Ivan Vilibald Svibor Sinčić

Koljite se i gložite!
nodens

Post 16 Jan 2015, 21:24

Eks » wrote:Pa znam da jesi. Ali možeš biti i ateist s vjerničkim sklopom u glavi.

Tako je, dobra sam u detektiranju bulšita, ne samo što se tiče politike nego i inače. Ali to je prokletstvo više nego dar. :o

Što je to 'vjernički sklop u glavi'?

Enivej, ja mislim da ti malkoc precjenjuješ svoj bulšit detektor. Čime ga održavaš? Gdje ideš na tehnički pregled?

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 16 Jan 2015, 21:31

nodens » wrote:..
I to sve u državi u kojoj se trgovi zovu 'u slavu' vođe zločinačke ideologije i zločinačkog sistema. Ej, u SLAVU. Dakle tu čak nije pitanje osuđuješ li puki pozdrav, nego doslovno SLAVIŠ vođu zločinačke ideologije.
moja savjest je cista. :)

Jebote, da vas nema, trebalo bi vas izmislit.
amen. :)
nodens

Post 16 Jan 2015, 21:53

..a unda » wrote:moja savjest je cista. :)
Je li? A moja nije? Po exici valjda nije, jer se nisam 'promptno' ogradio od nekakve kolaboracionističke državice (tj. ne čak ni nje, nego običnog pozdrava LOL) - koja je prestala postojati 30 godina prije mog rođenja. Nego stalno 'lovi' nekakve fašiste, katolibane, ovo ono, vrag će ga znat. Elem nek kažeš jednu 'krivu' riječ, njoj lampica bulšit detektora odma blješti. :zubo:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Jan 2015, 22:23

Margarita » wrote: Zašto bi bankama bio cilj uništiti gospodarstvo? Pa na njemu zarađuju. Posao s pravnim osobama je isplativiji od baktanja s građanima. Ovi stanovi koji se ne otplaćuju pa se vrate bankama su teret i gnjavaža a ne dobit.
Sustav je zamišljen od prosječnih za prosječne ljude, nema tu veze IQ. I što ima socijalna služba s tim što je netko uzeo nepovoljen kredit? Išli su pitati u socijalno da ih savjetuju prije ugovaranja? I tete na šalterima su prosječno inteligentne i posao im je prodavati. Trebao bi Živi zid intervenirati kad kupiš auto koji troši 5 kuna na 100 km ali benzin poskupi pa košta duplo. Ljudi radije plaćaju tarot nego financijskog savjetnika, ok, ista je korist. Kad sam bila na porodiljnom nisam mogla otplaćivati kredit i tražila sam moratorij na tu godinu. Tako se isplatilo i meni i banci. Cijela direkcija u banci se bavi rizicima, ne isplati se posuđivati onima koji ti neće vratiti. Ali ljudi se vrlo ražeste ako im ne želiš dati kredit. Prijete ako im smanjiš dozvoljeni minus. Ovo s enormnim povećanjem kamata je bila svinjarija ali ne možeš ignorirati, misliti da će nestati i gristi poslije štok da te ne isele.
Bankama je veca zarada kad opljackaju sve. To vrse nacinom kojeg provode.

Kad sam spomenuo socijalnu skrb, to je zato jer socijalna skrb ima besplatnu pravnu pomoc. Naime, nasa teica se zabunila te je mislila da to vajda moraju obnasat clanovi zivog zida. Za ostalo, nemam pojma ima li smisla odgovarat, pa za sad necu.
miky0
ST Leader

Post 16 Jan 2015, 22:25

Nodens, svaka cast kako si ih posprica i ispicka :top: :S :lux: :lux: :lux:
Margarita

Post 16 Jan 2015, 22:31

miky0 » wrote:
Bankama je veca zarada kad opljackaju sve. To vrse nacinom kojeg provode.
To si ti malo pomiješao banke i berače smilja. :zubo:
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2015, 22:32

nodens » wrote:
Je li? A moja nije? ..
..tvoja savjest je cista. :) ..nista te nece prisliti da prestanes ljubiti pravdu, nista te nece prisliti da prestnes mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svom narodu ne das se ni od koga natkriliti.. :)
Eks

Post 16 Jan 2015, 22:33

nodens » wrote:

Što je to 'vjernički sklop u glavi'?

