Mene uopce nije. Netko tko drzi za pravo laznim ljevicarima mene uopce ne moze iznenadit. Zapravo, da je suprotno, bilo bi nevjerovatno. Inace da se razimimo, ovdje mi je cak na neki nacin zoki ispa pozitivac. Barem maloEks » wrote:Evo, jedan pametan čovjek je rekao ono što ja pokušavam svo vrijeme objasniti.
Naravno, nikome ne mogu objasniti da suosjeća, to je ipak prema vlastitom vrijednosnom sustavu, odgoju i savjesti.
Ali mi je jako degutantno iživljavanje na tim ljudima koje ovih dana čitam ama baš posvuda. Sad su svi veći pape od pape i njima se to nije moglo desiti. Žao mi je ako ikoga vrijeđa moje mišljenje o ovoj temi, ali zaključci da Vlada valjda nije trebala pomoći tim ljudima (jer, realno, na to se svodi, ako na nešto jamraš, to znači da bi ti ipak bilo draže da nije tako) su meni uvredljivi sami po sebi. Ne jer imam kredit u švicarcima nego jer ne mogu pojmiti da te ljude treba zakopati da bi se netko bolje osjećao. Jer eto možda među njima ima prevaranata. Sud je donio validnu presudu o tome, tu nema spora da je bilo lihvarenje u pitanju. I čak ni to nije dovoljno nego se te ljude naziva pohlepnima, ovakvima i onakvima. Čak i da je među njima ne znam koliko pohlepnih, ne znači da svi moraju i trebaju pasti. Kao što rekoh, nitko od toga nema štete, ne neke velike, ne stvarne, osim tih oštećenih ljudi kojima je Vlada odlučila pomoći. I kakav god to potez bio, nekim će ljudima donijeti miran san. Ja stvarno ne mogu biti žalosna zbog toga.
Nema skupine, dakle mase ljudi koja je potpuno nevina. To je svima valjda jasno. To ne znači da se nikad ne treba pomoći određenoj skupini ljudi.
Al' opet, kužim logiku koja stoji iza toga. To je ona ista logika koja je ljude bacala na Bolonju jer koga boli kurac što neki propali student nije završio faks. Svi koji ne žive po peesu trebaju crć i propast uz blagoslov države da bi pošteni porezni obveznici spavali u miru.
Enivejz, oko ovog se nikako nećemo složiti svi mi ovdje jer svatko se vodi nekim svojim životnim principom i svatko o svačijem principu u pravilu ima loše mišljenje pa ono, nema nekog smisla mamuzati tog konja. Nije tajna da sam ja i za besplatno školstvo i zdravstvo što se danas smatra parazitiranjem na poreznim obveznicima, da sam socijalist u duši i da ne štujem principe- snađi se, druže, a ako se ne snađeš, ko te jebe. Sve ima svoje prednosti, svaki način razmišljanja i postupanja i ja vjerujem da je ljudima koji bi radije svaku uslugu platili u pravilu bolje, ali ja naprosto ne mogu mirne duše zaključiti da netko treba biti otpisan jer nije sve u životu radio po peesu. Bojim se da su to neke nepomirljive razlike u stajalištima i dublje od slučaja Franak. Ovdje me od sviju najdublje začudio unda. Od njega bih najmanje očekivala neoliberalnu logiku.
..franak, pernar, franci, pernari..
Zato što je Euklid svojedobno tvrdio da ti banke uzimaju novac s računa kako im se sprdne kad potpišeš trajni nalog.Beau » wrote:Razmisljam kao i eks.
I ne znam zake se zanemaruje ovo sta euklid prica. Valjda ljudi to ne zele znati, jer onda ne mogu pametovt u stilu 'ko ti je kriv, sta si se jebala'
Ispricavam se i ja ako nekog vrijedjam, al ne kuzim da su ti ljudi tolko stali na zulj mnogima samo zato jer su se usudili uzet jeftiniji kredit za jedini krov nad glavom koji ce u svakom slucaju krvavo otplacivat. O nepodopstine li
..mislis na ovo?Eks » wrote:Evo, jedan pametan čovjek je rekao ono što ja pokušavam svo vrijeme objasniti.
