precjednički izbori

Koljite se i gložite!

Ko?

Ivo
3
60%
Kolinda
2
40%

Total votes: 5
Pero

Post 23 Dec 2014, 11:45

..a unda » wrote: ..i te kako, i te kako. pa on to i oce. :D
Pa ne znam jel miki zadovoljan s tom procedurom, čini mi se da bi on automatizmom htio imati predsjednika koji bi mijenjao Ustav, donosio zakone, lustrirao 70% zaposlenih u javnom sektoru, štampao novac bez pokrića, ukinuo valutnu klauzulu, osnovao Ministarstvo za zaštitu gljiva.... :zubo:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 23 Dec 2014, 12:08

http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx? ... &id=221675

Sin Milana Kujundžića na medicini oduzeo mjesto djetetu ratnog invalida

:facepalm:
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 12:10

Pero » wrote: Evo ja ću. :zubo: Ako je narod izabrao kandidata koji želi predsjednički sustav, onda je s vrlo velikom vjerojatnošću moguće očekivati da se skupi dovoljan broj potpisa za izmjenu Ustava, kako bi se iz parlamentarnog prešlo u predsjednički. :D Naravno, ja ću na takvom referendumu biti protiv, budući se još sjećam polupredsjedničkog sustava, ali ću onda vjerojatno biti u manjini. :cerek: Zadovoljan? :zubo:
Pa za koji kurac opet ic na referendum kad je narod vec odlucija da zeli predsjdnika s predsjednickim ovlastima :ne zna:
Pero

Post 23 Dec 2014, 12:26

miky0 » wrote:
Pa za koji kurac opet ic na referendum kad je narod vec odlucija da zeli predsjdnika s predsjednickim ovlastima :ne zna:
Pa budući teoretski predsjednik te ovlasti nema, meni je logično da ih stekne istim takvim demokratskim postupkom kojim je i bio izabran za predsjednika. Ili za tebe demokracija vrijedi do jedne točke, a iza nje nastupa diktatura? :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 23 Dec 2014, 12:26

miky0 » wrote:
..eto ti pero sad na. :zubo: :D

miki, aj ti nemoj malo glasat, za nista i za nikoga koju godinu.. :D :D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 23 Dec 2014, 13:32

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 13:37

Pero » wrote: Pa ne znam jel miki zadovoljan s tom procedurom, čini mi se da bi on automatizmom htio imati predsjednika koji bi mijenjao Ustav, donosio zakone, lustrirao 70% zaposlenih u javnom sektoru, štampao novac bez pokrića, ukinuo valutnu klauzulu, osnovao Ministarstvo za zaštitu gljiva.... :zubo:
Pa za koji kurac triba komplicirat?

Ajmo hipotetski zamislit situaciju:

Ja sam predsjednicki kandidat, i moja jedina zelja je da budem predsjednik predsjednickog sustava, i taj moj program glasi:

Zelim biti Predsjednik u predsjednickom sustavu

...

Ako ja kao kandidat pobjedim, znaci da je narod odlucio da i bez referenduma minjamo ustav, vec da to ide automatizmom. Za koju picku materinu komplicirat, i dvaput izlazit na izbore zbog jednog problema?
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 13:40

..a unda » wrote: ..eto ti pero sad na. :zubo: :D

miki, aj ti nemoj malo glasat, za nista i za nikoga koju godinu.. :D :D
A bas sam tija dat glas josipovicu. A nista onda, nista, eto ko ga jebe, ti odlucuj kako ce bit mom sinu :facepalm:
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 13:44

Euklid » wrote: koji flop...

:facepalm:
E da je mali barem jucer ovo znao...steta :gaah:
MightyMe

Post 23 Dec 2014, 13:45

miky0 » wrote: Ako ja kao kandidat pobjedim, znaci da je narod odlucio da i bez referenduma minjamo ustav, vec da to ide automatizmom. Za koju picku materinu komplicirat, i dvaput izlazit na izbore zbog jednog problema?
Zbog toga šta je jedno od temeljnih načela demokracije procedura. I po toj proceduri se točno zna kako se mijenja Ustav. Ali budući da ti imaš mentalni sklop diktature, shvaćam zašto ti nije jasno.
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 13:54

MightyMe » wrote: Zbog toga šta je jedno od temeljnih načela demokracije procedura. I po toj proceduri se točno zna kako se mijenja Ustav. Ali budući da ti imaš mentalni sklop diktature, shvaćam zašto ti nije jasno.
U ime demokracije sputavas volju naroda. Narod je odlucija da zeli predsjednika s takvim ovlastima, jer je to narod odlucija na demokratskim izborima. Jebala vas procedura, da vas jebala.