Enivej, ja mislim da ti malkoc precjenjuješ svoj bulšit detektor. Čime ga održavaš? Gdje ideš na tehnički pregled?
Takve ko ti ja slušam od svoje dvanaeste valjda. Kad je profesor poručivao putem nas drugom profesoru "recite vi njemu da fašizam nije odnio ni pola žrtava kao komunizam". Doktorirala sam na vama. :raspa: Stoga, kad mi kreneš s bulšitom da ja slavim nekog zločinačkog vođu, kurac palac, a pritom eksplicite tvrdiš da NDH nije fašistička država, dobit ćeš sprdanje i odjeb jer to NIJE razgovor, to je pizdarija kakvu provlače neuostaški ideolozi već dvadeset godina. Jesi li to pokupio doma, u školi, na ulici, mene ne zanima. Jasno, neoustašija su i pičkice pa neće više govoriti da je NDH vjekovna težnja hrvatskog naroda i alibirati je posve nego je nastoje alibirati okolnim putem koji glasi "je, fašizam je zlo, ali što je komunizam bato, oooo". Stoga, odjebite s tim. No pasaran. :usama: (Vjerujem da je jedino što ćeš iz ovog iščitati moje voljenje komunizma jer tako vi rezonirate, binarno).

Ipak, vjerujem da nisi neoustašija nego tek primjer banalnosti zla.
miky0
ST Leader

Post 16 Jan 2015, 22:34

Margarita » wrote: To si ti malo pomiješao banke i berače smilja. :zubo:
Nisam nista pomisa, a onaj kome sam to uputija zna na sta ciljam. Steta je jedina sta taj necita ovaj forum. A mozda i bolje za mene.
..a unda
Undaminator

Post 16 Jan 2015, 23:15

MightyMe » wrote:
Novi Ustav: Svo privatno vlasništvo koje donosi profit će se nacionalizirat.. Osim mikijevih apartmana.. To je mikijevo. :zubo:
:zubo: :zubo:
miky0
ST Leader

Post 16 Jan 2015, 23:20

Živi zid:

Kada gledamo na televiziji kolonu policajaca s kacigama, u pravilu
pomislimo na opće nemire i nasilje, tako se barem čini kada gledamo
vijesti iz svijeta. Ali kod nas, ta kolona s kacigama ne ide na huligane i
teroriste, nego na sirotinju kojoj žele uzeti zadnje od onog bez čega
još nisu ostali - krova nad glavom.
nodens

Post 17 Jan 2015, 00:27

..a unda » wrote:..tvoja savjest je cista. :) ..nista te nece prisliti da prestanes ljubiti pravdu, nista te nece prisliti da prestnes mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svom narodu ne das se ni od koga natkriliti.. :)
Da vidimo.

Ja nemam pojma što je 'pravda', pa tako ni što je 'nepravda'. Ono, bacim pogled na prirodne zakone, i fakat - baš nikakvu 'pravdu' ne vidim u njima. No jasno, kako bih i mogao kad ne znam što je to. Možda 'pravde' zbilja i ima posvuda, npr. u prirodi, ili u ljudskim društvima - samo je ja eto ne prepoznajem uslijed vlastite ćoravosti.

Drugo, ne mogu uopće pojmiti što bi to bila 'ljubav prema narodu'. :zubo: Nisam siguran da 'volim' ni vlastitu mamu (što to znači 'voljeti'?) - ideja da 'voliš' nekakvu apstrakciju kao što je 'narod', zvuči mi vrrrrlo čudno.

