Ja bih rekla da nismo mi toliko nekulturni koliko smo bezobzirni. Samo si tepamo pa tu bezobzirnost zovemo snalažljivošću. Lako je biti snalažljiv kad imaš budala, obzirnih ljudi koji su svjesni da ne žive sami, koje ćeš zajebati. U se, na se, poda se, ali kalkuliraj, ostavi nešto pajdi od kojeg ćeš imati koristi.Bara huda wrote:
Dobar Dezulovic.![]()
Sjetilo me kako sam ja jednom prilikom bila gosca jedne Austrijanke. I otisle nas dvije da mi ona malo pokaze gradic i tako to i ima parkiralista koja su malo dalje od centra koja su javni parking. Sto ce rec da je od 8.00 do 18.00 besplatno parkiranje ali imas pravo biti sat i pol. Imala ona neki papirnati sat u autu i stavila vrijeme kad smo stigli i taman malo prosecemo, sat i po uvrh glave.
Na sto sam ja rekla da zasto ne bi mogli doc nakon tog vremena pa pomaknut sat kao da smo tek dosli i ostat dulje.
A ona me zacudjeno pogledala i pitala..."kako to msilite...pomaknuti sat? "
Ja ne kontam di je problem i objasnjavam a ona ce zgranuto.....pa ako mislite ostat dulje od toga, onda imate parking koji se placa pa mozete bit koliko vam treba. Da je ovo mjesto parkiraliste za tako kratko parkiranje, da si netko obavi sto treba i da kako bi to izgledalo prema drugima koji trebaju parking na krace kad bi neki zauzeli mjesto na cijeli dan pomicuci satove?![]()
..franak, pernar, franci, pernari..
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Dokle su god nasi osvajaci veci nacisti od nas, nije me sram sto me se svrstava u ovu kategoriju. Ja znam sto sam u biti, al da sam malko eksentrican, jesamjudolino » wrote:
A ovaj jadni Mikić nema pojma koliki je naci u duši, a druge proziva za nacizam.
Po zakonu mozesBara huda » wrote:
A jel onda moze da i ja u svoj apartman pozovem goste i prijavim ih ka prijatelje ili rod koji ne placaju boravak nego samo onu boravisnu taksu
Ovo nisam razumija. Sta pola moje sluzbene cijene? Kod mene je cijena jedna, koja je ovjerena ta je cijena koju gost i placaBara huda » wrote:
sta treba a onda oni meni plate pola od tvoje sluzbene cijene?
Ovo je da. Naravno.Bara huda » wrote:
A ja cu isto te pare potrosit na vecere ili stagod vec pa ce tgovci i ugostitelji placajuci porez dat dio toga drzavi.
Jel bi to bila ista stvar ka i ovo tvoje ili nije?
Ne kuzis kako je kod nas potpuno krivo instalirano drustvo u kojem po milje hrani 4 miljuna ljudi? To ti i dalje nije jasno?Tea Tree » wrote: Nije.![]()
Evo ti je miky objasnio u tisućama postova na trkeljanju, stalno jedno te isto priča prosvjetljujući nas, a nitko da skuži. Nisam ni ja skužila, samo znam da to nije isto kad radi netko drugi i kad to radi miky.
Možda je Dežulović negdje na tragu toga:
http://www.b92.net/info/moj_ugao/index. ... _id=259748
I radije će Hrvat položiti život na oltar domovine nego tisuću kuna poreza na njen šalter.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
ANTE TOMIĆ: Spasenje postoji, za 12 mjeseci ćemo se svemu smijati, Karamarko će za kredite u švicarcima optužiti Tita
zapravo, uopće nije smiješno...
zapravo, uopće nije smiješno...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Podsjeća me na ono kad su priveli Švajcarca psihijatru jer je ćutao u bioskopu...Euklid » wrote:
![]()
![]()
kao kad je Bosanac u Švicarskoj lovio pastrve dinamitom
kad su ga ufatili šta radi nisu znali šta s njim jer nemaju zakon koji uopće govori o tako nečem
na kraju ga odvelo kod psihijatra na promatranje...
E, unda baš si to fino sažeo 

Ne znam koji bi bio win win scenarij u ovome, možda da banke smanje kamate dužnicima do razine po kojoj su one kupovale, onda je profit nula na to, al nisu banke na gubitku, a dužnicima se nešto smanji rata
Ne znam koliko je to "nešto" 
Aha još nešto, marketing banaka u to vrijeme dijeljenja kredita u francima je bio - "treba uzeti kredit u francima jer je superisplativ, jer je franak trenutno najniži u zadnje x vremena"
E, pa wtf
Za to ne moraš bit financijski analitičar.
