precjednički izbori

Koljite se i gložite!

Ko?

Ivo
3
60%
Kolinda
2
40%

Total votes: 5
Eks

Post 29 Dec 2014, 12:32

Evo komentar:
pernar je prije sa zg skinsima tuko ekipu po zg-u,živi zid je nazi pokret sve sličniji grčkoj zlatnoj zori
To je zlatna zora, da. Ali objasni ti to ludom narodu. Uostalom, kao da neki ne bi odma potpisali nacional socijalizam, evo još jedan komentar:
skužio sam ja da je on za nacionalni socijalizam
Šta reć. Nekome je i Orban primjer. Tu nema ili emigrirati ili stavit prste u uši i ne bavit se otpadom. Treba imat želudac za to, a i psihijatar se zaletio kad mu je čir prokrvario, očito nema jak želudac za sve ono što mu je ustašija u stanju prirediti, a ne prezaju oni ni od ubojstva ni silovanja i to zašto- za jedan jebeni fejs status.

Eks

Post 29 Dec 2014, 12:35

Fasizam se upravo i rađa iz kapitalizma, kao njegova posljednja linija obrane, kad se kapitalizam pocne raspradati, fasisti pocinju marsirati ulicama. Dakle da, svi koji podrzavaju kapitalizam, cak i ako nisu ideoloski fasisti, indirektno podrzavaju na taj nacin i fasizam koji se neizbjezno rađa iz takvog sistema. No sve to i nema previse veze sa ovime sto pricam o Sincicu i zivom zidu, oni su i ideoloski radikalna desnica, dovoljno je samo pogledati s kime se lizu, ovaj, s kime suraduju, od desnicarske homofobne organizacije "u ime obitelji" i Markicke, preko HČSP-a, do pruzanja podrske HDZ militantima u Savskoj te suradnje sa Klemmom do preuzimanja Karamarkove retorike o "progonu crkve" u "komunizmu". Potom je zanimljivo vidjeti tko im pruza opcenito najvise podrske na drustvenim mrezama, a to je u vecini desnica.
Sinčić nije rekao da bi raskinuo Vatikanske ugovore, nego revidirao. A to znači ništa konkretno, možeš ti revidirati na način da daš još više para.
A opet, čemu se ja čudim. Ovdje se radosno i histerično klicalo na Markićkin novi referendum "ovo je super, idem glasat". Tako će i kad ovaj krebil koalira s njom i ustašijom- ovo je super, idemo glasat. Sreća pa neći to čitati.
Štaviše, kad iduće godine bude festival endehazije nazdravit ću im šampanjcem. Neka se konačno vidi tko su. Isplatilo bi se i promijeniti narodnost ako se može. Jer sram me biti Hrvatica.
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 29 Dec 2014, 12:58

Eks » wrote:
Šta ko, šta me zajebavaš? HDZ. I ta desna bratija. Jesu ikad htjeli drukčiju RH? Jel ikad bila u planu drukčija? Nije. Je li izvedba ikad bila drukčija? Nije.
To je kao da u NDH pokušaš popravljati stvari iznutra. Ma benzinom, jebate, benzinom..
..e, to, to. i sta tu radit? kako? ..mislim, benzin i petrolj tu nece pomoc, tj hoce njima. :D
Jel ti možda vidiš da se borba protiv luđaka ikome isplatila? Jedino što je prolongirala divljanje i ludilo. Moglo se to odraditi ranije da nije bilo sila otpora. Daleko ranije je moglo eksplodirati. Gubili smo vrijeme. Neka sad bude karneval, neka rade što god hoće.
..pa da..i ne..i da.. i da.. mislim, to trazi malo duzi komentar, pa kad budes htjela. :D
..ali, opet cemo se vratit negdje gdje smo bili, a to je tu negdje, u nama ili blisko oko nas.. :D

Ja ne vidim zašto bi itko izgubio gram života na borbu protiv zločinaca. Jer oni to jesu. Ništa bolji od NDHazije. Ni milimentra. I ovo ludo življe što olfo bira treći put i glasa za pernare i sl. im samo pomažu.