Ergo, alkar undica opet uništa, kao i obično. Ne može se s tobom pričati kao s čovjekom; ti lili pametuješ od jutra do sutra, ili se nešto sprdaš, insinuiraš i bogtepita što.
nodens

Post 17 Jan 2015, 00:43

Eks » wrote:Takve ko ti ja slušam od svoje dvanaeste valjda. Kad je profesor poručivao putem nas drugom profesoru "recite vi njemu da fašizam nije odnio ni pola žrtava kao komunizam". Doktorirala sam na vama. :raspa:
Ali kome to 'vama'? 'Katolibanima'? 'Desničarima'? Ne misliš da je pomalo čudno da netko tko je toliko protiv 'fašizma' tako rado grupira ljude po nekakvoj zamišljenoj osobini? I zašto si opet slučajno navela tu gore kombinaciju? Valjda ti je jasno da iz toga proizlazi kako misliš da je komunizam 'manje zlo' od fašizma. Zato ne voliš 'licitiranje' žrtvama? Možda smatraš da je po nekakvoj drugoj logici 'komunizam' ipak orijentiran na neko 'dobro' (pa jebiga ako su neki ljudi slučajno stradali usput) dočim je 'fašizam' po svojoj biti orijentiran na 'zlo'? Radi li se o tome?

Eks » wrote:Stoga, kad mi kreneš s bulšitom da ja slavim nekog zločinačkog vođu, kurac palac, a pritom eksplicite tvrdiš da NDH nije fašistička država, dobit ćeš sprdanje i odjeb jer to NIJE razgovor, to je pizdarija kakvu provlače neuostaški ideolozi već dvadeset godina. Jesi li to pokupio doma, u školi, na ulici, mene ne zanima.
Jesi li svjesna kako ovo zvuči? Ti potrpaš nekog u ladičicu koja tebi zvuči 'smisleno' - i onda kažeš 'to nije razgovor'? A tko je tebi dao mandat da procjenjuješ što jest a što nije 'razgovor'?

Case in point: ja doslovno nigdje nisam rekao da'NDH nije fašistička država'. Ako tvrdiš da sam to *eksplicite* rekao - onda hajde mi citiraj gdje točno. Svi postovi su tu i dalje. Nego naravno da ja to nisam 'eksplicite' rekao, nego si to to fino 'zaključila', zar ne? A kako taj zaključak ide, je li možda kao i u ovom slučaju kod Sinčića? Ako neko 'odbije komentirat' uzvik nekog sportaša, koji se koristio u NDH - to ti nazivaš 'eksplicitnom tvrdnjom da NDH nije fašistička država'?

Zvuči li ti poznato termin 'progon vještica'? Tebi se očito nešto zacrni pred očima na samu riječ 'fašizam' i dalje vidiš što god želiš vidjeti. Mene zbilja interesira tko ti je ugurao toliko fašizma u tvoju glavu, a nemaš još ni 30. No dakako, jasno mi je da teško da ćeš ti to meni objasnit.

Eks » wrote:Jasno, neoustašija su i pičkice pa neće više govoriti da je NDH vjekovna težnja hrvatskog naroda i alibirati je posve nego je nastoje alibirati okolnim putem koji glasi "je, fašizam je zlo, ali što je komunizam bato, oooo". Stoga, odjebite s tim. No pasaran. :usama: (Vjerujem da je jedino što ćeš iz ovog iščitati moje voljenje komunizma jer tako vi rezonirate, binarno).
'mi' rezoniramo binarno, a ti iz 'odbijanja komentara uzvika nekog sportaša' - drito zaključiš da je taj netko 'neustašija'. :rofl: Jao eksice, jao. Tragično je koliko ti ne vidiš samu sebe.

Enivej, što se MENE osobno tiče - ne postoje nikakvi 'mi'. Ja sam loner, nema 'mojih'. Tako da mi je zbilja ironično da se meni obraćaš sa 'vi'.

Eks » wrote:Ipak, vjerujem da nisi neoustašija nego tek primjer banalnosti zla.
No da. 'Banalnost zla' je inače termin kojeg je skovala Hannah Arendt, a odnosi se na ljude koji su prostodušno izvršavali naređenja koja nanose ogromna zla drugim ljudima.