Ne znam koji bi bio win win scenarij u ovome, možda da banke smanje kamate dužnicima do razine po kojoj su one kupovale, onda je profit nula na to, al nisu banke na gubitku, a dužnicima se nešto smanji rata
Aha još nešto, marketing banaka u to vrijeme dijeljenja kredita u francima je bio - "treba uzeti kredit u francima jer je superisplativ, jer je franak trenutno najniži u zadnje x vremena"
E, pa wtf
..slusam sad milanovica u saboru. govorio je i o ovim kreditima. sve u svemu, mi nismo u zadnjih dvajst i nesto godina imali normalnijeg predsjednika vlade.
..normalnijeg, jel, ali ima kvaka. naime, izmedju svega ostalog sto je rekao, rekao je i da je pricao s nekim, ne znam, pilotom, da taj pilot ima 13500 kuna place, da mu zena ne radi i ustvrdio je da je covjek na rubu egzistencije. ok, jos je tu nadodao nesto u vezi kvalifikacija, i tako..
..pa se ja pitam, o cemu se tu radi? jest, to je izjavio milanovic, ali to nije samo problem milanovicevog razmisljanja, to je problem malo neke opce percepcije, klasne percepcije, odnosa.
nije to samo milanovicevo razmisljanje, to je razmisljanje i ponasanje citave jedne srednje klase ili koje vec i tu je nas najveci problem ili barem jedan od najvecih.
..normalnijeg, jel, ali ima kvaka. naime, izmedju svega ostalog sto je rekao, rekao je i da je pricao s nekim, ne znam, pilotom, da taj pilot ima 13500 kuna place, da mu zena ne radi i ustvrdio je da je covjek na rubu egzistencije. ok, jos je tu nadodao nesto u vezi kvalifikacija, i tako..
..pa se ja pitam, o cemu se tu radi? jest, to je izjavio milanovic, ali to nije samo problem milanovicevog razmisljanja, to je problem malo neke opce percepcije, klasne percepcije, odnosa.
nije to samo milanovicevo razmisljanje, to je razmisljanje i ponasanje citave jedne srednje klase ili koje vec i tu je nas najveci problem ili barem jedan od najvecih.
Nit čitam marketinške fore, nit ih razumijem, nit slušam. Digla sam kredit u eurima a štednju otvorila u francima. I to ne zato što sam nešto znala, nego ofrlje.blue » wrote:Aha još nešto, marketing banaka u to vrijeme dijeljenja kredita u francima je bio - "treba uzeti kredit u francima jer je superisplativ, jer je franak trenutno najniži u zadnje x vremena"![]()
E, pa wtfZa to ne moraš bit financijski analitičar.
Mogla sam ladno i obratno. Inače se zbunim na tim šalterima. Uopće ne kužim o čemu pričaju, samo klimam glavom, gledam u pod, jedva čekam da potpišem što god bilo (nikad ne čitam) i da što prije odem.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..ali stvarno sam sazeo.
tj sve se da svest na osnovu asocijativnu razinu, pod uvjetom da svi imaju takvu razinu..
mislim da je to glavni razlog zasto neki filozofi preferiraju sutnju..
..nema vin vin scenarija. postoji problem koji je nastao iz drugih problema i koji je vezan s jos nekim problemima.Ne znam koji bi bio win win scenarij u ovome, možda da banke smanje kamate dužnicima do razine po kojoj su one kupovale, onda je profit nula na to, al nisu banke na gubitku, a dužnicima se nešto smanji rataNe znam koliko je to "nešto"
Aha još nešto, marketing banaka u to vrijeme dijeljenja kredita u francima je bio - "treba uzeti kredit u francima jer je superisplativ, jer je franak trenutno najniži u zadnje x vremena"![]()
E, pa wtfZa to ne moraš bit financijski analitičar.
nikakva jednokratna mjera nece ovo rijesit u smislu da se nesto presijece, a narocito da sve strane budu zadovoljne, a narocito sto nisu ni definireane bas koje su to sve strane.
ne radi se ovdje samo o bankama i onima koji imaju kredite.