Naučio je da se za poslove koji traju dugo u budućnost uputno osigurati protiv rizika, pa čak i onih nepojmljivih. Vraća i vraćat će ono što je posudio i poštivat će potpis koji je svojevoljno stavio (i skupo ovjerio) na dokument. Dok mu živo srce bije!
..rekli bi u vlaskoj, jebes ti covika koji je gospodar svoje rici. .
ne znam, osnuj suosjecaonu neku. i svatko ko ne bude usao u tu prokrustovu suosjecaonu i ravnao se po tom metru, valja proglasit ga bezosjecajnim ili ne znam, ko onoga koji ako ne moze pomoc, moze odmoc. i to namjerno.Naravno, nikome ne mogu objasniti da suosjeća, to je ipak prema vlastitom vrijednosnom sustavu, odgoju i savjesti.
Ali mi je jako degutantno iživljavanje na tim ljudima koje ovih dana čitam ama baš posvuda. Sad su svi veći pape od pape i njima se to nije moglo desiti. Žao mi je ako ikoga vrijeđa moje mišljenje o ovoj temi, ali zaključci da Vlada valjda nije trebala pomoći tim ljudima (jer, realno, na to se svodi, ako na nešto jamraš, to znači da bi ti ipak bilo draže da nije tako) su meni uvredljivi sami po sebi. Ne jer imam kredit u švicarcima nego jer ne mogu pojmiti da te ljude treba zakopati da bi se netko bolje osjećao. Jer eto možda među njima ima prevaranata. Sud je donio validnu presudu o tome, tu nema spora da je bilo lihvarenje u pitanju. I čak ni to nije dovoljno nego se te ljude naziva pohlepnima, ovakvima i onakvima. Čak i da je među njima ne znam koliko pohlepnih, ne znači da svi moraju i trebaju pasti. Kao što rekoh, nitko od toga nema štete, ne neke velike, ne stvarne, osim tih oštećenih ljudi kojima je Vlada odlučila pomoći. I kakav god to potez bio, nekim će ljudima donijeti miran san. Ja stvarno ne mogu biti žalosna zbog toga.
Nema skupine, dakle mase ljudi koja je potpuno nevina. To je svima valjda jasno. To ne znači da se nikad ne treba pomoći određenoj skupini ljudi.
onda je bolje par puta godisnje otic u svetog petra i meditirat pred mikelendjelovom la pijeta.
onaj ko se nasladjuje ovima (ma uopce svima) sto imaju te kredite i ne mogu ih vracat ili ih mogu vracat, tj barem nesto, tako da, ne znam, prodaju bubreg ili.. simbolicki (ako to zaista vec ne postoji, vrlo lako bi moglo ubrzo postojat) da unaprijed prodaju bubrege svoje djece, tzv danak ili kamata u bubrezima, s takvima ili o takvima se ne treba uopce pricat, cemu dijalog?
s druge strane, onaj ko potpuno ili samo emotivno pristupa ovom problemu koji je dosao na medijski, drustveni ili ne znam vec kakav red, jer su ovi krediti i ovi problemi pali s neba, prije njih nije bilo nista sto bi zasluzilo nasu ogorcenu paznju, pitam se koliko taj ima osjetljivosti jer osjecaj i osjetljivost nisu nikako sinonimi, ako netko slucajno to brka, a osjetljivost uvijek ide iz razuma.
zao mi je ako neko misli da ide osjecaj pa misao, ali ne ide. mislim, moze se on batrgat, ali ne ide.
notorna pujiska je sasvim dobro primijetila da je eksplozija svicarskog franka izazvala vece podjele medju gradjanima, nego prozivanja ko je veci hrvat.
naravno, nije ni tu razvila do kraja ideju, nego je samo servirala ili upotrijeb ila za nesto drugo, ali sto bi to ustvari znacilo?
po meni dvije stvari.. prvo, da je napokon ovdje doslo formiranja tj do prepoznavanja, do naseg uocavanja da postoje drustvene klase, a drugo.. paljenje svijeca nije socijalizam, tako se socijalizam ne konzumira. niti stvara. niti deklarira koristeci ovu situaciju, problem ili ljude da bi se predstavilo drugima koja strana se zauzela.
ne znam sto si sve ovdje utaborilaAl' opet, kužim logiku koja stoji iza toga. To je ona ista logika koja je ljude bacala na Bolonju jer koga boli kurac što neki propali student nije završio faks. Svi koji ne žive po peesu trebaju crć i propast uz blagoslov države da bi pošteni porezni obveznici spavali u miru.