I ti taj termin upotrijebiš za nekog čiji krimen je taj što se 'nije htio unaprijed odrediti o strašnom ustaškom pokliču'. :zubo:

Kako bi bilo lijepo kad bi ti bila kadra uvidjeti enormnost svojih zabluda, eksice. No nekako sumnjam da ću daj film gledat.
Nenia Salonitana

Post 17 Jan 2015, 01:13

MightyMe » wrote:
Novi Ustav: Svo privatno vlasništvo koje donosi profit će se nacionalizirat.. Osim mikijevih apartmana.. To je mikijevo. :zubo:
:ckzubo:
Tea Tree

Post 17 Jan 2015, 01:43

MightyMe » wrote:
Moram i ja ovo kvotat. Baš je super. :D
nodens

Post 17 Jan 2015, 01:50

Tea Tree » wrote: Moram i ja ovo kvotat. Baš je super. :D
Ček, Miky ima nekakve apartmane? :zubo:
Tea Tree

Post 17 Jan 2015, 02:00

nodens » wrote:
Jesi li ti svjesna da nemaju svi ljudi IQ 130 i znanje kako sustav funkcionira?

Nešto mi govori da sigurno jesi svjesna... koliko ljudi znaju biti glupi, neinformirani i nesposobni za zaključivanje.

No, zato ih treba izbacit na ulicu, valjda. :ne zna: To je super metoda rješavanja problema. Ne kažem da nema slučajeva gdje je to jedino što se može napraviti - ziher ima svakakvih situacija gdje su ti 'jadnici' koje policija deložira, zapravo nasilnici u cijeloj priči. Ne želim generalizirati.
Margarita ti je odgovorila zapravo, ali da dopunim pa kažem ne treba za takvo zaključivanje nikakav poseban IQ niti poznavanje sustava. Skroz pojednostavljeno rečeno: svaki, jebeno svaki, korisnik kredita koji je dao nekretninu u zalog zna šta će se dogoditi ne bude li otplaćivao kredit. Takav sistem osiguranja nečijeg potraživanja je jako star i korišten u puno primitivnijim društvima nego što je današnje. Da ne kažem da je već kod sklapanja ugovora svaki korisnik kredita kod javnog bilježnika odslušao cijelu litaniju o tome šta znači takav ugovor, koja su prava i obaveze ugovornih strana itd.
Pojednostavljeno rečeno: kad netko vidi da ne može otplaćivati kredit, logično bi bilo prodati stan ili kuću da je banka ne prodaje sudskim putem, uzeti lovu od prodaje stana, zatvoriti kredit pa iznajmiti neki krov nad glavom. Prije nego što dođe do deložacije, svaka banka šalje brdo opomena, naziva korisnike kredita bezbroj puta i nastoji izbjeći takav ishod jer se nijednoj banci to ne isplati.
Imaš na jednoj strani ljude koji mogu uključiti zdrav razum i shvatiti o čemu se radi i na drugoj strani one koji će poslušati Sinčića, spasitelja od deložacija i banaka i sjebat se dodatno.

I de bogati, nemoj brijat o njegovim nježnim godinicama jer mu to nije smetalo da se zalaufa dotle da se kandidira za predsjednika. A toliko eksponiran i u tom kontekstu ima društvenu odgovornost, tim više što laprda pizdarije koje će mnogi povjerovati jer im tako paše.
Tea Tree

Post 17 Jan 2015, 02:02

nodens » wrote:
Možda bi nas i pozvao da nas ne smatra veleizdajnicima. Tj. vidiš da tebi esa, tebe će i pozvat. Mene neće. :crying:
nodens

Post 17 Jan 2015, 02:13

Tea Tree » wrote:Margarita ti je odgovorila zapravo, ali da dopunim pa kažem ne treba za takvo zaključivanje nikakav poseban IQ niti poznavanje sustava. Skroz pojednostavljeno rečeno: svaki, jebeno svaki, korisnik kredita koji je dao nekretninu u zalog zna šta će se dogoditi ne bude li otplaćivao kredit. Takav sistem osiguranja nečijeg potraživanja je jako star i korišten u puno primitivnijim društvima nego što je današnje. Da ne kažem da je već kod sklapanja ugovora svaki korisnik kredita kod javnog bilježnika odslušao cijelu litaniju o tome šta znači takav ugovor, koja su prava i obaveze ugovornih strana itd.
Svaki čovjek koji sjedne u auto, 'zna' da postoji vjerojatnost da se razbije, nastrada, ostane oduzet i svašta nešto. Onaj tko je dao nekretninu u zalog, vrlo vjerojatno je razmišljao slično kao onaj tko uđe u auto: pa neće se valjda baš meni.

