Sta ces, neki ne razumiju da tu nije rijec o ljudskoj pohlepi nego o temeljnoj ljudskoj potrebi.judolino wrote:Ma gonite se u kurac.
Morao sam da se odselim kad mi je bilo 23.
kad zbrojimo, žena i ja smo plaćali stanarinu bar 20 godina. Onda nam je uletila mogućnost da umjesto cca 2500 kn bacamo u vjetar ulažemo 3000 kn u budućnost, i to smo i napravili.
Eto, sad je moja žena u bolnici, to košta porezne obveznike.
Eto, ja sam sad doma, to nikog ništa ne košta osim Leteće i mene.
Eto, puštam Godfatherse u 3 uujutro do daske - NEPROCJENJIVO!!!!
I da je jedna strana svjesno prevarila ljude ostvarujuci ekstraprofite jer tebi rata ne iznosi vise 3000kn nego 5000kn.
Ono sto mnogima nije jasno, a bankari o tome ne zele ni da zucnu, nikakvi svicarski franci Hrvatske nisu vidjeli, u stambene kredite plasiran je novac hrvatskih stedisa cija je stednja 2007. iznosila oko 100 milijardi kunskih depozita. Valutna klauzula u svicarcima posluzila je za pljacku stoljeca (ne samo u RH nego i u ostalim tranzicijskim zemljama) jer je svicarac u to vrijeme bio na najnizim razinama ikad i mogao je samo rasti, sto su bankari jako dobro znali.
Ako je vec isla valutna klauzula onda je trebala ici u eurima posto je kuna fiksirana za tecaj eura a u to vrijeme omjer izdanih kredita s valutnom klauzulom bio je 7:2 u korist svicaraca.
Da uopce ne govorim kako su mijenjali metodologiju izracuna kamate i kako su kamatu jednostrano povecavali protiv cega postoji pravomocna presuda Visokog trgovackog suda koju banke naprosto ne postuju jer ovo je Texas a ne pravna drzava.
I zato je jedino pravo rjesenje ono koje nudi Svilibor, tj. Slavko Kulic.
1. Ukidanje valutne klauzule
2. Vracanje kamate na onu koja je potpisana.
3. Obracun kredita prema tecaju kada je ugovor potpisan (dakle, ako si podigao 100 000kn, vratit ces 100 000kn plus kamate, a ne kao sto sada imamo situaciju da godinama ljudi otplacuju kredit a glavnica im biva sve veca i veca, pa di to ima)
4. Povrat 9 milijardi kuna preplacenih sredstava.
Letecoj zelim brzo ozdravljenje i da se sto manje sekira zbog ovih hdzsdp lopova koji stite bankarski lobi na stetu vlastitih gradjana...