Enivejz, oko ovog se nikako nećemo složiti svi mi ovdje jer svatko se vodi nekim svojim životnim principom i svatko o svačijem principu u pravilu ima loše mišljenje pa ono, nema nekog smisla mamuzati tog konja. Nije tajna da sam ja i za besplatno školstvo i zdravstvo što se danas smatra parazitiranjem na poreznim obveznicima, da sam socijalist u duši i da ne štujem principe- snađi se, druže, a ako se ne snađeš, ko te jebe. Sve ima svoje prednosti, svaki način razmišljanja i postupanja i ja vjerujem da je ljudima koji bi radije svaku uslugu platili u pravilu bolje, ali ja naprosto ne mogu mirne duše zaključiti da netko treba biti otpisan jer nije sve u životu radio po peesu. Bojim se da su to neke nepomirljive razlike u stajalištima i dublje od slučaja Franak. Ovdje me od sviju najdublje začudio unda. Od njega bih najmanje očekivala neoliberalnu logiku.
stovise, cesto tu manjka (samo)kritike, pa taj nas dio kojim zelimo nesto razumjet, biramo onaj nas pozitivan dio, onaj nas negativan dio izostavljamo, pa tako vrlo lako mozemo doc do toga da neke nase metre postavljamo kao opce, a sad, ko je od nas bog, ne znam, mozda netko i jest.
naime, svodjenje bilo kojeg problema na neki individualan primjer, koji je eto, slucajno bas nas, neki egocentar, jel, tesko ili nikako ce moc pomoc da zaista razumjemo u cemu je problem.
tako je i u ovom slucaju kreditnom, sto je problem nekako opceg oblika, ali ako ga idemo tako gledat, onda smo neosjetljivi jer su ti krediti individualni, osobni, mucni, ali osjetljivi smo ako ih idemo rjesavat opce, i to segmentirano opce, sa mo za taj segment drustva, jer smo trenutno na to senzibilizirani i ne vidimo nista drugo.
kao sto nismo vidjeli (ili smo vidjeli, ali eto, nije nam se bas dalo nesto reagirat, taj smo dan bili nesto neosjetljiviji, ima takvih dana) ili nismo zeljeli vidjet on o sto je bilo prije tih kredita i ono sto ce bit sutra, tj sve zavisi kud ce nas medijski val odnijet, a onda je najvjerojatnije vec kasno za ista osim za zauzimanje nekih strana i deklarativnosti.
ili to besplatno skolstvo i zdravstvo.. mozemo pateticno i emotivno gledat da je to dobro za mene ili tebe jer je dzaba, kao sto nije, tj neko to placa, nego je to racionalna nuznost svakog drustva koje se misli razvijat i koje sto vecem broju clanova tog drustva zeli omoguciti sto vecu sto vecu slobodu, razvoj, kreativnost..zadovoljstvo ako vec hoces, a obrazovanje i naricto zdravstvo su nuzni, osnovni, aksiomatski za takve slobode.
dakle, mozemo se mi deklarirat kao krscanski socijalisti i sve gledat kao milosrdje i neku emociju, suosjecaj, a mozemo se i smatrat socijalistima nekim obicnim koji na drustvenu solidarnost, na taj neki drustveni dogovor, uzajamnost, gledaju na nacin suradnje i poticaja, ne na nacin zrtve i plakanja.
ovo s mojojm neoliberalnom logikom
..ali, treba uvijek imat na umu i da su i neoliberali ljudi.
neoliberalizam je defakto preko noci ovdje turbo zajasio jos od pocetka devedesetih, odgojio generacije, obrazovao, usistemio i sad je evo, ocito dosla na red ta generacija, koja valjda kao i svaka, a svaka ide u tome malo vise, dalje.. da tumaci i interpretira nesto sto ne razumije, stvara nove postavke, nova drustvena objasnjenja, kao pernar sa svojom knjizom sve o svemu, generacija koja ce oportuno iskoristit sve sto joj je na raspolaganju da se dokaze, pa eto i ovi krediti su dobrodosli da bi se objasnilo neto za sto se ocito nema vremena razumjet, nego se tako zeli sto prije doc na slobodno drustveno trziste, ogranicit svoju drustvenu ponudu, omasovit potraznju za takvom ponudom i tako umjetno sebi nakitit cijenu.