Tea Tree » wrote:Pojednostavljeno rečeno: kad netko vidi da ne može otplaćivati kredit, logično bi bilo prodati stan ili kuću da je banka ne prodaje sudskim putem, uzeti lovu od prodaje stana, zatvoriti kredit pa iznajmiti neki krov nad glavom. Prije nego što dođe do deložacije, svaka banka šalje brdo opomena, naziva korisnike kredita bezbroj puta i nastoji izbjeći takav ishod jer se nijednoj banci to ne isplati.
Imaš na jednoj strani ljude koji mogu uključiti zdrav razum i shvatiti o čemu se radi i na drugoj strani one koji će poslušati Sinčića, spasitelja od deložacija i banaka i sjebat se dodatno.
I ti si posve uvjerena da je ovo gore fer, objektivan opis svih pojedinih slučajeva u koje je bio upleten živi zid? Ja zapravo nisam upoznat s većinom tih situacija, no da je to zbilja tako kako si gore opisala - nekako ne vjerujem da mi to već ne bi bilo poznato. Negdje bih ziher imao prilike pročitat 'dugoročne posljedice pozivanja živog zida u pomoć'. Ako imaš neke konkretne primjere, rado bih čuo.
Tea Tree

Post 17 Jan 2015, 02:24

nodens » wrote: Svaki čovjek koji sjedne u auto, 'zna' da postoji vjerojatnost da se razbije, nastrada, ostane oduzet i svašta nešto. Onaj tko je dao nekretninu u zalog, vrlo vjerojatno je razmišljao slično kao onaj tko uđe u auto: pa neće se valjda baš meni.
Pa naravno, ali sad pričamo što napraviti kad se već dogodilo. Jebi ga, nitko se ne želi dovesti u tu situaciju, ali se dogodila i što sad?
I ti si posve uvjerena da je ovo gore fer, objektivan opis svih pojedinih slučajeva u koje je bio upleten živi zid? Ja zapravo nisam upoznat s većinom tih situacija, no da je to zbilja tako kako si gore opisala - nekako ne vjerujem da mi to već ne bi bilo poznato. Negdje bih ziher imao prilike pročitat 'dugoročne posljedice pozivanja živog zida u pomoć'. Ako imaš neke konkretne primjere, rado bih čuo.
Ma jašta sam, baš sam posve uvjerena da je to opis baš svih slučajeva. :D Pa znamo o čemu pričamo, kao što znamo da ni ti ni ja nemamo uvid u baš sve slučajeve u koje je upleten Živi zid pa je sad ovo suvišno da se oko takvih pizdarija natežemo.
Rekla sam tamo negdje prije par stranica da pričam o situacijama u kojima su u pitanju banke jer sam Sinčić najviše stavlja naglasak na banke.

Nisam uopće skužila na što misliš kad kažeš da bi ti trebalo biti poznato ni za što tražiš konkretne primjere. :ne zna:
nodens

Post 17 Jan 2015, 02:37

Tea Tree » wrote:Pa naravno, ali sad pričamo što napraviti kad se već dogodilo. Jebi ga, nitko se ne želi dovesti u tu situaciju, ali se dogodila i što sad?
Pa ja tebe pitam, što sad. :zubo: Uzmimo da se radi o nekakvom 'dugu banci'. I što sad, 'banka mora naplatiti dug'? Jer inače će svijet propast. :zubo: Banka neće moć dalje davat kredite jer ovi duguju, tako nešto?

Nekako zamišljam da valjda kužiš da 'naplaćivanje duga' sa strane banke, nije baš isto kao kad neka tvrtka ima gadnih problema s naplatom dugovanja od drugih firmi. A i ta tvrtka koja ima problema s naplatom dugovanja, njoj sigurno dužnici nisu ljudi koji bi doslovno morali prodati zadnju nekretninu u kojoj žive, da vrate taj dug. Zar ne?