I temeljno nacelo demokracije je volja naroda.
Euklid
old school

Post 23 Dec 2014, 14:14

E, bit će ružno za gledat kako jedan zeleni mladac, ne osobitih političkih dosega, bez pomoći stranačkih mašinerija i s minimalnim financijskim zaleđem, tuče na izborima etablirane političke mastodonte... :rofl: :rofl:
Pero

Post 23 Dec 2014, 14:25

miky0 » wrote:
Pa za koji kurac triba komplicirat?

Ajmo hipotetski zamislit situaciju:

Ja sam predsjednicki kandidat, i moja jedina zelja je da budem predsjednik predsjednickog sustava, i taj moj program glasi:

Zelim biti Predsjednik u predsjednickom sustavu

...

Ako ja kao kandidat pobjedim, znaci da je narod odlucio da i bez referenduma minjamo ustav, vec da to ide automatizmom. Za koju picku materinu komplicirat, i dvaput izlazit na izbore zbog jednog problema?
Pa da, hipotetski zamišljamo situaciju. Zato što treba definirati što je to predsjednički sustav. Ajmo sad konkretno - da li je to sustav u kojem predsjednik postavlja guvernera HNB i naređuje mu da treba štampat novce kako bi imao inflaciju od 8/9 ili 10%? Da li je to sustav u kojem predsjednikov ured određuje tko upada u onih 70% lustriranih državnih službenika? Da li je to sustav u kojem dolaskom na vlast automatski slijedi devalvacija kune? Da li je to sustav koji ukida valutnu klauzulu? Da li je to sustav koji smjenjuje državne odvjetnike, suce, policajce, zapovjednike u vojsci? Da li je to sustav koji ima ovlasti u baš svemu - i u tvz. trodiobi vlasti i u monetarnoj i financijskoj politici? Znači ti kao kandidat pobijediš i možeš učiniti apsolutno sve što hoćeš, bez obzira na postojeće stanje. U čemu se onda razlikuješ od diktatora?
MightyMe

Post 23 Dec 2014, 14:32

Ali to je volja naroda. :zubo:
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 14:34

Pero » wrote: Pa da, hipotetski zamišljamo situaciju. Zato što treba definirati što je to predsjednički sustav. Ajmo sad konkretno - da li je to sustav u kojem predsjednik postavlja guvernera HNB i naređuje mu da treba štampat novce kako bi imao inflaciju od 8/9 ili 10%? Da li je to sustav u kojem predsjednikov ured određuje tko upada u onih 70% lustriranih državnih službenika? Da li je to sustav u kojem dolaskom na vlast automatski slijedi devalvacija kune? Da li je to sustav koji ukida valutnu klauzulu? Da li je to sustav koji smjenjuje državne odvjetnike, suce, policajce, zapovjednike u vojsci? Da li je to sustav koji ima ovlasti u baš svemu - i u tvz. trodiobi vlasti i u monetarnoj i financijskoj politici? Znači ti kao kandidat pobijediš i možeš učiniti apsolutno sve što hoćeš, bez obzira na postojeće stanje.
Da, to je to. I jos bi ukinija skupo saborsko laprdalo.
Pero » wrote:
U čemu se onda razlikuješ od diktatora?
U nicemu. S diktaturom u napredak :S
Pero

Post 23 Dec 2014, 14:45

miky0 » wrote:
Da, to je to. I jos bi ukinija skupo saborsko laprdalo.
U nicemu. S diktaturom u napredak :S
Savršeno, tebi očito treba čvrsta ruka u životu da te vodi kroz njega. :zubo: Sva sreća da svijet pretežno ne funkcionira na način na koji želiš? :cerek: Da li si ikad razmišljao o tome da svoje sposobnosti ponudiš jednom ortodoksnom diktatoru u Sjevernoj Koreji koji nesumnjivo vodi svoj narod u napredak? :zubo: Ili je to tu mač za tebe? :D Ima li kakve razlike između Sjeverne Koreje i tvoje idealne Hrvatske? :misli:
miky0
ST Leader