Tko bi to htio spašavati? Gledam sve ove građanske akcije, antifašističke udruge, ove one, a čemu jebate, čemu? Uzaludan život u slučajnoj državi.
ma da, eto, moze i takav pogled, ali malo je prejednostavan, kazem, nema tu veze bas sam pernar npr.
da nije on, neko bi drugi i to je sad veci neki problem.

mislim, ne treba nista tako tragicno shvacat, pa ni ovo sa predsjednickim izborima, tj narocito ne vezi njih.
doduse, tu se sad nesto moze pokusat usmjerit u ovom drugom krugu, ali bitno je pokusat, nije uopce bitan rezultat.. ono, ako netko misli da je vrijedno pokusat, sad ima priliku. vrlo cijenim nihilizam i eskapizam, ali nakon sto se nesto prije toga iscrpi, pokusa.. :D

dakle, nema tu nikakvih tragedija, la lota kontinua, nema druge, nema :D, ali treba sad to sve sto ce bit, pratit kako ce se razvijat, neke stvari d a bi se mogle pokazat u pojednostavljenom svjetlu, morat ce se malo usloznit najprije i trebat ce tu osjetljivosti za prepoznavanje..

eto, kazem, sto se mene tice, kako cu pratit taj razvoj situacija, tako cu imat na kontaktu i neke rezerve, zlu ne trebalo ako se bude trebalo to sve okupit, umrezit, koordinirat.. ma ilegala ti je super, ne bi vjerovala. :D :D
Eks

Post 29 Dec 2014, 13:11

Na što misliš pod ilegalu? Moš i na pp. Tila sam te to pitat pa zaboravila kad si prvi put spomenuo.

Tragično shvaćat? Evo sam ti dala primjer čovjeka koji je kako već završio zbog fejs statusa, a kud će gore od toga osim da stvarno nekog ubiju?
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 13:16

eks, o dakle ti ovi gore komentari ?
mislim, nije bitno, meni odavno ne treba govorit ko je pernar i sta je pernar i ta njegova organizacija. mislim, ne zelim uopce na to vise trosit vrijeme, to je ad akta.

jedn, evo, ono sto bi bilo tu zanimljivo cisto u pristupu, u pogledu, u varijaciji, pernar odbija identifikaciju s npr ustasama ili tom idejom (ali isto o nako kako se to vec rutinski radi, ne odbija se u potpunosti, a ti sto se odbija odbija se samo zajedno u paketu s tim nekim komunizom i tako dolazimo do tog treceg puta, nekog neo puta, itd.. ), a ustvari ih odbacuje kao zastarjele jer on upravo stvara nove ustase.

tehnologijaje to i tih novih zora i ukipova i tih novih njemackih nacista, nista to nije njegova neka velika originalnost, cisto preslikavanje.

dakle, meni vise nije bitno ko pernar, ko je ovaj, ko je onaj i sto oni misla radit i kako, to je njihov problem., ja igram svoju igru.
ono sto je meni bitno jest sto cu ja radit, pa eto, to bi moglo cak bit vezano i s njihovim tim problemima.. dodatnim problemima. :D :D
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 13:19

Eks » wrote:Na što misliš pod ilegalu? Moš i na pp. Tila sam te to pitat pa zaboravila kad si prvi put spomenuo.

Tragično shvaćat? Evo sam ti dala primjer čovjeka koji je kako već završio zbog fejs statusa, a kud će gore od toga osim da stvarno nekog ubiju?
ma ne mislim na nista strasno. nema tu velikih konspirativnosti, tajni, nekih rabota.. samo malo edukacije, dobre volje, umrezenja, solidarnosti, maste, pameti, dogovora i cuda mujo, cuda.. :D :D
Eks

Post 29 Dec 2014, 13:22

..a unda » wrote: ma ne mislim na nista strasno. nema tu velikih konspirativnosti, tajni, nekih rabota.. samo malo edukacije, dobre volje, umrezenja, solidarnosti, maste, pameti, dogovora i cuda mujo, cuda.. :D :D
Pa dobro, ako želiš, možeš to malo detaljnije i konkretnije, moj pp je otvoren. :D

A Pernar, pa eto, da ne bi bilo nismo znali. Znam da ti znaš. Komentari su iz grupe Ateisti i agnostici na fejsu.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 29 Dec 2014, 14:17