Tea Tree » wrote:Ma jašta sam, baš sam posve uvjerena da je to opis baš svih slučajeva. :D Pa znamo o čemu pričamo, kao što znamo da ni ti ni ja nemamo uvid u baš sve slučajeve u koje je upleten Živi zid pa je sad ovo suvišno da se oko takvih pizdarija natežemo.
Meni to nisu pizdarije - nisam upoznat sa svim slučajevima, no ako postoji jedan jedini gdje to nije baš tako kako si opisala - onda se neću složit s tvojim stavom.

Tea Tree » wrote:Rekla sam tamo negdje prije par stranica da pričam o situacijama u kojima su u pitanju banke jer sam Sinčić najviše stavlja naglasak na banke.

Nisam uopće skužila na što misliš kad kažeš da bi ti trebalo biti poznato ni za što tražiš konkretne primjere.
Pa recimo, da mi iskopaš jedan konkretni primjer gdje je živi zid spriječio deložaciju, pa mi detaljno izložiš situaciju o kojoj se tu radilo, i tako pokažeš da je tvoj raniji opis adekvatan. Ili recimo, evo ja ću izvući jedan konkretni primjer, a ti onda pokaži da je onaj tvoj opis adekvatan.
miky0
ST Leader

Post 17 Jan 2015, 09:42

nodens » wrote:
Aha
miky0
ST Leader

Post 17 Jan 2015, 09:48

Tea Tree » wrote: Margarita ti je odgovorila zapravo, ali da dopunim pa kažem ne treba za takvo zaključivanje nikakav poseban IQ niti poznavanje sustava. Skroz pojednostavljeno rečeno: svaki, jebeno svaki, korisnik kredita koji je dao nekretninu u zalog zna šta će se dogoditi ne bude li otplaćivao kredit. Takav sistem osiguranja nečijeg potraživanja je jako star i korišten u puno primitivnijim društvima nego što je današnje. Da ne kažem da je već kod sklapanja ugovora svaki korisnik kredita kod javnog bilježnika odslušao cijelu litaniju o tome šta znači takav ugovor, koja su prava i obaveze ugovornih strana itd.
Pojednostavljeno rečeno: kad netko vidi da ne može otplaćivati kredit, logično bi bilo prodati stan ili kuću da je banka ne prodaje sudskim putem, uzeti lovu od prodaje stana, zatvoriti kredit pa iznajmiti neki krov nad glavom. Prije nego što dođe do deložacije, svaka banka šalje brdo opomena, naziva korisnike kredita bezbroj puta i nastoji izbjeći takav ishod jer se nijednoj banci to ne isplati.

I de bogati, nemoj brijat o njegovim nježnim godinicama jer mu to nije smetalo da se zalaufa dotle da se kandidira za predsjednika. A toliko eksponiran i u tom kontekstu ima društvenu odgovornost, tim više što laprda pizdarije koje će mnogi povjerovati jer im tako paše.
Opet ti i dalje tvrdis po svome :facepalm:

Nije sincic kriv sto se ljude delozira, kriv je sustav koji je unistio gospodarstvo s namjerom da se ljude dislocira sa svojih ognjista.

Pa na proslim stranicama sam objasnija :tuzni:

Mali je tu da ukaze u tragicnu posljedicu sistema skrojenog u kojem gubi samo covjek, a ne i banka. Zasto se gubitak ne podjeli 50:50?
..a unda
Undaminator

Post 17 Jan 2015, 09:48

..evo popis obvezne i dodatne literature na tri faksa u hrvatskoj za neke kolegije koji bi se mogli nekako opcenito zvat osnovama ekonomije.
za one koje to kao malo vise zanima i malo su vise u tome, zanimljiva mi je i slicnost i razlika u tim popisima pojedinih fakulteteta i nije da se bas ne mogu nasmijat..

za one koji misle ovdje da nesto znaju, nek malo procitaju ovu literaturu, ne moraju je ucit, dovoljno je da malo razmisljaju o procitanom i tu ce naci sva pitanja na njihove odgovore.