.ali, da se pritiskom i silom moze nesto rijesit, moze. ok, nesto ce se rijesit, ali ce onda to mozda proizvest drugih pet probelma, ali ok, sve je to za ljude, opravdano, vec vidjeno, nekako i legitimno cak, tj nista cemu bi se cudili ili zbog cega bi se zgrazali.
ali toga treba bit svjestan.
u nekoj srzi, sve ponajvise ovisi o bankama. one mogu sto oce. mogu cak rec i.. ok, ne morate vise vracat kredite te.
mislim, ono, mogu, ko im brani.
s druge strane, mogu i te kako utjecati ili ucjenjivati, na razne nacine. ne znam, kolko ukupno ima zaposlenih u bankama nasim, ali eto, mogu se te banke dogovorit ili nedogovorit nego onako, svaka za sebe i svoje interese i rec..ok, eto , sad cemo mi vama napravit da se ti krediti otplacuju kako vama odgovara, ali eto, to ej vezano s nasom egzistencijom, to nam je trosak i sad cemo mi pozatvarat jedno, ne znam, dvajst, trieset posto ekspozitura i filijala i otpustit cemo jedno pedeset posto zaposlenih u nasim bankama, a ujedno neko vrijeme necemo moc pratit vasa ulaganja u neke investi cije, nesto, sta vec..
mislim, ko im brani?
pa eto, usudit cu se rec da to cak i nije bitno toliko. mislim, razumijem sto govoris, ali cim se djeca uvedu u ovakav nekakav kontekst, postaju zrtve s obje strane, iskoristvajau se i s one strane s koje se, eto , ne znam, recimo idealisticki.. ne bi trebalo ocekivat da se iskoristavaju.blue » wrote:Jel imaginarni pilot ima djece? Ako ima to nije neka cifra, nije doduše ni rub egzistencije, ali je bliže tome nego lagodnom životu.
ono, vrlo lako se dodje do klaiceve. vrlo lako.
tj, ok, uzmimo da neka cetveroclana obitelj, u nekim laboratorijskim uvjetima, ok, mozemo i definirat koji bi to uvjeti bili, ima prihode od 13500 kuna. i da je na rubu egzistencije.
sto je s onima koji u istim takvim laboratorisjkim uvjetima imaju npr 8000 kuna prihoda? 5000? ili ne znam, 2000?
dakle, govorim o laboratorijskim uvjetima, kao sto se i inflacija nekako popularno opisuje onom kosaricom , svi smo svjesni da postoje tu jos ostale moguce komplikacije i/ili usloznjavanja.
kad spominjem percepciju ili tu neku ne znam.. klasnu percepciju, okovratnicku, statusnu, koju god, ne spominjem je bezveze, samo sam sazeo to na takav nacin da ustedim na prostoru i vremenu, svjestan koliko se u nama moze tu pojavit otpora..
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
miky0 » wrote:Da,ne znam tko je napisao ovu izjavu, rekao bi da je potpuni maloumnik
Da kuzis kako sistem funkcionira, ne bi govorila ove maloume floskule. Da sam ja taxist i da nisam u sustavu pdva, i da lazem da sam nerentabilan, svih 30€ bi islo meni u djep. A kako nisam taxist, i od ovih 30€ ja kupim nekakav prozvod koji kosta 30€, i trgovcu platim pdv od 25% sto je 7,5€ a za taj proizvod je i trgovac duzan uplatit 25% pdva i pretpostavimo da je i tu rijec za jos 6-7€, i na to trgovac uplati jos drzavi 20% dobiti, sto sve skupa prelazi 15€. Rezime: od mojih nezaradjenih 30€ je drzava izgubila vise od 15€. Vise nego li bi dobila od taxiste. Kad se uzme u obzir da placam porez drzavi za apartmane kroz pausal i pdv od 1.07. onda mi je potpuno jasno da ne znas o cemu pricas.
A Tiiiito dragi, suze mi na oči idu od smija.
Pa, jeboteled Miki, kakim se ti poduzetništvom baviš, a ovo uspiješ napisat?
Kaki ti je to račun, šta je to, nekakav kaskadni PDV i to otpozadi, koji urac?
Bogati, vako ga dobro nije računo ni Maxmagnusov ministar financija, a nije da nije probo. Al on je zapeo na pola tvoga računa, on je samo htijo uvest porez na porez.
Veliš, prvo ti trgovcu platiš PDV, a onda on državi plati neki novi, posebni, PDV.miky0 » wrote:A kako nisam taxist, i od ovih 30€ ja kupim nekakav prozvod koji kosta 30€, i trgovcu platim pdv od 25% sto je 7,5€ a za taj proizvod je i trgovac duzan uplatit 25% pdva i pretpostavimo da je i tu rijec za jos 6-7€,
Zanimljivo. Kaskadno, zanimljivo.