Ajmo analizirat drustveno politicko stanje nacije:

Tko je odgovoran sto je 300 000 ljudi dalo glas mladom Sincicu?
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 14:24

Eks » wrote:
Pa dobro, ako želiš, možeš to malo detaljnije i konkretnije, moj pp je otvoren. :D

A Pernar, pa eto, da ne bi bilo nismo znali. Znam da ti znaš. Komentari su iz grupe Ateisti i agnostici na fejsu.
..ma nema nista konkretnije. nema tu nekih konosjerskih tajni, to moras nesto sama malo odradit. :D

mislim, mogu ti opet rec..ne brini, bit ces na vrijeme o svemu obavijestna.. ali, mislim, nije to to. kad si ti mene jednom o necemu slicnom obavijestila, jebiga. kazi ti meni.. ne brini, bit ces na vrijeme obavijesten. :D :D

treba to sve malo angaziranije pratit, informirat se, dilat informacije, razgovarat, umrezavat se, jel, pa ce se nakon nekog vremena o formit neka baza, i znanja, i akcije, i reakcije.
mislim, nema drugih.. nema drugih.. mi smo ti drugi, izgleda. jebiga. :D

ono sto mogu rec, to je ona prica iz prvog osnovne kad je nekoj pticici (ncemo sad opet o onim pticicama :D ) gorilo gnijezdo, pa je druga ticica, donijela u kljun kap vode i ispustila na gnijezdo, a neka druga je donijela u kljun suhu slamku i niti je od slamke vatra postala veca, niti je ta kap vode ugasila vatru, ali ova kojoj je gorilo gnijezdo je nesto shvatila.. :D

trebat ce ovdje sve skupa jos dosta snage i zeluca za sve provarit, za radit kompromise, za pratit dinamiku, tj za neopustat se i naslijepo vjerovat, po inerciji..rekao bih, da opet ponovim, tezak neki posao, u smilu nekog ponasanja, odluka, misli, karaktera, frustrirajuci posao da se u ovom trenutku podrze te neke snage ili cjeline koje mozemo na nekom brojevnom pravcu svrstat kao pozitivne, a ujedno ih podvrci kvalitetnoj i zestokoj i nemilosrdnoj kritici i cvrsto se usput..ne samo udaljiti, nego svim silama pokusati se suprotstvaljati tim desnim pritiscima i ni u ludilu slucajno nekako ne stat na njihovu stranu koristeci te desne argumente i kritike. ono, hardkor kontekstualizirat ta podrucja odakle te desne kritike sve dolaze, identificirat ih, ne sazalijevat ih, pa da se onda ukloni svaka funkcionalna i formalna slicnost i primisao slicnosti s njima.

problem, jelda? pa ko je rekao da je zivot lak? ili da nije tezi nego sto smo zamisljali? :D :D
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 14:30

Eks

Post 29 Dec 2014, 16:13

Mda. Učlanit se u RF očito. Evo odma.
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 16:14

Eks » wrote:Mda. Učlanit se u RF očito. Evo odma.
ko je govorio o uclanjenju, o ocitome i o odmah? :D
Eks

Post 29 Dec 2014, 16:15

..a unda » wrote: ko je govorio o uclanjenju, o ocitome i o odmah? :D
A neš detaljizirat pa kontam, s obzirom koliko si navijao i upro da zec i ja prihvatimo matu, ništa me ne čudi. A i nema što treće bit, ne postoji.
..a unda
Undaminator

Post 29 Dec 2014, 16:20

Eks » wrote:
A neš detaljizirat pa kontam, s obzirom koliko si navijao i upro da zec i ja prihvatimo matu, ništa me ne čudi. A i nema što treće bit, ne postoji.
nista ja nisam upirao i navijao, samo sam rekao ono sto sam htio rec. :D

ono, uvjeravat nekoga u nesto, uvijek je bilo besmisleno. sve to uvijek dodje na svoje.. :D :D
miky0
ST Leader

Post 29 Dec 2014, 16:31

A te PMove sta ste si ih medjusobno podilili, mogli ste ih i meni prosvirat, da vidim sta to govorite :ne zna:
Nenia Salonitana