..a eto, ja cak ni na solidarnost, na uzajamnost, pa eto, ni na tu neku suosjecajnost, niti hocu, niti mogu gledat gledat kao na robu. nema to meni cijene, pa taman se srusio svijet..
..i jos nesto, zasto je tin bio velik..zato jer je pokoljenima zelio namrijeti u bastinu kristalnu kocku vedrine.
zasto je from velik? ..zato jer je pokoljenjima htio namrijeti u bastinu kristalnu kocku iskrenosti. prema sebi.
knjizu u ruke i otkrit tim alatima, produzenim nasim percepcijama da je osjetljivost razumijevanje fino razlikovanje promatranjem, razmisljanjem, logikom. nije prepustanje osjecaju koje izvlacimo iz grubo tesanih ladica nasih podsvijesti samoodrzanja.
Kao prvo, ja nisam izigravao nikakvu žrtvu zbog toga kaj me jebu bankari...a unda » wrote: dobro judolino, oprosti, mozda si ipak u pravu. ja idem dalje pokusat ne bit zrtva. ti uzmi ulogu koja ti odgovara i na koju ces bit ponosan.
Kao drugo - a koja si ti kurčeva moralna vertikala da tu dijeliš lekcije drugima? Forumsko blebetalo koje je iskamčilo nekakvu penzijicu i sad piše plahte besmislica.
Zao si i pokvaren, a ja nemam volje družiti se s takvima. Čovjek koji se veseli tuđoj muci apsolutno je dno dna.
A kad smo našom lovom sanirali upropaštene banke nitko nije smio ni pisnuti jer smo "imali Hrvatsku" i onoga krivoustog bantita na vlasti.Beau » wrote:Znam ja da ce vecina reci da suosjecaju s ljudima, ali kad se spomene pomaganje i rjesenje koje bi djelomicno moglo bit i na racun poreznih obveznika, tu se skace na zadnje noge.
A da imamo našu vlast, a ne slugane i poslušnike EU i SAD, jednostavno bi naredili reobračun kredita i uzeli bankama EKSTRAPROFIT, a porezni obveznici ne bi morali platiti ništa.
A ako se ovdje ne sviđa npr. ERSTE banci nek se nosi u svoju austrijsku pičku materinu. Ima drugih banaka koje će je zamijeniti bez problema.
Zekoslawa wrote: Zato što je Euklid svojedobno tvrdio da ti banke uzimaju novac s računa kako im se sprdne kad potpišeš trajni nalog.
Znamo da njegovi i mikijevi zli nemci nikad ne spavaju
Ma jebemu mater, zasto se za ugrozenu vrstu iz proracuna i ne bi uplatilo 400M kn ako jedan toda od istog dobije 160M kn? Sta me jebete u zdrav mozak 
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
To si se ti malo zajebalaZekoslawa wrote: Zato što je Euklid svojedobno tvrdio da ti banke uzimaju novac s računa kako im se sprdne kad potpišeš trajni nalog.
Nisam nikad napisao da to rade banke nego sam svojedobno tebe upozorio da pazis kome dajes trajni nalog jerbo je bilo slucajeva u RH da su, recimo, teleoperateri skidali ljudima nebulozne cifre s tekuceg racuna putem trajnog naloga za usluge koje uopce nisu konzumirane...
'if you fall, i'll be there' (floor)
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Slicno je bilo prije par godina u Madjarskoj kad su se banke prijetile da ce dici sidro ako se vlada bude mjesala u njihovu politiku.judolino wrote: A kad smo našom lovom sanirali upropaštene banke nitko nije smio ni pisnuti jer smo "imali Hrvatsku" i onoga krivoustog bantita na vlasti.