napominjem da se u ovom popisu radi o osnovama, o pregledu koji je potreban da bi se dalje moglo uopce postavljat pitanja, razumjet o cemu se govori prije nego sto se napise vlastita knjiga tipa.. specijalna teorija relativiteta svega o svemu. :D

..a za odlikase, tu sam stavio jos jedan popis literature koji danas nije obavezan, ali malo malo, pa su nekima puna usta o tome, a ne znaju bas cega su im puna usta.
takodjer bih htio reci da su sve ove knjigice i literaturica, pravi trileri, uzbudljivi su, lako se citaju i u dahu, ne treba se odmah prepast kolicine informacija i rijeci koje se u njima nalaze..

ovo je samo ekonomski dio, a ima npr jos i pravni, pa onda socioloski recimo i tako, nadje se toga, a svaki taj dio ili podrucje ima svoje male osnovice moji bi bilo dobro, onako, malo poznavat, barem po nekim kriterijima elementarne opce kulture..

Osnovna literatura

• Z. Reić, M. Mihaljević, M. Zorić: Ekonomija, drugo dopunjeno izdanje, Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet, 2007.
Dopunska literatura

• P. Samuelson: Ekonomija, MATE, Zagreb.

• R. Frank, B. Bernanke: Principles of Economics, McGraw-Hill, Boston, 2001.

• C. McConnell, S. Brue: Economics: Principles, Problems and Policies, McGraw-Hill, New York, 1999.

• R.B. Ekelund, R.F. Hebert: Povijest ekonomske teorije i metode, MATE, Zagreb, 1997.

• R. Heilbroner, L. Thurow: Ekonomija za svakoga, MATE, Zagreb, 1995.

• J.K. Galbraith: Ekonomija u perspektivi: Kritička povijest, MATE, Zagreb,1995.

LITERATURA

Babić, M., Ekonomija – uvod u analizu i politiku, II. izdanje, Znanje, Zagreb, 2011.

Begg, D., Fischer, S., Dornbusch, R., Foundations of Economics, Second Edition,

McGraw-Hill, London, 2003

Benić, Đ., Osnove ekonomije, IV. izdanje, Školska knjiga, Zagreb, 2004.

Benić, Đ., Uvod u ekonomiju, II. izdanje, Školska knjiga, Zagreb, 2014.

Colander, D., C., Economics, Eighth Edition, McGraw-Hill / Irwin, Burr Ridge, 2009

Frank, R., H., Bernanke, B., S., Principles of Economics, Second Edition, McGraw-

Hill / Irwin, Boston, 2004

Mankiw, N.,G., Osnove ekonomije, III. izdanje, MATE, Zagreb, 2006.

Salvatore, D., Diulio, E., Principles of Economics, McGraw-Hill, Schaum’s Outline,

New York, 2003

Samuelson, P., A., Nordhaus, W., D., Ekonomija, XIX. izdanje, MATE, Zagreb, 2011.

Slavin, S., L., Economics, Ninth Edition, McGraw-Hill / Irwin, Burr Ridge, 2008

Obavezna literatura:
Samuelson, P., A. and Nordhaus, D.W. Ekonomija, Zagreb: MATE, 18. izdanje
Dodatna literatura:

Polovina,S. i Đ.Š. Medić (2002) Osnove ekonomije. Priručnik za studij ekonomije uz udžbenik P. Samuelson-W. Nordhaus «Ekonomija», 15. izdanje, Zagreb: Medinek.

..marks & engels

najamni rad i kapital
kapital
porijeklo obitelji, privatnog vlasnistva i drzave
miky0
ST Leader

Post 17 Jan 2015, 09:55

Tea Tree » wrote: Možda bi nas i pozvao da nas ne smatra veleizdajnicima. Tj. vidiš da tebi esa, tebe će i pozvat. Mene neće. :crying:
Zasto tako mislis? To sto se vi devijantno ponasate glasajuci za veleizdsjnike, ne znaci da mi niste dragi. Pa ja svaku vecer lijezen u krevet s veleizdajnicom.

I to znaci da mi nije bed upoznat vas, cak stovise, to mi je i zelja ;) :lux:
  • Information