Post 29 Dec 2014, 21:40

gledam i ne vjerujem... da je u dijaspori izašlo 100% birača. :zecoeek:

jesu to popunili umjesto njih ili što? :kokice:

ne vjerujem da niti jedan čovjek od njih preko 20 000 nije bio bolestan/ na putu/ indiferentan. ubijete me, ali ne vjerujem.
Margarita

Post 30 Dec 2014, 10:47

Bila sam promatrač (ne u dijaspori :) ). Donosili su ih maltene na nosilima. Vukli, pridržavali, podboltavali da se ne sruše, ovi koji nisu mogli ni olovku držati su cvilili: "Sinko, zaokruži mi Kolindu". I išlo se masovno u kućne posjete po glasove, to za one koji nikako nisu mogli ni u kolicima. Uopće me nije začudilo što je onaj čovjek umro na biralištu.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 30 Dec 2014, 11:04

Vaso je dobar operativac i sve su pomno organizirali.
Do posljednjeg glasa :zubo:

Pa evo, čak i uz 100 postotnu mobilizaciju desnog biračkog tijela i dalje gutaju prašinu iza Josipovića.

Lignjica ako želi pobjediti mora poslat Zoku na skijanje da ga se što manje vidi i čuje jer svaki put kad ovaj progovori pred kamerama on izgubi 2%. Dakle, isto kao na izborima prije 5 godina. :giggle:

Također, mora pripazit da mu iz tabora ne dolaze stupidne izjave prema vilenjakovim glasačima.
To ih samo može usmjerit prema Kolindi koja im se obratila puno lukavije u svom prvom obraćanju nakon objave rezultata.

Čini mi se da su u HDZ-u ušli puno pripremljeniji u sve ovo, dočim se SDP pretvara u stranku debila... po ugledu na šefa bit će... :zubo:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Pero

Post 30 Dec 2014, 14:07

Meni je bilo zabavno. Došao je jedan bračni par u kojem je muž bio praktički slijep, pa je žena zaokružila za njega i za sebe za Kolindu, tako da se čuje. Onda je predsjednica komisije obišla ukupno 8 glasača i donijela listiće u nezatvorenim omotnicama koje je ubacila u kutiju i dala zaokružiti. Uletjela je jedna mlada debela s očito bratom s kojim se usput svađala kako treba zaokružit Kolindu jer da Josipović nije 5 godina ništa napravio. I došao je jedan starček, ne sa štapom, nego s onim kolicima na guranje, dao osobnu, parkirao se pred stol, donijeli mu listić i on pred svima zaokruži Josipovića i pita tko ćemu ubaciti listić. I bio najbliži Kujundžićev promatrač koji je uzeo listić i ubacio u kutiju. A kad su se brojali glasovi, pronašli smo u kutiji i jedan podrapan glasački listić i proglasili ga nevažećim. Jednog (od dva) Kujundžićeva promatrača stalno je zanimao postotak izlaznosti i spominjao je Belgiju u kojoj dobiješ 100 Eura kazne ako ne izađeš na biralište, pa smo se malo raspravljali čemu svrha tome, kad čovjek, ako mora izaći, može listić napraviti nevažećim i što si onda dobio. Brzo mi je prošlo tih 6 sati. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 30 Dec 2014, 14:30

Pero » wrote:Meni je bilo zabavno. Došao je jedan bračni par u kojem je muž bio praktički slijep, pa je žena zaokružila za njega i za sebe za Kolindu, tako da se čuje. Onda je predsjednica komisije obišla ukupno 8 glasača i donijela listiće u nezatvorenim omotnicama koje je ubacila u kutiju i dala zaokružiti. Uletjela je jedna mlada debela s očito bratom s kojim se usput svađala kako treba zaokružit Kolindu jer da Josipović nije 5 godina ništa napravio. I došao je jedan starček, ne sa štapom, nego s onim kolicima na guranje, dao osobnu, parkirao se pred stol, donijeli mu listić i on pred svima zaokruži Josipovića i pita tko ćemu ubaciti listić. I bio najbliži Kujundžićev promatrač koji je uzeo listić i ubacio u kutiju. A kad su se brojali glasovi, pronašli smo u kutiji i jedan podrapan glasački listić i proglasili ga nevažećim. Jednog (od dva) Kujundžićeva promatrača stalno je zanimao postotak izlaznosti i spominjao je Belgiju u kojoj dobiješ 100 Eura kazne ako ne izađeš na biralište, pa smo se malo raspravljali čemu svrha tome, kad čovjek, ako mora izaći, može listić napraviti nevažećim i što si onda dobio. Brzo mi je prošlo tih 6 sati. :zubo:
Za predsjednicke se volontira, jeli tako?
Pero