A da imamo našu vlast, a ne slugane i poslušnike EU i SAD, jednostavno bi naredili reobračun kredita i uzeli bankama EKSTRAPROFIT, a porezni obveznici ne bi morali platiti ništa.
A ako se ovdje ne sviđa npr. ERSTE banci nek se nosi u svoju austrijsku pičku materinu. Ima drugih banaka koje će je zamijeniti bez problema.
Medjutoa, kad je madjarska vladala poduzela niz mjera kontra banaka a u svrhu da joj gradjani ne budu opljackani niti jedna nije ispunila prijetnju.
Eno ih sve i dalje uredno posluju. Predobro zaradjuju i bez ekstraprofita na racun tecaja da bi tek tako napustile neko trziste koje su vec zaposjele.
Moram pohvalit i Zoku da se obratio bas Madjarima za pomoc oko ove ujdurme...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ma kome ja pričam...
Em sam neuka, em u dugovima, em luda po nekima, pa ajmo skratiti. Ljudine ste vi koji ste progutali kiseli limun na ove dugove, ljudine.
Keep up the good work.
p.s.
Da bih riječ više ikad rekla, riječ o tome. Sve je jasno.
p.s.
Ovo ide mene, dakle. Pa dobro, da, ja nemam osjetljivosti nimalo. Ljudine koje su na mukama jer će neka njihova kunica otić tim ljudima je imaju. Lijepo si si posložio prioritete i viđenje ljudi...a unda » wrote:
s druge strane, onaj ko potpuno ili samo emotivno pristupa ovom problemu koji je dosao na medijski, drustveni ili ne znam vec kakav red, jer su ovi krediti i ovi problemi pali s neba, prije njih nije bilo nista sto bi zasluzilo nasu ogorcenu paznju, pitam se koliko taj ima osjetljivosti jer osjecaj i osjetljivost nisu nikako sinonimi, ako netko slucajno to brka, a osjetljivost uvijek ide iz razuma.
Ma glecte, ljudi. Svi znamo u kakvoj drzavi zivimo. Bara je u pravu. Drzava koja ima dobre zakone koje provodi stvara kulturno drustvo.
Mi to nismo. I dzabe je sad undi i ostalima pricat sta je tu sve krivo i kako bi odgovorno drustvo trebalo izgledat. To je, iz nase perspektive, da prostite, sviranje kurcu
Kao kad bi meni recimo bilo zao sto je drzava dala odstetu nekome za poplavljenu kucu koju je napravio blizu rijeke jer je to bilo jeftinije, ne mareci za rizik i posljedice.
Ne moze mi bit zao, al mi je zao sto zivim u drzavi gdje je takvo sto normalna stvar. I drzava snosi dio krivice. A to da se nekom pomogne u takvoj tragediji mi je jebeno drago, pa o kakvoj se god neodgovornosti radilo.
Zivimo u drustvu u kojem odgovornost nije na cijeni. To je lose. Al ja ne zelim vjezbat strogocu i odgovornost preko grbace ugrozenih. Ne zelim. To se mora dogodit postupno, sistemski. Ako se dogodi.
Mi to nismo. I dzabe je sad undi i ostalima pricat sta je tu sve krivo i kako bi odgovorno drustvo trebalo izgledat. To je, iz nase perspektive, da prostite, sviranje kurcu
Kao kad bi meni recimo bilo zao sto je drzava dala odstetu nekome za poplavljenu kucu koju je napravio blizu rijeke jer je to bilo jeftinije, ne mareci za rizik i posljedice.
Ne moze mi bit zao, al mi je zao sto zivim u drzavi gdje je takvo sto normalna stvar. I drzava snosi dio krivice. A to da se nekom pomogne u takvoj tragediji mi je jebeno drago, pa o kakvoj se god neodgovornosti radilo.
Zivimo u drustvu u kojem odgovornost nije na cijeni. To je lose. Al ja ne zelim vjezbat strogocu i odgovornost preko grbace ugrozenih. Ne zelim. To se mora dogodit postupno, sistemski. Ako se dogodi.
..ko je pojeo kiseli limun i na koje dugove mislis? ove sad, sta, kreditne? koje? kad? kad sve? ko sve?Eks » wrote:Ma kome ja pričam...Em sam neuka, em u dugovima, em luda po nekima, pa ajmo skratiti. Ljudine ste vi koji ste progutali kiseli limun na ove dugove, ljudine.
