese i ti se ne moras vise mislit sto sa starom robom. Nego mozes u kupovinu nove i onda kad ti se opet napuni ormar, vec znas kog ces zvat. :D
Kaze da joj je to bila jedna od najboljih investicija u zivotu. :zubo:
Ali jebiga, placa se i to. :ne zna:

Inace...ja sam ovih praznika radila cistku po svojim ormarima. Napunila 7 velikih ikeinih vreca raznom robom. Nesto sta su moji prerasli pa stajalo po zakutcima, ali gro stvari u koje ne stanem jer sam debela. I bijesna na sebe i na te stvari koje me samo podsjecaju kakva sam bila.

Odnjela mami na selo a ona sve uvalila susjedi preko. Mladji bracni par, dvoje djece, mali u skoli, mala tu negdje. Ona sitna, taman joj moje stvari dobro dosle. Pricala mi mama da se nije mogla nazahvaljivat na stvarima.
Ona radi u ducanu, valjda za 2500 , on ima koju stotinu vise i grade neku kucu pa su nedavno morali platiti legalizaciju 12 000 kuna.
A zive kod njegovih, svekrva ju jebe u zdrav mozak a ova mora sutit dok se ne okuce u svome.
Mene bilo sram da mi se zahvaljuje na starim grudnjacima, da su joj super jer da ima male sise, stari badekostim da joj je super dosao kad su lani isli na more kod brata na koji dan, za djecu majce i gace.
Ja ih slabo znam, tek onako preko ceste ali moja stara kaze da se nikad ne zale. :ne zna:
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 20:49

Zekoslawa » wrote: Okej, okej, znam ja da smo svi mi tebi samo sredstvo, ti bi pisao govorili mi ne govorili. :D
..ne, ne, zeka, ne.. tj ustvari, da, da, ono, da.. :D

vidi, recimo to ovako, nisam bas toliko egocentrican.. recimo da se radi o interakciji nekoj, procesu i neki mi postovi jednostavno pokrenu kotacice, inspiriraju me.. da ne kazem, bozemeprosti, nadahnjuju.. :D
..a to, do ce ti otacici otrat, e jebiga sad. di bi ja vec bio kad bi to znao.. :D
Ugl, nemere, undo. Autorski honorari prema zakonu isplaćuju se na žiro. Čak je i isplata na tekući nezakonita. Dakako, ako se zaista radi o ugovoru o autorskom djelu, a prijevod to jest. U bivšoj firmi sam bila na ugovoru o radu, bez obzira na to što je predmet moga rada zapravo autorsko djelo. I to u principu otvara prostor za koješta što se tiče intelektualnog vlasništva, ali to je druga tema. Ovo o čemu mi sad govorimo je honorarni rad prema ugovoru o autorskom djelu i to ide na žiro i na to se plaća porez. Ne znam kako bi ti to drugačije pokrivao, daj primjer.

pa eto, to.. kazem, ne znam bas zakonski kako danas to ide, ali nije uvijek islo tako. mene cudi da ne postoji vise ona vrecica papirnata i unutra placa? a zasto ne postoji vise? ..takva transakcija ne valja, ta lova ne valja? :kokice:

dakle, ne zanima me sad striktno, kakva je sve tu zakonska pedanterija, ali an zeneral, i zakonski je i nemoralno primit, lovu na ruke za obavljeni posao? zasto? :kokice:

osim nekakvih prakticnosti, tehnickih nekih tih nesto, recimo lakoca ili olaksavanja, ne vidim nikakvog razloga da ako ja to zelim, da lovu za obavljeni posao dobijem u kesu, na ruke. sa svim popratnim papirima. dokumentima. obavezama. hocu lovu u kucicu odmah. u dzep od kosulje ispod dzempera. kes. nikakva banka, nikakvi racuni, nikakvi troskovi odrzavanja, redovi, netbenkinzi, ovo, ono te vrste, nikakvi minusi, ponude, revolvinzi, kartice, debiti, minusi. kes.
..i onda, prosetaj do porezne, prijavi, prijavi i firma, sve ima svoj knjizni, financijski, knjigovodstveni zapis, stavku, dogadjaj, sve se zna, sve obaveze, sve se plati, sve po zakonu, ali ocu.. kesss. :kokice:

:D
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 27 Jan 2015, 20:52

..jer teško je nać objektiv preko računa :D
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 21:02