A zanimljiva i ta matematika po kojoj je PDV (u Hrvackoj) na proizvod koji te je košto 30 evra, bijo 7,5 evrića. Kaki je to račun? Đe to ima?
I kažeš još:
E nek si ga ti skužijo. Alal ti vera! Pokazo si mu ko je gazda.miky0 » wrote: Da kuzis kako sistem funkcionira, ne bi govorila ove maloume floskule.
Jbg, sta sad tebi nije jasnonina williams » wrote:
![]()
![]()
![]()
A Tiiiito dragi, suze mi na oči idu od smija.
Pa, jeboteled Miki, kakim se ti poduzetništvom baviš, a ovo uspiješ napisat?
Kaki ti je to račun, šta je to, nekakav kaskadni PDV i to otpozadi, koji urac?![]()
Bogati, vako ga dobro nije računo ni Maxmagnusov ministar financija, a nije da nije probo. Al on je zapeo na pola tvoga računa, on je samo htijo uvest porez na porez.
Veliš, prvo ti trgovcu platiš PDV, a onda on državi plati neki novi, posebni, PDV.![]()
Zanimljivo. Kaskadno, zanimljivo.![]()
A zanimljiva i ta matematika po kojoj je PDV (u Hrvackoj) na proizvod koji te je košto 30 evra, bijo 7,5 evrića. Kaki je to račun? Đe to ima?![]()
I kažeš još:
E nek si ga ti skužijo. Alal ti vera! Pokazo si mu ko je gazda.
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
To ti je tipicna Linicevska skola, moj miky.
Unisti poreznom presijom sve zivo i nezivo, nek niko nista ne radi, nek nikom ni ne padne na pamet da nesto poduzme, nek niko nikud ne mrda...
Eto, zato i jesmo tu di jesmo.
Mene je Linic sjebao jos 2002. pa umjesto da ja kolko tolko financiram drzavni budzet, drzavni budzet sada financira mene. Prst u uvo i svakog 10. mi sjedne placica...
Unisti poreznom presijom sve zivo i nezivo, nek niko nista ne radi, nek nikom ni ne padne na pamet da nesto poduzme, nek niko nikud ne mrda...
Mene je Linic sjebao jos 2002. pa umjesto da ja kolko tolko financiram drzavni budzet, drzavni budzet sada financira mene. Prst u uvo i svakog 10. mi sjedne placica...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Nisam platio, samo besplatno dovezao. Rekao mi je pandur da ako ja njima uzmem 30€, da ce on meni uzet 5 iljada kn.dexter » wrote:jesi ti tad platio neku kaznu ili si samo njih besplatno dovezao? ne mogu da se sjetim a mrzi me da trazim.
Tocno to, potpuni idioti vladaju. A porezni aparat slijepo slusa. Necu sad po svim porrznicima, ima tu i normalnih ljudi, da se razumimo.Euklid » wrote:To ti je tipicna Linicevska skola, moj miky.
Ma gonite se u kurac.
Morao sam da se odselim kad mi je bilo 23.
kad zbrojimo, žena i ja smo plaćali stanarinu bar 20 godina. Onda nam je uletila mogućnost da umjesto cca 2500 kn bacamo u vjetar ulažemo 3000 kn u budućnost, i to smo i napravili.
Eto, sad je moja žena u bolnici, to košta porezne obveznike.
Eto, ja sam sad doma, to nikog ništa ne košta osim Leteće i mene.
Eto, puštam Godfatherse u 3 uujutro do daske - NEPROCJENJIVO!!!!
kad zbrojimo, žena i ja smo plaćali stanarinu bar 20 godina. Onda nam je uletila mogućnost da umjesto cca 2500 kn bacamo u vjetar ulažemo 3000 kn u budućnost, i to smo i napravili.
Vidis da su veleizdajnici
Sta ces s poltickom karijerom napravit?judolino » wrote:Ma gonite se u kurac.
i ja bih se najradije odselio ali niko nece da me primijudolino » wrote:Ma gonite se u kurac.
jebi ga kriza, ili sta vec, je sjebala mnoge kako god je mogla.
zar nisi rekao da je leteca izasla iz bolnice ili da treba da izadje. nadam se da ce biti ok, jer sve ostalo je nebitno i sredice se i rata i franak i sve ostalo.
-
- Information
-