Keep up the good work.
p.s.
Ovo ide mene, dakle. Pa dobro, da, ja nemam osjetljivosti nimalo. Ljudine koje su na mukama jer će neka njihova kunica otić tim ljudima je imaju. Lijepo si si posložio prioritete i viđenje ljudi.Da bih riječ više ikad rekla, riječ o tome. Sve je jasno.
..ne ide tebe. ide sve koji hoce. a ako nece, nece.
koliko je to osjetljivo, ne znam.
kazao sam prije, ne treba bas uvijek polazit od sebe. poslagivanje je mozda u oku nekog promatraca?
Ha...jebote...ja vas sve razumijem. Ali ono baš sve...i empatiju i antipatiju i ljutnju i bijes i sve...
Eks, bogati vrati sličicu u avatar (zgodna neka teta) i ne ljuti se.
Jebiga...ja znam tipa kojeg razbija dilema je li mu ljepši bmw x5 ili novu porsche cayene...ne briga ga koliko košta već sviđa li se i njemu koliko i ženi. S druge strane imao je jedan mali gradski autić (btw. ima ih jedno 5 ili 6. Auta, jel...svak ima svoj) koji je uzeo na kredu u švicarcima. Znate već kako je plač i škrgut zuba bio daleko glasniji od drugog poznanika koji je jučer dobio treće dijete i ima kredu za stan također u chfima...
Slažem i s Undom u mnogočemu. Najviše u onome sam pao sam se ubio...
I ono što sam primjetio je da sam sve manje osjetljiv na tuđe nesreće i tegobe....
Dosta su stvari zajebali i potratili svi izredani politički reprezentativci...i ovi zatvoreni i oni preseljeni na ahiret i ovi aktualni. Jedino što znam da su svi oni bili ponuđeni raji na izbor i raja je baš njih izabrala. Oni su, pak, izglasali zakone, imenovali povjerenstva, bili u odborima koji su sve odobrili, provukli...kroz papire, novine i televizije...i kroz mozgove...
Tu smo gdje jesmo najviše zahvaljujući samima sebi.
Jebiga...ja znam tipa kojeg razbija dilema je li mu ljepši bmw x5 ili novu porsche cayene...ne briga ga koliko košta već sviđa li se i njemu koliko i ženi. S druge strane imao je jedan mali gradski autić (btw. ima ih jedno 5 ili 6. Auta, jel...svak ima svoj) koji je uzeo na kredu u švicarcima. Znate već kako je plač i škrgut zuba bio daleko glasniji od drugog poznanika koji je jučer dobio treće dijete i ima kredu za stan također u chfima...
I ono što sam primjetio je da sam sve manje osjetljiv na tuđe nesreće i tegobe....
Dosta su stvari zajebali i potratili svi izredani politički reprezentativci...i ovi zatvoreni i oni preseljeni na ahiret i ovi aktualni. Jedino što znam da su svi oni bili ponuđeni raji na izbor i raja je baš njih izabrala. Oni su, pak, izglasali zakone, imenovali povjerenstva, bili u odborima koji su sve odobrili, provukli...kroz papire, novine i televizije...i kroz mozgove...
niš ja ovo nisam iščito iz undinih upisa.judolino » wrote: ..
Kao drugo - a koja si ti kurčeva moralna vertikala da tu dijeliš lekcije drugima? Forumsko blebetalo koje je iskamčilo nekakvu penzijicu i sad piše plahte besmislica.
Zao si i pokvaren, a ja nemam volje družiti se s takvima. Čovjek koji se veseli tuđoj muci apsolutno je dno dna.
ne kažem da nije psiho il bilo šta što mu se pripisuje
Tu se ne slazem. Jbg, ne znam ko je odabrao od nas gradjana da se drzava zaduzuje u moje ime? Ja nisam. I nijedna vlada to nije niti navela u svom programu. Sve su vlade u svojim programima imale postenje, rad i blagostanje, i na osnovu toga dobijale mandate. Sasvim je druga stvar sto su politicari provodili nepostenje, nerad i siromastvo. I nikad, ama bas nikad necu prihvatit kakav narod takva vlast. Zapravo sam uvjeren da kojim cudom ovdje vladaju svicarci/japanci/korejci da bi zivili njihovim standardom.karambol » wrote:Ha...jebote...ja vas sve razumijem. Ali ono baš sve...i empatiju i antipatiju i ljutnju i bijes i sve...