Zmaj021 » wrote:..jer teško je nać objektiv preko računa :D
medjuostalim. :kokice:

mislim ono, mos doc u banku i rec daj lovu. tj nisma mislio na pljacku. :D, nego ono, imas tekuci, das osobnu i ova pljune u prste ili ok, ako imas srece, pljune u onaj brojac love koji ce se vrtit jedno dvije minute i izbroji lovu i isplati ti kes. na salteru banke. i to ono, moze, ok, jer banka je to.
zasto ja ne bih mogao, ako radim u nekoj firmi koja ima tu blagajnu ili barem knjigovodju.. kuc, kuc, prvi je, doso ja po placu u onoj busti, vrecici papirantoj (ustvari, vrecica moze bit i papirnata, kesica mi je uvijek plasticna ) ona tamo, puj, pljune u prste, izbroji mi lovu, zatefteri to tintanom olovkom na trgovcki papir i na jos tri mjesta, ja se potpisem, uzmem, lovu, dovidjenja dovidjenja, vidimo se za mjesec dana.. :D

mislim, u banci moze, ali u firmi, da ne kazem..radnoj organizaciji, ne moze... kako to? i zasto i cemu i ko koga tu jebe? ko je dao jednoj firmi prava koja druga firma nema, neko ta druga firma mora radis s tom nekom firmom, koja je uz to i privatna. mislim, ko koga tu jebe? ..ako je tako, a izgelda da jest. :kokice:

Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:04

pa.. mora se trošit da bi i drugi mogli zaradit.. :D
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 21:04

..a unda » wrote: ..ne, ne, zeka, ne.. tj ustvari, da, da, ono, da.. :D

vidi, recimo to ovako, nisam bas toliko egocentrican.. recimo da se radi o interakciji nekoj, procesu i neki mi postovi jednostavno pokrenu kotacice, inspiriraju me.. da ne kazem, bozemeprosti, nadahnjuju.. :D
..a to, do ce ti otacici otrat, e jebiga sad. di bi ja vec bio kad bi to znao.. :D
Ma vidi tebe, ne moraš se ti opravdavati sad tu meni. Sve je to okej, dobri smo si, svoji smo si, nije meni sad problem da te ja protiram. :D

pa eto, to.. kazem, ne znam bas zakonski kako danas to ide, ali nije uvijek islo tako. mene cudi da ne postoji vise ona vrecica papirnata i unutra placa? a zasto ne postoji vise? ..takva transakcija ne valja, ta lova ne valja? :kokice:

dakle, ne zanima me sad striktno, kakva je sve tu zakonska pedanterija, ali an zeneral, i zakonski je i nemoralno primit, lovu na ruke za obavljeni posao? zasto? :kokice:

osim nekakvih prakticnosti, tehnickih nekih tih nesto, recimo lakoca ili olaksavanja, ne vidim nikakvog razloga da ako ja to zelim, da lovu za obavljeni posao dobijem u kesu, na ruke. sa svim popratnim papirima. dokumentima. obavezama. hocu lovu u kucicu odmah. u dzep od kosulje ispod dzempera. kes. nikakva banka, nikakvi racuni, nikakvi troskovi odrzavanja, redovi, netbenkinzi, ovo, ono te vrste, nikakvi minusi, ponude, revolvinzi, kartice, debiti, minusi. kes.
..i onda, prosetaj do porezne, prijavi, prijavi i firma, sve ima svoj knjizni, financijski, knjigovodstveni zapis, stavku, dogadjaj, sve se zna, sve obaveze, sve se plati, sve po zakonu, ali ocu.. kesss. :kokice:

Pravo da ti rečem, čim sam napisala prethodni post, sjetih se da sam te biće prebukvalno shvatila, vjerojatnije je da misliš na to što sad kažeš. Ono, vrećica, busta paga i to. :D
A ono, štajaznam, te ti sve stvari, znači oti e-bankinzi i ta sva čuda, služe da bih ja mogla raditi od doma iz drugog grada, recimo. :D
karambol

Post 27 Jan 2015, 21:09

Baro, galopira društvo u hiperpotrošačko. Počelo je tamo negdje početkom prošlog stoljeća ili koju godinu prije...Da, taj princip prizvodi više kako bi prodao više je mogao ići samo u slučaju da se povećava broj kupaca. Kako je tehnologija napredovala tako je taj broj kupaca polako rastao. I smanjivao se broj radnih sati i povećala su se neka prava i najvažnije - plaće. Pa je poslije ww2 krenulo za ozbiljnije i dobivalo na brzini i širini. Konzumerizam je napadao i s ideološke strane sve iza željezne zavjese. Onako, vidi šta mi u kapitalizmu imamo. Aha!
U Juzi se jurcalo u Trst i Graz po rifle, levisice i svašta nešto što je bilo must have.
Zapravo nas je konzumerizam skuhao kao kad se žaba polako kuha i ne skuži da je najebala... :zubo:
Zamisli što će biti za koje desetljeće, ako prođemo bez nekog armagedona. :zubo:
Tehnologija tako špura da će nas na koncu dovesti do kraja kapitalizma i uvesti nas u komunizam.
Sve ćemo imati i ništa nam neće trebati. Pritisneš gumbić i eto ga... :cerek:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 27 Jan 2015, 21:22

MightyMe » wrote:
Malo si ti to loše popratija. Prvo, kamate ne mogu bit 200%.
nije ni franak išao 200% gore, a da ne spominjem kako nije niti mogao pasti na kunu i po...
MightyMe » wrote:Drugo, promjenjiva kamatna stopa je sjebana presudom visokog trgovačkog suda.
i kao što vidimo banke do presude drže kao do preklanjskog snijega

ali neke gorljive legaliste na ovom forumu to ne dira ni 2%...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 27 Jan 2015, 21:22