Post 30 Dec 2014, 18:28

miky0 » wrote:
Za predsjednicke se volontira, jeli tako?
Kako tko. Ako si u izbornoj komisiji, onda ti se normalno plati kao i na bilo kojim izborima, europskim, lokalnim, državnim. Ako si promatrač, onda volontiraš. Koliko mi se čini, na predsjedničkim u komisiji ne smiju biti članovi stranaka, na ostalima smiju, ali predsjednik i zamjenik predsjednika ne smiju biti članovi stranaka.
Nenia Salonitana

Post 30 Dec 2014, 19:05

Pero » wrote:Meni je bilo zabavno. Došao je jedan bračni par u kojem je muž bio praktički slijep, pa je žena zaokružila za njega i za sebe za Kolindu, tako da se čuje. Onda je predsjednica komisije obišla ukupno 8 glasača i donijela listiće u nezatvorenim omotnicama koje je ubacila u kutiju i dala zaokružiti. Uletjela je jedna mlada debela s očito bratom s kojim se usput svađala kako treba zaokružit Kolindu jer da Josipović nije 5 godina ništa napravio. I došao je jedan starček, ne sa štapom, nego s onim kolicima na guranje, dao osobnu, parkirao se pred stol, donijeli mu listić i on pred svima zaokruži Josipovića i pita tko ćemu ubaciti listić. I bio najbliži Kujundžićev promatrač koji je uzeo listić i ubacio u kutiju. A kad su se brojali glasovi, pronašli smo u kutiji i jedan podrapan glasački listić i proglasili ga nevažećim. Jednog (od dva) Kujundžićeva promatrača stalno je zanimao postotak izlaznosti i spominjao je Belgiju u kojoj dobiješ 100 Eura kazne ako ne izađeš na biralište, pa smo se malo raspravljali čemu svrha tome, kad čovjek, ako mora izaći, može listić napraviti nevažećim i što si onda dobio. Brzo mi je prošlo tih 6 sati. :zubo:
dno. podrapao je starčeku listić. :buum:

najbolje bi bilo da su promatrači neovisni. strani državljani koji bi došli avionom a da ni ne znaju u koju su državu došli jer im ni u 10 koljenu nitko nije bio hrvat.
Pero

Post 30 Dec 2014, 19:09

Nenia Salonitana » wrote:
dno. podrapao je starčeku listić. :buum:

najbolje bi bilo da su promatrači neovisni. strani državljani koji bi došli avionom a da ni ne znaju u koju su državu došli jer im ni u 10 koljenu nitko nije bio hrvat.
Nije podrapao starčeku listić. Uredno ga je pospremio u kutiju. Samo smo na kraju našli podrapan listić u kutiji na kojem nitko nije bio zaokružen. Pa smo ga proglasili nevažećim. :zubo:
Nenia Salonitana

Post 30 Dec 2014, 19:14

Pero » wrote: Nije podrapao starčeku listić. Uredno ga je pospremio u kutiju. Samo smo na kraju našli podrapan listić u kutiji na kojem nitko nije bio zaokružen. Pa smo ga proglasili nevažećim. :zubo:
aha, a ja mis'la, a joooj.... : hloverka : :D
karambol

Post 01 Jan 2015, 17:35

I? Štaćmo sad? :zubo:

Duel. Dvoboj. Muško-ženski ili Žensko-muški? Ili ili...mi i oni...Zoki ili Tomica... :zubo:

Daklem...Kolinda ili Ivo - jebe mi se živo!

Ili ipak znadete tko će kako i kome i izaći ćete na drugi krug, u finale, kako bi bili za nekoga, a protiv nečega?
:zubo:
  • Information