Procitaj malo bolje, i zavrti koju stranicu unatrag.Zmaj021 » wrote:
niš ja ovo nisam iščito iz undinih upisa.
ne kažem da nije psiho il bilo šta što mu se pripisuje, ne tvrdim niš, al jbga ni ne vidim da je..
Ma unda je mucicaZmaj021 wrote:
niš ja ovo nisam iščito iz undinih upisa.
ne kažem da nije psiho il bilo šta što mu se pripisuje, ne tvrdim niš, al jbga ni ne vidim da je..
Miky jebote...pa misliš da bi ih netko izabrao da su rekli kako neće biti poštenja i bćagostanja? Pa oni govore ono što ti želiš, ili barem što većina želi. Nemrem vjerovati da si baš takav naivac.miky0 » wrote:
Tu se ne slazem. Jbg, ne znam ko je odabrao od nas gradjana da se drzava zaduzuje u moje ime? Ja nisam. I nijedna vlada to nije niti navela u svom programu. Sve su vlade u svojim programima imale postenje, rad i blagostanje, i na osnovu toga dobijale mandate. Sasvim je druga stvar sto su politicari provodili nepostenje, nerad i siromastvo. I nikad, ama bas nikad necu prihvatit kakav narod takva vlast. Zapravo sam uvjeren da kojim cudom ovdje vladaju svicarci/japanci/korejci da bi zivili njihovim standardom.
Evo vidi onog grka kojeg su svi uzdizali ili ga se plašili. Lajanjem je došao tu gdje je i biti će novi šef Grčke. Zašto? Zato jer je vikao da će ovo i ono, nešto i nekoga. Odjebat uniju, razguzit banke, dat će besplatno ovo i ono, neće ono, hoće ovo, penzije, dostojanstvo, Grčka! Mi, vi, oni...
I?
Nekako mu je retorika sve prihvatljivija EU državama, manje prijeti, ne odustaje od kredita, nekako ne bi sad baš više ono i ovo istim žarom...lažnjak, buraz, kao i svi kad namirišu lovicu...
Neka, unda, poučavaj ti one koji se slažu s tobom. Meni poučavanje ne treba. Ali da mi je štošta razbistrila ova mala humana rasprava, je. I to je jedina njena korist. Dašta da polazim od sebe, imam i par tisuća razloga za to. No ne bih htjela kvariti prosjek fiskalne odgovornosti ovdje, nisam nikad ni trebala, samo sam sebi naštetila. Tako da, o osjetljivosti ne poučavaj mene. Odo ja bit na teret poreznih obveznika u miru, gdje me nitko osjećajan i osjetljiv ne pljuca indirektno...a unda » wrote: ..ko je pojeo kiseli limun i na koje dugove mislis? ove sad, sta, kreditne? koje? kad? kad sve? ko sve?![]()
..ne ide tebe. ide sve koji hoce. a ako nece, nece...ako oce razmisljat, razmisljat ce. qkos e zeli razumjet, razumjet ce se. znam da i moglo bit neugodno do cega bi se sve moglo doc, morali bi se dosta preispitat. promijenit cak, ali eto, ako je to velika cijena onda je mozda bolje bit uporan u gledanju svijeta kako je tko odabrao..
koliko je to osjetljivo, ne znam.
kazao sam prije, ne treba bas uvijek polazit od sebe. poslagivanje je mozda u oku nekog promatraca?
pa da.. nisu nam krive ni banke ni vlade. ni drugi neki. imali smo neke izbore, volje, motive, zelje, znanja, neznanja, mogucnosti, nemogucnosti, snage, slabosti, bolesti, zdravlja i bogu hvala i agresivnosti i eto, okrenulo je kako je okrenulo, ne sam o sad s kreditima ovim, nego i prije i nevidim n ikakvog razloga da se ta inercija ne nastavi i dalje.. s ovakvim nekim medjuprolaznim vremenima da bi se eto, nekako prigodno korigirali i dali gasa ne bi li uspjeli zajebat vrijeme i doc do opet neke te prolazne tocke gdje svijetle flesevi blicevi, cisto da se posluzim reli terminologijom..karambol » wrote:Ha...jebote...ja vas sve razumijem. Ali ono baš sve...i empatiju i antipatiju i ljutnju i bijes i sve...
o sreci necu ni pricat, neposteno se ta kategorija zanemaruje, ono kao da ne postoji..