Zekoslawa » wrote:..
Pravo da ti rečem, čim sam napisala prethodni post, sjetih se da sam te biće prebukvalno shvatila, vjerojatnije je da misliš na to što sad kažeš. Ono, vrećica, busta paga i to. :D
A ono, štajaznam, te ti sve stvari, znači oti e-bankinzi i ta sva čuda, služe da bih ja mogla raditi od doma iz drugog grada, recimo. :D

.ali ma ne..ali ne bozemoj, ono ne. ne da si me prebukvalno shvatila, nego si me premalo prebukvalno shvatila. :D
..nema tu prenesenog znacenja, nema tu transakcija znacenja, nema tu poetike, pjesnistva, o lovi se radi i to o kesu. neko kako nego bukvalno. nego kako drugacije? :D

ono, ocu moje pare. ti. meni. dati. pare. moja. meni. tarzan. dzejn. lova. ti. ja. sad. ok, nema sad..za sat, sutra, samo kazi kad, no frks, ali nikakve banke, nikakvi bakraci, nikakvi pinovi.. kesss. :D

dakle, rekao sam prije, neko oce, lakse je, prakticnije, drugi gradovi, itd. a eli kaze.. necu. ne cu. :D

evo, ja sam recimo, u stanju za neki honorar, ne znam, pet iljada necega, sjest u u autobus, doc u tu firmu u zagreb, malo s ljudima popricat, platit kavu (od honorara jasno koji ce mi bit isplacen u..u.. u ke..ke..tako je, u kesssu), malo se prosetat po trgu bana republike, dodjipat se nizbrdo do autobusnog ili se malo zanosit sesticom po okukama, popit pivu tamo ne znam na nekoj benzinskoj onoj autoputnoj prcvarnici ili puno bolje jogurt i sengvic na borju, ono, jos ako je zima, pa malo gledat plitvice i snijeg, malo mi guzica vidila puta i sta, super, sta fali..imas cak i kes. :D :D

mislim, jel tebi jasno sto ja pricam. osudjeni smo na banke, doslovno osudjeni. banke su nam kazna, karma, sto li vec..
a ja necu banke, ocu kes, kes.. pa sta je vama ljudi, jel ja pricam kineski? :D :D
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:23

kar, klasična piramida. :D

fan fakt: The average worker in the US today would only have to work 11h per week to be as productive as his fellow worker in 1950. However, today a worker in the US would have to work 50% more hours to afford a home than a worker in 1950.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 27 Jan 2015, 21:25

MightyMe » wrote: Glupaćo, prošle godine ih nisu radili: http://www.jutarnji.hr/koliko-je-zemlja ... -/1276854/
To si je NASA tako postavila da Ameri mogu pravdat buduću proizvodnju čemtrejlza kako bismo Dragutin i ja mogli nesmetano uživat u njima... :zubo:

WMO ima malo drukčije podatke... :raspa:

U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će završiti 4. klimatološko razdoblje a to će biti, ako se ne varam, 2019. godine...
'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 27 Jan 2015, 21:26

..a unda » wrote:
mislim, u banci moze, ali u firmi, da ne kazem..radnoj organizaciji, ne moze... kako to? i zasto i cemu i ko koga tu jebe? ko je dao jednoj firmi prava koja druga firma nema, neko ta druga firma mora radis s tom nekom firmom, koja je uz to i privatna. mislim, ko koga tu jebe? ..ako je tako, a izgelda da jest. :kokice:

Naredile banke, vlade se naguzile i predale narod neradnicima, hostaplerima i pljackasima.
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 21:27

Nikad se neću riješiti iz glave slike unde kako s pinklecom ide iz banke. :rofl: :facepalm:
Zmaj021

Post 27 Jan 2015, 21:28

aj unda, ne pravi se lud.. :D ti bi primio 5k kn, prijavio 2k i tako u krug.. ee

edit: mikijeva škola :D
karambol

Post 27 Jan 2015, 21:29

Zekoslawa » wrote:Nikad se neću riješiti iz glave slike unde kako s pinklecom ide iz banke. :rofl: :facepalm:
Ja sam išao tako. S pinklecom punim love. Tamo negdje 1988-89... :zubo:
Zekoslawa

Post 27 Jan 2015, 21:30

Zmaj021 » wrote:aj unda, ne pravi se lud.. :D ti bi primio 5k kn, prijavio 2k i tako u krug.. ee
Lako za to, al aj zamisli pokore službenicima da unda uopće mora dolaziti negdje svaki mjesec nešto prijavljivati. Pa dali bi mu još jedan pinklec od 5 iljada samo da ga ne gledaju. :zubo:
karambol

Post 27 Jan 2015, 21:30

Zmaj021 » wrote:aj unda, ne pravi se lud.. :D ti bi primio 5k kn, prijavio 2k i tako u krug.. ee

edit: mikijeva škola :D
Ne kižiš. Tako bi ostalo i njemu i državi. :miky: :zubo:
  • Information