Post 23 Dec 2014, 14:59

Pero » wrote: Savršeno, tebi očito treba čvrsta ruka u životu da te vodi kroz njega. :zubo: Sva sreća da svijet pretežno ne funkcionira na način na koji želiš? :cerek: Da li si ikad razmišljao o tome da svoje sposobnosti ponudiš jednom ortodoksnom diktatoru u Sjevernoj Koreji koji nesumnjivo vodi svoj narod u napredak? :zubo: Ili je to tu mač za tebe? :D Ima li kakve razlike između Sjeverne Koreje i tvoje idealne Hrvatske? :misli:
Meni netriba cvrsta ruka, ja jesam cvrsta ruka :facepalm:

Inace su me vec na onom forumu slali u pingjong, kako li se vec zove glavni grad s koreje, cak su mi skenirali sve avio karte do tamo :zubo:

Inace, ne mislim od RH napravit s koreju, vec nesto nalik na madjarsku, rusiju, poljsku :bicedobro:
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 15:26

miky0 » wrote:
A bas sam tija dat glas josipovicu. A nista onda, nista, eto ko ga jebe, ti odlucuj kako ce bit mom sinu :facepalm:
..ne, ne, nemoj, ko ga jebe, ni josipovicu, ni nikom dat glas.. :D

bice ti sinu super ako ti ne budes glasao uopce.. :D
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 15:30

Euklid » wrote:E, bit će ružno za gledat kako jedan zeleni mladac, ne osobitih političkih dosega, bez pomoći stranačkih mašinerija i s minimalnim financijskim zaleđem, tuče na izborima etablirane političke mastodonte... :rofl: :rofl:
..i bez neke bas pameti, to si zaboravio rec. :D

da, jos samo nismo imali gljivu za predsjednika. :D ..svibor spora. :D :D
Euklid
old school

Post 23 Dec 2014, 16:32

..a unda » wrote: ..i bez neke bas pameti, to si zaboravio rec. :D

tim gore po ostalo troje kandidata, na njihovu sramotu ide... :giggle:

eto, mi jako pametni trkeljamo ovdje a on, ne osobito pametan, pakira kofere za Pantovčak :bicedobro:

..a unda » wrote: da, jos samo nismo imali gljivu za predsjednika. :D ..svibor spora. :D :D
vroooom, vroooooom!!! Image

pazite, unda juri, opet danas gljivimo... :giggle:
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 17:12

..sta ce bit u koferima? gljive?

pernar, svibor, miki i euklid ce svima dat zlata, pusaka i..gljiva.. :D :D
karambol

Post 23 Dec 2014, 17:30

Ne znam baš da malac nekamo juri...kaže baba Gugla da najviše klikova ima KGK... :D
A baba Gugla pogađa tj. predviđa s 94 postotnom preciznošću. Barem kaj se tiče filmova i mjuze. :zubo:
karambol

Post 23 Dec 2014, 18:03

miky0 » wrote:

Inace, ne mislim od RH napravit s koreju, vec nesto nalik na madjarsku, rusiju, poljsku :bicedobro:

Aha...super. Jesi li kad bio u tim zemljama? Ono, zaista bio.
Jedino što mi Padabor više navija za Bjelorusiju po svojim izjavama pa bi mogao s njim doći u sukob jednog dana.
:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 23 Dec 2014, 18:04

karambol » wrote:Ne znam baš da malac nekamo juri...kaže baba Gugla da najviše klikova ima KGK... :D
A baba Gugla pogađa tj. predviđa s 94 postotnom preciznošću. Barem kaj se tiče filmova i mjuze. :zubo:
..ma juri, juri..ko muha bez glave. ako stigne nekud, euklid ce rec..jesam li vam rekao. ako ne stigne, opet ce rec.. jesam li vam rekao. ma stogod bude, euklid ce rec..jesam li sam rekao.. :D :D

..mene stvarno zanima koliko ce glasova dobit. ono, v isto da se malo procijeni zdravlje nacije. :D

ma, ka ge ka.. to cia testira novi programcic. oce vidjet moze li svog covjeka.. tj, zenu, jel, na takav nacin instalirat, ono, malo klik marketinga i to .. :D

jel si ti vidio onaj clanak o ka ge ka kad je bila velikoposlanka u usa, a i u sad ? :D
karambol

Post 23 Dec 2014, 18:13

Koji? Daj link. :D
  • Information