..ali da se kuje, pa kuje se, iako ne znaci da ce se i iskovat. ali i da se, ako se uvidi necija nesreca, da se da ruka i da se povuce da se iscupa iz toga, govoreci alpinistickom terminologijom.
misloim, meni su zaista smijesna ta neka prigovaranja da ako drzava nesto subvencionira da to radi drzava marsupilamijevaca, a ne mi i da ta neka, drzava, koja li je vec ne bi trebala ucestvovat u tome.
tu je citav jedan drugi dio problema koji se uporno namece kao neka socijalna osjetljivost ili neosjetljivost.
puno se pitanja tu otvara, da ne kazem da su i zbog manjih razloga, tj povoda pocinjali gradjanski ratovi.
bilo je prije kredita i ne samo kredita, bilo je svega i svacega, frke i muke, pa se nije razvila fronta koja ce vrsit pritisak i pricat o nekim nepravdama.
..a bit ce toga i sutra, bit ce i drugih problema, jos gorih nego ovi krediti, i hoce li se i sutra traztit da drzava ta pokrije nekako, olaksa tima koji ce se nac u problemima? vidjet cemo onda tu veliku, necu rec sucut, jer me to vrlo posdjeca na smrt, ali cu rec solidarnost u tom nekom, recimo ajd tako, atraktivnijem ili efikasnijem smislu?
s trece strane, ovo sto radi sad drzava ili preciznije, ova vlada, kao prvo, ponajprije to radi zbog sebe, a kao drugo, socijalno je osjetljivija nego sto to izgleda.
ako netko misli da moze bit jos osjetljivija u ovom trenutku, neka zbaci ovu vladu i neka dovede onu koja ce bit bolja ili, naravno, ne znam uopce sto se do sada cekalo zadnjih dvajst godina, molim lijepo, ulica, puske, vile, motike, revolucija i kreni, radi nekaj, odi nekam..
ali ja se moram zaista smijat ako pokusam to zamislit, narocito ako ta ulica misli da ce joj sve bit ravno dokle zeli ic, ako uopc ezna kuda zeli, a da ne govorim ako dodje do raskrsca i naidje na drugu takvu ulicu, pa jel su nasi, jel nisu, ups, nisu nasi..i sta onda?
mislim, nesto se eto stidljivo nekako spominje i na topiku socijalizam, stidljivo jer se valjda nema predodzba sto bi to uopce znacilo, ali evo, ako nekog zanima zasto je onaj socijalizam propao, koja ga je to volja ili motiv prevazisao, i zasto nikakav drugi u startu nije moguc ovdje jos barem dvije tri generacije, neka procita ovaj topicic..podsjeca me na onu.. hvali more, drz se kraja..
Ok, ali za to sto govoris jesu krivi politicari, a ne narod.karambol » wrote:
Miky jebote...pa misliš da bi ih netko izabrao da su rekli kako neće biti poštenja i bćagostanja? Pa oni govore ono što ti želiš, ili barem što većina želi. Nemrem vjerovati da si baš takav naivac.
Evo vidi onog grka kojeg su svi uzdizali ili ga se plašili. Lajanjem je došao tu gdje je i biti će novi šef Grčke. Zašto? Zato jer je vikao da će ovo i ono, nešto i nekoga. Odjebat uniju, razguzit banke, dat će besplatno ovo i ono, neće ono, hoće ovo, penzije, dostojanstvo, Grčka! Mi, vi, oni...
I?
Nekako mu je retorika sve prihvatljivija EU državama, manje prijeti, ne odustaje od kredita, nekako ne bi sad baš više ono i ovo istim žarom...lažnjak, buraz, kao i svi kad namirišu lovicu...
-
- Information
-